Pages

26 November 2010

thanx sangat2 nad !


last day aku jmpe nad seperti yg di janjikan 2weeks b4 ni .
nad bermurah hati tuk bagi cage harmster die
yg diamnyer bawah katil suda ! haaaaa....
cage tu mmg masih cntik sgt n diluar sngkaan aku .
hrganyer mungkin ratusan esp yg 3 tingkat tp xde lif tu . hehe

looks !
*
*
*
*

nad bg lum siap pasang . balik trus xcited nk pasang .
tgok cntik lagi kan !

another 1 very cute larr...

seswai kalo nk bawak harmster aku jalan2 jauh skt . hehe

tataw nk say thanx cm ne lg .
rase macam xckop je bnje nad mkn johnny's 
sbb nad bulat . haha joke je nad ! chill ok !

alhamdulillah xsia2 bnje nad, pggan die licin abis ! haha

ini moon kawan baekkk aku ! bukan sailormoon tu taw ! haha

ini fadh, kembar aku . eh awak cute lah ! hahaha

thanx tggu fadh bout 1hours
bukan fadh saje lmbt tp xsngka nad check doc xsmpai 5 minit .
haha . sori again !
thanx 4 all da things u have given 2 me !
i'm really appreciate it .
fadh akan ternak harmster fadh sungguh2 . hehe
promise !

22 November 2010

cinta

hr ni my.b ade interview SPA
hope kali ni btol2 melekat la keje ni kt die .
syg sentiasa doakan abang dpt pkerjaan yg bek lg2 dlm goverment .
so bile abg da keje, syg pown da keje
cepat la kiter.... miahahahahaha

gatal nooo !

kami ni bercinta sakan cm kapel2 kt lua sane gak
tp kami jarang2 dpt dating
tp kami salu jmpe .
cm ne tu ?
maksudnyer aku n my.b jarang dpt dating cm korg salu kua seharian tgok wayang tgok unta tgok buaya tu . haha . kami jmpe kejap2 je kalo ade pertembungan yg bole buat kami jmpe walaupun tepi jalan . tp xde la teruk sgt jmpe tepi jalan je an an .
contohnyer if die anta parents die appointment doc kt hospital ke, die akan lari sat jmpe aku .
lg contoh kalo die ade interview cm hr ni, balik tu die mst singgah sat jmpe aku .
pg la makan ke ape an . jnji jmpe skejap dr xjmpe lgsg .
walaupun kehidupan kapel aku mcm tu, tp aku sdaya upaya akan cube faham situasi die .
kalo korg mst memberontak an xley tahan ? hahaha
dulu mase kami blaja same2, kami dpt dating normal . haha
cume bile masing2 da xduk 1 tmpt tu nk2 my.b blum keje an so aku sebagai kekasih yg amat2 memahami kene la give n take sket dgn life die tu (puji sedap an hati ni). die ade parents kt kg yg perlu dibantu mengusahakan tanah milik keluarga . jadi bile da t'ikat tuk berbakti pade tanah xley la nk salu kua tmpa ade pape yg penting an .
aku kene faham semua tu . alhamdulillah stakat ni kami msih bertahan . hope our relation are lasting forever ! aminnnn . takot plak jd cm kembar my.b . awek die mungkn xcube memahami . tp e2 bukan masalah kami . hope dijauhkan la mcm tu .

i love u dear ! (weeee jiwang plak, geli !)

ermm entry kelmarin aku ade ckp pasal nk jam steel an ?
hr ni da dpt . tp bukan casio ke bonia ke swatch ke .
yg murah2 je order dlm katalog 2 mggu lepas . haha
kn aku kate blum masenyer nk beli jam ratus2 san tu . xde duit lg la noks !
ni je aku mampu n aku belikan tuk my.b sebijik .
kire sepasang la ngan jam aku tu .

korg xya la nk close-up tgok brand ape . meh aku gtaw meh .
ni brand LENO . miahahahahaha
ok what ?

ade x mcm jam casio aku nk tu ? hahaha
betapa putihnyer aku disamping tangan my.b . ngeh3

bile jmpe pkai smart cm ni mcm da b'umo la my.b ni 
wakakakaka (jgn mara haaa) ilove u lah !

pic aku ? xmo ar, slekeh la time ni . 
name pown dating kejap2 an . haha
ok lar, takat ni je...
hope semua berjalan lancar  n aku xmudah tergoda dgn mane2 godaan
mase bkerja nnt . waaaaa mcm la ade owg nk ngorat aku an . haha




21 November 2010

melaka mariii

aku jalan2 melaka
tujuan utama mau cari uma sewa
e2 saje tujuan .yee e2 saje
ini kerane kpale da penat asik kol je an tp uma nyer tataw ape goman eh .
mau puas hati bek kiter lihat sendirik .

macam kes ni .
aku tgok iklan kt tenet jer .
dlm otak fikir
wahhh mst taman baru, uma teres cantik n bersih siap katil2 empuk
tapiiiiii

dapat uma mcm ni !

tp serius wa cakap sama lu org
uma ni selesa sgt kotttt even hnye uma awam/uma rakyat owg pggil salu .
aku xkesah, jnji aku dpt duk dengan selesa .

kalo kitowg duk uma kosong
mst bnyak bnde yg xckup .
xkn nk tido kt lantai sejuk je .
da satu hal nk ngangkut toto mak ekau tu an . malas aku !
aku kalo bole nk masuk uma bawak baju je . waakakakaka

tp xley ar stay lamer2 kt sini .
sok bile da ade gaji 2 3 bulan, kalo xselesa bole la pndah cri taman baru sket an .
time tu da ade duit sendiri bole la beli kelengkapan uma sket2 .
time ni sumer duit pama, so xley la nak sakan sgt pkai duit an .

lagik pic dlm uma ni

ruang tamu die . even tv kecik kire ok la dr xde tv langsung .
kalo xde tv, t balik2 layan muvee kt laptop je an . haha

ok kan ? besa kan ?

xbis dengan uma tu je, hr ni aku jalan lagik cri uma sewa kosong plak .
yla mane tau member aku lg 3 owg tu xnk duk uma ni .
jmpe2 tp uma pngsapuri .
pic xdo plak nk tunjuk, tp xnk la . cm seram je . hehe
selesai bab uma . tggal dengar result dr membe len je nk o tidak .

kemudian ajak akak n adik aku merase ayam penyet .
sebelum ni da ajak ma n ayah aku mkan . lcin !

pasni ajak korg plak sebab da stay melaka an . hehe
sedap sgt ! mari cuba kawan2 . xmahal pown...

nasi ayam penyet
nasi uduk, ayam penyet, smbal belacan, kobis, timun, tempe garing n tauhu garing
RM7.80

pece lele
nasi uduk, ikan keli 2ekor(garing sgt2), smbal belacan, kobis, timun, teme garing, tauhu garing
RM7.50

bile makan ni bunyi die sume krappp krapppp
sebab sumer garing . perghhhh superb dowh .
da melelehhh lar tu....haha

selingan...

xsmpai 10 minit bakul tu trus licin ! haha tipu !

ma n adik aku . weyh adik aku muke matured an ? bru form3 tu...

da kenyang... jom balik !

papai...

19 November 2010

rumit memang rumit


hai !
hr ni aku da pown benti keje partime tu .
ohh selamat tggal kedai jamu ! hehe
sedey gak nk tggalkan kedai tu esp pade customer2 yg bek hati .
mst dorg rindu kt aku nnt ! walahhhhhh . hehe

ok let start's !

dalam mase yg tggal hnya 1week saje lg
sy n kawan2 masih blum jmpe uma untuk disewa lgik !
how come ? pening da cari dgn pelbagai2 kaedah n teknologi n jgak bomoh bagai....
muahahahahah gelak sedapkan hati sendiri
tapiiiii still xde yg seswai
tuk kami terbaring terbungkangdan  terlentang !
susahnyer nk cri uma area melaka ni .
ni sumer sebab negeri melaka negeri maju kot . bhahahahaha

kalo aku bt iklan kt blog aku ni mencari uma sewa,
alamatnyer mmg xde sape la nk layan .
al-maklum lah blog aku ni bukan fofularrr pown 
tgok follower pown da tau . weeeee malu jak !

xpe xpe,tak fofularr xpe .
pade yg membace blog aku ni sila doakan urusan aku dipermudahkan oleh-Nya .
aminnnnn.........
mane tau doa kamu sumer mujarab mcm mustajab pati halia .
panas n mmg berkesan . haha

13 November 2010

job

pertama
syukur ke hadrat illahi diatas kurniaan ini .
akhirnya aku dimurahkan rezki tuk dptkan pekerjaan ni .

seperti doa aku sebelum ni .
antara keje n study
mane dtg dulu e2 la yg akan aku trime tuk truskan masa depan aku .
n yg dtg dulu adalah tawaran bkerja di utem
tawaran stdy masih blum kua lg .
gembira ? senang hati ? takut ? kompius ?
haha bese la tu an .
tahniah juga pade rakan2 yg len kerna dpt job ni eyaitu
cik jane, cik kak syuyu, cik syida


means kiter sumer akan hidup bersama pasni ! haha

bermulanyer sebuah kehidupan...i takut la noks !

mst makanan ni jd bnde wajib ade bile da keje .
hehe baru masak ni taw, masih berasap lg kt sbelah aku .
weeeeeeeee ...slurpppppp


11 November 2010

baby baru !


ngeeeee !
harmster i si lulu da melahirkan .
sebelum ni story die berjimak an .
jap je da terkeluar anak die .
subur sungguh ! takjub !

tadaaa !

ee geli xde bulu !

ermm ikut an 5ekor tp al-mampus plak 3ekor .
taktau napo . xckup sihat n kuat la tuh !
ermm dengan kelahiran ini semakin meyemakkan kepala otak aku .
before ni lg aku da pikir mst pengsan kalo die beranak .
now da kuar anak da pown . nak xnk kene trime .
nk asingkan jntan dekat sangkar len aku xde sngkar plak .
tp melihatkan keprihatinan lulu menjage baby2 die n melihat ketakutan si lala
untuk mendekati anak2 die btkan aku yakin si lala xkn makan anak die . kot la kan !
kalo si lala ngapp jugak anak die aku redha...
sbb aku tak smpai hati nk letak si lala kt tmpt len yg bukan namenyer sangkar .

ermm tapiiii annnnn
ade teman yg baek hati tuk memberikan sangkar harmster die kt aku..
thanx naddy !
segan nk trime but die kate dr die buang bek bg org .
so temujanji da dibuat .
mybe 25hb ni kami ketemu .

terima kasih banyak2 nad !
muahhhhhxxx ! hehe



08 November 2010

jenjalan ngan mimi !


stelah berape lamer aku xpt kua jenjalan ngan member, akhirnyer smlm dpt jugak !
bukan ape, aku keje cuti hr ahad je . so ahad tu la nk rest ke ape an .
tp ahad kali ni nk release tension jmpe teman untuk bersuka ria .
hanya yg ade mimi si intan payung . haha
yg len jauh sgt ! tinggal la...

1st layan movie Hiss dulu kt MBO terminal 2
then g jusco
last g terminal 1 
nape kami xpg satu tmpt je an sedangkan sume tmpt tu pown ade cinema .
jawapannyer ?
ontah la labuuuuu....
kate nk berjalan2 kan kan ? jadi pusing la sumernyer . haha

pic xbnyak sbb kami nk jenjalan
bukan nk bt photoshoot .
hehe . . .

fadh johnny's

mimie john !

rakus johnny's

xla licin sgt pown . haha !

kisah pasal makan ni an .
kami ikut an xmo mkn kt sini sbb xbape kene ngan tekak .
tp kami toraiii yo la .

da mkn kenyang2 secara bersederhana 
sekali ade 2 mamat blakang meja kami
bayarkan tuk meja kami sekali tnpa pengetahuan kami .
tp sebenarnyer kami dengar n tahu diorg nk bayarkan sbb mimie terdengar perbualan waitress tu dgn mamat ni . hahahahaha

jadi kami rase amat lar rugi tak order bnyak2 td ! kah3 .
sonok kua dengan owg chantek ni . haha
owg suke kt die, aku dpt mkn FREE ! haha

03 November 2010

rendu kamuu semua

haiii !
huhu sebelom tu nk tnye ?
cntik x template baru blog aku ? haha

ok lupekan e2 sekejap . i tau cntik kan kan ? weee....
skarang mau cerita tentang kerinduan yang semakin membuak2 ni .
bukan pade bf (tp act ade la tuk die nak2 lg hr ni besday die noks ! haha)
cume entry ni khas tuk member2 poli dulu .
miss giler bile masing2 sibuk update kt wall fb masing2
menyatakan kerinduan mereka
siap bg lagu teman lagi .
then update pic2 lame .
sayu dol !

ni tika tag aku kt fb td
pic mase g genting


dan ini antara kenangan2 manis
di poli dulu .


dr sem 1 smpai sem 4
kami stay kt hostel . giler jimat an ? haha
tiap kali weekend mst kumpul satu bilik .
cter2 smpai tertido . makan smpai muntah .
sonok dowh !

time still sesame dulu salu nk kutuk2 bg peransang .
skunk biler cter2 kt fb je tros sodih tetibo . haha
ermm nk kumpul balik susah da .
masing2 duk jauh .
yg dekat pown aku n mimie je .
bole la jalan2 coping ke tgok wayang sesame .
yg len tggal ! haha


now masing2 ade yg da keje .
bell dpt kerani sambilan kt mpag .
kakak bru dpt keje kt international property consultant kt jb
aku kedai jamu ! wakakakaka
tp mengikut plan asal
aku, mimie akan smbg blaja .
jadi doakan kami dpt la uitm tu ha .
kalo xpt jugak nk kate ape otak aku ni ek ? bengong ke ?

hope suatu detik nnt kami akan berjumpa kembali .
tp kalo ade pown aku rase time konvo taun dopan . kah3
pape pun hope masing2 pnjang umo la kan . haha
ok2 xpayah nk merepek pepanjang .
aku capek mau tido ni .
semoga aku mimpi dpt poie universal studio ngan dorg sumo !
(perghh mimpi xnk gompak plak an ! klass ko noks ! )