Pages

31 December 2009

xbererti ape .



semua seronok kan nk sambut 2010 .
ermm Hepi New Year la jugak tuk korang !
(aku sedang berduka cita)
td aku teman amai g interview kt agrobank pown
tgok dataran merdeka da setting mcm2 tuk celebrate mlm taun baru ni .
aku pndang kosong je sumer tu .
xde rase nk pasang azam pape cuma aku nk abiskan blaja dengan cemerlang je .
xde nk aim pape pown tuk taun baru ni .
kiter kan merancang, tp Dia yang akan tentukan semuanyer .
jadi kalo aku rancang pown, bnde nk jadi akan jadi jugak sebab dr azali lagi
semua suda ditetapkan .
1st aku frust sgt dpt hostel tp xsame tmpt ngan group aku .
korg bayangkan aku dpt hostel blok blakang n member aku lg 4org dpt blok depan !
what a fuck ? means aku kene pegi klas balik klas sorg ?
mmg la ade member dsk len tp xsame giler mcm group kiter sendirikan kan ?
sdey sesangat la dpt brita bodoh ni tp bile fikiran aku kembali kpd normal
pasti ade hikmah tuk semua ni . aku mesti positif . owg len tu xpt hostel plak .
ko kire beruntung la dpt, da la asik ponteng p.i, xtvt len pown xbpe nk involve sgt .
tup2 dpt hostel . alhamdulillah ....
dugaan tuk si sayang aku plak lg besar . kalo aku dpt da menangis xberlagu dar .
yaAllah semoga die kuat . ntahlah...........
dugaan oh dugaan . . . non stop !

28 December 2009

family day .

tarikh : 23 - 25 hb Dis 2009
location : d'nelayan beach resort
event : family day hajjah jelibah . haha

sukaneka kanak2

urusetia duk berehat .

ayah aku tgah menceritakan cerita dongeng hantu laut ! haha

ikat kaki suami isteri . isteri yg lmbt kene angkat la dek si suami .

surprise ! bufday ma grandmOther ! 79 maybe .

masih kuat ouh ketawa !

bbq .

pic aku xbnyk sbb aku jd kamera woman . ni la satu2nyer pic aku kot .
muke pucat lesi kepenatan kOt !

we have a lot of fun !
next year kt ner plak ek ?

last day mOment !









ermm bnyk sgt la gmbar .
malas nk upload coz skunk setiap saat guna wang .
bkn mcm dlu siap bley tido smbil upload pic kt blog ! haha
ini saja semoga semua mengerti ape tujuan aku berkongsi semua ini okeh !

23 December 2009

laksa shack !




Tarikh : 23 Disember 2009 (hari ke-2 last praktikal)
masa : 10.00 a.m till 11.30 a.m
tempat : laksa shack Ayer Keroh
supporter : kak wati n kakshikin


nyummy !


penyelia kami .


3 dara n 3 bini orang .


dari kiri : kak cikin, pn.mazilah n kak wati .


dari kiri : ina, fadh n intan .


menu yg jadi pilihan aku . si rakus nih !


nasi ayam halia . pas mkn mesti terkentut2 punyer .


ape maksud muke aku nih ?


yang di raikan adalah kami ber3 ! haha .


ni baru second last day .
sok tataw pe citer tp pagi sok aku xmasok opis .
ptg kul 2 baru masok opis untuk diraikan .
prasan ah ! heheh !

22 December 2009

last lunch !



si rakus nih !


kak wati . mlot xnk benti bercakap langsong . 


si muncung itik nih ! ermuahhh !


chantek x ? teringt si jeane dsk klas aku nye hat plak . haha
hey nurkaloi . jgn jelesh taw ! kui3

untuk hari2 terakhir ini mari kiter menghargai
sumer yang telah sedikit sebanyak membuat kite ketawa di sini .
di mana ? di tempat l.i yg bakal jadi sejarah !
Majlis Tindakan Ekonomi dan Sosial Bumiputera
Jabatan Ketua Menteri Melaka .
haha . kak wati memang suke ajak kami lunch mcD .
n hr ni adalah yg terakhir kami lunch mcD .
kakwati jugak yg bertanggungjawab dengan berat badan aku skunk .
heheh !
balik lunch, aku nmpak diz hat !
tataw nape trOs beli . kn nk jemur tepi pantai weekend nih
teriak2 dak kecik n para ibu n bapa suh berlari .
selaku m.c pade sukaneka itu, aku memerlukan ini hat kot !
melindungi kulit dari sinaran u.v tros menerobos ke liang-liang kulit
yg akan meninggalkan abu kehitaman . erkkk !



21 December 2009

check up list !

report log l.i ?
hampir 75% siap kOt . usaha lagi !
borang penilaian prestasi ?
da amik da n aku dpt markah 66/75
(sket je, bungOk ! korang plak ? )
pengesahan tamat latihan ?
da amik sign n dapat amat memuaskan . ( thanx madam ! )
cuti 4 da last day ?
lom dapat keputusan muktamad lg dr puan, means aku kene g family day kt pengkalan balak 23hb tu 
then soknyer pas sukaneka aku kene drive balik melaka tuk majlis perpisahan .
pamplet family day ?
done !
hadiah sukaneka ?
done !
packing baju nk balik k.p ?
odw coz ade sebakul baju xbasuh lg . haha
order kek tuk bufday nenek ?
done ! mOist chOcolate by secret .
bayar saman majlis bndaran tuk amai ?
paid ! igt an kene 15 sekali kene 5ingit je . amai bagi 20ingit so baki 
die bg kt aku suh beli aeskem . haha cm dak kecik di layannye aku ! thanx dear !
present 4 staff opis tmpt l.i ?
da beli sbulan yg lalu pOwn .
decision tuk reunion ?
aku tetap mahu pegi so 8 a.m g u.b untill 11.30 . balik uma tuka baju g palong plak 
uma amai akak die tunang . perghh berpusing2 plak aku rase . nk bt cm ne, sumer kne tunaikan .
diluah mati mak ditelan mati bapak . ( btol ke ? )
elaun ?
sakit hati je nk fikir ! 2bulan tangguh . dlm dompet tggal RM102.75 sen . 
cukup la kot till hujg mggu nih .
yang kemudian ?
yuran poli, print report, shopping before balik pOli .
lagi ?
da xde kot . hope semuanya berjalan lancar .


20 December 2009

dugaan awal Muharram

cuti hujung minggu ni + cuti awal muharram ni bnyk bnde yg berlaku .
Tuhan tu sentiasa ingin menguji tahap kesabaran hambanyer kan .
semoga kite xcepat melatah n merungut dengan semua dugaanNya

malam khamis : abang aku kOl . then die kate
"dik, ko cube kol ma tnya ape yg da jd "
xnk cemas plak aku dengar sumer tu . mcm2 fikiran buruk dar
uma aku kene rompak ke ?
ayah aku xcident ke ?
kete kene curik ke ?
ma aku jatuh bilik air ke ?
abg aku ni xnk mcm cipan plak an xnk stOry pape kt aku,
die kate ko nk taw, ko kol sendiri .

letak fon tros dail nombor ma aku .
aku tnye ma aku xnk jwb .
ma kate xde pape xde pape .
aku geram, suara aku tekankan sket suh ma aku ckp gak .

ma : duit ayah ko dalam bank da abis kene amik org . abis gaji ayah ko .


aku : yaAllah, tu la ma, adik da kate jgn pecaye kalo owg nk bank in duit
dalam bank kite . kate kite menang 15ribu la 10ribu la . xmunkin la
ade owg nk bg duit kt kiter semudah tu . nape la ma ni mudah sgt terpengaruh .


mcm2 lagi aku bebelkan mlm tu . maaf ma kalo ma terase hati tp ni kenyataan .
ma mudah sgt pecaye n terpengaruh dengan sumer tu , hasilnyer ni lah die .
kiter bukan owg senang ma . gaji ayah n simpanan ayah tu la nk guna bayar
macam2. .skunk tinggal singgit je yg owg tu tinggalkan dlm bank ayah .
kejam owg tu ! sial !
maaf sebab aku nk doakan ko mati rentung ! ko memang sial !

then aku kol ayah aku plak .
sedey dengar suara ayah aku . ye lar penat lelah keje sbulan
tp xpt merase duit gaji, dengan simpanan yg ade lg dlm bank tuh .
ayah aku xde bank len, tu la satu2 bank yg die ade .
aku memang jenis cengeng ! menanges teresak2 ckp ngan ayh aku .
ayh : ayah da xde duit, simpanan pown abis dah . nk g melaka tuk
family day nnt mane nk dpt duit . dik jimat2 la duk sane .
aku : ye, pasni ayah tutup tros akaun tu . bukak akaun len n maklumkan
kt kerani ayh sbb selalunyer gaji tuk 2 bulan da diproses dulu .


terfikir macam mane ayah aku nk survive tuk sbulan ni .
hope masih ade simpanan yg aku sendiri xpenah taw .

dr khamis malam tu smpai skunk aku xkol2 ma o ayah aku lg .
ntah la, xsanggup rasenyer . hope everything will be fine .
naseb la ma aku pown bekerja . ma aku pown sedey
sebab rase bersalah sgt dgn ayah aku .
disebabkan terpengaruh dengan sumer tu, ayah aku jd mangsa .
ma aku kate ma nk ganti sumer duit ayah ko tu . xperlulah ma .
ma amiklah sumer ni sebagai 1 pengajaran . xperlu tuding jari
menyalahkan diri sendiri o org len . sumer ni takdirkan .
adik dpt duit elaun t adik bg kt ayah eh .
hope kami tros kuat n tabah ! ini mungkin hnya satu dugaan kecil .
orang diluar sana mungkin dpt dugaan lagi besar drpd ni .
bersyukur untuk semua yg kiter ade sekarang .

p/s : jangan mudah terpedaya dengan setan bermulut manis !

16 December 2009

mudahnyer air mata ni menitis . .

sebentar tadi aku baru je dapat panggilan
dari ijut ..
peristiwa kemalangan maut yg melibatkan arwah mok
da bt kitorg close balik . saling bg support antra 1 same len .
ijut citer arwah orang yg taw sumer pasal hubungan kitorg .
dr aku kawan dgn die pas clash dgn cinta monyet zaman sekola dulu,
hingga lah berakhirnya tengah taon ni .
abis citer pasal arwah, citer pasal mak die lak
yg salu tnye nape xkol fadh, nape xtuwn seremban lg jmpe fadh,
nape fadh da lmer xkol nk ckp ngan mak n mcm2 lg .
aku senyapppp sambil tunduk an kepala kt meja pndang ke bawah .
air mata ! mudahnyer aku mengalirkan air mata ? kenape ? buntu !
smpai teresak2 mcm kehilangan sesuatu yg terlalu berharga !
tup...panggilan terputus....
berdering balik...

ijut : nape ni ?
aku : xde ape .
ijut : sy bukan kenal awk sehari dua .
aku : ermmmm

ijut ajak melawat kubur arwah kt muar .
insyaAllah aku akan cube tunaikan permintaan tu .
kawan2 help me please . . .
ape mkne sumer ni ?
bkn sekali aku nangis bile borak2 dgn die wktu dlm fon .
setiap kali terkenang kenangan kitorg dulu ,
mudah je airmata ni mengalir .
aku xmungkin patah balikkan ?
cukup la aku da lukakan hati ijut dulu .
xkn aku nk lukakan hati amai plak .
die letak harapan yg tggi pade hubungan ni .
n aku ikhlas sayangkan die ...
ya Allah besarnyer dugaanMu...
harap e2 hnyalah perasaan sedih tp bkn prasaan yg masih
bersisa dlm hati ni .

aku takut . aku takut amai bace entry ni .
die pasti terluka . .
awk..please yakin dengan saya .
saya xkn lukakan hati awk . . .

wayang





evEn kami semua penat angkat barang pindah ruma,
kami bole lagi g tgok wayang b'5
(aku, nana, apiz, pais ,kak mas)
haha plan ngan kak mas n nana nk tgOk twilight new moOn .
da kt sbulan kOt cter ni kua tp
xberkesempatan nk tgOk sbb ade baby kt uma .
so xpat la nk jenjalan sgt .
mgkin da lmbt sgt kitorg kua n xbt reservation
seat tuk twiligth tggl 12 left n semuanyer depan .
ouhh xsanggup nk mendongak . kunk xnk turun plak tengkuk ni balik .
ninja assasin tggal midninght jer .
myspy da full seat .
n pilihan terakhir adalah SANTAU .
seram ke ? xlangsung !
kelakar sgt la cter ni . ade ke nek putih (drama nenek kebaya)
yg jadi hantu  .
satu panggung kot asik tergelak tgOk cter ni sbb aksi2 pelakon
esp isma daniel, then dukun bob lokman n bla bla bla...
heheh ! tp best gak ar .
ending cter ni sumer siyes je xde gelak2 dah .
g tgok sendiri ah !
neways
thanx mektam support wayang . .




15 December 2009

cuti !

i'm taken emergency leave tomorrow
tp kalo korg bace da jd today !
haha .
mau pindah ruma .
tolong2 pektam n family angkt barang .
puan aku sgt bek ouh !
(skunk ar baru nk puji2)
die bg aku mntak pelepasan je .
sbb aku kate aku xnk cuti tp aku nk e.l je .
report harian aku bt cm bese .
punch pown suh member punch cm bese .
elaun pown cm bese la kalo da punch an .
walahhh !
tapiiiiiiiiiiiiiiiiii.........
sebagai ganti aku d'priority an tuk
hadir aktivit unit aku sabtu ni kt jasin .
perghhh..
mengOng lah !
nk tido lah . penat taw x !
erghhhhhh...

notes : masih mencari owner kete yg suda ku langgar kelmarin .
reverse dgn prasaan blur n bummm ! oOps ! 
aku tggu owner tu tp xjugak dtg so jalan tros ar, pagi td pn aku tggu...
tp kelibat kete tu pown aku xnmpak . masok hospital kah ?
haha calar je pown ngEng ! tp mau mnta maap jugak
sbb mlm tido xlena . xbese bt jahat ni . bhahaha .



14 December 2009

al-fatihah



al-fatihah
tuk arwah mok .(arwah yg belakang ijut)
yang kemalangan pade pagi tadi bersama
rakan yg turut terkorban .
ijut kol pagi td nangis2 kate mOk da xde .
ijut cter....
ijut ade futsal ptg ahad tu, so die order tiket
nk balik k.l kul 9.30 dr muar .
then arwah kate bia die je anta coz die da lamer xjenjalan k.l .
sO dorang rerayau k.l smpai pagi .
then lepas subuh td mOk ni gerak balik .
mungkin letih + ngantok, die terbabas n langgar pkok .
ermm...dat why ijut rase bersalah sesangat .
ni kn takdir . hope awk kuat hadapinya .
ni je pic kenangan dengan die yg aku ade .
act die mmber ex aku . member paling close ar dgn ijut ni .
raye kelmarin sanggup teman ijut dtg pilah
nk raya uma aku supaya die
dpt pujuk aku terima ijut balik .
bnyak jugak kongsi cerita n pendapat dgn arwah .
tp mungkin antara aku n ijut da xde jodoh .
pic ni mse bawak dorg jenjalan sekitar seri menanti .
hope arwah ditempatkan dikalangan orang2 yg beriman .
insyaAllah, arwah pown selalu jadi bilal kt masjid .
mgkin Tuhan lebey sayangkan arwah .
orang yg baek2 selalu dijemput lebey awalkan .
......da xterkate ape....

13 December 2009

hati...

kenape hati perlu jage hati yang laen ?
kenape hati ni xpernah dijage oleh hati yang laen ?
kenape kamu semua hanya suke menyakiti tp xpernah cube menjganya ?
bile hati ini cube tuk fikirkan dirinya saja,
hati itu dikatekan selfish !
tp penah x korang nk jage hati  prasaan hati tu ?
kcewanya dengan dunia yg seakan kejam menghukum hati n prasaan ni .
mgkin aku dilahirkan tuk jage n hargai hati orang laen .
sikit je aku berpaling tuk menjage hati sendiri aku akan digelar
budak yg tataw nk hormat n hargai orang len .
biler terlebey bercakap/ramah ade plak yg salah anggap
bile hati diam n buat saja ape hati len suh,
korang take advantage plak . shit !
ape tu ? terpulang la yg nk beranggapan mcm tu .
gurauan, cara percakapan aku mungkin xboleh diterima pakai orang lain .
k fine . now aku decide tuk cube menidakkan segalanya .
hiduplah korang semua dengan life korang yg korang rase sgt beruntung
jadi ape yg korang ade skunk tnpa perlu fikirkan hati orang len mcm aku nih .
kejamnyer korang !
bilamana aku da tiada nnt, tibe2 sumer jadi terlalu baek tuk aku ?
berpurakan korang ?
manusia . menghargai bile sudah tiada . haha !

lepas ni boley x jadi budak yang kurang ajar ?
aku nk sumer rase ape hati ni rase .

p/s : tuk semua yang mengenali aku ? maaf kalau ade yg trase . 
       adakalanya kiter perlu fikirkan hati sendiri . 
       nk kate aku selfish ?
       it's up 2 u ! 
       merajuk tuk bape hari jmpe g doktor hati......wekk !




10 December 2009

family day hajjah jelibah


rajah 1.1.1 simple make perfect
(da terikut2 cara penulisan report)

ape ini ?
ini adalah brochure family day aku nnt 
pade 23, 24, 25hb Disember ini .
sape buat ?
aku la yg kene buat sendiri .
arahan ?
paktih dan kazen aku .

yew ar sape lg nk suh bt an . ank sedare yg kecOh + bijak ni la yg kne arrange sumer hal (huhu) . bantuan hanya melaui telefon, email, faks dan fb . canggih an teknologi skunk . haha ! siap gak brochure ni . act xde la susah pown nk bt bnde alah ni . cume nk arrange aturcara, sukaneka n group je agak mengacau bilaukan aku . ade 13 family kesemuanya . ye lar da akhir2 ni bertimbun2 keje nk kene buat . repOrt aku lagi . everyday taip taip n taip . copy sebanyak 25 helai suda pown dibuat guna kertas wana wani (sume opisnyer, haha). 24hb tu last day kiter praktikal an ? so aku da try mntak cuti td kt puan aku .( da ngam balik da ngan puan aku tuh . heheh ! ) memule die kate "eh mane ley, kitorng nk buat majlis perpisahan last day tu". ermmm cm ne ek ? ahh xpeduli, family day ni lg penting bg aku . aku suh puan tu bt 23hb . sesuke je aku nk tentukan an . heheh ! yew ar, 24hb tu ada mcm2 acara, rugi ar xde . da lar kene jd m.c tuk family day ni . mcm family day yg lepas2, jawatan ni mmg aku pgang tiap taOn . hehe . jadi kali ni tmpt lg best sket an, sO nk jOin jugak . xkire ! sO kawan2 dOakan supaya puan aku ni bg aku cuti 4 da last day tuh ea ! jadi bile da dikire2, aku tinggal lagi 8 hari je lar nk abis praktikal ni ! walah ! bhahahahaha.

07 December 2009

kanak2




rayer 06'


rayer lagi 06'



bestie .dulu selalu lepak library . bawak buku menimbun konon nk study
tp sebenarnyer lebey kepade gOssiping .
eh zaman skOla dulu tmpt aku dating kt sini ar .
haha !



bbq pas abis spm . bt kt uma mmber je .
masing2 bwk bf . ex bf aku yg duk sblah aku tu .
time ni aku da break da pown . haha ! cara kami break sgt tragis !
t rase nk stOry aku stOry ar .



tgok phantom of the opera .



bbq . kek bt sendiri tOw !



potong . potong potong potong . . .♫ ♪♫ ♪♫ ♪♫ ♪



haha naif giler muke aku an ?

motif ?
saje nk kembalikan kenangan zaman sekola .
reunion yg kt bawah ni pown
tuk dak2 sekola dulu .
tp pic nih sumer adelah bestfwen zaman sekolah dulu till nOw ar .
rindu an kalo igt zaman kanak2 nih .
rase nk masok skolah balik plak .

06 December 2009

reunion !






yeah ini la reunion yang bakal kami buat 4 da 1st time .
tunku kurshiah student form 5 kenanga in 2007 !
tp bile da bincang sini bincang sane .
dalam fb dalam fon dalam email .
akhirnya tarikh jatuh pade 26hb Disember 2009 .
arghhhhhh...
aku mmg xpat nk jOin reunion ni even dorg
da ubah tarikh semata-mata tuk aku .
mule2 nk bt 25 tp aku ade family day .
then change pade 26 .
 still xpat coz kakak bucuk aku tunang .
so ofcoz la kene hadirkan diri kt sane an .
tp aku akn cube jgk bekejar g reunion nih .
kene drive lelaju dr pilah ke palong kemudian
ke ulu bendul tmpt reunion ni berlangsong !
kawan2 thanx sesangat da usaha an tarikh tuk aku join skali .
kalo 25 mmg xpt . 26hb tu insyaAllah .
hope aku dpt join !
mst have fUn giler . . .
eEe rindunyer keriuhan korang sumer ! ermmuahhhxxxx...
weyhh mandi sekali nnt x ?
ley siap an swimming trunk . . .bhahahaha...

tertido sewaktu menaip entry ini .

haha kelakar entry nih .
aku da penat sesangat sebenarnye .
dis week sgt sibuk . bkn mggu tuk beristrehat .
tp mggu tuk kerah semua tulang .
sbtu ikut pktam mktam g kenduri .
dr melaka g kenduri kt seremban, then muar, then pagOh then balik melaka .
3 4 kali mkn nasi minyak . adehh ...
mlm plak family aku smpai . saje melawat ank tersayang di melaka ini .
ma parents tdo sini bawak nenek aku sekali .
ahad ajak family jenjalan sekitar melaka .
masak2, makan2 + kaklong aku dtg dgn bala tenteranyer .
bile sumer da balik kami tros siap2 nk g pc fair kt mitc .
kazen aku nana beria sgt nk pegi sbb hr ni last day .
dan smpai skUnk jam 11 p.m aku baru duk kt tilam empuk ni .
penat penat penat .
paling malang bile mengingatkan kene iron baju !
arggghhhhhhhh ! ! !
kalaulah bole ponteng keje esok ?
kalaulah . . . .

02 December 2009

berani sgt !

1st lagi aku masuk praktikal kt sini da ade staff suh aku beware dgn penyelia aku nih cOz die bole failed kan budak praktikal ikut suka hati die jerw . so far aku bese jer selama ni n kami agak kmceng jgk ar . salu bergurau-gurau . tp smlm ade 1 kes . aku kne pegi 1 forum tuk sedekad ali rustam jd ketua menteri melaka kt mitc ats ni je . act puan nk 2 orang pegi je n die suh aku ngan ina pegi . aku lagik ? nk kata sume aktiviti lua aku yg kene pegi, aku yg kne ikut . bis ape function dak l.i yg lg 2 org tuh ? sakit gak hati . then aku kate asik sy je puan, bagi la peluang dak ina ngan intan plak kua . sy nk settle an report sy nih . tp disebabkan xnk nmpak sgt aku xberminat n kesian pade mmber2, aku g jugak la nk sedapkan hati orang lain . tensen ! hati aku xde sape pun kesah ! bOdo ! xlme duk kt situ aku msg puan kata nk kuar dr forum ni ley x ? bosan + membazir mase la puan . then puan tu suh stay smpai abis . aku balas balik wek ! haha . sekali puan tu sound kata " please, sy masih considered lagi, sikap kamu ni buat saya marah n bla bla bla" . terpana gak ar an cOz niat aku bergurau je . hai sebelom ni berguro lebey dr tu rileks je puan, ni nk hot tetibe ni ape kes ? pe kO fikir kO je yg taw hOt ? owg len xde hati n perasaan . weyh aku da ganti tmpt ko dgr forum tu pown da kire ok kO taw ! pastu ko suh aku wt laporan pasal bnde alah ni . laporan mende ko nk suh aku bt ? ko igt ni akitviti ke ? fikir ar weyh ! hOt tu bia bertempt . aku nk tegO ko dulu pasni sOry ar ! aku mmg bnyak mulut, bnyak ckp, peramah tp once ko da bt cm tu kt aku, aku akn bt bodo je dgn ko even ko penyelia aku kt sini . nasib kO ar ! semalam ko pandang2 aku pehal ? ko pelik aku xbergurau2 dgn kO ? td ko selisih ngan aku pown mst ko pelik aku xtegor ko an ? ade otak lu pikir sendiri ! eh ade 1 lai borang penilaian prestasi yg ko kene isi lar ! perghh takotnye aku ko xbg markah tggi kt aku ! ahhh takot2 . hahahahahahahah . ko igt aku akn bg ko borang tu ? kalo pasni kiter ok, mybe aku akn bg tp kalo xok sori la babe !

miss !



terase rindu yang teramat sangat .
even bru jmpe hr tu tp rindu lah !
neyaws gudluck tuk abang ye tuk
paper exAm isnin ni .
paper pagi petang an ?
microp dan math an sayang ?
dO ur bEst okeh !
jangan risau, abang an rajin study .
mesti usaha abang berbaloi jugak nnt .
ingat !
  "jangan overconfident taw"
gud lUck dear's !

01 December 2009

serabot !

http://emo.huhiho.com
manusia sekeliling !
tolong jangan serabut an pale otak aku
dengan konspirasi kamu semua .
aku xnk masok cmpur ape masalah korg okeh !
pEning kO taw ?
semua perasaan plak aku nk kene jage .
t aku tersalah cakap korang kata aku sebelahkan 1 pihak je .
aku dengar korg ckp cm tuh ,
xkire la ko pegawai aku ke,
staff kt sini ke ,
lagi tua dr aku ke ,
aku da HOT aku sOund je .
kO jgn fikir aku akan hOrmat orang yg tataw nk hOrmat owg lain !

nOte : kalo da satu opis tu tOlong la jgn ade kate belakang2
okeh ! ni la jadinyer bile ade yg mcm tu .
menyusahkan idOp aku !

29 November 2009

dsk tuka ke ssk ?

memang bodo tahap giler #$bi
sesuka hati nk perlekehkan kiter .
macam kiter ni xde kelulusan yang tinggi
n xlayak nk dapat an diploma tuh !
kesian kt junior kiter nnt .
dpt kelulusan sijil je .
DAN dah tentu2 la jgak kiternyer
saham pOwn jatuh sbb kiter pown 2 taOn gak .
( kire standard sijil jugak even kiter dpt dip )
siOt kptm nih !

note : teringat pn. liza kate sem lepas yg die akan jadikan dsk kepada
         3 taon n gaji kiter skUnk bkn N17 tp N27 . 
         tp bile dar jadi mcm nih, cm ne plak gred gaji kiter bile
         da keje nnt ?
        erghhhhh ! ! 

patah kaki .

aku da patah kaki .
xbOle nk jalan2 sesuka hati lagi .
kene duk diam je kt mane2 pOwn owg anta .
kalo kt opis, duk je la diam2 kt opis .
kalo kt uma bOle jalan tp bile owg jalan je sbb
dorg yg bertanggungjawab bawak aku pegi memane .
ye la aku an da patah kaki .
sdey sgt . 
nk tggul l.i ni abis lg 4weEks .
adehhh merAna idOp rasenyer .
ape nk buat sabar je lar .

25 November 2009

lEmbu !

saya nurfadhliyana bt rosli ingin
mengucapkan
Selamat Menyambut Hari Raya Korban
unta, lembu, kambing, ayam
dan sebagainya .
simpati tuk semua binatang .
cOw ! saya mau balik n9 !

new moOn plak !






i'm waiting 4 you
twilight (new moOn)
xsaba giler nk tgOk !
esok 26hb da kuar kt wayang .
try usha tiket kt GSC tuk boOk tp luper plak yg
aku kne balik kg sOk
nk smbut Hari Raya Aidiladha !
hahaha .
next weEk kOt !

p/s : bagi sesaper yg mengikuti twilight yg sebelOm nih 
mst korg pOwn xsaba nk tgok new moon ni cam aku an an .
heheh !

24 November 2009

saham oh saham !

korang pown mesti salu dengar pasal saham ni an .
bentuk piramid la, silince save la knon nyimpan tp xya gerak2 ,
simpan then kene cari owg bawah, owg bawah lagi .
haih ntah ape kejadahnye la sumer ini .
aku tataw kenape sumer owg teruja bile ade yg cter2 pasal
bole dpt duit cepat nih ! aku 100% slow ar pasal bnde lah ni !
sket pOwn aku xberminat . yg aku percaya n berminat adalah
membuka akaun amanah saham bUmiputera . haha !

 

tu je yg aku percaya  demi masa depan aku . xpaya nk jOin mende2 yang tataw untung rugi nih .
btOl x ? simpan sendiri, untung sendiri .
bukan simpan, bagi modal kt owg then dorg untung berjuta-juta pastu bagi interest
kt kiter ciput je ! bOdo an kalo terkena cm tuh ! dorg plak bley bina
banglo siap ade grOundfloor !  kiter duk uma teres yg kene renOvate sana sini
biar nmpak besa ! mmg teraniaya ku rase ! haha !

23 November 2009

takziah kak isma .



takziah diucapkan kepada kak ismaliza di atas kejadian yang menimpa beliau sekeluarga .
pada awlnya aku xprasan muka die kt akhbar tu .
aku hnya tau ade staff seri negeri terlibat kemalangan maut kt  Sungai Petani Kedah .
bile balik then tgOk akhbar metro ade tunjuk gmbar .
bru prasan tu kak ismaliza staff unit pekerja n pelajar antarabangsa seri negeri .
kemalangan melibatkan 8 keluarga beliau dimana ayah ibu serta dua adik kak ismaliza meninggal dunia .
aku kenal akak ni time terlibat dengan aktiviti opis aku
kitowg pOwn salu jmpe, borak2 .
die pown peramah owgnyer even die merupakan pegawai kt unit tu .
xkesah pOwn nk borak2 dgn dak praktikal cm kitowg ni .
xsangka die terlibat dengan kemalangan ngeri ni di mana die sendiri yg drive van tu .
takziah pade akak . hOpe akak kuat jalani kehidupan selepas ini .
al-fatihah kepada ahli keluarga kak isma yang telah meninggal dunia .
Al- Fatihah . . .

change !

nama blOg saya telah ditukar ye kawan2 .
dulu
"pUtar bElit kehidUpan"
yg aku rase mcm berbelit sgt tu .
sekarang
 ♫ ♪♫ life is beAutiful ♫ ♪♫ 
nama diambil sempena banner yang da pown tertera
kt blog aku selepas aku tuka background kelmarin .
pape pown tittle blog aku xkesah ar .
jnji ape aku ckp pasal life aku yg tersimpul rapi nih !
( dulu berbelit-belit an )
cheEr's

22 November 2009

to dada

weyh ni cOuntdown tuk kO .
kt side bar eh !
malas nk buat suh aku buat eh .
xpe mmber nyer pasal an .
haha .
aku pown menghitung gak nih !

cOuntdown di faceboOk !

serOnok nmpaknyer sumer mmber2 aku ni an
buat cOuntdown bpe hari lagi nk abis l.i .
bape hari lagi dada ?
1 bulan 1 hari ?
weuaauwww best giler dOwh !
bape lame lagi she bile tolak sabtu ahad ?
22 hari lagi !
bapak syOk giler ouh !
dan infOrmer tuk kemasukan sem 4 nnt bole
diketahui melalui kak syuyu .
heAven bebeh !
mUlai detik ini mari kita kira sama !
mari mari mari . . . . .

7mOnths !

diz mOrnink terbangun agak lewat . act jam da bunyi 6.30a.m, tp cm bese lar 5minute plish ! smpai terlajak 6.50 about 40minute plish hangOk kO ! haha ! tp still buat cm bese, sket pOwn xgelabah sbb aku da penah terlajak smpai 7.20 xsilap . heheh ! ina dak l.i aku anta msg suh punch an tuk die n  aku balas "aku pown baru bgOn nih . kalo ko smpai dulu ko punch an tuk aku ok" . mandi2 then igt nk ponteng subuh sbb da kul 7 tp xsedap hati plak amik wuduk n solat jgk . selesai solat bru nk angkt tgan doa "tings" bunyi msg masok . selalu bia kan je tp kali ni nk jgk tgok n bca dr si dia #$*&!@#&% (xpaya lar aku appear an ape yg ditulis, agak jiwang oke!huhu .) pas bace aku trOs amin an tgn aku tu...dOa yg datang dr msg sidia (cm tau2 aku bru angkat tgn nk berdoa an) . hari ni genap lar 7 bulan kami bersma . thanx dear jadi sebahagian dr idup syg . even sebelum ni da 2x syg bercinta tp blom ade appreciate syg mcm yg abg buat nih . dulu syg yg kne igt anniversary ni sume tuk ex2 kapel syg, skunk syg asik terlupe je n abg yg igt an sumer . smOge hubungan kiter direstu oleh-Nya n dipermudahkan segala-gala urusan especially nk kawen t . bhahahaha !