Pages

30 September 2009

blOg beautifulnara..bEst!

ermm smlm ade terbace artikel dlm paper tentang bloggEr beautifulnara...empunyer blog die pown ade la...dlm artikel tu die kate blog ni sgt femes skUnk...kandungan blOg ni adalah tentang gOssip artis2 skUnk...padat n sentiase update cter2 yg hOt mahupOwn xhOt...then pagi td smpai opis jErw akU trus kunjungi blog ni..ermm agak menarik..bkn agak jerw tp mmg menarik...pade korg yg minat bce paper tp hnye pasal hiburan jer better korg bace blog ni jerw...sbb cter die lg padat dr cter yg ade dlm paper tu..bkn tu jerw beserta dgn pic2 yg bg aku xkn ade dlm paper ar...yg hangAt2 pown ade...salute ar dgn blogGer ni iaitu adOii lupe lak nme die aku bce paper smlm..haha...blOg die sentiase aktif walaupun pade siang hr die bekerja sebagai akauntan...die kate skunk die da ade pembantu iyaitu kakak die sendiri..sis die akn update blog pd siang hari n die akn smbg pd mlm hr...jd blOgger cm die pown ley kaya ape..d'sbbkan blog die ni femEs sO rmai la cOmpany2 yg nk letak iklan dOrg dlm blOg die ni..sO dr situ da dpt la incOme an an an...aku rse mesti kOrg pown berminat nk tgOk an...
amik laman web ni...
www.beautifulnara.com

29 September 2009

cerita C.I.N.T.A

ermm ape aku nk nk gambarkan perasaan aku sekarang ni

lapang

tenang

gembira

bhagia!

yer..aku bahagia skunk..aku rase Tuhan da bg ptunjuk tuk segala persoalan aku selame ni..memilih mane yg terbaek dalam hidup aku...cUbe jgk mencari pendapat dr yg lain...

kak wati(staff opis) : akak rase keputusan yana tu btOl lar...lelaki ni kiter xperlu simpati...susah nk cri lelaki yg btol2 menyesal dgn ape yg die bt...paling tidak pOwn dlm 1000 hnye 1 yg regret...tgOk bile die da khilangan yana bru die nk spent time 24 hours...yg pelik bole plak spent time tu an..knape sblom ni xbOle???
(ade jwpan yg paling baek tuk sOklan tu) fikir rasiOnal...

ermm thanx kakwati...sUke dgr masalah yana n cUbe bg penyelesaian yg t'bEk..sEntiasa nk dgr perkembangan terbaru yana...pantang duk depan akak mesti akak kate cepat la cter ape yg latest..haha...(chumil)

aku da pilih jamal sebagai kekasih aku n kami pown da declare dgn amik tarikh mUle die luahkan prasaan kt aku...
23 APRIL 2009...
yer e2 tarikh die luahkan sgalenyer sewaktu die anta aku kt terminal 1 nk nek bas blik uma...
(xnk krem plak kaki berdiri dekat  4jam kt citu)
ala owg tgah dilamun cinta berdiri 24 hours pown xsedar en...
bungOk! haha...

ermm ijut...maafkan syg ea...syg xnk tipu hati syg lagi n dlm mase yg same bt luka hati b bertambah parah...
sO let me gO...
b pown syg tgOk da bnyak brubah...
sOlat,pOser sunat
sUme kerana Allah kn syg...
smOge Tuhan temukan b dgn yg lbey baek lg...
insyaAllah...


                                                  
lOve u evA n evA...

28 September 2009

kunjungan ijUt di hari rayer...



akhirnyer sampai jugak ijut kt rumah aku...mkn ape tu? ni pekena masak lOmak
daging salai omak den...haha...taw kO pOdeh!



kat istana sri menanti...kami jalan2 kt sini sblom ijut nk blik muar ptg tu...
knOn nk tgOk peninggalan adat istiadat n9 tmpt aku lahir...wek!



erm mungkin ni kali terakhir kami dpt merakamkan gambar bersame di dpn istana sri menanti...
pic ni mcm kami xder kOnflik pape kan..mesra jerw...tp inilah yg terakhir tuk kami...
rindu saAt2 ni...bye hubBy!

pic rayEr!



uwAn bersame ank2 dan menAntu di pagi rayer...



family jElibah..tp ni xckOp kOrum lg cOz ade 4 lg family
beraye di uma mak mertua masg2...huhu



kazEn2 aku...ni bru half jerw...tgOk sUmer gUrl la cucu uwAn ni an...
laki ade la 2 3 kerat..haha



siblings aku...brO, sis n litTle sis...senyUm kambing...click!(cun ah!)



family terchEntaku...ptOt tema ijAu tp masg2 bli len2 da lari sumernyer..hehe



selepas sesi bErgambar kami melawat kubur arwah atOk yg pErgi pade ramadahan tahun yg lalu...
al-fAtihah...

27 September 2009

bAck 2 opis!

huh bile pk opis trOs rse nk tdO...bErat gler mate nk bgOn pagi...msOk opis tade sesape...akU sOwg jErw bru dtg..pkerja cOntoh yg salu dtg awl adelah aku!

xmO punch tuk sesapEr sbb tatAw dOwg dtg ke x...haha...tgOk buku repOrt yg da lmer xbUkak sepanjang cUti...tOkok tambah apE y ptOt bia nmpak mcm 24 hOurs aku wt keje..glEr!

then aku on9..melihat update fwen terkini...ermm mcm2 cter bole kite bce...ctEr rayer,cter owg yg bOsan l.i,cter latest fashion dOrg by diana rikasari..haih n mcm2 lg...akunyer cter yg terbaru lOm update lg...bnyak nk cter pasal raye yg mcm2 aku kne tempuh...C.I.N.T.A yg sentiasa memeningkan...ijut yg da taw aku punya pacar laen n pelbagai ragam manusia pd wktu rayer...

tangisan tangisan tangisan..

rase nk jerit satu dunia bia sumer owg taw aku sebenarnyer da kalah!

p/s : sumer ptOt rse mcm ape yg aku da bt skUnk...2 lelaki dlm idOp bt kiter
        rse ape itu erti kehidupan sebenar...

16 September 2009

sElamat Hari rAyer!

kad ni akU bru jErw edit gne adObe phOto illustrator...
khAs tUk sUmer mmbEr akU...
slAmat hari rAyer yErw...
ingAt rayEr igt keje!
haha...

15 September 2009

pOs kAd rayer

haha..da nak rayer da bru t'hegeh2 nk pOs kad rayer an..xrancang pown sbEnarnyer...tp akU tgOk kad 
rayer bos akU bnyak lbEy sO ape kate akU praktikkan tuk kegUnaan aku..cErdik mmg cErdik..huhu...

 (blEy savE bUdget en)...kad rayer dato' pown lOm pos2 lg..sO akU sElit2 an kad rayer akU ni skali bia die 
pOs an skali..kah3...sUmer freE...kt mA ayah akU pOwn akU pOs skAli..huhu..
1st time pOs kad rayer..malU nk
 tlis ape...he3...mntAk wit rayer lbEy skEt jErw taOn ni...al-maklUm lar duk da jAoh an..bla bla bla...

14 September 2009

ijUt da pegi dri idOp akU kE?


mgkin smlm da jd titik noktah pd hUbungan yg berkali2 aku bg pembaharuan nih..peluang, date, kata2 manis, perhAtian, gayUt lamer2,present...sUmer tetAp xdpt blikkn relation kami mcm dlu...mane silapnyer..dr akU kerw?sbb aku da ade jamAl ke?sbb hati akU da xder pd diE kErw? atau sbb kami jaUh? tp selamer stahun stengah akU kapel dgn die kami tetap jauh, tp hubungan okE jErw..nape b??nape kite jd mcm nih...bile relation kite ni d'truskan kite mcm rse terhimpit jErw..mcm terpakse bt yg terbaik sedangkan kite xnk sUme tu..kite nk sumenyer ikhlas...tp bile kite da clAsh mcm ni 1000 rse tibe2 dtg...rindu,sayang n mgkin ade sket rse cinta tu dtg bertUbi2 menyalahkan dri kiter...b kata b bOdoh,sUme hubngan yg b bina xpenah berjaya...b rse b xmampu bg kbahagiaan pd gurl yg b cinta...syg rse syg xpenah bersyukur dgn ape yg syg adew...sy sentiasa nk kn pErhatian dr b,kata2 semangat dr b, amik berat b,sgala tentang syg b mst tau...tp b xpt bt mcm tu sbb b sibuk keje..syg cUbe fhm tp syg xpuas hati...mgkin sbb tu syg rse syg xb'syukur dgn ape yg syg da ade...tp sume kekasih nk kn perhatian kan..mcm mane cbUk pown kite keje kite mst akn dpt luangkan mse dgn kekasih hati kite tp nape x b???syg mmg xpaham b kErw o b xpenah nk fhm syg?

penat bercinta
penat pertahankannyer
penat bg peluang pd die
penat nk jge hati die 
penat nk berpura-pura
penat nk fhm keadaan die
aku surrender...

skUnk hidOp b pown da makin lengkap dgn sUmenyer...xlmer lg b dpt kete myvi yg b bli hasil titik peluh b kn..dlu kite salu berangan bile la dpt date nek kete plak kan...b usahe bli kete tuk kemudahan syg tp mgkin nsib syg xpat rse dUk kt sebelah b..mgkin ade gurl len yg lbey seswAi an sayang...xpe bia kenangan kite nek motor,lrt,bas n teksi tu jd kenangan tuk syg simpan..indahkan...bile syg berpeluh2 tgGu bas, b akn lapkan peluh syg dgn tuala b...b kata "kcian awek b ni,nnt b bli kete ea syg"...erm time 2 rse sayangnyer kt b...bile kiter date syg xbwk dUit lgsg pn xpe..sUmer b bayar..b sUke mkn kfc...tiap kali kiter date kite xpenah mkn tmpt len melainkan kfc...b xnk mkn len selain aym 3ketul kan,aym syg pown b abiskan..haha..ade skali tu kiter date pagi bek1 kt kfc,tgahari mkn kfc n ptg sblom b blik pown b kata b lapa..n pilihan b ttp kfc...syg da muak tp b xmuak2 pown...saat 2 mst syg akn rindu sgt...bile syg ajk mkn pizZa ke mcD ke b kata b xmO...xkenyang mkn sUmer tu..haha...syg kEtuk prOt b kata prOt besA!



ermm ade lg ke saat tu?
sayang rindu.

sayang rse kahilangan sgt2
sayang msih xpuas tatap wajah b
sayang kena lepaskan b jgk
sayang xseswai tuk b
sayang jahat
sayang da curang dgn b
sayang xkan lupe sape 
muhammad aizuddin smpai bile2...
maAfkan sayang terpkse putuskan hubungan kiter...;(

13 September 2009

cOping yg memEntkan...

smAlam ahAd g cOping rayer...haih lmbt btOl cOping an..owg da cbOk kemAs uma dar..haha...nEways thanx 2 jamAl cOz prihatin n simpati dgn akU sbb lOm cOping2 lg smpai kElmarin an...akU ngadu2 kate raye taOn ni xbest cOz xprEpare pape akhirnyer die offer dri nk cOping dgn akU...haih pndai an akU mengAyat..thAnx deAr...dr p.d u sggup dtg melaka nk tEman i cOping...sayang glEr2 ar!

kami pg dtAran phlawan n mp dlm kul 10.30 ar..owg pown xrmAi lg...tp jenjAlan jer smpai la xsdAr da nk kUl 4 bru kua dr dtrn phlawan..xsdar dri ar tu cOping..haha...yg pEnting akU dpt ape yg akU nk eyaitu cAmera digitAl olmpus fe 4010..haha...gler vavi duit akU abis 720 kt kO jErw gadgEt yg akU idAm2 an...lantak lar...xbli laen pown xkesah jnji dpt kO an..sblOm bli kOl ma akU tnye bOle bli kE x n tnyer sama ade ma nk supPort skEt x...huhu n yEs! my mOm sgt baEk hati...die taw akU da lmer nk ade camera sndiri an...my mOm's supPort suku jerw..jd ar en dr xdErw lngsOng...t adik snAp pic mA bEbanyak er selaku owg yg adE share tuk gadgEt t'barU nih! ecEceh...ermMuahh!

 
chAntek x pinky? huhu...

erm baju? da x pikir da bile da dpt cAmera...tp kne gak cri selAi duA an...xtaw la nape xderw yg menArik hati sgt..haha...owg ramAi sgt kot buat akU rimas nk pilih2 baju...tp dpt la 2lai baby t apPlemints...try jeAns padini tp nape yg ni xchAntek ah! bEnci ar...jAmal jerw bli kemEja padini...haha kamoO sgt smArt memAkai kemEja e2...akU ikUt smpai fitting roOm nk tgOk dienyEr pasal..sape kesah? kami nyamar jd husband n wifE..huhu bole ka???msOk F.O.S sUh jamal bli t-shirt same kalEr dgn shirt akU bli td...huhu...t kami pakAi sesAme er...bia tAmpak cOcok..cOcok ka? kami saja yg taw...wAlah! kasUt rayer??da bli dar kt mp..barg last yg akU bli...masOk kua blik n msOk blik bru bli kO c'kasOt...punyEr la memilih..haih!

lastly g taman cEmpaka...kt situ ade bazAr n ade jual ekspO yg mcm kt dOwntown tuh...tp time kami sampai bnde tu xbkak lg sbb bru ptg kn..ekspO tu bkAk smpai kul 4 pagi...xdErw jEki ar...tEman jamAl bli sOngkok saja...cri tudung yg nk match dgn bju rayer akU kt citu adeh punyEr la mahAl nk mampOs...sewa tapak mahal kOt..haha...bungOk!

kami bErbuker samer...tp bkn tuk privAcy kami saja okE!...pektam akU ajak bUke kt uma..sO kami buker samer d'rumAh pktam aku..haha...thAnx pektam n mktam!(meE rebUs mektam sgt sEdap smpai jamal tmbah 2x) rase cm da nk kawen sgt plak an knal2 an kt mak n bpk sedAre..haha...enjOy dgn kamoO lar...len kali jgn lupe tEman sy lg ek...ermMuah!

10 September 2009

majlis berbuka poser di mahkOta hOtel

date 09.09.2009...chAntek date ni an (kalO da bley kawEn,mst akU akn pilih date ni..huhu)...time date ni gAk akunyEr jabatan wt mjlis bUke pose kt Hotel mahkOta...mjlis ini di tajA sepenOhnyer olEy biG bOs Datuk hasnoOr khAs tuk stAff2 diE t'masOk la aku (thAnx tOk)...tOk sgt pemUrah..haha...kami smpai tersAndar kekenyAngan mkn ntah ape bnde la yg ade...mcm2 ade smpai xtaw nk mkn mane 1...tmbAh sekilO duA xdErw sape kesah pown an an an...haha...jOm tgOk skEt picCa yg sEmpat akU snAp timE mjlis nih...

yOng yau fU yg trOt ku bedal(oOh ikAn salmOn kamoO sgt lazAt)

ni bOs aku DatUk hasnoOr (yg palE bOtak sket tu..sOri tOk)

nAsi ayAm hainAn n desSert(nmpak sedAp tp blueEk sbb bnyk krim)

 
en. nAim (spEc) n abg afiQ...nicE pOse okE!


 
ni mOm's aku n hUsband diEr (penyElia prAktikal)
pd mUlenyer agk garang akU tgOk tp akU an pndAi kOwtim..huhu
skUnk da blEy kirE sekEpla jgk lar...

                 thAnx to brO afiQ...peEwit..(tp nape pP tEmbAm sgt tUh?)

   abg afiQ mkn lbEy 5 jenis mkanan yg ade kt citU kOt akU rse...hEbat kan...
  ni ikan bkar yg ntah ke berape ntah...pas tu sate plak...ish3
eh2 sempat pOse lak kt ladiEs an..akU pkai bjU simple jErw nk g majlis ni...
spatOtnyer hr isnin hr tu tp tetibe cancel...akU da pkai cecantik da pg tu tgOk2 xjd...ish!
tu hr mjlis tu aku mls nk melaram dar..hahaha
(simplE bUt stilL cutE oke...ade yg kim sAlam tOw..huhu)

haha..cOmei an pic nih...kak wati n bAby bOy die...yg lg sOwg ank abg mUstaqim(ex stAff)
ha cUbe tEka yg tEngah adEw isinyEr ke x???(hohoO)

08 September 2009

lelAki pElik!

meh2 nk kOngc sket cter pasal ade mamAt ni...

akU bru knal die dr stArt l.i..bile kitowg da kwn sO akU bt mcm bEse jew..xperlu lbEy2 kwn dgn lelAki ni an tp akU ttp anggap die mcm mmber gurl jgk..jge ati die ke ape ke...kwn bebAek ke ape ke an...
tp ade 1 sikap die o sikap lElaki la paling senang akU ckp...yg pnting aku xsuke ape yg ade kt dOrg skUnk ni meAn laki ar...1st bile da lmer mmber dgn die ade 1 hr tu die tnye akU,akU kn skUnk dUk uma pktam akU an sO die tnye ade ank laki ke kt uma tu...mmg ade...pais kazEn akU yg bru bis degreE...alA kazEn da mcm adik brAdik la kan...then die tnye aku pkai tudg x dlm uma tu...akU kate X...die bg advice kt aku suh aku pkai tudg sbb bkn muhrim..adoiii mmg la btOl ape die ckp tu tp xmgkin la kan aku nk pkai tudg dlm uma tu...aku rse korg pown stuju...yew lar dlm uma la kiter bley bebAs sket an..kalO kt uma aku sndri aku pkai shOrtpants jEw..ade sape kesah..hahaha...huhu sOri blOm tibe mase lg nk tutup smpai dlm uma...sUmer ni xley d'pkse ritE?

2nd hr tu akU nk lik k.pilah tiket bas da abis...sO pktam aku bg sUggestion sUh aku tumpang mmber die yg kbetulan nk blik bahau...da dekat ar tu ngan tmpt aku an..then c'die ni tnye ar asl aku muda sgt percaye owg...Allahuakbar...leceh an laki cm ni...da tntu lar aku nk lik da xde tiket bas n lg 1 e2 pkerja bwhan pktam aku..xkn la die nk bt pape kt aku...pktam aku da knal die...evEn kalo jd pape kt aku pOwn da taw owgnyer an..sO da kire selamat la tu...hey pelik mamat ni...nseb bkn bf aku..kalO x aku da tempik da "nape la kO ni susAh sgt nk pahAm ha!"(aku sememangnyer akn jg singa lapar bile bnde remeh temeh terjadi..haha) then ade lg tu die tnye...bf aku xmara ke nek ngan pkcik tu...alalalala mengOng tOl die ni...pkcik tu da kawin ank da 4 ape bnde plak la bf aku nk jElez...bf aku juz suh hati2 jrw...pas aku jwb bf aku faham aku then die bley perli aku kate "bgOs an bf awk"...siOt mamat nih...eE!

nk kate mamAt ni alim sgt aku tgOk die ni semPoi jErw..cm dak2 nakal len gak...die kuA mkn dgn aku,ajk akU teman die g bli kemejA pas blik keje dlu,blik sesame tp die ngAn mOto die aku ngan scoOt akU ar...time tu die xpikir kErw bf akU mara ke x kua dgn laki len? haih nmpak gAk die sElfish kt sini...cUbe mengAtur idup owg len tp kalO bnde tu bg kebaikan pd dri die xpe...ptOt kah?

hahaha ptOt kerw lelaki mcm ni d'bt bf??? bru mmbEr da kOngkong mcm tu an...haih xmUngkin la die t'msOk dalam calOn sUami akU walaupun tujuan die mendidik...bOle gadO besar nk lyn prangai akU yg mmg pntang kne atur2 idOp nih...sUkati aku lar nk bt ape..aku da bEsa jd aku taw mane bek n mane brOk tUk dri aku...lalalalalalalala....

p/s : lelAki yg sUke mEngatur idOp pompuan akn bt idOp pompuan tErtekan jd jaOhkan diri dr merEka!

nsib mAlang...

hr ni knOn nk jln2 kt mydin...nk beli bArang skEt then nk usha2 tUdung rayer an...da bli bArg2 sket then tgOk dUit tgGal 20 ingit jErw..ish xlEy idOp tgOk wit skEt then pg la cUcuk wit kt mesin bank islAm...ntah nape excitEd sgt kOt sO men msOk je la kad bank tu...tetibE mesin shUt dOwn..agAk glabAh bile sedAr kad kne tElan.da t'lOmpat2 akU kt citu..mmg siOtnyEr mEsin..tUrn akU la kO nk tElan..tUrn owg len xnk plAk kO tElan..bOdo! dengan pnUh kegelabahAn di dada akU trOs g kauntEr ngadu...akAk kt kauntEr yg bEk hati tElah membantu akU dgn kOl tEchnician bank islAm tu...sO akU tggAl an nO fOn akU cOz akU da lewAt nk msOk opis blik...da 2.45...glEr mati pnyElia aku tnye nnt...da ar t'jmpe skAli wktu jenjAlan td...huh! xlmer pas akU blik opis akAk kt kaunter tu kOl ckp kAd akU da d'kua an blik...alhAmdulillAh...huhu...bgOs2..blik kUnk akU kne g mydin nk amik kad bank akU blik...haha...agAk malAng rse hr ni an...

07 September 2009

lOm cOping g!

dar 18 ramadhAn kite pose an an an...rse cm kejAp jerw...rse cm borink plak raye kali ni cOz xprepAre pape lg tUk raye...lOm coping2 lg...nk sgt cOping kt melAka ni ha tp lOm ade mase lg...yEw ar bUlan pOse ni asl hujg mggu jErw akU blik n9...diz weEk xmO blik...nk ikut pktam mktam cOping...hOpe kuar ar an...huhu...mcm2 dAlam pale otAk aku ni da pikir...nk bli tu nk bli ni...yg pntg akU nk bli jeAns bru..hr tu ade ushA kt padini..aduhh cUn glEr...wAit ha!last rAye giOrdanO an,diz rAye tUka citErase plAk...xpt padini yg lEn pown ok jnji chAntek dipAkai...nk bli lEvi's mahAl sgt ah!..blOm t'mAmpu lg...haha...tp an kalO kitE dpt cOping dgn mmbEr2 lg best an...xderw sape nk tEman akU kerw cOping kt mElaka nih...MP,datAran phlawAn, jJ xmO kerw???bOrink ar...tEnsiOnnyEr!
diz weEk ma akU nek k.l cOping..eE gEram btOl!time akU blik hr tu xnk nEk k.l..ade bUke rEramai kt kg plak...sO akU majOk xmO blik diz wEek...ish gEram!tgOk ar akU lik nk dkt rAyer t...akU nk cOping puAs2 kt sembAn..ajAk abg bOroi kErw..dr pg smpai mlm...haha...bOle ka?janji aku puAs an an an...

kami bhAgia...

jumaAt hr tu blik dgn die n die amik akU kt tmpt keje...die dr p.d amik akU kt mElaka thEn kitOwg trUs tuwn s'bn...nk bUke pOser umA abg tEh die...ermm we hAve fUn...bUke same dgn ank bUah die c'fiQa shOmel yg xrEti dUk diAm...haha penAt layan kErenah die..akU bli an die cOklat vOchellE kt mydin b4 g jmpE fiQa...pndAi amik ht yer..huhu..aftEr ishAk brU grAk blik anta akU kt k.pilah...smpai pilah akU ajAk die pekenA cHar kuEw tiAw dlu cOz prOt akU bunyi2..haha..2 la wktu bUke td mkn mcm owg tErsepit..kn da lapa blik..malU dOwh...wAlaupun sbEnarnye mmg bUke salu mkn skEt jErw...mgkin sejUk kOt dUk dlm kEte tu lapO...huhu...akU bnaje die ar an cOz akU yg ajAk..lg pOwn ciAn die da jmpUt akU jaOh2...minyAk kete nk kne pikir gAk an...xkEsah ar bnje2 ni...da agAk lewat tUk die blik tp rse cm xnk lEpaskan plak..dUk jer bOrak2 mkn chAr kuew tiAw tu..kalO bOle nk pUtar jam blik kUl 8..tp e2 pasti mUstahil...huhu...blik mElaka smlm pown die anta jgk then die trOs blik p.d..ciAn pAcar akU nih..jaOh2 pusing nk anta akU punyE pasal walaupun p.d melaka da xjaOh tp akU tEtap ciAn kt die nk drivE..tgn yg patAh hr tu bru nk elOk..thAnx dEar...cayAng kamoO ketAt2...
diE sUh akU pgAng ayt ni "jika Tuhan ciptakan sayang untuk abang, abang xnk dan xmampu melihat sayang pg dr cC abang" erm kami bingUng dgn hUbungan yg kami da bina atas hubungan aku dan orang lain...smOge Tuhan temukan kami juA suatu hr nAnti...aminnn...