Pages

07 June 2010

konfius

apakah pakaian terbaek n bersesuaian 
apabila mengunjungi rumah bakal mak mertua ? ( mcm la jadi aku ngan die . haha )

nmpk remeh temeh tp suatu hari nnt korang akan tempuh gak . kalo de shopping2 tu jgn asik nk cri yg hot2 je, cri la blouse ke ape yg bersesuaian dengan seluar kalo xnk pkai baju kurung . ramai bersetuju mengatakan baju kurung sesuai n paling selamat tp sesuai ke kalo kiter dtg dr jauh. then nk duk lamer sket contoh dr pg hingga ke ptg dengan baju kurung . nnt nk tolong masak ke ape ke nk pkai baju kurung tu . perghh xnk berlengas plak an . semua gara2 nk control ayu . pirahhh ! lelaki macho selalu bg advice kt awek die cm ni "ermm awak pkai la ape yg awak pkai selama ni, xperlu hipokrit" . btol tp bia nmpk sopan sket dr kebiasaan yg kiter pkai la kan . 

ermm dalam minggu ni mgkin aku akan berkunjung ke rumah bakal . ngee bakal eh...
td bt fashion show dkt 7 8 kali depan ma aku suh die pilih . sumer baju kene reject . ha ni la padahnyer kalo asik bli baju muat2 badan yg mcm tong drum ni . mmg memeningkan . nk gamble je pkai yg biase kiter pkai cm xbest plak . ma aku kate ape taw, "cube la pkai baju yg besar n tutup bontot sket" . aduhh ! mane nk cri ma oii...ni da ade rase xnk pegi dah uma bakal tu . 

ini la masalahnyer . kalo korang badan kecik n halus tu mgkin xkesah sgt kot . pkai tshirt je nmpk sopan da sbb badan kecik . xde belon2 cm aku . haha

pkai kaen batik, tshirt lusuh n selipar jamban tu aku rase paling selesa n nmpak ayu sepanjang zaman .
tp xmungkin lar ! haih !
hope selesai masalah ni esok sbb lusa mau pg . doakan ok . . .

8 comments :

mOOneyes said...

read carefully...hahaha..pakai saje baju kurung,anggun lagi indah mata bakal mertua pandang...pakai blaus,nk ke dapur t keras plak nk bergerak ala2 cindilela...pki baju kurung ala2 gadis melayu terakhir sket..huhuu...

diana said...

hahaha..
gud luck my dear~
weyh,,
diana pegi uma my bakal mother-in-law*insa allh*
mase first time lagi gamble nk mati!
dat time ta plan lngsong nk pegi umah die,,tetibe die kate nk singgh uma kejap..dat time diana pkai tights n baju labuh laa..nk ikotkan mmg ta sesuai langsong pkai mcm tuh pegi uma org..
but thank god!his parents was oke..
hohoho~
look,,pkai ikot keselesaan..
bju kurung?hurmm,,better wear something casual..jeans n blaus or else~~
tp kalo da susah sngt bantai jep la baju kurung... hehehe
langkah selamat ;))

nama said...

better blaus la fadh
sebab mcm kena
org tua pon suke tengok
slesa pon slesa fadh
org da try!
berkesan!!

fadh said...

mooneyes : thanx 4 ur advice but something wrong if i wear baju kurung . t fadh nk duduk je sbb nk cover ayu gitu . bhahaha .
kalo pkai kasual, pasti pantas fadh bergerak . kui3

fadh said...

diana : kalo mengejut je tape sbb fadh sebelum ni pown salu jmpe mngejut . tp kejap je, ley nyorok2 lg . ni nk g uma die, mst semua pergerakan akan diperhatikan . uiii leceh ! haha
anyways thanx 4 ur advice . rase fadh pkai jubah kot ! bhahaha

fadh said...

manje : ermm fadh pown rase mcm tu . da tgok2 da bluos yg seswai tp ma fadh plak xsetuju . die suh pkai blous labuh sket . haih da mcm makcik da fadh rse . haha

selipar hijau said...

fadh !
huhu...
baju kurung t nampak sangat cam nak amek hati.
padahal makcik2 skang ni pon da tau gurl2 skang ni camne kan.
tp langkah selamat mmg pakai baju kurung la..
tp cam kate deana tuh.
pakai jeans ngan blouse pon oke gak. hehe..
nampak sopan n ringkas..
nak tlong kat dapur pon oke je.
tak rimas.

fadh said...

selipar jepun : btol yana . t nmpk sgt hipokrit an, bek kiter pkai kasual je . selesa skit kot nk bergerak dr pkai baju kurung . huhh mmg rimas t . thanx yana !