Pages

24 November 2009

saham oh saham !

korang pown mesti salu dengar pasal saham ni an .
bentuk piramid la, silince save la knon nyimpan tp xya gerak2 ,
simpan then kene cari owg bawah, owg bawah lagi .
haih ntah ape kejadahnye la sumer ini .
aku tataw kenape sumer owg teruja bile ade yg cter2 pasal
bole dpt duit cepat nih ! aku 100% slow ar pasal bnde lah ni !
sket pOwn aku xberminat . yg aku percaya n berminat adalah
membuka akaun amanah saham bUmiputera . haha !

 

tu je yg aku percaya  demi masa depan aku . xpaya nk jOin mende2 yang tataw untung rugi nih .
btOl x ? simpan sendiri, untung sendiri .
bukan simpan, bagi modal kt owg then dorg untung berjuta-juta pastu bagi interest
kt kiter ciput je ! bOdo an kalo terkena cm tuh ! dorg plak bley bina
banglo siap ade grOundfloor !  kiter duk uma teres yg kene renOvate sana sini
biar nmpak besa ! mmg teraniaya ku rase ! haha !

7 comments :

dada said...

bpe bnyak dh simpanan ko??
hahahahha. tp wei ak mmg trujea klau bnde yg mdatangkan duit niey. hehe

its naddy. said...

ahaha.contohnye MLM.
kat opis nad ade sorg akak ni dia baru je keje.
nak ckp akak tu lebih kurang kite kot.
tua 2 3 tahun. baru keje tapi slalu xdtg keje. sbbnye? meniaga ape tah kne ade down line semua tu la.
now mmg la bleh kaye.tapi kaye sbb gune duit orang bwh.
esok luse tulat tonggeng sape taw?
ahaha.
fikiran cetek.dah dapat keje kerajaan tapi xreti nak bersyukur.
org lain kat luar tu beriya2 nak keje kerajaan sbb ade advantage,tapi dia senang2 je nak benti.haish.
sorry komen pnjg sket.
sje nak nyemak.
ehehe

fadh said...

naddy : ha'ah mlm mmg famOus giler skUnk . mA fadh lagi plak penah jOin hai-o marketing, buat bank draf 20ribu tp untung xdpt pOwn . tu fadh anti sket dgn bnde alah ni sumer sbb da ade experience dpn mata an .

dada : aku bru je bukak akaun tu last week . bru ade 50 hengEt ! wakakakaka.....
tp 10 tahun lagi ade la 5 ribu kot , xya save pape tggu je dOrg masok an interest ! kikiki !ntah ye ntah tidak ! aku bantai je tp dijajnjikan keuntungan okeh !
haha !

its naddy. said...

xsempat 10tahun duit dalam tu da abes.
ehehe

fadh said...

hoPe ta mcm tu la . kalO bOle nk buat2 buTa je dgn buku asb ni supaya xrse nk kuar .
nsib bek die tade kad, kalo pkai kad mmg kuar je la duitnyer .
haha !

marwan said...

dengar cte benefit untuk simpan lam ASB ni 7%,so kalo ade 100ribu lam ASB ni,tiap2 taun dapat lam bonus rm7000 heheheh

fadh said...

taw xpe . tu la bgOs bUkak akaun asb nih . kiter simpan je duit kite then kiter tggu pulangan die .
duit tetap duit kiter n benefit die tetap akan jadi hak kiter jugak !
huhu .