Pages

03 May 2010

surprise dr si dia .

bertarikh 30 April, jam 10.30pg terpisat2 bru bgun tidur n bersiap sedia mahu mengemas . tibe2 si ayah kate eh ade van pos laju depan uma . tiada ape di fikiran kerna xde deal ngan sape2 pown anta pos laju . bile tgok ayah bawak masuk brg aku tnye akak punye ke sbb terfikir akak aku mahu konvo hujg mggu ni , b'kemungkinan brg2 dr member die . then ayah kate kau punye la . berlari g dpt an brg tu nk tgok tol ke x name aku . yupp my name ! but from who ?



sehinggalah pembalut dibuka masih tak dpt teka dr siap brg e2 . da bukak kotak terkejut dpt sepasang telekung beserta sejadah . tnye ayah dr sape ni smbil bt muke pelik yg teramat pelik . ayah aku kate tgok la nme blakang sampul tu then tertulis Jamal Bin Mahmod . OMG! kenape n untuk ape ?

masuk bilik capai phone trus kol si kecik .
(perbualan lebey kurg mcm ni . lebey kurg ea...)

aku : salam . abg kt mane ?
si kecik : dlm kete odw balik uma . kenape ?
aku : ape ni ?
si kecik : ape ?
aku : pos laju anta brg kt syg .
si kecik : hahaha . brg ape plak ?
aku : bt2 tataw plak an . ish ! kenape tbe2 bg brg ni ?
si kecik : owh ek ? hahaha . tu ikhlas dr abg tuk syg  
sempena hubungan kiter genap setahun kelmarin (23April2010)
aku : speechless ! (xley dipaparkan perbualan seterusnya . haha )

kepada sikecik : terima kasih yang x terhingga tuk surprise ni . mmg terkejut n terharu . syg x bg pape kt abg pown. kiter setahun hr tu pown xcelebrate sbb jarak antara kiter jauh kan . cume bergayut je . terase dihargai sgt2 . skunk ni bru aku nk ucapkan TERIMA KASIH CINTA kepada CINTA . harap hubungan kami berkekalan hendaknyer...



nota dr si kecik bersame pemberian tersebut :

Jika engkau ciptaanye untukku
yang dijadikan dari tulang rusuk kiriku 
yang dekat dengan hatiku
moge engkau tahu disitulah aku letakkan dirimu
sayang...

4 comments :

dada said...

wah bestnyea fadh. smoge kekal smpai ke jinjang pelamin. owh krenyea ko dlu stahun la dari ak yeak. tak sba nk tggu ak plak:)

fadh said...

dada : haha best taw dpt surprise cm ni. pe lg kene bg hint kt bf ko plak pas ni bia die bt surprise lg best . haha .

dyn al said...

seriuss terharu. untung kau doh!

fadh said...

dyn al : haha ni perli ke ape ? nanges arrr..bhahahaha