Pages

11 May 2010

sejarah dsk terlakar dengan tercalar n disapu bersih kembali ?

Mgkin perkara da seminggu yang lalu, tp nk jugak update tuk kongsi2 . Haha agak gempak kan tajuk tu ? tp berpadanan la dengan ape yang da berlaku kelmarin kerana telah di ‘anak tiri’ kan semasa anugerah ketua jabatan yang sepatutnya meraikan semua student jabatan perdagangan yang telah memberikan keputusan cemerlang . Kami part 4 dijemput sehari sebelum majlis tersebut dan telah dinyatakan untuk datang seawal jam 8 pagi di dewan wawasan dan duk barisan di hadapan kepada yang menerima anugarah AKJ trsebut. Stelah majlis bermula, semua kos mengikut sem talah dipanggil tp tiada langsung senarai nama part 4 dipanggil untuk menerima AKJ tersebut ? pelik ? tunggu lagi tp tiada apa2 berlaku sehinggalah semua part 4 bagun KELUAR TRUS DARI DEWAN ! mungkin tersangat kecewa la kan smpai panas bontot duk dlm dewan tu ? WTF ? Yang paling bangga semua bgun dengan memakai blazer dengan slumber keluar dr dewan tersebut . terase puas bt mcm tu apabila semua lect pown turut memandang ape yg berlaku . haha kami trus berkumpul d’tepi dewan n menyatakan segala ketidakpuasan hati kami . smpai mcm ni skali ‘mereka’ blame kami ? selesai majlis kami cube berjumpe dengan seorang demi seorang lect tuk mintak penjelasan . Ketu Jabatan pown kami tahan (tp bungok semuanyer die kate tataw pape) . da macam mogok da, nk2 semua pkai blazer plak tu . haha . aku rase KJ mmg kecut tgok . bahahahaha mogok ini berlarutan sehinggalah kami jumpe KEPALA kepada semua yg berlaku ni . tp sayang perempuan ni mudah melenting sedangkan kami tnye bek2 jer . contoh ape ntah yang cube ditunjukkan kepada semua student pown aku tataw . aku pown turut bertikam lidah dengan perempuan ni . memang xmahu kalah . terjerit2, tuduh sini tuduh sane smpai la Ketu Program dtg jelaskan sumer . nahhh amik kau perempuan ! KP backup kami taw ! ko cuak trus masuk dalam kan ? sbb ko mmg nk boikot dsk an ? mungkin ko xpuas hati kami part 4 ramai xpegi malam graduasi anjuran klub ko tu an ? mengadap kan perempuan ni mmg bnyak yg sakit hati . ramai jugak la yg telah menitskan iar mata kekecewaan . ye, kami da lamer bersabar dengan pengurusan jabatan perdagangan yang terang2 nmpak seperti memboikot dsk lately . kami sebagai sem akhir tak dpt nk bt pape pown tuk junior2 kami sem ni . bt perjumpaan dengan junior pown x dibenarkan, ini kan nk adekan aktivit2 yg lain . kejam x mereka menghukum dsk ? teruk sgt ke dsk ni smpai semua aktiviti dibekukan ? ntah la nk describe pnjang2,semua pown tau kan kawan2 . cadangan aku bubarkan je kos dsk ni supaya semua orang xdengki dan iri hati lg . bodo ! akibat kejadian mogok, pihak kelab jabatan perdagangan telah memohon maaf diatas kecuaian mereka . tp perempuan tu aku tataw la . bak kate lect len, orang gile jangan di layan . haha . sebagai tnda minta maaf satu majlis telah diadakan tuk kami . ikutkan hati kami semua mmg xmau pg pown, tp KP da nasihatkan supaya kami bersikap cool n professional . jadi kami akan hadir majlis tersebut ! 

notes : kami bukan kos gedik2 okeh ! sedar la wahai semua penghuni poli p.d ! tidak semua secretary tu gedik n penggoda seperti yang kamu sangka ! menci ahh !

4 comments :

myrah said...

dsk slalu dperlakukan begini...huhu

fadh said...

kak myrah : taw xpe . e2 sbb kami semua memberontak kelmarin . skunk da puas hati dar . haha

awanSyahrol said...

sabar jela..
last sem kan?
xde benda lg dah nak skt ati.
graduate dgn hati yg tenang k..~

^_^

fadh said...

wan : best tggalkan kenangan pahit kt poli ni pade sesape yg anti dsk tu . hahahaha