Pages

24 August 2011

Selagi tak RAYA selagi TU lar...


Assalamualaikum kamu-kamu semua . mgkin esok da ramai akan memulakan cuti hari raya , cik fadh esok mgkin amik half day je lar, xya cuti..rase rugi plak kalo cuti jumaat sbb masa bkerja pendek . hehe . pade yang ingin pulang ke kampung halaman, "selamat dalam perjalananmu, hati2 semasa memandu, igt lah org tersayang "...bajet cool..

Selagi xraya selagi tu lar dok nk tambah itu nak tmbah ini . tiap malam xlekat kt umah da, dok g uptown sane, bazar sini . haihhh bukankah 10 malam terakhir  ni perlu kiter rebut untuk malam lailatulqadar ? astagaaa..perghh sakan ko ceramah cik fadh, ko 2 hari ni dok balik dekat kul 1 pagi dok taman cempaka (bazar) tu buat ape ? solat sunat ? . haha gitu la gamaknyer manusia ni kan . ade je yg xcukop . SELAGI X RAYA la katekan !

Baju xkemas2 lagi masuk bagasi (wahhh bagasi kaww, luggage sudeyy)..hari ni ade iftar opis plak . igt da selesai tu xmo kemane-mane dah, nk balik uma tros packing baju . kang ade je yg tinggal . huishhh xraya den ni kang . ngeee;)

Semalam datin kol, borak sakan tp isi dialog cik fadh ringkaskan yer ;)

Datin : Samekom . apo omak kol xangkat2 ni ?
cik fadh : mengaji tadi, amik berkat (perghhh superb)
Datin : iyo lar mengaji, ontah2 ngan jamal kn ?
cik fadh : sat g nk kuaww ngan die la ni teman g beli baju melayu . hahahaha..
Datin : tu la kojo kaw . eaaa mak nak suh ko poie KK home deco tu, bolikan omak alas meja vantage tu lagi 2lai , hr tu boli solai yo xcukop . mejo dopan belakang tongah nk kono tuka yo .
cik fadh : larr kn yg lamo ado laiee, pkai la balik . membazir la omak ni .
Datin : ala xpo, mak ado dpt duit skit ni ha, nak lokatkan kek barang2 uma . ko boli yo larr..peh tu ko boli bungo rossie  3 4 ikat dongan bekas zink corak old yg kito tgok hr tu . wana pepel xsilap omak bungo tu .
cik fadh : laaa kn da boli bungo hr tu, ni nk buat apo laie ?
Datin : nak lotak kek sebolah sopaa..
cik fadh : (merunguttttttttttttt) maleh lar nk poie situ laie . omak ni !
Datin : ala poie la kojap ajak jamal tu ha . esok omak bayar balik duet ea..
cik fadh : bapo nak bajet ni ? 100 cukop ? 
Datin : ko pilih la leklok..ade sale sodap yo boli . bantal kek situ pown hr tu sale jugak kan dik ? 40% ?
cik fadh : omak nk kepong apo laie kek sopa tu, smpai xmuat owg nk duduk . kang anak buah omak dtg dio buek main baling2 yo kang .
Datin : aaa xya la, da kiro 40% pown, masih mahal lar..
cik fadh : ok2 . menanam tobu di pinggir tali, balik uma jgn lupo ganti !
Datin : hahaha, bertuah punyo anak !
cik fadh : ado ubi ado batas, esok balik jgn lupo balas !
Datin : dah ko jgn merapikkk !
cik fadh : ok la mak, kang krdit omak abis kang suh lak topup laie . eeeee dah2 babai ..
Datin : ha bolikan topup omak rm10 ! baiii
cik fadh : @#$%^&*((((____

anak-beranak kalo xbergado xsah ! da nmpak skit2 da gamabaran sabtu ni cm no kono bertukuih lumuih mengomeh umah ;(((

raya...raya datang lagi..setahun sekali...yeayyyy raya !!!


6 comments :

myrah said...

hahaha..mak akk lum smpai cmtu lg, tp xtau la kalo sok akk da blik jd cmtu lak kan...poning la palo den nk mlayan haaaa..haha

cik fadh said...

kak myrah : ishhh omak fadh tu mmg sakan kalo nk rayo . layankan yo lar..jnji uma ea bersori-sori rayo ni . haha

mr_mrs mikko said...

hahahaha, lawak lak bca...

cik fadh said...

mr_mrs mikko : hehe ragam anak beranak tp tu la realiti ea . hik hik

Madam Lala said...

berbelit lidah den nk bace ni ha...

cik fadh said...

madam : haha namo pown owg nogori kang, pkat la skit bhaso ea..hik hik