Pages

28 June 2010

ouh yeah !

seronok kan bile kiter gaduh dengan ayah kiter
kemudian die pujuk kiter balik !
smlm abis aku kne mara teruk2 smpai bulat biji mata aku ni lebam menangis
kecewa la knon sbb ayah mara dengan kata2 sentap an !
xkua makan, nanges nanges da nanges sepanjang hari ahad yg ptotnyer
aku bergembira dan berehat .
hr ni die pujuk . aku nk g keje siap tggal an duit atas almari lg .
tp aku pndang dengan jiwa kosong tnpa tergoda sedikit pown
walaupun poket da kering sgt2 .
lantak la, nk lapa ke tertonggeng ke aku xnk gak amik duit tu .
tau2 tgahari ayah aku kol tnye da mkn ke blom ? ayah belikan mee ea ?
haha sayang gak kt aku . cuak tgok aku majuk xkua2 bilik .
mlm ni siap blanje mkn luar lg . haha
pe lg aku oder yang paling mahal ! heheh
pas ni bg la ayat sentap lg, i rase nk kua dr umah plak .
ape agak2nyer reaksi bapak aku tuh ? huhu saje menguji .
ye la, kt dlam uma ni aku je yg nk layan die tgok piala dunia tu .
dengan aku je la die nk borak pasal bola . yg len jgn harap .
pape pown maafkan adik la ye ayah ! hehe da sejak azali mmg 
anak ayah yg sorg ni keras hati an . paham2 lar...
eh nk wish ! hepy father's day !
xkesah la da lmbt ke ape, bg aku hr2 aku ade ayah aku
so hari2 la father's day ! huhu

19 June 2010

jeng jeng jeng...

kawan-kawan
isnin ni....
aku akan mule

KERJA !

mane janji aku nk smbung belaja ?
heheh...


part time je dulu . .kui3

kesihatan poket da makin merudum oke .
jadi kene bertindak sebelum HARI RAYA .
t i nk bg duit rayer kt ank2 buah i .
bajet gaji mcm 2ribuan an an . haha

keje aku nnt cikai2 je .
tp keuntungan berjuta-juta juta tau !
t aku blanje korg . (poyo lagi)
hahahaha

18 June 2010

result


yeahh akhirnya dpt jugak tgok ! hehe . member ade yg da tgok an before tu tp takot nk caye sbb die kate xrasmi . bile smlm dpt meloloskan diri dlm lingkungan 20 org tu, aku dpt la tgok result aku yg sebenar2 . ohh GOD thanx ! kt sini bkn nk menunjuk aku pndai o pape pown . juz nk kongsi kegembiraan . aku taw di kalangan blogger2 sekelian yg same blaja ngan aku pow dpt result GEMPAK jugak an . semua pndai2 belaka .

ermm pointer keseluruhan aku jatuh 0.2 . sbenarnyer agak frustarated jugak sbb sem ni aku xpt score better than sem 2 . sem ni cume dpt 3.86, then keseluruhan 3.9 . ermm alhamdulillah...slek kt b.i aku sbb dpt b+ je . mmg kuno b.i aku nih ! erghhh




da lar, pape pown kiter ptot bersyukur dgn ape yg kiter peroleh an . yeahhh THANK GOD ! i dpt pingat mcm kawan2 yg lain jugak . huhu . kawan2 kiter jumpe konvo taun depan yer !!!!

Tahniah ! akhirnya kami grad tuk 

DIPLOMA SAINS KESETIAUSAHAAN !

note : da berkurun dekat 3 hari bru nk update pasal result . hehe


14 June 2010

A'famosa Theme Park


date : 13 Jun 2010
venue : A'famosa Resort Melaka
event : mase bersame teman sekolah pulak !

sepanjang aku tamat belajar di poli,
blum ade mase diluangkan bersama teman sekolah .
jadi kami plan baek punyer .
even agak mahal n aku ade masalah kesihatan
di bahagian poket tp aku tetap usahakan .
thanx mom 4 being my supporter ! haha
pic mandi2 xde kt sini sbb kene cover member
jadi pic sebelom masuk theme park je bole 
aku kongsikan . meh !

bersama gajah busuk !

teman terbaek tuk berbicara tentang lelaki . 
sumer jenis lelaki die taw ! huhu

kami b'6 actually tp lg sorag xsmpai lg . huhu

nur adilah zahidin .
ade kembar nur adibah zahidin .


tu kembar die ! 
kenangan bersame gajah busuk lg badak !

e2 saja pic mau dikongsikan .
act bnyak lg pic yg nek high speed sumer tu
tp xclear jd sorok jew ar .
tiket masuk theme park je 40 sorg .
siap lunch .
so puas hati tp penat
sbb kne pnjt tngga setiap kali nk 
men gelonsor2 die tu .
muke ade lar sunburn sket .
xpe, duk uma tauch up balik sunburn tu .
da gebu baru kua uma balik .
huhuhu...cow !

10 June 2010

it's done !

dindaaa....♫ ♪♫ ♪♫ ♪♫ ♪

kandaaa....♫ ♪♫ ♪♫ ♪♫ ♪

burung pun turut menyanyi....♫ ♪♫ ♪♫ ♪♫ ♪

success success !
semua berjalan lancar seperti yg tidak dirncgkan .
harap familt si kecik trime aku seadanyer
yg seakan-akan rock ni . haha .

ermm tp an...
 tujuan melawat bakal bapak mertua sakit ?
tp knape muke bakal tu xde ?
haha...

bakal mertua bg kami dating d'tepi jeram la .
ape lagi kami pown cabut tros g jeram dekat kawasan kg si kecik ni .
heheh . . thanx ibu thanx ayah . oOpss !
ermm pape pown segala kegusaran da settle .
xtaw la lulus ke x .
tape tape rindu sudah terubat...
bakal bapak mertua kate 2 tahun lg bole da ni ?
umang aii ! p'jalanan esey masih pnjng lg cik ! haha


07 June 2010

konfius

apakah pakaian terbaek n bersesuaian 
apabila mengunjungi rumah bakal mak mertua ? ( mcm la jadi aku ngan die . haha )

nmpk remeh temeh tp suatu hari nnt korang akan tempuh gak . kalo de shopping2 tu jgn asik nk cri yg hot2 je, cri la blouse ke ape yg bersesuaian dengan seluar kalo xnk pkai baju kurung . ramai bersetuju mengatakan baju kurung sesuai n paling selamat tp sesuai ke kalo kiter dtg dr jauh. then nk duk lamer sket contoh dr pg hingga ke ptg dengan baju kurung . nnt nk tolong masak ke ape ke nk pkai baju kurung tu . perghh xnk berlengas plak an . semua gara2 nk control ayu . pirahhh ! lelaki macho selalu bg advice kt awek die cm ni "ermm awak pkai la ape yg awak pkai selama ni, xperlu hipokrit" . btol tp bia nmpk sopan sket dr kebiasaan yg kiter pkai la kan . 

ermm dalam minggu ni mgkin aku akan berkunjung ke rumah bakal . ngee bakal eh...
td bt fashion show dkt 7 8 kali depan ma aku suh die pilih . sumer baju kene reject . ha ni la padahnyer kalo asik bli baju muat2 badan yg mcm tong drum ni . mmg memeningkan . nk gamble je pkai yg biase kiter pkai cm xbest plak . ma aku kate ape taw, "cube la pkai baju yg besar n tutup bontot sket" . aduhh ! mane nk cri ma oii...ni da ade rase xnk pegi dah uma bakal tu . 

ini la masalahnyer . kalo korang badan kecik n halus tu mgkin xkesah sgt kot . pkai tshirt je nmpk sopan da sbb badan kecik . xde belon2 cm aku . haha

pkai kaen batik, tshirt lusuh n selipar jamban tu aku rase paling selesa n nmpak ayu sepanjang zaman .
tp xmungkin lar ! haih !
hope selesai masalah ni esok sbb lusa mau pg . doakan ok . . .

05 June 2010

LBS



jam da  2.00 a.m .
bru balik dr tgok movie 
LBS
Lagenda Budak Setan .
not bad ! feeling abis layan movie ni .
stitik air mata gugur .
setitik je ok . haha
tp bile rupe ayu da bertukar wajah
cter jd mcm kureeng best sbb lisa surihani punye watak da xde .
best la tgok lisa surihani dgn farid kamil tu .
cute jer . haih ! cocok benar mereka tu an .
sedikit cemburu . huhu
kepada sesape blom tgok
g la tgok . xrugi punyer !
heheh !
da pagi pown sanggup update blog
nk kate movie ni best ! 
ade sambungan . xsabar !

04 June 2010

bengkek


bosan lah
kalo idup nk bergantung pade org lain je .
satu hape pown xjd !
erghhhh...
da besa kowtttt ...
fikir la baiii ! !


01 June 2010

kegelisahan

ermm tiap hari yg bertambah buatkan aku makin resah .
ntah la, mungkin masih awal tuk aku resah mcm ni .
1st result yg bakal kuar nnt .
16 Jun 2010
adakah aku dapat score yg terbaek mcm sem2 sebelum ni ?
dengan paper final yg bnyak mengelirukan .
yaAllah semoga aku dapat result yg cemerlang .
then baru beberapa hari duk uma ni 
da mcm satu kebosanan yang melampau-lampau .
pastu ade suara2 yg mengatakan 
da cri keje ? 
nk blaja lagi ke ape ?
huhhh boley bg aku rehat kejap x ?
aku mmg da sedia risau dengan mase depan aku ni taw taw .
erghhh...
bg aku fikir dengan baik sekejap .
sekejap je .
doakan aku okeh !
shhhh.....