Pages

30 October 2010

piala malaysia


hai sumer . . .
perghh rase cm tade mood nk bt entry piala malaysia 2010 ni .
badan capek, otak capek, poket pown kering .
sume kerna kegagalan ini ! (haippp !)


ok dengar ye ,
mule2 aku mmg tak dpt beli tiket langsung sbb da sold out !
da hr sabtu kul 2 petang pown aku masih berharap pade kaki2 aku tuk dpt an tiket tu . (time ni aku sedang keje)
xtentu hala jugak la bt keje, kol sana, kol sini .
then detik 2.45 lebey kurg, aku dimaklumkan kaki2 aku dpt 4 tiket pade hrga RM35 .
malas pikir panjang, kire set ar even tiket mahal dr biase an .
kol bos aku kate aku nk g tgok bola, then die suh tutup kedai trus .
balik uma kuyup terkena ujan (sbb aku rempit g keje)
mandi n siap2 smbil tggu si bf dtg amik .
dpt tiket trus gerak bukit jalil . kul 4 gerak kul 6.30 bru smpai . jem !

penyokong kelantan mmg kuasai stadium la aku ckp . gerun aku rase tgok penuh dgn penyokong die je .
kt sini kiter bole nmpk kenape cpt sgt tiket tuk n9 bole abis dgn cepat ? lu pikir la sendiri ..hampeh !

u see !

n9 plak . 40% je aku rase . tp kami tetap semangat . even kuantiti sikit, n9 la paling havoc bt e2 n ini . tahniah tuk penyokong ! ok cter pasal game tu korg sendiri pown tgok kn . so kiter lompat cter ! haha

gemok plak aii muke aku !

en. tua !

game ade 10minit lg aku, si bf n kembar die da cabut balik . takot bersesak nk kua stadium nnt tp tu sumer mmg xley elak . owg mmg ramai kan . smpai tempat park kete, cari kete xjmpe . haha giler mati ar .
bnyak sgt lorong smpai kompius kt mane plak pgnyer kete evo pkwe aku ni . kah3 (jgn mara ea kecik )
pusing2, laslty jmpe gak . ye la xkn ade kene kidnap de kete bnyak2 ni an an . jadi kami balik la dengan jiwa yang lara n semangat terbang ntah ke mane . aku tros membuto kt blakang ! haha . smpai aku kul 1 pg, si bf plak smpai uma kul2 pg . sumer demimu negeri sembilan . kami tetap berusaha sepenuh jiwa demi memberikan semangat kepadamu tp kenape ini yg kau balas kepada ku ? hahahahahahaha

n9 kalah ! wuaaaaaa !

24 October 2010

mase ohhh jam tangan !


lately ni asik fikir nk tuka jam tangan bru yg lebey ladies sket . mgkin pale otak da nk ke alam dewasa sket2 kot . haha . before ni asik pkai jam yg sporty je an . yg bley match bile kiter pkai casual . tp bile aku pkai baju kurung, cm xseswai plak tgok an padahal imej da sebanyak ayu dah . kah3 .
masalah timbul bile aku nk pg interview hr tu . penampilan sume nk kene jage an . so xkn nk pkai jam tgn yg aku pkai skunk . meh tgok seswai x korg rase ?

             
           ini jam aku skunk 
   
             ini kalo rupe jam aku kt tenet

even ade pinky2 cm ladies tp too sporty la tuk imej berbaju kurung nk2 lg imej secretary (cewahhh!) . jam ni da 2taun aku gune . casio LDF-20 . harga hanya RM1## . murah je kalo nk banding jam korunk an ? aku sayang jam ni tp leather die cepat kotor la . 2minggu skali mst kene cuci .

so skunk hati teringin nk pkai yg jenis steel plak . dulu aku mmg TAK minat giler la pkai steel  . pade aku jam steel ni mcm owg tua je ! burok ! haha
tp skunk da mcm2 design steel tuk gegurl yg awesome like this !

 
     owhhhhh sedapnyer... 
 
 ni pown mcm tiramisu sedapnyer !

aku xnk pown yg mahal smpai beratus2 tu, kalo takat seratus tu bole lg lar . tp kalo smpai 2 3 ratus tu xpaya la . blum ade kemampuan lg nk bergaya sakan mcm tu . tggu aku keje  5 6 taun bru aku pertimbangkan tuk jam tangan ratus2 2 . haha !
ahhhhhhh ! tensi2 . please doakan aku dimurahkan rezki tuk memiliki jam ala2 mcm ini ye . aku nk jadi LEBIH DEWASA ! yeahhhh !

(otak tgah mempertimbangkan gaji yg terakhir akan aku perolehi x lamer lagi . nk bt ape ye dgn duit tu ? haha . syaitonnnirajimmmmm)

22 October 2010

terlambat tp mau kongsi jugak


semacam xnk hangin satu badan plak an 
bile aku balik keje penat2 then trus siap xsmpai 10minit
tuk g paroi tgok game
n9 vs johhhhhooooor fc
(ngeh3 saje cacat an name tu)

ok fine n9 kalah .
sani mmg bodo ok !

but we have another 90 minutes to catch back .
hope strategi lebey mantap dari
wan jamak .

akak aku xstress tp dio lolap . ayah aku plak memikirkan nasib .

yg ni xstress
sbb berdampingan sama si bf . heeeeee

bukan jersi n9 n bukan jersi johor .

apakah ?

hahaha . 

Contest Mimik Muke MENARIK


yeay !
sy telah di tag oleh cik kaloi
tuk join contest yg mcm best ni .
4 sure la korg sumer mst penah syiokkk sendri amik gmbr muke korg bt mimik yg ala2 comel sesangat la pade korg tu an an an . kah3 .
so aku pown ade jugak la mcm tu sbb aku cm korg gak ! 
syiokkk sendirik ! kah3

disebabkan aku terlalu bnyak syiokk sendrik
jadi bnyak la pic mimik2 muke ni .
nk letak bnyak2 malehhhh hai .
so digabungkan menjadi satu !

ini diaaaaaa !


kekadang nyampah plak aku tgok ! 
kah3...
kalo syok sendirik an otometik muncung aku ke depan .
asal ek ? 
dulu muncung2 ke depan ni penah jd trademark kan ?
btol x btol x ? korg xya tipu la...
paling kurg pown mst korg ade satu pic muncung ke depan !
hahahahaha

da maleh nk bebel pepanjang .
sy adalah peserta contest ini .
harap2 murah jeki sy yg masih menganggur ni .
ngeh3x...  

dan last but not least
sy nk tgok mimik muke owg2 di bawah ini pulak
anda di tag !







16 October 2010

merisik

alllooooo...
hr ni terdetik nk kongsi kisah abg aku yg mau melangkah setapak demi setapak ke alam rumah tangga .
tp langkah2 dia ambil ni penuh kontriversi lah ! terbalik terbungkang family aku dibuatnyer .

al-kisahnyer...
abg aku merupaka nak sulong di dalam keluarga ni n baru berumur 23 taun kotttttt....
baru setahun keje sebagai konstabel polis . kedudukan kewangan mgkin blum agak stabil .
sebelum raye beliau dengan penuh yakin di dada ingin membeli sebuah kereta persona baru .
mak ayah aku kata nnt2 la dulu memandangkan beliau bru saje beli moto fz150 yg bosar sebosar badan beliau (haha) . bukan ape, gaji konstabel bukan besa dol . then die blum smpai stahun keje . korg sumer tau la polis ni an kene ishtihar harta bagai . kalo hidup mewah semacam dan2 ade yg kate beliau amik rasuah ke ape an . lantak kau la labuuu....
beliau tetap amik keta baru jugak ... cter kete abis ...

next,
pas raye beliau membuat kejutan lagik dengan menyatakan ingin bertunang la pulak !
sekali lagi mak aku sentap ! bukan melarang tp mak aku btul2 mamikirkan mase depan beliau .
sudah puas kah beliau hidup solo, pegang duit sendiri, bg kami sekeluarga marase duit gaji beliau .
bukan mau mintak atau ape, tp e2 sumer tggjawab anak2 la kan . korg pasti mengerti kan ?
tp ayah aku malas nk larang2, jadi lantak ekau la labuuu...
paling sentap, beliau ni suker berbincang b'2 (kekasih die) je tnpa pandangan dr org tua .
bncg tarikh sendiri la ape la . tak tau ke labu oiii owg kt sini ade hal ke ape ? sekeh pale korg b'2 bru taw !
haha . aku sebagai adik mmg gerammm la dengan ketidak sabaran beliau b'2 ingin bertunang ni . bukan ape nk taun ni jugak tu . kan lebih soft perjalanan majlis ni jika kiter bt taun depan je . ni bg tarikh sebulan sebelum korg nk tunang . hujung taun ni da ramai owg cop nk kenduri labu oiiii !

semalam mak ayah aku da poie marisik dah . paling kelaka pihak pompuan pown xbapo stuju tunang kojap2 ni yo . tggu awal taun dopan apo salah ea kan . ni sumer salah sapo ? salah omak yg mengandung ke apo ?
skunk kedua2 pihak tak dpt tarikh yg ideal tuk majlis bertunang tu . dan paling kesian akak aku ntah ade ke x time abg aku tunang tu memandangkan akak aku akan smbg blaja kt pinang hujung bulan 11 ni .
pape pun owg2 tua kate yg bek tu patot la disegerakan . hope sumer berjalan lancar n dpt la trikh paling ideal sesangat tuh . mood aku masih hot ok ! aku harap time aku nk tunang sok xla se kontroversi cm gini . kesian mak bapak den ...

pas ni der, ekau jangan nk bt kejutan lgi nk kawen awal taun depan plak . den laga an pale ko 2 ekor tu kunk . kumpul duit bnyak2 dulu . sok sobab nk kawen copat bonar, lampin anak ekau omak plak kene support .
den sekeh lagi sekali kunk !

11 October 2010

OMG !


u know what ?
my 3kenit
1jantan n 2 ekor betina
(i da kenal pasti kemaluan die kt tenet semalam)

da start berjimak td !
kt atas bumbung uma die plak tuh .
sgt open mereka ini oke . haha
gler !

mampos la lepas ni beranak pinak .
mcm xbest plak rase .
bukan pe
pasti penjagaannyer lebih rumit .

ahhh pengsan !

08 October 2010

contest bersame big baby !


1stly thank tu kak mira sbb tag fadh join contest ni .
tp disebabkan fadh kesuntukan mase, fadh xpt join .
tp teringin nk kongsi picca dgn baby2 ni sbb mmg ade koleksi pown .
huhu . come !

baru berusia 2taun . berat 22kg ok !

ini baby ank buah my hubby yg ke2 . 

ini plak baby yg aku jage semasa aku praktikal kt melaka .
cucu pertama pektam aku .

ini yang paling aku chenta !
die sgt bijak . pantas n cekap .
even gigi da full, umo da 2taun
tp die still xley bercakap even perkataan mak .
(budak ni bisu ke ape) haha tp xde la..cume lmbt .
paling penting die pndai melakukan aksi merokok siap 
menggunakan lighter ok n bt bentuk "O"
(aksi je bukan merokok btol2)
sentiase bt aku rindu kt die dengan keletahnyer .
hari2 rase nak balik kg jenguk die .

korg kalo nk kongsi baby2 dasyat bole la share skali .
nk gak tgok baby2 comel yg korg ade . hehe


si kenit yang b'3

cak !

haha lamer da rasenyer xupdate pape kt blog ni .(sedangkan paling latest entry last week kot)
macam sibuk sgt la, tade mase dah . sedangkan realitinyer berlangsung mcm biase je . xde ape yg bertambah pown .
ehhh ! ade ade ade ! lupe plak .

skunk aku da bela 3ekor harmster ! haha
ni sume adiah dr mak aku eyh . mgkin die tau aku mmg minat bela haiwan come lote cm tuh .
nak2 lagi bile 7ekor kucing aku kene buang akibat mulut laser jiran2 knonyer kucing aku kencing
ats kete die . waklu ! aku da buang kucing tu pown masih ade kes kete kne kencing .
skunk mau salahkan sape ? badigol !

now da bela 3kenit ni die xkn kencingkan sape2 sbb die duk diam dlm teratak indah die okeyh pakcik makcik !
da dekat 3mggu jugak la aku jadi mummy !
1st day aku dpt, time tu nk nek k.l g beraya . so aku angkut sumernyer .
best an, baru dapat da bawak berjalan smpai k.l, klang, ptrajaya bagai siap 2days 1 night lagik !
klasss ko kenit !

everyday mmg kene cuci teratak die esp bahagian bawah tu . mujur la bole tarik2 kuar alas bawah yg wana putih tu . jadi semuanyer mudah . tp nk cuci terowong die paling jiwa kental . tercabut satu terowong, nk pasang balik bole bergaduh 1 family sbb aku xsuke kenit2 aku punye uma di kasari ! cewahhhh . btol la baiiii ! tgok teratak die, kalah teratak korang taw taw ! hehe



mummy kenit3 ni mmg agak cerewet n perfectionist ! heheh
aku terlalu pantang melihat teratak die kotor n hampir setiap hari aku cuci .
entah lah, aku pikirkan keselesaan die je . aku nk nmpak sumernyer cntik je
even kiter tau 3kenit ni xkn duk diam . die akan sepah2 mknan die .

paling come bile da tibe malam, aku akan top up sumer makanan .
then 3kenit ni akan mule kumpul2 makanan n serpih2 kayu tu dlm mulut die smpai kembong !
then panjat terowong, kua an sume kt dlm uma die . siap asing2 lg tu . meh tgok !

bijirin sebelah kiri, koci sebelah kanan .

3kenit ni mmg penat nk jage . sebelum g keje bersih an pe yg ptot n top up mknan .
pg2 mkan sayur petola n carrot . bijirin n koci kene penuh semangkuk .
then balik keje, kemas an teratak die lg, top up lg mknan sbb mmg licin dah sumer .
mcm tu la everyday . tu yg rase padat sgt mase tuh .
malam2 suda tentu bawak die tido dlm bilik aku . tp disebabkan mlm2 die terlalu aktif n asik nk berputar kt rolling die tu, aku terpakse letak die di tepi luar pintu bilik aku skunk . haha (mummy xley tido lah !)

look ! sgt laju n bingit sbb rolling tu da kua dr landasan . kah3

ok lah, stakat ni je cter pasal si kenit3 ni . name die ? teka la . bersangkut paut je sumer .
hope aku berjaya bela 3kenit ni tnpa ade yg mati akibat terlebey makan atau terlebey bersih . kah3 .


(tp an salah sekor dr 3 kenit ni bontot die mcm besa n kembung ? asal ek ? die sakit o dtg bulan mcm monyet2 yg bontot die besar n merah bile dtg bulan tu ? ) hehe...