Pages

16 October 2010

merisik

alllooooo...
hr ni terdetik nk kongsi kisah abg aku yg mau melangkah setapak demi setapak ke alam rumah tangga .
tp langkah2 dia ambil ni penuh kontriversi lah ! terbalik terbungkang family aku dibuatnyer .

al-kisahnyer...
abg aku merupaka nak sulong di dalam keluarga ni n baru berumur 23 taun kotttttt....
baru setahun keje sebagai konstabel polis . kedudukan kewangan mgkin blum agak stabil .
sebelum raye beliau dengan penuh yakin di dada ingin membeli sebuah kereta persona baru .
mak ayah aku kata nnt2 la dulu memandangkan beliau bru saje beli moto fz150 yg bosar sebosar badan beliau (haha) . bukan ape, gaji konstabel bukan besa dol . then die blum smpai stahun keje . korg sumer tau la polis ni an kene ishtihar harta bagai . kalo hidup mewah semacam dan2 ade yg kate beliau amik rasuah ke ape an . lantak kau la labuuu....
beliau tetap amik keta baru jugak ... cter kete abis ...

next,
pas raye beliau membuat kejutan lagik dengan menyatakan ingin bertunang la pulak !
sekali lagi mak aku sentap ! bukan melarang tp mak aku btul2 mamikirkan mase depan beliau .
sudah puas kah beliau hidup solo, pegang duit sendiri, bg kami sekeluarga marase duit gaji beliau .
bukan mau mintak atau ape, tp e2 sumer tggjawab anak2 la kan . korg pasti mengerti kan ?
tp ayah aku malas nk larang2, jadi lantak ekau la labuuu...
paling sentap, beliau ni suker berbincang b'2 (kekasih die) je tnpa pandangan dr org tua .
bncg tarikh sendiri la ape la . tak tau ke labu oiii owg kt sini ade hal ke ape ? sekeh pale korg b'2 bru taw !
haha . aku sebagai adik mmg gerammm la dengan ketidak sabaran beliau b'2 ingin bertunang ni . bukan ape nk taun ni jugak tu . kan lebih soft perjalanan majlis ni jika kiter bt taun depan je . ni bg tarikh sebulan sebelum korg nk tunang . hujung taun ni da ramai owg cop nk kenduri labu oiiii !

semalam mak ayah aku da poie marisik dah . paling kelaka pihak pompuan pown xbapo stuju tunang kojap2 ni yo . tggu awal taun dopan apo salah ea kan . ni sumer salah sapo ? salah omak yg mengandung ke apo ?
skunk kedua2 pihak tak dpt tarikh yg ideal tuk majlis bertunang tu . dan paling kesian akak aku ntah ade ke x time abg aku tunang tu memandangkan akak aku akan smbg blaja kt pinang hujung bulan 11 ni .
pape pun owg2 tua kate yg bek tu patot la disegerakan . hope sumer berjalan lancar n dpt la trikh paling ideal sesangat tuh . mood aku masih hot ok ! aku harap time aku nk tunang sok xla se kontroversi cm gini . kesian mak bapak den ...

pas ni der, ekau jangan nk bt kejutan lgi nk kawen awal taun depan plak . den laga an pale ko 2 ekor tu kunk . kumpul duit bnyak2 dulu . sok sobab nk kawen copat bonar, lampin anak ekau omak plak kene support .
den sekeh lagi sekali kunk !

4 comments :

nurkaloi said...

hahaha....giler kentang abg ko fadh...jap jap mule2 bile aku tgk tajuk en3 ni aku pikir ko yg dirisik tao....hahaha lau ko dirisik fuhhh aku laa yg pling xcited skali...hehe

fadh said...

kah3 . jgn wisau, kalo aku kne risik pasti aku hebahkan 30 hari sebelom kunjungan merisik tibe dirumahku ! wakakakaka

nurkaloi said...

hahaha
bagus laa ko
tak cam sesetengah artis uh
tnye sikit
no komen no komen
oppss msuk gssip plak...
ahhhaiii

fadh said...

aikkk aku ni pown artis pe ! ish !