Pages

26 April 2010

kesimpulan cerita

salam semua .

mggu lepas kt poli ni konvo, jadi wifi poli ditutup bt smentara waktu . mase tu la rase idup seperti xtentu hala bile 10 hari xpt on9 lngsg . tp naseb bek bz dgn gerai jualan konvo so xla terase sgt kehilangan feveret masa lapang nih . alhamdulillah jualan gerai kami dsk4s1 mendatangkan hasil . xuntung xrugi . tengah2 je . ok la an ? name pown 1st time niaga . tp pening gak jd bendahari pegang duit . nk kene kire n catat btol2 semua duit keluar masuk . td present keuntungan dlm klas naseb xshort cume ade masalah dgn dak2 DAT yg pegang duit tp xbg2 lg . hmpir mencecah 1K keuntungan tp tolak duit org claim tggal 600 lbey je tuk dibahagi2kan balik 1 klas . 

dlm keadaan bz ni jgk, aku dapat tekanan yang maha hebat . sahabat mmg bole bg penangan paling dashat dlm kehidupan . kenape aku bole jd mcm ni pown aku xtau tp bg aku talian persahabtan tu t'lalu penting .  susah nk described kan, cume aku yg dapat rase semua tu . mereka xkn fham . pape pown thanx pujuk aku semula walaupun hati ni lg parah dr ape yg dilihat . alhmadulillah aku jenis yg mudah melupakan segala-galanya n bt seperti tiada ape yg berlaku . tggal berapa hari je lg an, aku nk gunakan mase ini sebaeknya tuk hargai semua orang . insyaAllah .

akibat tekanan yang maha hebat ini aku mengalami :
  • mata bengkak !
  • cirit birit d'hari temuduga UTM sehingga 2 hari seterusnya
  • sakit kepala yg melampau esp bile sujud
  • bile duduk n tibe2 bgun kepala pening n rase terhuyung-hayang mase b'jln
  • badan sakit2 sehingga terpakse tampal koyok bnyak2
end~


final around da corner . jadi semua kene prepare dr skunk . mane klas yg aku masuk sambil lewa blaja kene fokus n ketchup balik . tade mase nk men2 lg . kene pastikan CGPA xjatuh (cewahhh) . n selepas ini smbg belajar atau keje ? masih menjadi persoalan . kiter tgok same2 nnt okeh .
calo bete !

15 April 2010

bad habit !


anda rase ok dgn rambut ni ?
nope okay ! e2 luaran semata-mata .
sebenarnyer.......

aku sedang mengalami masalah rambut semakin menipis . ade ke penyakit tu ? rmbut gugur, rmbut rapuh, rambut bercabang penah la dengar kot . ahh semua tu xpenting . da la lahir rmbut mmg nipis, skunk makin menipis lg . rmbut aku ni makin menipis sbb habit aku sendirik ! iyaitu "love to pull hair" . btol ke speaking nih ? tarik 2 pull an ? bhahahahahaha ...

i was a bad habit ! since f2 i da suke pull2 my hair . aduhaiiii xley tggal lgsg habit ni, mcm2 cara da bt . bodo an ! botak da rmbut aku kt tengah tu . shit !

paling teruk bile time duk kt meja stdy, tangan ni mst nk tarik2 rmbut . n conclusionnyer aku smpai2 kene pkai scarf bia tutup kpala supaya aku xtarik2 rmbut ni . xnk alim plak an . tp bgos la, blaja tutup aurat ! haha
skunk bile stdy ke on9 ke, xde keje aku nk pkai scarf lg dah, xsyok plak bile xpt pull2 my hair ni . bungok an ?

untill now, aku xley settle an prob's ni . ni la habit paling teruk yang aku ade . dekat 6 stengah tahun aku menghidapi habit ini . sangat serius, kne bt major operation but i can't ! n da result is very very beautiful okey !

kamu sume boley cube, sedap cmpur seronok taw taw ! erghhhhhhh . . tolong la kawan2, sy risau ni :(


13 April 2010

Final Piala FA

late update tentang piala FA ni kerna usb camera aku tggal poli .

pape pown seperti yg aku kate dlm entri sebelom ni yang aku mst pegi bukit jalil an ?
so aku pegi la, sanggup balik lagi tu mggu ni . sumer plan da dirancang dengan boroi . n si dia turut serta dalam plan ni sbb hasutan aku . ala die pown mmg giler bola, jd on je ar an . . boroi siap suh aku bt banner 3meter pnjang lg . mampuih aku menconteng hobin jang hobin kt banner tu, bt sensorng plak tuh . tp xpt nk tunjuk picca die sbb lupe nk snap, mane taknyer leka tertonggeng je nk ngecat bnde alah tu . penat taw ! sume demi n9 ! haih ! ! ikut plan kami konvoi ramai2, tp disebabkan si dia n abgnyer smpai awl, aku decide tuk gerak dulu . parking sketnyer jauh, n bertapak la aku kt sne dr 5.30p.m smpai 8p.m tggu si boroi n da geng tersekat dekat jem . jalan2 kt karnival dulu bli jersey . si dia beli jersey shelai, aku pown beli shelai tp tshirt bese je sbb baju aku lari tema n9 ! haha


mari tgok picca yg sempat d'snap ! (kebanyakannyer xsempat sbb asik t'lompat2 excited menyokong . ) 


seawal 5.30 p.m penyokong kedah mmg da havoc !
penyokong n9 hnya mampu pndang je sbb star2 yg bawak periuk belanga xsmpai lg . haha


star periuk belanga suda smpai ! penyokong kedah terdiam seketika n berganjak dr situ .

semangat tol kuning die ! tp bukan bju n9 pown tp baju sukan kebangsaan . haih !

padat dengan penyokong n9 !

n9 da menang ! muke pown da berpeluh2
asik berteriak, melompat n mcm2 lg .
mmg gila bola ! haha

ni budak paling kecoh ! tiap kali gol die lompat2 ats kusi .
mentang2 bdn kecik .

stelah selesai sumer tu, lebey kurang kul 1 pagi baru kua stadium . smpai uma dekat 3 pagi, si kecik plak smpai dekat 4pagi  . yg peliknyer, aku dr masuk kete trus lelap tido kt blakang tp aku bgun lg lewat dr si kecik bgon sedangkan die lg penat drive smpai kul 4 pagi . die kul 8 da bgon, aku kul 11 bru bgon . haha ! dunia da terbalik ! cm ni la tiap2 hri pown . da xpelik sgt dar . heheh !

04 April 2010

n9 ke final piala FA


bola ? actually tersangat la minat bile dapat tgok secara live di depan mata saja . so kalo dlm t.v tu paham2 la mmg xkn dilayan melainkan pasukan n9 ke final . ptot nyer weekend ni aku xbalik sbb nk lik nextweek tp tbe2 pg jumaat ayah aku kol kate da bli tiket sbb before tu aku kate adik akan balik kalo ayah bli tiket n9 vs selangor jer . haha agak kejam an, mengugut father ku ! credit tuk abg boroi kerna bersusah payah nek somban belikan tiket . ini gara2 xde live kt tv kcuali kt astro sahaja . poli xde astro !

n9 memakai jersi warna kuning .

sebegini padat sekali penyokong n9 .

ma aku pown trun taw . haha


kejayaan telah diperoleh !
even selangor 1 n9 0 tp mereka ttp kalah sbb 
perlawanan sebelom ni n9 score 2 d'tmpt pihak lawan .

muke kegembiraan bile menang ! piss !

ok e2 sahaja mahu dikongsi . sebagai akibat terlalu taksub mahu tgok game ni, aku terpakse balik nek bas 4 da 1st time in dis sem ! cait ! penat sungguh . dan next week final kt bukit jalil, if abg boroi dapat an tiket, aku akan ttp trun tgok kt bukit jalil . skali lg kene balik . hope kali ni tidak pulang nek bas lg . 

sebelum terlupe :

hepi bufday tuk ijut (ex) yang telah menganggu tidur aku seawal 8 a.m tadi kerna panggilan percuma . sori sgt2 sbb sy terlupe nk wish mlm td sbb terlalu penat + ngantok yang teramat . jgn berkecil hati ye . awk sgt beruntung sbb dpt dengar sy nyanyi lagu hepi bufday dengan suara bru bgun tidur yang jarang2 boley didengari lelaki len . wahahahaha . so, seharian aku diganggu olehnya kerna die tade awek len yg nk di kol . layan an je ar . . sat g bunyi la tepon ni . abis bf aku mara t . haih !