Pages

29 November 2009

dsk tuka ke ssk ?

memang bodo tahap giler #$bi
sesuka hati nk perlekehkan kiter .
macam kiter ni xde kelulusan yang tinggi
n xlayak nk dapat an diploma tuh !
kesian kt junior kiter nnt .
dpt kelulusan sijil je .
DAN dah tentu2 la jgak kiternyer
saham pOwn jatuh sbb kiter pown 2 taOn gak .
( kire standard sijil jugak even kiter dpt dip )
siOt kptm nih !

note : teringat pn. liza kate sem lepas yg die akan jadikan dsk kepada
         3 taon n gaji kiter skUnk bkn N17 tp N27 . 
         tp bile dar jadi mcm nih, cm ne plak gred gaji kiter bile
         da keje nnt ?
        erghhhhh ! ! 

patah kaki .

aku da patah kaki .
xbOle nk jalan2 sesuka hati lagi .
kene duk diam je kt mane2 pOwn owg anta .
kalo kt opis, duk je la diam2 kt opis .
kalo kt uma bOle jalan tp bile owg jalan je sbb
dorg yg bertanggungjawab bawak aku pegi memane .
ye la aku an da patah kaki .
sdey sgt . 
nk tggul l.i ni abis lg 4weEks .
adehhh merAna idOp rasenyer .
ape nk buat sabar je lar .

25 November 2009

lEmbu !

saya nurfadhliyana bt rosli ingin
mengucapkan
Selamat Menyambut Hari Raya Korban
unta, lembu, kambing, ayam
dan sebagainya .
simpati tuk semua binatang .
cOw ! saya mau balik n9 !

new moOn plak !






i'm waiting 4 you
twilight (new moOn)
xsaba giler nk tgOk !
esok 26hb da kuar kt wayang .
try usha tiket kt GSC tuk boOk tp luper plak yg
aku kne balik kg sOk
nk smbut Hari Raya Aidiladha !
hahaha .
next weEk kOt !

p/s : bagi sesaper yg mengikuti twilight yg sebelOm nih 
mst korg pOwn xsaba nk tgok new moon ni cam aku an an .
heheh !

24 November 2009

saham oh saham !

korang pown mesti salu dengar pasal saham ni an .
bentuk piramid la, silince save la knon nyimpan tp xya gerak2 ,
simpan then kene cari owg bawah, owg bawah lagi .
haih ntah ape kejadahnye la sumer ini .
aku tataw kenape sumer owg teruja bile ade yg cter2 pasal
bole dpt duit cepat nih ! aku 100% slow ar pasal bnde lah ni !
sket pOwn aku xberminat . yg aku percaya n berminat adalah
membuka akaun amanah saham bUmiputera . haha !

 

tu je yg aku percaya  demi masa depan aku . xpaya nk jOin mende2 yang tataw untung rugi nih .
btOl x ? simpan sendiri, untung sendiri .
bukan simpan, bagi modal kt owg then dorg untung berjuta-juta pastu bagi interest
kt kiter ciput je ! bOdo an kalo terkena cm tuh ! dorg plak bley bina
banglo siap ade grOundfloor !  kiter duk uma teres yg kene renOvate sana sini
biar nmpak besa ! mmg teraniaya ku rase ! haha !

23 November 2009

takziah kak isma .



takziah diucapkan kepada kak ismaliza di atas kejadian yang menimpa beliau sekeluarga .
pada awlnya aku xprasan muka die kt akhbar tu .
aku hnya tau ade staff seri negeri terlibat kemalangan maut kt  Sungai Petani Kedah .
bile balik then tgOk akhbar metro ade tunjuk gmbar .
bru prasan tu kak ismaliza staff unit pekerja n pelajar antarabangsa seri negeri .
kemalangan melibatkan 8 keluarga beliau dimana ayah ibu serta dua adik kak ismaliza meninggal dunia .
aku kenal akak ni time terlibat dengan aktiviti opis aku
kitowg pOwn salu jmpe, borak2 .
die pown peramah owgnyer even die merupakan pegawai kt unit tu .
xkesah pOwn nk borak2 dgn dak praktikal cm kitowg ni .
xsangka die terlibat dengan kemalangan ngeri ni di mana die sendiri yg drive van tu .
takziah pade akak . hOpe akak kuat jalani kehidupan selepas ini .
al-fatihah kepada ahli keluarga kak isma yang telah meninggal dunia .
Al- Fatihah . . .

change !

nama blOg saya telah ditukar ye kawan2 .
dulu
"pUtar bElit kehidUpan"
yg aku rase mcm berbelit sgt tu .
sekarang
 ♫ ♪♫ life is beAutiful ♫ ♪♫ 
nama diambil sempena banner yang da pown tertera
kt blog aku selepas aku tuka background kelmarin .
pape pown tittle blog aku xkesah ar .
jnji ape aku ckp pasal life aku yg tersimpul rapi nih !
( dulu berbelit-belit an )
cheEr's

22 November 2009

to dada

weyh ni cOuntdown tuk kO .
kt side bar eh !
malas nk buat suh aku buat eh .
xpe mmber nyer pasal an .
haha .
aku pown menghitung gak nih !

cOuntdown di faceboOk !

serOnok nmpaknyer sumer mmber2 aku ni an
buat cOuntdown bpe hari lagi nk abis l.i .
bape hari lagi dada ?
1 bulan 1 hari ?
weuaauwww best giler dOwh !
bape lame lagi she bile tolak sabtu ahad ?
22 hari lagi !
bapak syOk giler ouh !
dan infOrmer tuk kemasukan sem 4 nnt bole
diketahui melalui kak syuyu .
heAven bebeh !
mUlai detik ini mari kita kira sama !
mari mari mari . . . . .

7mOnths !

diz mOrnink terbangun agak lewat . act jam da bunyi 6.30a.m, tp cm bese lar 5minute plish ! smpai terlajak 6.50 about 40minute plish hangOk kO ! haha ! tp still buat cm bese, sket pOwn xgelabah sbb aku da penah terlajak smpai 7.20 xsilap . heheh ! ina dak l.i aku anta msg suh punch an tuk die n  aku balas "aku pown baru bgOn nih . kalo ko smpai dulu ko punch an tuk aku ok" . mandi2 then igt nk ponteng subuh sbb da kul 7 tp xsedap hati plak amik wuduk n solat jgk . selesai solat bru nk angkt tgan doa "tings" bunyi msg masok . selalu bia kan je tp kali ni nk jgk tgok n bca dr si dia #$*&!@#&% (xpaya lar aku appear an ape yg ditulis, agak jiwang oke!huhu .) pas bace aku trOs amin an tgn aku tu...dOa yg datang dr msg sidia (cm tau2 aku bru angkat tgn nk berdoa an) . hari ni genap lar 7 bulan kami bersma . thanx dear jadi sebahagian dr idup syg . even sebelum ni da 2x syg bercinta tp blom ade appreciate syg mcm yg abg buat nih . dulu syg yg kne igt anniversary ni sume tuk ex2 kapel syg, skunk syg asik terlupe je n abg yg igt an sumer . smOge hubungan kiter direstu oleh-Nya n dipermudahkan segala-gala urusan especially nk kawen t . bhahahaha !




20 November 2009

xsemuanyer membosankan


bile fikir balik xsemua yg kiter lakukan di wktu praktikal ni membosankan . ade some part yang pasti akan buat kiter rindu biler da abis l.i nnt . life aku sepanjang menjalani l.i ni bukan la bosan sgt actually . mungkin bile xder keje n dibiarkan duduk saje di meja buat kiter mengeluh kebosanan . btOl x ? kt opis ni sebenarnyer selalu je nk  bergurau, ketawa, tmbok2 sesame staff n disakat oleh stiap staff yg mmg slumber n xde pown nk letakkan ape2 protokol dan membezakan pangkat masing2 . abg afiq memang selalu sakat aku n disebabkan sikap die tu kitorg nk dikawenkan oleh satff yang lain . haha ! staff opis ni kata kO xnk ke kt afiq ni yana, da lar ank datuk, kaya, berbudi bahase(konon lar), n memacam lagi la die puji si afiQ nih ! wekk xingin aku ah ! (i'm already taken oke) haha tp bile da salu kene kenen2 an ngan si afiQ ni aku pown da maleh nk layan . iakan je lar . tp happening la suasana opis ni, cm close je rase antara satu same len . aku dgn penyelia siap bley men kutuk2 diri masing2 plak . n aku dipanggil sengal ! oleh penyelia aku . heheh ! xkesah pown . muke aku dikate nenek kebayan sbb asik ngOmel je . haih pape je lar but saat2 bergurau tu mgkin akan jd satu kenangan manis wktu l.i nih . penyelia aku kate bile la korg nk berambus dr sini, ayt siot je an tp tu berguro je . aku jawab balik puan pasti akan merindui saya nnt . hahaha . sekurang2nyer ade la yg bestnyer kt sini an an an . ok papai !

19 November 2009

si m.c !



Program : Seminar Keusahawanan dan bla bla bla (panjang sgt la tajuk die)
Tarikh : 19 November 2009
Masa : 8.00 pagi - 1.00 tgahari
Tempat : Politeknik Merlimau


barisan penyebOk majlis .



penceramah tabur ubat tdo !



konon kusyuk padehal aku dengar ceramah ni smpai tersengguk2 . heheh !



penyeri majlis . haha ! (curi tulang )

salah satu program opis aku yg kene jd organizer tuk satu seminar keusahawanan .
segalanya disediakan oleh pihak kami .
n aku telah dilantik tuk menjadi m.c (pengerusi majlis)
tuk seminar ni .
pagi tu kne drive sendiri g Merlimau .
disebabkan aku da terlewat terpakse ar pecut 120 ke 130 .
xla laju sgt pOwn an . highway je lagi pOwn .
mUle agak gabra di beri tugas m.c tuk majlis rasmi cm ni an .
aku penah jadi m.c tapi tuk hari keluarga family aku ar .
yang cakap cm ni : ok lepas ni ank2 buah diminta meniup belon smpai pecah ye !
haha . xsame an protokol jadi m.c tuk family day n majlis rasmi .
bak kata staff opis aku : kO ni yana banyak ckp jadi kami
tugaskan kO tuk jadi m.c esOk . ko balun la ape pown ko nk ckp .
ngEng ! tu la mlot ni sape suh riuh sgt kt opis .
padan mUke ! eh tp aku suka ar dpt tugas nih .
sekurang2nyer aku dpt experience an an an .
selepas majlis selesai sUmer kata ok ! bgos !
ha tu yg bangga giler tu . heheh !
even last ucapan aku ade tersasul baca skrip yg aku buat sendiri tu .
siap tercakap "oOps salah" lagi kt mic tu . haha !
pape pOwn sumer berjalan lancar n best .

17 November 2009

giler sebentar .


selame ni punyer la takot aku nk tuka template blog aku ni .
ye ar nk tuka template bkn senang .
cari mmg senang . sume cecantik belaka tp bile da apply an kt blOg kiter
mmg susah sbb bukan sumer ade cOding yg bOle di paste cm tu je .
so bile aku da jmpe satu laman web ni aku cube apply background die .
cm xchantek ar sbb bertampal2 dengan template asl an .
time tu masih takot lagi nk buang template .
sO aku suggest kt dada yg background blog die 'putih' tu tuk try
amik background kt laman web aku bg die tu .
dan tgOk la hasilnya kt blog die . cantek bukan ?
(pada sape yg ade blog dada ar)
so aku membranikan diri tuk change template tp priview je dulu .
tgOk2 ok plak an . xubah pape pown gadget aku tuh .
so ape lagi dr priview trus save template bese then
amik coding background kt laman web 2 tros paste je kt add gadget .
hasilnya seperti yang kamu sume lihat .
cantek ? x cantek ?
e2 aku punyer suka la kan sbb blog aku .
haha !

15 November 2009

2012

Photobucket

we were warned 2012


last nite g tgOk cter ni .
2 yg ngantOk tahap gaban g keje hr ni !
act bli tiket dpt midnightnyer cOz da full
tp kazen aku punyer kering g kt reservation kaunter bli tiket yg owg da reserve 2 .
haha . sO tiket kitowg die jual balik kt owg len yg da jenuh kaki beratur .
sO xya la nk tggu kul 12 bru dpt masok sbb da pukau
GSC tu kitowg dpt 9.45 siap dpt sit tgah2 lagi .
mmg sejak diiklankan teringin sgt nk tgOk cter tntang kemusnahan dunia ni .
act bukan lar kiamat pOwn cUme pergerakan kerak bumi je .
tp mmg hancur 100% lar dunia ni dlm cter tu .(yg tgGal laut je)
but ade manusia yg still alive .
kt sini kiter bOle tgOk sikap pemimpin yg pade awlnyer sgt selfish !
bina kapal hnya tuk selamatkan diri mereka n keluarga mereka sahaje .
rakyat tidak diberi amaran !
sakit hati aku tgOk citer ni .
(smpai hentak2 kaki kt dlm wayang tu)
smpai aku rase aku nk smbUng the end of da stOry die .
haha .
dunia kembali aman tp start balik 0001 nyer taOn .
bapak ar . kalO aku diberi peluang idOp time 0001 tu .
aku xmO bina bangunan tggi2 lagi .
heheh !


12 November 2009

ceritera kerja

bosan . cter bley ?

http://emo.huhiho.com
http://emo.huhiho.com

kt opis yg aku stay skunk ni semacam ade satu konspirasi .
yang A cter pasal yg B . yg B cter pasal yg C n seterusnya .
mcm ni ke kehidupan da keje nnt ? sentiasa xpuas hati antara satu sama laen
sedangkan jawatang masing2 lbey kurang sume samer jerw . aku n mmber aku lar yg jadi pendengar setia . pade kitorang sUme ade buruk n baeknyer . baek yg A baek yang B baek yang C, sumer ade perangai yg kami nmpak n kurang berkenan lar an .

http://emo.huhiho.com


kita nk ckp keburukan orang lain pown cube kita pandang pada diri kiter dulu . adakah kita ni pown same je tp buat2 xnmpak or mmg diri sendiri da buta hati . aku dan mmber aku ni sebagai orang luar memang akn nmpak la sikap seseorang tu an . contoh : yg datang lewat, yang kata ade meeting, yang kata ade appointment doc, yang kata ade hal keluarga n yang kata yang lain-lain . ade satu masa tu semua staff bley dikatakan half day n tinggal la kami dak2 praktikal menguruskan pejabat ni . kami la pengarah, kami lar pegawai, kami lar pembantu tadbir . semuanya kami lar ! (hanya mampu mengelengkan kepala) . masing2 kurang berdisiplin sebab bigbOs selalu xmsOk opis ! semalam aku masok meeting usahawan (PUKEB) . pn.mazilah arahkan aku masuk . aku suka sebenarnya . yelar bkn salu dpt masok meeting an . tp kak wati kecik hati dengan pn.mazilah sbb xajak kakwati join sekali (ade sikit salah faham antara mereka) tp malas nk stOry kt sini .

http://emo.huhiho.com


hari ni aku sepatotnyer pegi Dewan Seri negeri ade undangan . smpai seri negeri parking penuh sO kami decide tuk g mengular . haha . ni rancangan penyelia aku, aku n mmber aku ar . ngular jap g bukak akaun asb jerw . g makan2 pastu balik opis . nk g mall wktu cm ni memang cari nahas la kalo gov dapat detect kakitangan die an .

http://emo.huhiho.com


sebelOm balik opis aku ajak pn.mazilah g bank jap . nk tgok elaun da masok ke blom sebab mmber akunyer elaun da masok . tgOk2 xmsok lagi . bapak ar tension ! asal ha akunyer xmasok lagi sedangkan borang tuntutan antar same jerw . bank pown same . bungOk !

http://emo.huhiho.com


petang ni aku nk balik kuala pilah . ikut an aku drive sorang2 tapi last minit akak aku kt jhor kata nk balik tuwn melaka . so aku kene amik die kt melaka cntral dulu then baru balik same2 . xpew la, ade jugak peneman an . cuak gak nk balik da petang2 ni . da la lalu kawasan kampung . sunyi sket ar an .

da lar . penat . sajer je nk menaip lebey2 . suke menaip tapi report l.i malas nk buat . hehe ! bye !

http://emo.huhiho.com yeah !








10 November 2009

B.O.S.A.N

mgGu ni xde pOwn nk update2 entry kt blOg ni .
xder ape nk cter ar . rutin harian mcm bEse, xde yg srOnok pOwn .
tp hati ni rse sOft je, tenang, xbpe serabOt cm salu .

bile bndera merah nek naluri makan ni mak aih !
asik makan makan makan .


setiap kali makan licin macam ni !


tkOt berat badan nek balik lar .
cm ner ni ?
nak2 lagi da ade kete, rase nk mkn mcD, nasi ayam  n bla bla trOs rojer jer .
dUlu xde kete, patah kaki jugak lar an .
makan kt cafe yg ade kt sini (nasi kOsong je). haha !

hari ni tadi kak wati ajak g malL nk merase aku bawak kete katenyer .
cm bese jew ar bawak kete an . haha .
mkn dessert aeskem semangkuk .
da abis tu g beli dOnut lagi 2 bijik (yg cOklat2 plak tuh !)
astagaa gemOk cm nih !
stOk bawah meja yg ptot bley bertahan tuk seminggu
da licin da dlm mase 3 hari .
eE takot !
xmO gemok balik . ni gemOk sket ok lar en .
haih !

p/s : fadh sile kawal pemakanan kamoo kerane ditakuti
       bnyak cacing dalam perOt !

08 November 2009

cerite gambar ini .


Location : sekitar bandaraya melaka
evEnt : cElebrate besday si dia
tarikh : 4hb nOvember 2009

 




            
                      
                      
                
                      
                        




04 November 2009

resah .

http://emo.huhiho.com


ntah kenape akU resah jErw 2 3 hari ni .


akU cUbe tuk menidakkan kEresahan ni tp semakin kuat plak ia terase .


rase macam ade satu beban yang x tertanggung .


xpe la aku diamkan dulu sumer ni .


smOge Tuhan sentiasa berikan aku ketenangan .


aminn .

cElebrate !

smAlam celebrate bUfday amAi . kami lUnch kt mcD jap . thEn da abis lUnch die anta akU balik opis . sementara tgGu akU balik kUl 5 die g la rayau2 kt mydin malL . kUl 5 balik die fOllow kete aku dr blakang nk balik uma aku . (tp die xmsOk uma oke !) nak mandi sOlat dlu sumer then bru kua datin ! hehe kami g tescO dlu sbb aku nk cUci gmbar . then g jln bndar hilir . nk tgOk wayang kt MP tp tgah renOvate plak . thEn tgOk kt cArefOur kt dataran pahlawan tu . ctEr yg kami tgOk bkn ikut cite mane yg kami nk tgOk . tp ikut cite mane yg tgak now watching pada jam tu . haha . tgOk jam 8.20 p.m cter Ninja tgah on sO bli tiket trOs msOk . masa perlu digunakan sebaeknya . xperlu ikut cter ape yg best kt wayang skUnk lOlx ! after wayang jalan smbil buat2 aksi2 menarik amik gambar kt sekitar kawasan yang terlibat . bndar melaka pade hr bekerja lEngang sket . sO aksi bEbas bOle dilakukan tanpa ade mata2 yang memandang pElik tahap ke'ovEran kami mengambil gambar . kah3 . pic akn dikOngsi di entry yang kemudian sbb aku malas nk uploAd hr nih ! pasal gift yang aku bg tuh si dia ni sUke la sgt kOt smpai bOle igt kOtak pOlo tu pembalut adiah . sO ribEn kt ats kOtak tu bOle plak die g bUkak simpul dia . nGEng ! gEram melihat aksinya e2 aku trOs bUkak an kotak tu tuk si dia . jawapannyer : la abg xprasan ni kOtak, igt an sayang balut adiah ni dgn pembalut adiah . tOin akU kEtuk pale dia . haha . pape pOwn we have a lOt's of fUn dat nIte !  dUsh dush dUsh . hehe gEram rindU !

http://emo.huhiho.com


03 November 2009

masAlah orang yang kepala angin .




sUsah la nk layan owg yg kepala die ade angin

panAs
http://emo.huhiho.com
 bayu laut
http://emo.huhiho.com
 banjir
http://emo.huhiho.com
 sepOi2 bhase
http://emo.huhiho.com
 tsunAmi, taufan katrina
http://emo.huhiho.com


n macam2 la jenis angin lagi yang kOrg taw .
owg kpAle angin ni die ade mAcam2 mOod .
n yang jadi mangsa adalah orang sekeliling die .
akU da jmpe owg kpale hangin nih !
bile mOod die xbEk kiter bergUrau pown ley jadi gadUh .
da masing2 masam2 mUke .
kejap kAu bergelak bertampar dengan aku
kejap kAu plak lagi ovEr kene an aku .
bile kO mntak tOlg akU, mUke sikit pUnyer manis !
bile kO badmoOd mUke macam bUntut kuali hangit !
sO aku decidE tuk menjaohkan diri akU dr
terlibat, termesra, terkawan, terkOngsi, terlebey bergUrau
n ape2 lagi yg ter2 dgn owg jEnis mcm nih .
shit ! #*^!@+$ bla bla bla....

02 November 2009

bUfday mydeAr's




3 November 2009
Kelahiran yang ke-23
Jamal B. MahmOd n kEmbarnyer Johari B. Mahmod
Selamat Hari lahir bUat kamO berdua yeAh !



ni sajA yg dapAt akU hadiah an stelah pEning mencari gift yg sEswai !
pUrse n bElt by pOlo ! 
cantik an kOtak diE .
ejA ade bg cAdangan ni hr tu walaupun akU menOlak pde mulenyer
cOz boy ni susah nk tUka purse bru tp akU
xde chOice len dar..
p/s : nk amik kalO xnk bg ayAh aku..haha !



da usha gift tUk si diA kiter ushA gifts tUk dri sendiri plAk .
haha .
pE la kO ni nAna tUnjuk bontot !
ngEng !



tEngs a lOt 2 nana 4 ur opiniOn !
kO penAt eh tEman aku ? weEks!

to : bufday boy amAi 
sOri dear cOz late wish bufday awk .
pEnat tgGu dEtik 12 mAlam akhirnyA terlElap . haha .
mesti awk tErtunggu-tunggu saye wish an ? mEsti awk sedey an ?
saya xlUpe tow, saya ingat cUme sy tertidO . heheh !
kUl 4.33 pagi bru tersedar trOs kUl mnta maAp yg xberkesudahan .
sebagai dEnda saya kne nyAnyi dalam sUare yang agk manjA bru bgOn tdO !
ngEng tOl ! sOk kiter cElebrAte oke !