Pages

23 August 2010

test


aku dikehendakki menghadiri satu ujian untuk jawatan Setiausaha Gred N27 pada 3 September ini di UTEM Melaka . tawaran ni aku dapat mase mohon jawatan kosong UTEM dulu . xtaw plak ley sangkut an . tp ni bru g ujian, bnyak lg tapisannyer nnt sebelom aku lulus tuk pg temuduga plak . so skunk aku nk mintak pendapat korg sume . selalunyer ujian tuk setiausaha ni selain typing, ape lg ek ? trengkas n shorthand tu die test jugak ke ? plis bg tips nk stdy ape . kak MAHIRA plis ! hehe akak mst da ade pengalaman kan ?

10 August 2010

di bulan puasa ini?


Bulan Ramadhan datang lagi !
kepada semua blogger2, 
Happy Fasting !

di bulan puasa ini
kita berehat dari makan dan minum

di bulan puasa ini
kita berhenti dari melakukan perkara2 yg sia2

di bulan puasa ini
kita banyakkan amal ibadat kepada-NYA

di bulan puasa ini
kita akan beroleh syafaat daripada-NYA

di bulan puasa ini
kita solat terawikh kalo bole 23 rakaat termasuk witir

di bulan puasa ini
aku berehat dari keje jual PAU AHMAD n potong buah2han

di bulan puasa ini
jari aku xkn luka2 lagi akibat potong buah2han

di bulan puasa ini
aku mesti diet abis abisan !
(ni bukan niat utama tp amik kesempatan dari berpuasa)

di bulan puasa ni
yang penting adalah NIAT PUASA !!!

akhir kata

SELAMAT MENJALANI
IBADAH PUASA

semoga puasa kali ini
kiter beroleh keberkatan
n dicucuri rahmat dari-NYA .
aminnn....


05 August 2010

20tahun6hari


mule2 cm sedey sbb time besday aku tade sape nk celebrate melainkan wish, coklat, buah anggur n adiah free kol dr maxis n celcom . tp setelah 6 hari berlalu tibe2 ade owg nk bg adiah plak . (ade ke besday aku owg bg adiah buah anggur ! dengkinyer abg botak !)

even da lmbt 6 hari tp aku tetap appreciate . terima kasih En.Jamal Bin Mahmod . kenape kamu suke bt sy sdey dulu kemudian bt sy tersenyum lebar cm kambing ?

ye lar, mule2 sy da faham da situasi kamu yang masih blum mendapat pkerjaan, mungkin kamu tade duit ke ape an nk celebrate besday aku ni ha . tp mmg ptot la lambt dptnyer sbb hari besday aku mane aku jmpe die, aku keje !

semalam die tbe2 terpacul pown kt tmpt keje . aku an dpt kol free celcom 7hari, semalam kire last day lar .(sepanjang 7hari tu, earphone melekat je kt telinge, ade keje ke tade keje ke, bia je talian tu smbung) hehe...last day tu, die g interview kt melaka, so mase die drive odw balik aku gayut je ar . tgah syok2 ckp tibe2 die kt depan kedai aku .   cm nk mara pown ade, tp senyum t'lebar plak . hehe

thanx ye mucuk tuk ni ! muahhhx !

ape ade dlm bekas ni ? paham2 je lar . hehe


murah ke mahal ke adiah tu, yg penting kamu ikhlas n berusaha dptkan nyer . aku ttp hargai . love u dear !

01 August 2010

khas tuk adik



Entry kali ini khas tuk adik aku

NABIHA NASHA BT ROSLI

ermm jarang sekali kot aku cter pasal sibling aku dlm blog ni . rupenyer aku ade adik . haha igt dlm family ni aku la adik . yew ar sbb 1family pggil aku adik tp adik aku dorg pggil nasha . an pelik tu!

tape la , mane2 je la an . aku dengan adik aku ni nk kate ngam2 cm tu je . ye la jarak umur aku 6 taun kot dengan die jadi kami xpt kongsi pape melainkan ilmu di dada . cewahhh . yew ar xkn aku nk kongsi cter aku g date ngan abang ipar die kot ! eh salah ! blum sah g . haha

taun ni adik hitam manis aku tu nk PMR . next week trial PMR . so segala buku2 referrence aku beli dulu aku da wasiat an kt die . segala soklan2 PMR taun2 dulu yg aku simpan n gune dulu, aku da sedekah kt die . segala shortnote2 aku dulu sumer die da amik .  kenduri bace yassin tuk die pekse pown ma aku da bt .

jadi adikku sayang, gunekan la sumer yg xseberapa tu sebaeknyer .



yg sodih ea, td die nk balik hostel, 
mintak maap n nanges2 . alahaiii
tp die bnyak dosa dowh ngan aku . hehe
sebenarnyer aku yg suke mara die, sbb die tu ade angin puting beliung sket .
suke marah n bt2 muke marah .
pastu cengeng ! nyampah kadang2 . haha
pape pown i maafkan u ye !

pesanan aku bg kt die :

kalo nk adiah besa, mst skor A lebeh dr result aku mase PMR dlu .

(advice ni mmg poyo an, mcm la aku dpt straight A' mase PMR dlu . tp ok la an dpt 5A3B . hehe ! poyo tu sumer tuk bangkit an semangat die je, bagi die geram sket ngan aku ! yeahh NASHA cayokk! )