Pages

09 August 2011

kontrak xdapat bonus ?


Salam 9 Ramadhan ;)
ade ke ucapan mcm tu ? haha bantai

yang penting cik fadh punyer perot xbergelodak seawal jam 11pagi  mcm semalam ;)
menu sahur pagi tadi
roti totolat 2 keping + nugget udang 5 ketol + vitamin lawas satu bijik
+ 1/4 susu HL + 3 gelas air kosong :)

sampai laaa ni bole senyum ;))
ok da out of topic 
balik ke jalan yg benar cik fadh . erghh

ni ha nk cter td jenjalan dengan Ben Ashaari
eh jangan kauu, laki owg tu !
jenjalan ke blog abg ben tu, ade topik berkait-kaitan dengan cik fadh kt SINUNN
al-maklumlar, cik fadh skang bekerja pown berstatus KONTRAK yer anak-anak
seriauuu plak bace cik ben punyer n3 tu, takot2 xjadi raya sbb xpt bonus ! 
wuaaaaaaa pat ploh pat ari berkabung kang ;(
da buat list da ni ape nk beli, ape nk tambah . ngeeeeee




tapi alhamdulillah
cik fadh mmg berstatus kontrak sebagai setiausaha di UTeM ni
tapi UTeM ni bawah Kementerian Pengajian Tinggi dan ade mix badan berkanun
so xrugi, xde beza pown dengan staf tetap kt sini .
kami dapat elaun khidmat awam $$
kami dapat elaun tetap perumahan $$
kami dapat bantuan sara hidup $$
kami dpt diari, kami dpt jaket korporat, 
kami dpt keistimewaan rawatan kt klinik2 panel
dan banyak lagi keistimewaan yg staf tetap dpt .
cuma kami tak dapat status TETAP yg ley dpt 
naik gaji melalui kaedah ape ntah, cik fadh xpaham . hehe
BONUS dapat same mcm staf TETAP dapat

yakin nor ko dapat cik fadh oiii ?
ermm bukan ape, taun lepas punyer bonus kawan2 cik fadh yg kontrak dpt je full rm500 ;)
ermm kt sini mgkin ade perbezaan la kot dengan jabatan kerajaan yg lain .
cik fadh pown xfaham nape ade staf kontrak kerajaan yang lain xpat 
mcm ape yg cik fadh dan kawan2 dapat .
diari pown dorang berkira dengan staf kontrak, sgt xpatot la kan .
keje same je, beban same jer malah dengan ade staf kontrak dapat lg meringankan
staf tetap yg ada .

ermm kalau sambilan mgkin ade perbezaannya kt situ .
kalo kontrak cik fadh xnmpak ape-ape bezanyer kt tmpt cik fadh kerja sekarang .
alhamdulillah, harap suatu hari nanti dapatlah diserapkan ke jawatan TETAP .

pada kakitangan kontrak diluar sana
jangan kecewa, banyakkan berdoa semoga suatu hari nnt anda semua
mendapat pekerjaan yang lebih menjamin masa depan;)



so kawan-kawan, jadi la raya ni kan ?
hik hik hik...^^

eh ehhhh !
abg ben komen ?


hohoooo bukan abg ben,
saya keje kt UTeM yg under KPT jer .
bukan keje di KPT ;) huk hukkk

tengkiuu follow blog cik fadh yang kecikk ni ;)

13 comments :

serinditrimba said...

Cik Fadz..

last year bukan bonus... itu duit saguhati/imbuhan sempena raya la... RM500 bahagi 2 satu dapat bulan 10 dan satu lagi dapat bulan 12..

Last dapat bonus ialah tahun 2006, tahun 2007 naik gaji, dan selepas itu tak ada pun dapat kecuali dua tahun terakhir dapat duit imbuhan/bantuan RM500 sorang

cik fadh said...

owh ye ke kak ? haha mane lorh fadh tau sbb taun lepas fadh xpt merase duit saguhati tu sbb fadh lapor diri lambat, kawan2 yg len dapat lar..thanx kakzana 4 da info ;)

rara pinkmafia said...

wahhhhh beshnya dpt borak ngan abe beng.hehehe yakin2 dpt bonus.

cik fadh said...

kak rara : hehe kebetulan jer tu terserempak ;)

yakin dah kak sbb akak opis ni kontrak, bonus dulu die kate die dpt jugak . ngeee ;)

Y&D said...

bestnye!bestnye!!!
weh,,aku ade apply utem hari tuh!
grrrr~cuak niehhh!
tlg doakn skali!

cik fadh said...

D : hoho best ! ade apply ea ? hehe kene bersaing balik dengan kitorg ler sbb ade jawatan tetap dibuka.. kami yg kontrak kene rebut dulu larr. hehe

Anonymous said...

ala... pekeliling tak klua2 lagi... jgn ler syok sgt yek... last gov bagi bonus tahun 2008 bersamaan satu bulan gaji or maksimun rm1k.....
2009 bantuan khas kewangan rm500 dibayar 2 kali pada bulan september dan disember dan 2010 kakitangan gov dapat rm1k lum-sump... rm500 pada bulan september dan rm500 pada bulan disember...

ape ade pade bonus...

cik fadh said...

cik anon : bnde heppy mane ade yg xsyok cik anon oiii...

kalo cik anon org kaya mmg xpndang pown bonus setakat 500 ingit tu, tapi kami org bese2 ni kira bersyukur sgt2 dah, mcm2 bole beli . cik anon iri hati ker ? haha

thanx yer cik anon ;)

aTy _faRed~ said...

waahhh...ini tidak adil namenyer..!! kontrak pon keje melambak macam biase kan...

cik fadh said...

kak aty : hehe rezeki kak ;) same je beban keje mcm staf tetap len . jadi adil ka tuk kami yg kontrak ni ;)

mizzkechique said...

murah rezeki... :)

cik fadh said...

mizz : thanx dear ;)

Anonymous said...

camner dgn pencen?dapat tak?