Pages

26 January 2011

my banyak kenit


weeee...
pasan x dulu entry bertajuk my 3 kenit an ?

skunk my banyak kenit .
fuhhhh mcm da berjaya jd penternak harmster lar mcm azam taun baru 2011 kelmarin.
igt lg x azam fadh tuh ? 
haiyaaaa suda ade 12 ekor kesemuanyaaa !
tp yg fadh bawak balik melaka ni si lily n 3 ekor ank2 die jerw .
other's my dad bela kt uma .
my dad da sayang la kt anak2 lulu yg 6 ekor tu . mane xsayang bile tgok semuanyer genit2 dan gemok2 mcm tuan empunyernyer (fadh) . hahah !

raya cina ni fadh kene bawak balik lily n anak2 die tuk jmpe kazen2 die iaitu ank si lulu .
si lily plak kne jmpe husband die si lala tuk lepaskan rendu masing2 . dekat 2 month terpisah kottt...
ermm dengan hanya ade 3 sangkar je mcm xckup tuk keselesaan mereka . 
insyaAllah kalo lulu o lily beranak lg, fadh igt nk beli sangkar baru tuk dorg .
comel2 ouh tgok sgkar harmster kt kedai2 pets tu ! ee geram ! tggal sediakan duitnyerrr jerr ok .
tgok la bila dorg berkumpul . padat !


tmpt tido dorg ni masuk 3 ekor da padat an ? tp da jd kebiasaan 7 ekor sekali akan tido dlm ni .
sgt3 comel !

bekas makanan da kene letak besaaa punyer sbb dorg da pndai berebut2 kuaci !

tp an an . ni sumer lulu n anak2 die .
pic lily n anak2 die yg aku bawak kt melaka ni xsnap plak . hehe
tp lily n ank2 die sgt ekslusif ok .
mereka hnya ade dua wana iaitu itam n putih . wuaaaa !
sdey fadh tgok itammmm je pastu putih sket jo ! aiyoo !
ni sumer sbb baka die si lily n lala mmg ade kaler itam putih je kt bdn dorg . hahahah !

ok arr, segala perkembangan my bnyak kenit akak diberitahu kelak
if dorg da pndai berjalan ke, da pandai berenang ke nnt ok !
tata !


3 comments :

keabadianchenta said...

sejak ble pkai name akak lah ni manje..huhuhu..ye lah ank mak dah besar an..wakakaka.ble hmster bek2 tow..sgt..sgt..sgt comel..mcm tuanye gak...:-)

fadh said...

eh bukan akak la . salah taip . hahaha pasan je die ni taw !

keabadianchenta said...

thu slh tu sje je...wakakaka..