Pages

12 November 2009

ceritera kerja

bosan . cter bley ?

http://emo.huhiho.com
http://emo.huhiho.com

kt opis yg aku stay skunk ni semacam ade satu konspirasi .
yang A cter pasal yg B . yg B cter pasal yg C n seterusnya .
mcm ni ke kehidupan da keje nnt ? sentiasa xpuas hati antara satu sama laen
sedangkan jawatang masing2 lbey kurang sume samer jerw . aku n mmber aku lar yg jadi pendengar setia . pade kitorang sUme ade buruk n baeknyer . baek yg A baek yang B baek yang C, sumer ade perangai yg kami nmpak n kurang berkenan lar an .

http://emo.huhiho.com


kita nk ckp keburukan orang lain pown cube kita pandang pada diri kiter dulu . adakah kita ni pown same je tp buat2 xnmpak or mmg diri sendiri da buta hati . aku dan mmber aku ni sebagai orang luar memang akn nmpak la sikap seseorang tu an . contoh : yg datang lewat, yang kata ade meeting, yang kata ade appointment doc, yang kata ade hal keluarga n yang kata yang lain-lain . ade satu masa tu semua staff bley dikatakan half day n tinggal la kami dak2 praktikal menguruskan pejabat ni . kami la pengarah, kami lar pegawai, kami lar pembantu tadbir . semuanya kami lar ! (hanya mampu mengelengkan kepala) . masing2 kurang berdisiplin sebab bigbOs selalu xmsOk opis ! semalam aku masok meeting usahawan (PUKEB) . pn.mazilah arahkan aku masuk . aku suka sebenarnya . yelar bkn salu dpt masok meeting an . tp kak wati kecik hati dengan pn.mazilah sbb xajak kakwati join sekali (ade sikit salah faham antara mereka) tp malas nk stOry kt sini .

http://emo.huhiho.com


hari ni aku sepatotnyer pegi Dewan Seri negeri ade undangan . smpai seri negeri parking penuh sO kami decide tuk g mengular . haha . ni rancangan penyelia aku, aku n mmber aku ar . ngular jap g bukak akaun asb jerw . g makan2 pastu balik opis . nk g mall wktu cm ni memang cari nahas la kalo gov dapat detect kakitangan die an .

http://emo.huhiho.com


sebelOm balik opis aku ajak pn.mazilah g bank jap . nk tgok elaun da masok ke blom sebab mmber akunyer elaun da masok . tgOk2 xmsok lagi . bapak ar tension ! asal ha akunyer xmasok lagi sedangkan borang tuntutan antar same jerw . bank pown same . bungOk !

http://emo.huhiho.com


petang ni aku nk balik kuala pilah . ikut an aku drive sorang2 tapi last minit akak aku kt jhor kata nk balik tuwn melaka . so aku kene amik die kt melaka cntral dulu then baru balik same2 . xpew la, ade jugak peneman an . cuak gak nk balik da petang2 ni . da la lalu kawasan kampung . sunyi sket ar an .

da lar . penat . sajer je nk menaip lebey2 . suke menaip tapi report l.i malas nk buat . hehe ! bye !

http://emo.huhiho.com yeah !








2 comments :

mancis forever said...

biar jela 2...
tp kita dengar org mengata ni pon dosa gak kan???
hehehe

report l.i 2 jgn lpe wat taw... (i pon lom wat lg ) hehehe

fAdh>adEq>liyAna said...

haha btOl2 tp kiter kena la jd pendengar yg setia an an...

cUme jgn la kOmen pape tuk buruk an keadaan ..

aik praktikal gak kerw?