Pages

28 May 2010

kegembiraan terakhir kami

sisa-sisa terakhir di poli pd .

date :
26 Mei 2010

peristiwa :
paper last final
mandi pantai
farewell dsk4s1
overnite batu4 men game tradisional
xpat masuk hostel sbb da lewat sgt .
jd fly tido luar .

sumer dalam mase 1 hari .
penat giler2 dol !

jum jum tgok !

dpt special rate . hampir 1jam stengah bro tu bawak round .
5 6 kali jatuh . enjoy abis !
farewell kt kfc jam 6 petang .

ni farewell group aku . 22 Mei 2010 .

23 Mei 2010 . c u bunkface ! muahh tuk Sam saja !


selamat tinggal teman
selamat tinggal sahabat
selamat tinggal tenaga pengajar
selamat tinggal politeknik port dickson
selamat tinggal bilik KU !


ececeh...licin suda !

adakah aku gembira ?
yeah of course !
nk kate aku tade prasaan ?
terpulang .
aku suka sangat taw taw taw . . .
tp 
mustahil la xcengeng tinggal an sumer ni .
huhh ! sukar digambarkan dengan kata-kata .

bye 4 now!

17 May 2010

final exam


now mggu final yg sgt membebankan kepala otak .
even akaun da lepas
rase mcm nk ulang balik bt akaun tu . 
sbb da abis stdy akaun .
malas nk stdy len2 yg terlalu bnyak fakta perlu diingat .
sakitt sgt pale .


abis je paper keusahawanan jumaat ni
aku kire da merdeka dr semua nota-nota tebal .
malam tu jugak aku akan kemaskan semua barang2 aku
n kosongkan bilik esoknyer .
pindah blik kakak kt blok depan sbb roomate die da balik awal . 
half barang2 besa2 da bg ma aku bwk balik ahad hr tu .
tggal brg2 yg aku rase pown penuh jgk bonet keta aku nnt .
haha . sem ni balik xde sape jmput . 
ayah xpt jemput jd suh bawak kete balik poli .
tggalkan kt uma naddy . thanx nad !
kalo ko nk aeskem t aku blanje . kui3

harapan terakhir .
hope farewell dsk4s1 tu menjadi lar .
harap sgt2 . semua da plan bek2 .
pasni xmgkin dpt berkumpul lg . 
masing2 jauh n akan cari haluan sendiri .
ermmm...

tata poli pd ! muahhhhx !

16 May 2010

mandi manda

date : 7-9 Mei 2010
tempat : ancasa hotel p.d
event : saje lepak

last week lepak ancasa bersame kazen n ank2 buah .
bermandi-manda bersuke ria . haha
act mggu tuw nk ikut sis aku konvo kt johor .
tp d'sbbkan aku ade klas jumaat tu
jadi aku d'tggalkan .
so ikut la plan B plak . huhu 
pape pown congratz NABILA HUDA BT ROSLI 
di atas kejayaan anda menamatkan pelajaran . huhu

meh layan...




btol ke owang kate kalo mandi sakan sangat sebelum exam otak ley jadi slow ?
aku xley tahan nk mandi kt sini jd aku xpeduli kate2 org . haha

 

 lately ni salu ade masalah dengan tenet d'poli pd n juga kt uma aku . jadi segala cter d'update agak lambat dari tarikh asalnyer . haha . 




11 May 2010

sejarah dsk terlakar dengan tercalar n disapu bersih kembali ?

Mgkin perkara da seminggu yang lalu, tp nk jugak update tuk kongsi2 . Haha agak gempak kan tajuk tu ? tp berpadanan la dengan ape yang da berlaku kelmarin kerana telah di ‘anak tiri’ kan semasa anugerah ketua jabatan yang sepatutnya meraikan semua student jabatan perdagangan yang telah memberikan keputusan cemerlang . Kami part 4 dijemput sehari sebelum majlis tersebut dan telah dinyatakan untuk datang seawal jam 8 pagi di dewan wawasan dan duk barisan di hadapan kepada yang menerima anugarah AKJ trsebut. Stelah majlis bermula, semua kos mengikut sem talah dipanggil tp tiada langsung senarai nama part 4 dipanggil untuk menerima AKJ tersebut ? pelik ? tunggu lagi tp tiada apa2 berlaku sehinggalah semua part 4 bagun KELUAR TRUS DARI DEWAN ! mungkin tersangat kecewa la kan smpai panas bontot duk dlm dewan tu ? WTF ? Yang paling bangga semua bgun dengan memakai blazer dengan slumber keluar dr dewan tersebut . terase puas bt mcm tu apabila semua lect pown turut memandang ape yg berlaku . haha kami trus berkumpul d’tepi dewan n menyatakan segala ketidakpuasan hati kami . smpai mcm ni skali ‘mereka’ blame kami ? selesai majlis kami cube berjumpe dengan seorang demi seorang lect tuk mintak penjelasan . Ketu Jabatan pown kami tahan (tp bungok semuanyer die kate tataw pape) . da macam mogok da, nk2 semua pkai blazer plak tu . haha . aku rase KJ mmg kecut tgok . bahahahaha mogok ini berlarutan sehinggalah kami jumpe KEPALA kepada semua yg berlaku ni . tp sayang perempuan ni mudah melenting sedangkan kami tnye bek2 jer . contoh ape ntah yang cube ditunjukkan kepada semua student pown aku tataw . aku pown turut bertikam lidah dengan perempuan ni . memang xmahu kalah . terjerit2, tuduh sini tuduh sane smpai la Ketu Program dtg jelaskan sumer . nahhh amik kau perempuan ! KP backup kami taw ! ko cuak trus masuk dalam kan ? sbb ko mmg nk boikot dsk an ? mungkin ko xpuas hati kami part 4 ramai xpegi malam graduasi anjuran klub ko tu an ? mengadap kan perempuan ni mmg bnyak yg sakit hati . ramai jugak la yg telah menitskan iar mata kekecewaan . ye, kami da lamer bersabar dengan pengurusan jabatan perdagangan yang terang2 nmpak seperti memboikot dsk lately . kami sebagai sem akhir tak dpt nk bt pape pown tuk junior2 kami sem ni . bt perjumpaan dengan junior pown x dibenarkan, ini kan nk adekan aktivit2 yg lain . kejam x mereka menghukum dsk ? teruk sgt ke dsk ni smpai semua aktiviti dibekukan ? ntah la nk describe pnjang2,semua pown tau kan kawan2 . cadangan aku bubarkan je kos dsk ni supaya semua orang xdengki dan iri hati lg . bodo ! akibat kejadian mogok, pihak kelab jabatan perdagangan telah memohon maaf diatas kecuaian mereka . tp perempuan tu aku tataw la . bak kate lect len, orang gile jangan di layan . haha . sebagai tnda minta maaf satu majlis telah diadakan tuk kami . ikutkan hati kami semua mmg xmau pg pown, tp KP da nasihatkan supaya kami bersikap cool n professional . jadi kami akan hadir majlis tersebut ! 

notes : kami bukan kos gedik2 okeh ! sedar la wahai semua penghuni poli p.d ! tidak semua secretary tu gedik n penggoda seperti yang kamu sangka ! menci ahh !

03 May 2010

surprise dr si dia .

bertarikh 30 April, jam 10.30pg terpisat2 bru bgun tidur n bersiap sedia mahu mengemas . tibe2 si ayah kate eh ade van pos laju depan uma . tiada ape di fikiran kerna xde deal ngan sape2 pown anta pos laju . bile tgok ayah bawak masuk brg aku tnye akak punye ke sbb terfikir akak aku mahu konvo hujg mggu ni , b'kemungkinan brg2 dr member die . then ayah kate kau punye la . berlari g dpt an brg tu nk tgok tol ke x name aku . yupp my name ! but from who ?



sehinggalah pembalut dibuka masih tak dpt teka dr siap brg e2 . da bukak kotak terkejut dpt sepasang telekung beserta sejadah . tnye ayah dr sape ni smbil bt muke pelik yg teramat pelik . ayah aku kate tgok la nme blakang sampul tu then tertulis Jamal Bin Mahmod . OMG! kenape n untuk ape ?

masuk bilik capai phone trus kol si kecik .
(perbualan lebey kurg mcm ni . lebey kurg ea...)

aku : salam . abg kt mane ?
si kecik : dlm kete odw balik uma . kenape ?
aku : ape ni ?
si kecik : ape ?
aku : pos laju anta brg kt syg .
si kecik : hahaha . brg ape plak ?
aku : bt2 tataw plak an . ish ! kenape tbe2 bg brg ni ?
si kecik : owh ek ? hahaha . tu ikhlas dr abg tuk syg  
sempena hubungan kiter genap setahun kelmarin (23April2010)
aku : speechless ! (xley dipaparkan perbualan seterusnya . haha )

kepada sikecik : terima kasih yang x terhingga tuk surprise ni . mmg terkejut n terharu . syg x bg pape kt abg pown. kiter setahun hr tu pown xcelebrate sbb jarak antara kiter jauh kan . cume bergayut je . terase dihargai sgt2 . skunk ni bru aku nk ucapkan TERIMA KASIH CINTA kepada CINTA . harap hubungan kami berkekalan hendaknyer...



nota dr si kecik bersame pemberian tersebut :

Jika engkau ciptaanye untukku
yang dijadikan dari tulang rusuk kiriku 
yang dekat dengan hatiku
moge engkau tahu disitulah aku letakkan dirimu
sayang...