Pages

29 December 2010

2011


assalammualaikum...

wahhh pertama kali kot aku nk post entry kt blog ni bagi salam . ish teruk btol an !
ekcelli, ni entry khas penutup 2010 yang sgt2 bahaviour bagi aku . haram jadahnyer an . haha


2010 da pun melabuhkan tirainyer n kini 2011 menjengah untuk bersama2 kiter selama 365 hari lagi . entah ckup ntah tidak 365hari tu tuk kiter, ntah2 dua tiga bulan je kiter ley hidup di tahun 2011 ni kan .
Azam tahun 2010 da pun berlalu seperti mane berlabuhnyer  tirai 2010 tu sendiri . yang pasti dengan kedatangan 2011 ini pastinyer semua org memasang azam yang baru . aku masih igt lg mase sambutan 2010, aku rase aku xnk pasang azam pape pown tp aku nk ikut je susur alur 2010 tu di entry 2010 . ermm adakah berpunca drpd e2 aku merasakan tiada ape yang menarik tuk aku di tahun 2010 ni ?

YAAA ! tiada apa yang manis tuk dikenang pown kerna tahun 2010 ni tahun aku sentiasa diselubungi kesedihan n keperitan . aku tatau kenape aku cakap mcm tu tp e2 la yang aku lalui .

Seawal aku masuk politeknik tuk semester yang akhir, macam2 aku tempuh seorang diri dengan keadaan aku yg sorang2 duk blok blakang . masalah roommate la, punggah kain baju every week ke blok depan, sanggup tido sekatil dgn mira then bile rase mira sempit nk tido, aku trun tido kt simen smpai pagi . arghhhhh . aku tatau mcm mane jiwa aku bley kental hadapi semua ujian tu . dihujung sem, member bek tikam blakang lar . semua tu buat aku matang memikirkan kehidupan yg aku lalui ni . ape yang pasti TUHAN tu berikan ujian tidak sehingga diluar kemampuan hamba-Nya e2 sendiri . Alhamdulillah semua tu dah pun berlalu…
Setiap yang pahit pasti ade manisnyer walaupun sekelumit contohnye rezeki aku begitu murah setelah tamat je blaja diploma sains kesetiausahaan ni . aku dpt tawaran kerja n aku dpt jugak tawaran sambung degree di UiTM untuk kos yg aku minat iaitu Human Resource . tp semua tu kuasa Tuhan, walaupun hati aku tekad tuk sambung degree tp skarang aku memilih tu memegang jawatan setiausaha di Universiti Teknikal Malaysia Melaka . setiap pilihan tu aku pasti ade hikmahnyer dise balik semua tu . bkerja di umur yang masih mentah 20 tahun aku pasti ade ganjaran yg akan aku perolehi walaupun blum nmpak sekarang kan . experience is very valuable ! yes I believe it !

Okeh now meh kiter kongsi azam tahun baru kiter nak ?

1 – suda kerja an ? so pastilah mau jadi seorang setiausaha yang dedikasi dan disayangi bos gitu ! yang pasti filling mst mantoppp . hahaha sbb most secretary malas bt filling an .

2 – suda kerja, suda pegang duit sendiri an ? so pastilah mau bt simpanan baek punyer tuk mase depan . kate nk kawen 4 tahun dr sekarang an . wahhhh ! hahaha

3 – most importance thing is I want to be a good muslimah, a good girl, a good daughter, a good friend, a good couple also ! ngeee…hopefully !

4 – nak mule kumpul harta xkesah la harta yg kecil2 ikut kemampuan mcm rumah ke, kereta ke, peralatan letrik umah ke, emas2 ke, iphone ke (wahhhh), heel (kate secretary) n ape2 la yang berbaloi . yang ponting ASB kasi penuh dulu haaa…

5 -  mcm nk ubah imej tp tatau la imej ape aku nk ubah kt tubuh badan aku ni . ermmm t aku fikir an balik . ni saje list je dulu . huhu

6 – igt mcm nk jadi dealer jual harmster memandangkan harmster aku rajin menternak an . kah3 . ishhh income tu derrr…

7 - ermmmmmm bnyak sgt plak listing taun ni . xpe bia la dulu, takot mengarut2 je nnt an . ngeee...ape yg penting tekadkan hati, bulatkan azam . eh cm tu eh ayat die ? xpe ni versi aku ok ! haha

entry ni awal 2hari kot sbbnyer esok jumaat cuti ! heheh...jadi gunakan tenet di opis tuk mengupdate blog . haiiyaaa...kate nk jd secretary dedikasi . ehh jgn lupe ni masih tahun 2010 ok . azam tu 2011 . wakakakakaka

ok uolsss, i nk wish 

HAPPY NEW YEAR ! WELCOME WELCOME 2011!!!

22 December 2010

peristiwa


Keluargaku Bahagia . weewiittttt
di Palm Inn Hotel PPinang

my siblings

my girl

my dad

i'm proud to have a happy family

next :

i da dapat cucu yang semakin besar dengan comel n montelnyer

*

*

*

*

Tadaaaaaaa !

anak2 lulu da tumbuh bulu !

macam2 kaler ade . yg putih bersih pown de .

da pndai makan carrot uOlsss . haha
xsabar nk bawak semuanyer balik melaka . arghhhhhhh !

next :

my bro tunang
tahniah tahniah . akhirnya cinta kalian bersatu separuh je baru .
haha . kalo da bersatu btol2 mase nikah nnt . 
babe, aku malas nk upload bnyak2 lar coz da upload kt fb . tgok kt fb je eh !
ni upload sket2 je .


fiance fiance

my mum xley duk bawah, jadi bakal menantu kene melutut kalo nk disarungkan cincin . haha

dr pihak lelaki

dr pihak perempuan

ade jugakkk si diaaa . haha
another boy is my bakal abang ipar . haha

puas la nk tangkap pic my bro tp xpt .
tape kiter tggu camera photographer plak nnt .
ni pkai camera aku mmg ntah pape pic la aku amik .
malas dol nk amik gmbr da lawa2 ni . eh salah ! haha

cukup stakat e2 saja . lately ni agak malas nk bercerita panjang2 .
cite pkai gambar je la ea . describe sket2 supaya kamuu semua faham ye anak-anak .

next :

t kalo ade pape menarik kt tmpt keje baru ni aku
cter tuk next entry plak ea .
cter pasal my bos . huhu
gambo ? ermm malu lah . baru lg kan . haha
tatatttaaaaa....



14 December 2010

ini entry pic je ehh . . .

di Grand Continental Hotel Kuala Lumpur

ber'ia2 aku bercerita kt depan . haha

junior p.a from utem . kami perkenalkan diri .
att : 5 dr 7 org ni adalah dr poli p.d . caya la student poli p.d !

game mintak sain owg . tetibe anda popular ! haha
ini game jambatan tamparuli . sape jatuh mati !

peluk2, saya xnk jatuh !

game muhasabah diri plak . haha 

pastu game nganga mulot besor2 !

game gerak hati ikut size kaki . aku 2nd depan means kaki aku kecik je . huhu

group presentation . group umphhhh ! hehe
 finally !
sgt2 best . mau pg lagik !

08 December 2010

sekali imbas

fuhh fuhhh shuhhhh !
berhabuk sakan blog aku nih .
sibuk kalah PM . haha

ermm lately ni terlalu sukar tuk aku tempuh memandangkan terlalu bnyak yg perlu aku lalui .

1st :

g anta my sis g blaja kt pinang . syok2 jenjalan then dpt brita
dpt tawaran smbg degree kt uitm .
hati da berbelah bagi nk lapor diri kerja kt UTeM .
istikarah doa diberikan petunjuk .
takut lepaskan peluang ni coz ramai kawan2 yg len xdpt tawaran smbg degree .
*
*
*
finally aku pilih tuk blaja mengenangkan umur masih 20 tahun .
smbung degree bru 3taun kan .
umo 23 aku da grad !
(itu fikirian aku pade mase tu)

bile sumer kawan2 da melapor diri di UTeM 1hb Disember
aku masih xterase sdey coz xpilih kerja . rileks  n cool je..

tp masuk 2hb Disember bgun tido je aku da dikejutkan dengan
kol dr mektam aku suh lapor diri jugak kt UTeM .
pktam aku da tnye owg UTeM n die kate more better aku pilih kerja dr stdy .
then trus siap2, ptg tu jugak gerak ke melaka drive sensorg

3hb lapor diri !

petang 3hb tu jugak aku n kawan2 yg len dikehendaki menghadiri kursus
setiausaha profesional di Grand Continental Hotel Kuala Lumpur
best sgt2 ! bru lapor diri da dpt g kursus .
dr kursus tu dpt kenal dengan PA2 senior .
jap je da trase mesra dengan staf2 UTeM yg len .

ermm pic2 nyer akan dikongsikan di next entry yeee...
ni pkai pc opis mmg xdo mkno dpt bluetooth2 pic .
jgn nk bt haratooo sendirik plak an .
ok cow !

eh lupe harmster aku lulu da beranak lg mase aku kt pinang !
6ekor anak die n kali ni semua hidup taw . lulu jage baekkk punyer..
but sdey masih blum dpt bawak semua kenit2 tu duk melaka memandangkan
si lily pown bru je beranak lg .
jadi mereka semua masih dalam tempoh berpantang di kampung .
t abis tempoh pantang aku angkut semua kenit2 aku tu !
hehehehe nasib la housemate aku yg takot ngan tikus2 tu .
miahahahahahaha...