Pages

29 July 2010

untuk yg ke-20 tahun


Selamat Hari Ulang Tahun
NURFADHLIYANA ROSLI
(wish tuk diri sendiri)

tahniah kerna aku telah menginjak ke usia
20 tahun ini dengan kesihatan tubuh badan 
dan tanpa ade cacat celanyer .
alhamdulillah...

no celebration .
aku sape nk owg celebrate besday an an an .
takpe yg penting aku bahagia melayari
kehidupan ini .
(cewahhh ! sodey sebonar eh !)

muke 20 Tahun dar !
sambutan hanyer di tempat keje .
sodeh lak aiii . . .


19 July 2010

dari terengganu


date : 15 - 17 July 2010
 Rombongan Cik Kiah ke Terengganu
anjuran : UMNO

smlm aku bru pulang dr terengganu .
ikut rombongan macik2 . huhu
seronok + bosan sket sbb aku xde teman
org muda mudi . nk amik gnmbr pown 
tade sape nk suh amik an .
asik aku je la yg amik an pic org . haih

rombongan ni free jer .
so aku terpilih selaku puteri umno an .
cewahh ! padehal makngah aku yg masuk an name . haha

event lebey kepada makan .
asik makan je .
benti je makan, benti je makan .
keras perot asik masuk tp xkua2 .
yaks !

pape pown still best .
mcm2 ragam macik2 ni .
ketawa n bergurau kalah kiter org muda .
haih ! 

ni sket pic nk kongsi .
pic aku mmg tade lgsg .
sdey an !

masjid kristal


muzium negeri


Nor Arfa batik's


ni la macik2 . owg suh berjalan die bley duk terjelepok .
haha

pasar besar pown den poie !
mrengkeh bawak barang2 coping .
abis duit gaji den advance !

sok kojo laie cari duit . haih bosan !


11 July 2010

laman sosial terbaru . jom join mynebour !

pengumuman !

kawan2 blogger sekelian,
saya mahu mengajak anda tuk join 
laman sosial terbaru .
like facebook !
pemiliknyer org melayu kiter jugak .
bukan la org asing yg kiter support selama ni .
mule2 sy xpercaya owner die melayu .
tp setelah diselidik melalui member sy yg invite ajak join laman sosial ini .
rupe2nyer abg die sendiri yg bina laman sosial ni .
mari sokong org melayu kiter .
sign up cepat 
di

www.mynebour.com

ini contoh profile sy di nebour .


come join us !


02 July 2010

ragam


skunk rse nk kongsi pengalaman sket stelah bkerja 10 hr di pusat kecantikan Mak Nik . hehe . kedai ni bukan tuk tmpt kecantikan je, tp da jd mcm2 sbb tmpt nyer yg agak strategik di laluan orang ramai . jadi mak nik ni tmbh2 la barang2 seperti makanan untuk di niagakan . keropok, gula, kerepek, buah potong, air n juge PAU AHMAD adalah diantarenyer . act penat sgt2 keje kt sini esp bile org ramai . mane nk layan owg cri produk kecantikan lg, yg nak pau lar, yg nk buah lar . ni dgr cter xmler lg nk tmbh ice blended plak . giler ! da la keje sorg ! aku nk berak pown kene tahan sbb xley nk close kedai lgsg . nk kua beli mkn apatah lg an . so hr2 bapak aku la yg belikan mknan tuk aku . best an ? haha

1st biler customer cari produk kecantikan . 

bile cus tu tnye dik produk ni tuk ape ? akak ade masalah jeragat lar . da sedia maklum la aku ni tak taw sgt pasal produk2 tu an . so aku mulekan dengan bermanis mulut menyatakan segala kebaikan produk tersebut . yg xada jd ade dengan yakin sekali aku berkate2 . siap suggest tu dengan krim herba lar, toner lar , sunblock lg . perghh nmpak sgt kaki kelentong an . nk bt mcm mane, kiter kene yakin an pelanggan an . haha . berbekalkan mulut manis aku ni, abis 1 set cus tu beli an . haih untung Mak Nik . kui3 .
paling best biler ade cus tnye, muke akak ni ade masalah la dik, produk ape yg seswai ye ? akak nk kulit mcm adik . bersih je . perghhhh!!!! rase nk terlompat2 aku . tibe2 kembang sebaldi . haha kelakar lar . suke ! tp ye ke ? hehe

2nd bile customer lelaki cri produk ehem2 .

masuk2 je kedai aku tertengok2, tertinjau2 . mgkin segan kot nk masuk . then seperti biase aku pown tegur . ye bang, cri ape ? die jwb teragak2 la jgk . then secara auto nyer aku faham n trus syorkan produk SURE UP ! korg faham la ape masalahnyer an . haha . abg tu siap tnye aku da kawen ke belum ? mgkin takut aku malu la kan n terangkan pasal produk tu . dengan slumber aku kate da sy kerja sini jadi sy kene berfikiran terbuka n meyakinkan pelanggan . xkire la da kawen ke blum, sy kne jugak bntu cus tuk slesaikan masalah . then aku pelbagai kan produk tu lg tuk die pilih siap bg keterangan detail yg xtipu punyer seperti di atas tu . haha . produk gali2 , jamu tupai, minyak lintak, vacuum, goji . perghh pendek kate aku da expert la ubt-ubatan lelaki ni . paling best bile ade sorg atuk tu lingkungan umo dekat 60 kot masuk kedai trus beli SURE UP ! haha

3rd bile ade customer yg tidak dikehendaki .

ni mmg rase nk baling baldi . masuk2 kedai aku bukak peti ais amik air then duk depan aku . kadang2 xbeli pape pown tp saje masuk kedai aku . soklan yg ditanye adalah ? adik baru keje sini ke ? nama sape ye ? umo bape ? da kawen ? baru abis belaja ke ? da ade special bf ? nk no bole ? kedai ni baru bukak ke ? nk kawan bole ?
e2 antare soklan yg cus tnye termasuk la yg da berpangkat datuk . yg aku pelik dorg ley duk depan meja aku tu skte punyer lamer even aku bt muke toyer malas nk layan die . ape die fikir kedai aku ni tmpt lepak2 ke ape . paling geli bile ade pakcik rmbut kerinting duk lepak kedai aku . bau sket punyer busuk pastu mengatal . ee geli !

kesimpulan 

seronok even mcm2 ragam pelanggan . dpt la pngalaman skt2 an n bole isi mase lapang selain isi poket aku ni . hr ni aku dpt gaji yg 10 hari aku bkerja tu . RM 170 . sket je tp bg aku bnyak sbb da lmer poket kering an . haha . n duit ni aku nk gune repair nset aku yg rosak 1st day aku masuk keje . kuang ajar an nset ni ! cm tau2 je aku bakalan bkerja n dikurniakan gaji tuk menghabiskan duit tuk die . buduh ! ish ! tibe2 aku jadi badmood plak .


dah lar .

sekian....heheh !