Pages

29 December 2010

2011


assalammualaikum...

wahhh pertama kali kot aku nk post entry kt blog ni bagi salam . ish teruk btol an !
ekcelli, ni entry khas penutup 2010 yang sgt2 bahaviour bagi aku . haram jadahnyer an . haha


2010 da pun melabuhkan tirainyer n kini 2011 menjengah untuk bersama2 kiter selama 365 hari lagi . entah ckup ntah tidak 365hari tu tuk kiter, ntah2 dua tiga bulan je kiter ley hidup di tahun 2011 ni kan .
Azam tahun 2010 da pun berlalu seperti mane berlabuhnyer  tirai 2010 tu sendiri . yang pasti dengan kedatangan 2011 ini pastinyer semua org memasang azam yang baru . aku masih igt lg mase sambutan 2010, aku rase aku xnk pasang azam pape pown tp aku nk ikut je susur alur 2010 tu di entry 2010 . ermm adakah berpunca drpd e2 aku merasakan tiada ape yang menarik tuk aku di tahun 2010 ni ?

YAAA ! tiada apa yang manis tuk dikenang pown kerna tahun 2010 ni tahun aku sentiasa diselubungi kesedihan n keperitan . aku tatau kenape aku cakap mcm tu tp e2 la yang aku lalui .

Seawal aku masuk politeknik tuk semester yang akhir, macam2 aku tempuh seorang diri dengan keadaan aku yg sorang2 duk blok blakang . masalah roommate la, punggah kain baju every week ke blok depan, sanggup tido sekatil dgn mira then bile rase mira sempit nk tido, aku trun tido kt simen smpai pagi . arghhhhh . aku tatau mcm mane jiwa aku bley kental hadapi semua ujian tu . dihujung sem, member bek tikam blakang lar . semua tu buat aku matang memikirkan kehidupan yg aku lalui ni . ape yang pasti TUHAN tu berikan ujian tidak sehingga diluar kemampuan hamba-Nya e2 sendiri . Alhamdulillah semua tu dah pun berlalu…
Setiap yang pahit pasti ade manisnyer walaupun sekelumit contohnye rezeki aku begitu murah setelah tamat je blaja diploma sains kesetiausahaan ni . aku dpt tawaran kerja n aku dpt jugak tawaran sambung degree di UiTM untuk kos yg aku minat iaitu Human Resource . tp semua tu kuasa Tuhan, walaupun hati aku tekad tuk sambung degree tp skarang aku memilih tu memegang jawatan setiausaha di Universiti Teknikal Malaysia Melaka . setiap pilihan tu aku pasti ade hikmahnyer dise balik semua tu . bkerja di umur yang masih mentah 20 tahun aku pasti ade ganjaran yg akan aku perolehi walaupun blum nmpak sekarang kan . experience is very valuable ! yes I believe it !

Okeh now meh kiter kongsi azam tahun baru kiter nak ?

1 – suda kerja an ? so pastilah mau jadi seorang setiausaha yang dedikasi dan disayangi bos gitu ! yang pasti filling mst mantoppp . hahaha sbb most secretary malas bt filling an .

2 – suda kerja, suda pegang duit sendiri an ? so pastilah mau bt simpanan baek punyer tuk mase depan . kate nk kawen 4 tahun dr sekarang an . wahhhh ! hahaha

3 – most importance thing is I want to be a good muslimah, a good girl, a good daughter, a good friend, a good couple also ! ngeee…hopefully !

4 – nak mule kumpul harta xkesah la harta yg kecil2 ikut kemampuan mcm rumah ke, kereta ke, peralatan letrik umah ke, emas2 ke, iphone ke (wahhhh), heel (kate secretary) n ape2 la yang berbaloi . yang ponting ASB kasi penuh dulu haaa…

5 -  mcm nk ubah imej tp tatau la imej ape aku nk ubah kt tubuh badan aku ni . ermmm t aku fikir an balik . ni saje list je dulu . huhu

6 – igt mcm nk jadi dealer jual harmster memandangkan harmster aku rajin menternak an . kah3 . ishhh income tu derrr…

7 - ermmmmmm bnyak sgt plak listing taun ni . xpe bia la dulu, takot mengarut2 je nnt an . ngeee...ape yg penting tekadkan hati, bulatkan azam . eh cm tu eh ayat die ? xpe ni versi aku ok ! haha

entry ni awal 2hari kot sbbnyer esok jumaat cuti ! heheh...jadi gunakan tenet di opis tuk mengupdate blog . haiiyaaa...kate nk jd secretary dedikasi . ehh jgn lupe ni masih tahun 2010 ok . azam tu 2011 . wakakakakaka

ok uolsss, i nk wish 

HAPPY NEW YEAR ! WELCOME WELCOME 2011!!!

17 comments :

mOOneyes said...

baguss baguss baguss..gud luck kebebeh..jgn ade duet abes buat mkn da la mott...yg makin sihat da haaa..hahaha

fadh said...

weeeeee rase2 duit mmg bnyak abis ke makan la . al-maklum la bujang trang tang tang kt melaka ni an . haha..

mOOneyes said...

baek xyh simpan azam tuh..huhuu..haa,xpun simpan duet,buku bg kat mak...cakap kat mak "simpanan kawen"
hahahaha

keabadianchenta said...

setinggi mne ukiran cita2 maupun azam tu dilakar.
seluas mne cita2 dan azam tu dibentnangkan
dan sedalam mne ukiran cita2 dan azam itu digali.....
sesungguhnye..pasang lah nawaitu..dan niatkan lah didlm hati sedlm2nye.kerna pejalanan bkn semudah yg di sngke an..ujian dan dugaan pasti akn hdr.sbr dah tbh hadapinye..pgang lah pada niat yg satu..selagi eanye tidak bercangah dri suruhannye maupun agamanye..
"pggng lah pada niat yg satu"...:-)

fadh said...

moon : haha mmg ade la simpanan kawen ..mustahil xde . kah3 . da gatal sgt da ni tauuu..

jamal : yes u're right dear ! thanx !

nurkaloi said...

fadhh....hahahahah bg aku gelak dulu
en jamal ko ni memg tak hengat laa lau bab bab bermadah nieee memg aku bg 5 bintang kat dye hahahahahahaha

weeekkkkkk....=p geli aakkuuu ngan azam ngarut ko tuh sume heee
eahh ko nk jadi mslimah sjati ke weyhh..jgn lupe ajk aku skali ea ehehhe

keabadianchenta said...

ajak lah adik kaloi ni jaoh dah pgnye ni..wakakaka

Manj said...

happy new yearr
dah semoga azam-azam baru dapat dicapai
amin amin ya rabbalalamin. :)

fadh said...

kaloi : haha kn aku udah bilang cowok aku ni suke madah2 gitu . ceweknya hr2 kene pasang telinganya . haha
kuang hajaq ko mempertikaikan azam baru aku . ko tgok la nnt aku start pkai tudung labuh . wakakakaka

abg jamal :kaloi mmg nk kene bimbing, die da jauh terpesong . haha

fadh said...

manje : thanx sayang ! hopefully u also can stdy smpai pecah2 otak yerk ! hahahaha

nurkaloi said...

fadh::: hahahha waahhhh pkai tudung labuh katenye......katenye katenye..... wakakakakak waka waka ea ea ea...tetibe nyanyi lgu syakira
plak ann...ehehhe

yelah yelah meh bwk ak ke jalan yg benar akak fadh and abg jamal yer.... adik kaloi ni memg da tpesong sungguh nie...eheeee...

keabadianchenta said...

rase ley bwk naek ape ye kaloi nii.??????????.hahaha..

fadh said...

nur kaloi : ok kiter start by tonite pas maghrib baco quran yo ! hehe

nurkaloi said...

abg jam::: hahah bwk naek kapal selam boleyh yoo

fadh:::smlm eden tgok ko tak bce quran puwn...ngehngeh3...... takpe takpe tonite okey

fadh said...

kaloi : haha . malam td an aku jadik tukang masak !

nurkaloi said...

eleyhh poyo
nak market tukg masak lak kat sinie
POYO

fadh said...

kaloi ; tolong jgn cemburu dengan guaaa.. haha