Pages

30 October 2009

http://emo.huhiho.com


bAlik kuala pilah
hahahahah..sUker !
tp g sEremban dlu amik akak aku kt term .
n bOle tgOk perarakan kete berhias kt MPS an .
ade macam2 aktiviti an malam ni ?
bEstnyEr !
mOm's wait ha !

29 October 2009

scoOter tayar pancit !

shit !
e2 saja yg bOle aku bilang
bagi menggambarkan perasaan aku bile
c'scoOt bt hal tgah jalan wktu nk pulang dr kerja semalam .
asal aku jgk yg kne tempuh e2 sUma ?
dengan baju kurung n heEl wedges 3inci aku terpakse melayan
s'scoOt yg tbe2 pancit...
arghhh malUnyer .
bUat2 mcam aku xglabah pown sedangkan dalam hati Tuhan yg tau..
1st time kne cm nih !
tp Tuhan 2 maha adil .
thAnx sangat2 kepada pEmuda yg membantu aku
dr awl sehingga aku dpt bwk blik c'scoOt dengan senang hati sampai ke rumah .
kene tUka tayar sbb tayar da licin mcm lantai mamar !
satu tayar RM48 .
dUit ade RM15 je dlm pUrse .
nseb bEk dUit rayer jAmal bg RM50 aku ade simpan dlm sampul lagi .
sayang o tidak aku terpakse gUna .
balik pEktam bayar balik RM50 kt aku .
heheh !
( disebabkan kejadian ini, ia telah mengUatkan lagi perasaan aku tuk bawak kete balik mElaka . tiada kOmpromi lagi . pektam pown da stUju .)

28 October 2009

kereta ? ? ?

smAlam selesAi je sOlat isyak n irOn bju
trOs tutup lampu..tndanyer nk msOk tidO ar .
ngantOk n pEnat sket cOz bru lik dr muar .
tbE2 nsEt bUnyi n tertera mymUmmy kt skrin .
pelik sbb da bpe hr aku ngajuk bru nk kOl .
cUbe bt bese2...bOrak pasal kazEn aku sharel
yg ade kt k.pilah sbb ade shOw tuk persembahan
depan Yang diPertuan n9 yg bru ditabalkan .
tbe2 ma kata kO nk kete ke ?
brani ke bawak dr pilah ke melaka nnt ?
ha'ah tp kalo bole lar..cian pktam salu ade keje luar .
mA kate ha kalo brani bawak lar .
t adik suh jamal fOllow dr blakang smpai melaka .
ble da dpt izin bawak kete balik melaka
aku plak kOnfius...nk bawak ke x nk bwk ke x ?
tkOt pektam kecik ati plak...
hati owg kite tataw an sb aku da bese nek die .
da hujg l.i plak bru nk bwk kete .
kalo dr awl dlu tu mgkin tade pape lar an .
ntah la..susa xde knderaan sndri ni .
tp nk fikir hati owg jgk .
pEning ah !
bEtter xpaya lar..bia la susah sket pOwn .
tgGal sbUlan je lg l.i . ermm ;(

bOnzer nek hangin !

eh afiQ kO mara aku ea ?
haha . sori lar brO aku tataw ape sebab kO mara aku lak an .
aku da ikut kO pegi sO aku tggu arahan kO jerw .
kalo kO xsuh pape aku dUk je dalam kete .
wktu tgGu dak ina tuwn bawak trOley .
kO tuwn dr kete tuwn an bArang2 smbil hEmpas2...
asAl kO ? sakit hati ?
akU tatAw nape kO mara bUt i dUn cAre okeh !
akU adalah aku . xperlu ubah ape2 kerna org laen !
tp sayang la kO xpat bace .
kO ade blOg tp aku xingin fOllow .
t kO folLow aku lik dan xpat la aku nk ngUmpat kO .
pape pown kO bEst la !
haha . . .bungOk !

27 October 2009

kisah petang smalam

ditugaskan seperti bese tuk kuar dgn abg afiQ anta dOkumen2 pntg n buku data asas ke seri negEri n len2 jbtan ktua mnteri yg bersepah2 sekitar melake ni . knape sy puan ? afiQ nk yana gak ikut die . sekali lg muke aku yg diminta menemani abg afiQ ats permintaAn die sendiri . eE xtaw malu ek . ats alasan akU asik layan fb je . bungOk ! kO dengki an ngan aku afiQ . dengan mUke tonyOk aku pegi ikut afiQ nih anta sUrat2 tu sumEr . ade surat yg kene anta kt 1 company yg memerlukan kami ke tingkat 5 bangunan tersebut, n afiQ suh aku nek . aku berkeras xmO nek dgn menyepikan diri didalam kete . akhirnye die beralah . die kuar je aku mule berjOget . sangat riang kOt . hahaha padan muke kO. sUke sUh aku ngEkor kO an . ha amik ikut la kerenah aku plak . then balik trOs bile da nk smpai rOund about MITC spatotnyer belOk knan tp c'afiQ bungOk nih bOle pUsing rOund about tu . dalam hati aku mgkin die nk bwk aku mnOm kOt . yuhuU ! . tapi da pusing xjgk belOk n pusing lagi...then belOk mcm nk pegi banje tmpt len . smpai 1 round about die pusing lg smpai 2x then patah balik rOund about kt MITC td . pusing lg skali bru belOk knan blik ke bangunan opis akU . bodo pUnyer afiQ ! haha . sory aku xsUke ape kO bUat . aku sakit hati oke . kO gelak kan lar akU pUas2..i dUn cAre ! mesti kO fikir akU suke an kO bt mcm tu . bEngang ! da la salu ajk akU teman, ape la salah banje aku air segelas ke . kedekOt ! bosan ah ! knape kO salu sakat akU afiQ ? kadang2 kO ni menyakitkan hati tau x ! kadg2 jugak kO ni yg hiburkan kitOwg kt sini . tapi knape mesti aku yg salu jd mangsA kau ?

26 October 2009

sedih!

nangis lagi

ermm semalam mase tggu pektam amik aku dr keje
aku duk tepi batu tu..
menung jerw...
tibe2 igt kat mA sbb tgahri td aku msg mA
kate nk bwk blik kete pkai kt sini...
aku kOl n nashA pickup da fOn kate mA tgah ckp dgn org...
aku bengAng trOs letak tepOn tu !
tibe2 ayah kOl..aku igt xnk angkat tp 2x ayh kOl xsampai hati..
Nape dik?
xde ape..saje kOl nk ckp dgn mA . . .(mata da bergEnang)
kO nk pkai kEte?
ha'Ah la...(airmata da b'jUrai2 ntah ape sdey sgt ntah)
pektam skUnk keje da jauh...susah an die je..adik pOwn salu kne blik lmbt...
akAk ko nk amik kete ni pkai kt jhOr dik...
ermm xpew ar...adik nk pkai if kete tu xd'gunakan...ade 2 kete kt uma tu pOwn nk bt ape...( letak fOn ! )
xde ape nk diperkatakan bile airmata xbenti2 trun...
sdEynyer aku...tp bkn pasal kete tu jerw...
sdey sbb aku ni sentiase xdpt ape aku nak melainkan dr usahe aku sendiri...
yerw mgkin citerase aku dr kEcik sentiasa inginkan sOmething yg terlalu besar tuk aku dapt...
tp hasil usahe aku, aku salu dpt ape aku nk...
bkn mntak dr parents aku..
sket pown x...
siblings aku yg len b'citerase sederhana...
sO ape mereka minta xsusah tuk dipertimbangkan parents aku..
tp ape aku nk aku xsmpai hati nk mntak kt parents aku..
sO aku USAHA SENDIRI n I GET IT..ALL dat i want !
n sampai skarang aku akan usahakan tiap ape keinginan hati ni melonjak-lonjak inginkan sesuatu...
aku kuat...xmO nangis sayang...be strOng...
bkn salah kau kalo kO inginkan sesuatu yg susah tuk org laen bg...
shhhh.....



Progran Rekreasi dan Kembara Baktisiswa
Universiti Kuala Lumpur
Tarikh : 24 Oktober 2009
Location : Kg.Alai , Taming Sari n Rivercruise



antAra stUdent uniKL..ni melawat perusahaan doDol...
yg mUke agk tua2 tu bkn student ar..tu wakil unit n jabtan JKMM



                                    

jamuAn makan tgAhari..fevEret aku daging masak merah..(licin pingGan)



ha ni peAce tuk kOrg kt Taming Sari...nk try lukisan karikatur dr pelukis kt situ...
mUrah 10 ingit je tp liminit tmbah 5ingit...




ha ni la hasilnyer...lgsUng xde mUke aku..taik lalat je kt pipi same...
tp kire ok ar cOz nme pown karikatur..
kalO potrait tu mmg kne same ar...tp mahal sket...
amik mase pown lmer...aku bt ni pown xsampai 10minit..haha





dataran pahlawan dari atas Taming Sari...




peAce lg...sesi malam plak...kt dpn rivErcruise..best dOwh!




ha ni la dak same l.i ngan aku tu..ina dr pOli sabak bErnam
enjOy argh ngan program ni...

da~

ikut an byak lg pic nk d'kOngsi tp bOrink ah...
loAding jerw...
dush!




sakit hati!

sakitnyer hati aku dengan MANUSIA
yg bergurau melampaui batas!
aku memang open tapi kO xperlu lbey2 bergurAu dengan aku oke!
same kan aku dengan haiwan2...
ptOt ke ? ade aku same kn kO dengan binatang x ?
shit!
ni la jadinyer bile kite da biase bergurAu..
org igt kite xamik kEsah..
waklu ! ! !

keje keje n keje

hari ini dr jam 8 pagi td aku sangat sibuk...
macam2 kne wat terutamanya pasal mesyuarAt last week
n membuat laporan untuk xtvt weekend hr tuh...
nk kne anta minit dan laporan tu hari ini jgk...
dalam kesibukan masih syOk layan fb ms n blOg...

xmO tensiOn tensiOn...
eVerthing will bE finE!

antara masa sibuk e2 diisi dengan lepak bersame penyelia n staff kt sini
yg mmg coOl abis...
nk2 mlUt aku yg suke melawan tiap baris ayt mereka...
mgkin gEram dorg ni gaknyer layan aku..haha
bnyak sgt mlOt kO ni yana an!
ala puan, xbnyak mlot xkn kite bole 2gEther gether an...
hahaha!
masih menjawab...

lunch layan mcD...
mcChicken
cOke
kEntang
cOrnetTo sundAe
(free cawAn cocA-cOla cOllect all tp bru ade 1 je...sbb amik sume large) hahaha...
suda ckOp tuk buat prOt membulat..
akhirnyer terpakse derma an kentang tu kpade abg afiQ
yg kelaparan kerane aku xterdaye nk abiskan...
stOp! penat ah!

23 October 2009

kejar mase


hari ni macam xckop mase jerw...
ni aku taip entry ni pOwn nk cpt sbb da nk kul 5...
mlm td bru dEcide nk tuka tmpt l.i sbb tension tade keje...ye la aku gayut dgn mira smlm die kate mcm2 die bt..tiap 2 mggu skali mst ade msok meeting..aku 1 haram pown xpena msOk meeting...msok je opis td aku bebel2 dgn ina (dak same l.i) yg jbatn ktua mnteri melake ni xkaji agknye ape yg kite nk blaja wktu mhon l.i tu...men taram je nk ltak aku sesuke ati die...cm aku secreatry cube la letak aku kt s.u.k ke..
ni letak aku kt tmpt yg xmemerlukan sgt scretary nih...akhirnye jadilar opis gurl yg bejaye..bungOk!
tp cepat je doa aku dimakbulkan Tuhan..bru dOa subuh td supaya staff MTESB ni peka dgn bidang aku tibe2 pagi td puan mazilah ajak aku msok meeting...sO dgn semangatnye a aku g msok meeting...prepare ape yg ptot..susun tu susun ni (bajet secretary ar )...skUnk aku da puas hati...walaupun kne wt minit yg 1 haram pown aku xigt wktu blaja dlu tp aku nk usahe gak...bia mereka sume tau yg aku ni bkn cikai2 nk jd secreatry oke !
jadi aku agk sibuk hr ni ke hulu hilir tataw ape yg aku cri tp sume tu tuk present aku nnt...sOk plak aku ade program dgn uniKL...MTESB join sO aku terlibat...pape xtvt t akU story tuk next entry ye kwn2 !

kesimpulan : aku xjd la nk tuka tmpt l.i..act decide je..kalo tade keje gak aku still duk sini..bnyak keje kalo nk         tuka tmpt l.i nih...haha..


20 October 2009

tiket freE GP mOto kt sEpang...


abg bOroi ajk tgOk GP mOto kt SIC weekend nih...
tp aku terpakse tolak sbb weekend ni aku xbalek..
betape rUginyer aku rase..
asik terpikir je dr mlm td...
rUgi rugi rugi!
bkn senang nk dpt tgOk GP moto tu...
tiket nk bli sendiri mmg xde ar...
mahal gler...
bOsan!
akU nk pEgi!!!!!!!!!!!!
eEeee dUnia semacam xadil tuk aku...

acha uwan kite pown sakit...

last weEk jth bilik air...
terlantar xdpt bgOn...
da pg berurUt bru ok...
skUnk da ley jalan...
smalam plak uwan aku didugA lg...
uwan akU kene RAGUT...
depan uma jerw kt halaman tu...
jaAt btOl peragut ni...
owg tua yg xbermaya tu jgk nk dianiayanyer...
peragut tu dpt rantai n dapat lari...
makcik aku cUbe kejar tp nmpak nO flat moto jErw..
bile pakcik aku yg polis ti cek nO flat tu kt JPJ...
nO tu palsU..bOdo peragut nih!
sakit hati akuh!

19 October 2009

20 oktOber my mOm's bUfday!



toDay my mOm's bufday..
sO let me wish hepy bufday 2 my mOm's..
kOl2 dr pg td xpat..
akhirnye kOl opis mA jep..
nyamar dr cOmpany yg nk bg adiah besa..
haih mA ni caye 100% plak..
act lupe date hr ni 20 octoBer..
nsib mira igt an aku bUfday die hr ni..hahaha..
xmAlu tOl!
bUt aku tetap nyanyi an die 1 lagu...


hEpi bufday 2 yOu
u Are born in a zoO
all da mOnkey like
hepi bUfday 2 u!

diz sOng only dedicated to mirA(kakak)
not 2 my mOm's oke!
smOge kamoO panjang umO dan di mUrahkan jEki..
sayang mA sgt2...
adiah t adik bg ek..
(nk bg ape weyh? suggest ar sket)

masih menitis kerana kau...

kenape airmata aku masih menitis kerana kau ijut?
aku xtaw nape aku sedih sgt bile teringatkan kau...
mlm td aku kOl ko bile igt kt kO...
kO ats mOto jadi aku letak..
pg ni td kO kOl aku blik...
kite bOrak tnye kabar n kemudian senyap...
aku kate 'sOri kOl awk mlm td..asik teringat je kebelakangan ni'
kO kate 'kOl la selalu,sy sentiase tGgu awk'
aku ulang ayt kO 'awk?' n ko kate 'ermm'
dulu kO mara aku gne awk sy kO aku...tp skUnk kO da gnekan..
xpe aku faham...
tp airmata aku menitis xhenti2...
kO kate 'ok kar wak' then aku trOs letak kOl...
sdey ar...sedih sedih sedih!
aku taw kO pown xsanggup nk ckp dgn aku
sbb air mata kO pn da menitis an?
aku dengar ijut...kO xya sorokkan...
da lmer aku kenal kO...aku taw kO cm ner...
ape sebenarnye ni...ya Allah!
'kalo bukan die untuk aku kenape masih ade
prasaan sedih mcm ni bile kenangkan hubungan
ni hancur...kenape ? kenape ?'

18 October 2009

opEn hOuse lgik!



lOcation : nilai
evEnt : open hOuse uma kazEn



tgOk ar minah ni..semakin dewasa an...
tgOk saja pade dressup die...
hheheh..act aku tataw nk pkai sOpan cm ner...
sO aku pilih la blaus ni...
owg len pkai bju kurung..
akU malas sO aku kne la pkai kasual sket en..
heheh!




da kekenyAngan...
lepak2 smbil bErikan pOse tUtup
prOt yg bUncit...
haha



lOcation : city park sEremban
jalAn2 tEnang an fikiran uwAn...
(uwan aku tension) haha..
bEst tow lEy bg ikan mkn..
heheh!



hah tgOk bnyak x ikan kt city park ni...
bulat2 perOt ikan ni dpt mkn rOti je pengUnjung bg...
tp bUlat lg prot aku kOt..
haha!

16 October 2009

balik uma!

huhuhu...
weekEnd ni akU blik umA lagi...
dUlu kt pOli cm ni ar bile dpt blik uma...
skUnk da l.i pown akU still cm ni...
cm owg gayat nk lik uma..
sebAbnyer aku ni dUk jaOh..
kOrg boley la duk uma wktu l.i..
sdEy taw!
tp blik ni pown depends pade bf mrangkap driver aku..
heheh..die blik aku blik...
die xlik aku dUk diam ar kt melake nih!
haih!
akU da siap da ni..
perghh bru 4.15...
xperw..aku da siap gak!
jOm balik!!
( pOyo la kau )

14 October 2009

pssttt! bt faceboOk!



heheh...
jangan gelak oke!
dulu memang aku tade hati nk buat facebook...
tp semalam aku tersign up plak kt facebook
tataw sape yg suh...
da bOsan sangat kt tempat keje yg tade keje ni kot...
aku tgok pacik macik kt opis ni syok jerw...
syok layan facebook masing2...
haih! taley jadi nih...
tu la cter die...
tp cam ade sekatan sket la aku nk bersosial kt fb nih
sebab aku da ter ADD bos aku,penyelia n sumer staff
dOrang da approve...
so kalo mood aku bOsan kt opis suda tentu aku taley tulis
kt status aku tuh...
t dorang fikir aku xberminat menjalani latihan industri di sini..
prOb's!
bOle delete mereka balik ta?
hahaha...mengOng! bodo!

13 October 2009

lEct xkn datang selia aku!

smlam penyelia aku dpt sUrat dr pihak pOli mengatekan
"dukacita dimaklumkan pihak kami tidak dapat datang
untuk membuat seliaan terhadap pelajar kami yang menjalani latihan industri di tempat tuan/puan"
hish aku mmg terkejut pade mUle nyer n agk frustrated kt citu...
yew ar kn lg bgOs pihak pOli dtg
tgOk keadaan kitorg kt sini...
bole la dorg tgOk kitowg ni ade keje ke x de keje ke...
bnyak aku nk kOmplen sbenarnye...
haih!
kakak (mira) kOl aku kate die pown dpt surat cm tu...
diana kate kt die bile kOl pOli
pihak pOli kate dorg mmg xpt dtg tgOk dak l.i yg luar dr n9...
ade ke ptOt ?
ape masalah dOrg sebenarnye ek ?
reasOn dorg ?
ermm nEways xde ape pOwn yg aku bley bt
kalo pihak pOli da decide an cm tu...
tp aku mmg FRUST !
( xtaw nape )

12 October 2009

nk jd mUmmy!

da rest after mkn jamuan hri rayer td masih terlalu awl...
sO pas mkn smbg wt keje pape lar en..
then rest kul 1 xkn nk g mkn lg sO kak wati ajk g mydin
cri bOtol susu tuk miqAil...
ermmm time kak wati usha2 bOtol susu tuk ank die
 di satu sudut smbil memegang stOkin baby
aku mUle berangan-angan nk jd mAma...
haha bestnyer da kawen ade baby en...
mama nk bli mcm2 tUk baby nnt...
baju yg cOmel2,baby cOt,btOl susu yg cOmel2,
stOkin cOmel,hat 4 baby n mcm2 lg...
yg pntg mama akn pAstikan sUmernye lengkap
menarik n cOmel2 je tuk ank mama nnt...
gEram tgOk barg2 baby td...
haih smbil pgang prOt..
cAit! lmbt lg ar...dUn dreAm n dreAm oke!
ur time will cOming soOn!
mybE 4 oO 5 yeArs frOm nOw!!!
alam rUmahtanggE....arghhhh!!
syOknyEr!

jamuan hari rayer opis



wah syOknyer macik2 ni mkn...










bnyak lg mkanan..tp mls nk uploAd...ckup2 la ni ajer...
menU ade yg best tp peliknyer sumer ayAm je plak...
haih da kesempitan idea nk bt menu len agknyer...
hahaha...

11 October 2009

berurut...

blik mgGu nih ari tuh cUme duA...

lepaskan rindu pade my mOm n dad...

berurut especially kepale...

kakjune selaku tukang urut di upah untuk mengurut kepala

aku yg da sedikit mengOng...katenyer bnyak angin...trik rmbut asik letOp je..

haha...ramai sedare tegUr bdn agk kurus...ermm xde slera...owg sakit bese ar...

t nek la blik bdn ni...(tp aku hOpe xnek lar)

sewktu berurut terkantOi plak peha aku sakit wktu kakjune nk suh aku lipat kaki...

nk xnk t'pkse akur tuk bg kakjune tgOk kaki aku yg sakit kt pangkal peha ni...

yaAllah nk bg usik pown sakit gler tp aku kne rela ar...bkn stakat nangis tp

meraung da sbb sakit sgt wktu diurut tu...ermm tp akhirnye selesai...

alhamdulillah kaki aku pOwn makin kurg sakit...bengkak pn da kurg sket...

kakjune sUh aku cek kt hospital sbb ade sOmething bnde cm ketulan...kne cek(malas!)

mgkin aku demam 1 week ni pown sbb kalenjar bengkak kt kaki aku ni....

ermm newAys hOpe sUme fine...skUnk da makin sihat...

akU pown nk msOk keje dgn semangat yg bru...walaupun envirOnment

keje sgt membOsankan tp aku mst pOsitif...kalO x aku akn tensi balik...

hari2 aku akn sibuk an dri aku...on9 still jgk tp bile bosan on9 aku

akn siap an repOrt besa aku...xley tangguh2 dar...xmAu siap saat akhir...

08 October 2009

kembali sihat...

fuhhhhh!!!!
4 hr demAm bt bdn ni jadi lembik sgt2...
mlm selase paling teruk sO pktam decide nk bwk aku g klinik tp kne
g merisik dulu la...pktam nk merisik tuk pais...
aku yg da xlarat mengikut saja...
bestnyer da dirisik owg kan...
bile la waktu aku akn tibe..cewAhh!
tp kate nk g klinik mlm tu trOs cancel coz mktam kate ikut die g klinik
je sok sbb kbetulan mktam nk check b.p...
ermm smpai klinik bdn aku cm da ok sket...
jmpe doc, doc kate suhu ok..nOrmal jerw...
bt tekanan darah xtaw la ape result...
die xkate plak...
dlm hati xtaw mcm mane nk pengsan aku ngadap suhu bdn ni agknyer...
nsib bek kO ensem! haha...
doc yg mgkin agk muda tp die bkn doc sbenarnyer...
hnye pembantu perubatan..haha..bodO!
die pown pkai musk..die kate die pown demam...(ade sy tnye?)
aku mntak m.c kt die..shari pOwn bley...
then die kate kt dOc yg ade dlm blik tu yg aku nk cUti...
dOc tnye bpe hr nk dan abg tu kate 3 hr...aku ketuk meja...
mane ade sy mntak 3 hr!
abg tu ktawe je...bUngOk!
xde mase nk bergUro ok...
lastly doc bg cuti 2 hr tuk aku rehat secukupnyer kerana aku salu headache...
2 hr tu aku gne an sbaeknyer tuk rest...
nangis sOwg2 bile xthan tanggung sakit2 kt bdn ni...sakit kepale yg xnk ilang...
abg tu ade pesan kalo headache xilang lg dtg jmpe abg ye...
eh pehal plak aku nk jmpe kO...aku nk jmpe dOc..ko bkn dOc ngOk!
yg pelik demam aku ni demam mlm jerw...
cm2 la staff opis tnye aku jwb la demam bile tibe wktu senja...
sO mcm2 spekulasi la yg dOrg bt..
ade kate demam mlm ni demam rindukan seseOrang...
ermm ape aku fikir aku rindu an ma ayh aku...
mgkin btOl ape kak wati n kaksyikin kate tu...
cik naim plak kate ish bhaye owg demam mlm ni...
tp aku xtaw ape mksd die...
abg afiq plak yg mmg suke dengki dr aku msOk pagi td 
tnye ade bau minyak tanah x?kapur barus ke...
aku kate x...
then abg afiQ kate xpe..yg pntg bnyak2 la bertaubat!
cilakak! saje nk kene an aku..eE afiQ bungOk!
hahaha...
yg penting aku da sihat skUnk...
sgt hepi suka ria gembira terlOmpat2..
heha....da~

05 October 2009

fEver...

ermm dr ptg smalam lg aku blik uma aku da rse len mcm...
aku trOs mandi n solat...then aku baring2 ats katil sbb pale
da rse berat cm nk pitam...ngadu2 kt amAi bdn xsedap...(manjE!)
then tros lena diulit mimpi2 rindu pade ayhanda n bOnda...
sampai kesenja...bgOn pOwn sbb terdengan pggilan dr pektam...
la dOmam rindU kerw?
agknye la kot..bgOn tdO trOs pgGil omak den yO...haha...
ye la bile kiter sakit2 mcm ni bru la nk cri ma an...
kalo aku sakit mmg dgn linangan airmata la katekan kt mA bdn adik
xsedap la ma..rse nk demam...tdO kt peha ma suh picit pale...
ni ma jaOh..lg b'+ shahdu rasenyer...hehe...
amai kate diz week kite blik ye syg..
thanx dear..kamo sgt memahami...
bgOn pagi td yaAllah susah nk ckp...nk m.c ke x...kalo m.c sape nk bwk
g hospital..aku xnk ar nyusah an pktam mktam...
then aku decide gak ar tuk gagahkan dri g keje...
pagi td sakit lg pale ni...after tdo tgahri td i feel better...
hOpe better n better...nk sakit tgGu aku lik uma oke!

idOp terase kOsong...

sejak aku start praktikal ni aku da pndai menilai pasal dri aku sndri...menilai kehidupan org lain n sebagainyer...kadg2 bnyak kesimpulan bile aku jd pemerhati pada gelagat2 manusia yg aku lihat...contoh persoalan dlm pale otk aku ni...ermm contoh ea...bile kiter bnyak duit mesti ade kekurngan yg lain...n pade aku bile aku tgOk kekurangan owg tu aku lebih rela xpunye duit tp ade sumer yg owg xde duit 2 milikki contohnyer kasih sayang...ntah la aku nk describe an kt sini susah n tataw cm ne..hope korg paham la  mksd aku...kadg2 bile selesai je tgOk gelagat manusia ni n bt kesimpulan aku mesti kate "ish syukurnyer aku dgn ape yg aku ade skUnk"...kadg2 plak aku jd pendengar setia pade owg tu yg knonyer xpuas hati dengan owg len sbb perangai die ke ape ke...tp bile aku bt kesimpulan aku rase die pOwn same 2 x 5...tp aku mls ar nk kate..aku ia kan saje ceritanya n bg beberapa pendapat...that's all...n paling penting kt sini yg sebenar2 aku nk cter aku salu rse dOwn thap zerO...biler aku da bosan kepale otk aku sakit n trOs kosong thap negative kosong lar...nk2 keje aku time l.i ni terlalu minimum...hri2 msok opis trOs on9...kadg2 fEdup aku lyn ms, blog, fs, ym yg ntah ape2 ntah...(ntah ape2 tp kO post gak entry kt blOg ni an ) kn aku kate td kadg2 ngOk! lyn bnde ni sumer smpai da nk termuntah2 tp xjgk ade keje yg datg kt opis ni... 2 bile ade mmber ajk on facebook ke tagged ke aku malas...jwpan aku "yg ade ni pown xterlayan"..perghh bajet kO market la an...reasOn yg sebenar2nye adalah ''akU bOsan nk lyn sumer tu''...ade satu mase tu kepala da zerO aku oofline sumernyer...ha bru puas ati aku...haha...cam phyco pown ade gak..glEr! bungOk! bOdo! (astagaa fadh..ngucAp)...skunk ni aku da rse zerO ar ni...yaAllah ape bnde la sume ni terjadi kt aku...bile nk kua dr dunie gler ni...aku xsuka! dlm otk aku cume nk uma aku sendiri..yg ade ma n ayah aku...then aku xkn rse zerO...hOpe sOk bUka mata aku da abis l.i...(lg skali kO bt palat fadh! ya xmungki lar esOk buka mata da habis l.i ) bodo e2 hnye kata2 penyedap hati bungOk! hope ending kt tmpt l.i ni bEst...even kadg2 aku tensiOn thap gler ade jgk aku ketawa2 kt sini...nk2 abg afiQ yg sukE ngusik aku...bungOk afiQ! tp pade aku sumer tu xley bt aku tOl2 hepi melainkan FAMILY aku...sUmer yg aku bt adelah ats dasar tuk kebaikan dri aku sndri walaupun bnde tu xenjOy..xmO ade yg ckp blakang2 oke...kalO aku dgr mampOs aku xkan salute kt owg tu lg...mls nk tulis..fedup! end~

04 October 2009

opEn house umA abang lOng amAi..

smlAm akU di undang tuk mengahadiri majlis rumA terbukA abg amAi (jamAl) yg sulOng di batu berendam...seawal jam 7 pagi aku suda bgOn bile amAi kOl kate die da gErak..mate yg agAk berat perlu di buka demi memenuhi undangan itu...menghargai semua family die yg sgt baek pade aku...tp mmg tensiOn tgGu amAi smpai (dr p.d ke melaka) cOz akU da t'siap awl plak...family die kate kami excited nk jmpe kekasih ati masg2 sebenarnyer...bkn excited nk g open house ni..hahaaku rase statement tu btOl kerna hr ini adalah yg pertama kami jmpe sebagai kekasih yg sbenar...berkemEja cOklat padini...ouch! kamoO sgt smArt sayangs!rase bhagia kerna ibu, ayah, along, kaklong, kakngah, banglang, bangteh serta isteri kak fizah, bangchik serta isteri kak ina n ayie...satu keluarga yg pade aku sgt happening...saling usik mengusik antra 1 sama lain...n yg paling bnyak diusik pastinya bakal suami kakngah yg da pown di panggil bangngah oleh kekasih ati ku yg sgt nakal...bak kate ibunyer kalo xde amai sunyi la ruma...(dalam hati betape rse bangganyer terpilih menjadi kekasih ati pade lelaki yg sentiasa menceriakan suasana di rumah )agak2 bile da berumah tangga nnt mcm mane plak meriahnyer ye?(xsaba2..dOakan kami ye..)kami pOwn xkurg jgk kene usikan nakal dr keluarga amai..mane tidaknyer..mane aku pegi die pasti mengekori aku...mane aku duduk citu jgk la die menempel...bile die kene usik n perli muker tOyer jer die wt...aku plak yg malu rse nk tembUs dinding tu melarikan diri...haha...tp dlm mase yg same aku rse gembira bile kehadiran aku di hargai sepenuhnya...family amAi sgt ramah...gembira tuk jd sebahagian dr mereka..bnyak perbezaan bile aku pegi uma ex aku n uma kekasih ati ku kini...rase lebey dihargai...xperlu la aku bt perbandingan di sini..ape yg aku dapat katakan aku sgt gembira tuk hubungan ni...lastly pUlang dengan ciuman kasih dr kakaknya kakngah dan ibunya yg sgt memahami situasi ank2nyer...


kOnvo utEm...

ermm aku tataw nape aku upload fOto tuk mjlis graduation utem 
yg aku pg sabtu hr tu xdpt...igt nk kOngsi2 ar en..sbb aku berpeluAng 
pkai jubAh tu dan tOpi tu...haha..saje nk merase sblom kiter sndri grad nnt...
kalo kiter grad dip mane pkai tOpi an sO nk tgGu grad degreE lmbt lg plak..hehe...
xpe t ade free aku upload ar foto2 tu ok...



yeah aku berjaya upload foto...
ade lg tp malas lar nk upload...
lembap gler!

02 October 2009

saje cOret2

sesaje nk menempel kt pOst ni wlaupun tade nk cter pape pown...huhu...
xpew aku cte pasal weeken ni pUnyer cter ar ea...da ade plan..full weekend..nO rest...haha..
sOk aku nk pegi konvO utEm...kazan aku si pais grad...haii bestnyer da grad en..
dlu die blaja pOwn pOli gak...bErkat usaha die dpt gak degree...
ermm salute gak ar kt die walaupOwn die agAk degil dlm adik bradik..haha...
ermm xsabar gak nk tgOk die grAd ni..lg2 plak aku pOwn dpt tiket tuk masOk dewan tu...
mesti aku yg rse debAr die..haha..gEli ar kau!
ahad plak aku d'invite tuk ke open hOuse uma abg lOng bf aku skUnk...
pepagi lg dlm 8.30 die amik aku kt uma pktam aku then trOs g btu berendam...dOkek yO..haha...
ibU jamAl pOwn da b'ia suh aku dtg hr tu..ermm kali ni aku akn jmpe keseluruhan family jamal...
sblOm ni yg xjmpe abg lOng die jerw..len da jmpe rayer hr tu...
haha...mari bermesra-mesra supaya bOle jadi bakal menantu yg paling di nanti2 kan..cewAhhh!
t papehal aku cter lg..now da kul 5 aku nk lik..
slalu rushing je nk blik..hr ni ley rilek2 pLak an...
ini kerana aku nek scoOt hr ni..pktam ade keje blik lmbat...heheh!
cian plak die kate nk suh aku tggu cm smlm...
kul 6 bru die amik..ciAn aku en..hehe...