Pages

09 September 2011

beli topup zaman dulu-dulu, terkenang sejarah itam mase bercinta !


ermm nak kata hot mmg hot lar..td pagi pown dengar hot fm tajuk beli topup kene cukai pulak dan ade akak tu buat panggilan lebey kurang gini la katanyer 

"ala dah xheran dah kene cukai sebab sekarang pown kalo beli topup kt orang mmg kene cas 50 sen la, singgit la, 2ringgit pown ade . jadi sy da xkesah kene 60 sen tu . zaman belajar kt u dlu, walaupun ramai kene cas mahal smpai beli topup 10 kene bayar 11,12 atau 13 student sanggup je beli . ape dorag kesah, jnji tgah malam tu dorang dapat beli topup nak bergayut kt batang pokok . orang terdesak bercinta mmg sanggup je beli"

cik fadh rase dialog diatas langsung xsame dengan dialog akak tu, tpi ISI die lebey kurang la kot . ingat senang ke nak hapalll dialog org . kiter amik isi penting dan buat rumusan . perghh da mcm buat karangan rumusan zaman SPM dulu . cik fadh suka bt rumusan sbb xlebey dari 120 patah perkataan !

cik fadh xnk ckp pasal kene cukai tu sbb da bnyak blog kesahkan berkenaan tu tapi nk kesahkan perihal cik fadh topup zaman belajar dlu . duit belanja sekolah mmg save abis weyhh wa ckp sama lu . dpt 1.50 sen je belanja, singgit tedarah, 50 sen selit dlm purse . 4 hari kumpul wa dpt 2ringgit dan boley beli topup 2 ringgit ! haha ..2 ringgit tahan 2 hari, bole meseg 200 meseg dgn boipren wa . sonok ! (fikir balik, shit mmg waste time!) sbb da clash bole la kata waste time kan . haha

kalo dpt topup 5 ringgit atau 10 ringgit tu mmg heaven weyh tp merase je sumer tu . sbb zaman cik fadh form 3 kot baru wujud topup 2, 3 dan 5 ringgit tu kalo xsilap . kalo ade topup singgit mst cik fadh beli topup singgit jer . haha ! kemuttt btol . zaman sekolah kan...

paling shit bile igt balik zaman kapel dulu, boipren balanje topup rm2 . jangan lah kau ilangkan 1sen pown topup tu, abis bergadoh besar . siottt boipren dulu nih ! balance topup cik fadh mst same balance topup die !!! kalo xsame die tuduh cik fadh men meseg ngan jantan len . perghh hanginnn weyhh ! dulu dating kt pekan jer, ha 1 pekan tu kitorg pusing kejar mengejar pujuk memujuk . sakit hati fikir bercinta zaman dulu . mmg hingusan ! hampeh badigolll !

dalam2 hubungan monyet mcm tu, tahan jugak la 2 tahun . hik hik . sehari sebelum SPM cik fadh lambungkan hammer kt kepala die, nasib kene CAP die jer . time tu mmg da hangin kepala bapak kaw tauuu . trus cik fadh mintak PUTUS! ceraikan aku, ceraikan talak tiga pown aku xkesah ! hahahahahaha...mak die pown nak masuk campur ! rimas ! aku nak study, SPM ni penentu mase depan, anak kau boleh paksa aku kua dating ngan die . ayahhhh !

kan da hammer melambung, nset cik fadh pecah berderai kene hempas ke lantai . huhhh tragissss ! location kami gaduh nak tau kt mane ? depan rumah cik fadh, kt beranda tepi rumah . siot je die buat palat kt uma cik fadh . tp e2 dlu, cik fadh ngan die skarang pown still kawan dan contact2 . dlu lelaki ni lmbat matang, suke memaksa, tu kiter yg pompuan nek meluat . blom kawen nk kongkong bagai . ish rimas !

die pown da bahagia dengan kekasih die, cik fadh pown da jumpa sang arjuna . wewittt muntah ! hehe..

mcm entry tergantung plak . ape motip sebenar cik fadh buat entry ni ek ? ni xlaen emosi lebey la ni igt zaman cinta monyet dulu . haha !

muahhhhh pade siape yg bace smpai abis . sape nk duit raya, bg link korang, nnt cik fadh klik semua iklan nuffnang nak ?


27 comments :

Hud Ilham said...

Hi Awak!!
Kite dah follow blog awak..kalo ada masa, may b awak boleh dop by kat blog kite yek.. http://hudilham.blogspot.com/

Syahbinar Shuib said...

hahaha... kelakar je bila ingat2 balik :D

FiQa said...

er, serius baling hammer??


pe cite???haha..

benci ingat cinta monyet kan...

;)

keabadianchenta said...

sdey nye..lg sdey cinta abg dulu syg..tp xpe biar smua tu hanyut di telan zaman..

cik fadh said...

shahbinar : mmg klaka, yg pelik ade rase sakit hti lgi. haha

cik fadh said...

fiqa : siyes fiqa,,sbb time tu keadaan sgt mendesak..tu yg capai ape dpt je lambung kt die . haha

cik fadh said...

chenta : xde nk sdeynyer pown syg ...

msredcheesecake said...

Cinta monyet, bercinta dgn monyet, akal pun ala2 monyet la tak matangnya...hheee

FiQa said...

hahaha..

tak tercapai akalku mikirnya~

teruk gadoh, pasal pe???

nadia fatihah said...

eh siyes la, duit abes wat topup je. mmg shit. hahahaha

Idah said...

nak wat camane, benda dah jadi keperluan, mahal ke..murah ke...kena beli jugak...huhu

raqeemaghazali said...

haha.. aku xtawu ni cite sal topup atau cinta monyet.. muahaha,, tp mmg haram jadah we cinta monyet ni.. nta pape.. teringat plak cinta monyet aku. waahahhaha !!..

cik fadh said...

msred : monyet smpai bile2 pown xkn matang . hehe

cik fadh said...

fiqa : terok gado sbb da xcintaaa kot..cinta da bertukar menyampah..haha

cik fadh said...

nadia fathihah : haha mmg sgt2 shit kan..tp dulu, e2 la yg paling indah..

cik fadh said...

idah : tu la kan, da keperluan kene beli jugak la kan..huhu

cik fadh said...

qeema :: mmg pown, kalo fikir balik aku bole jd hangen weyh..haha

PinKy MoMMa said...

kalau diingat cinta monkey ni memang sgt merepek hahaha..tapi dari situ la kita belajar utk jadi lebih matang kan dik hehe

cik fadh said...

pinky momma : btol3 . ngeee..fikir balik pown rase nk gelak . haha

Anonymous said...

giler qo...bese la zman bncinte dlu an...ad je...dpt lak si pompuan tu xfhm bahase n pale besa mcm cik fadh..

Anonymous said...

hahaha...tp yg pling shit pempuan yg suke membebel n memekak..balak die cool je...tp die lak yg lebih2...aku pnah gak nmpk dyowg...mmg shit weyh..shit..shit..emo r pulak..

cik fadh said...

cik anon : haha pale besar cm cik fadh, ok ler tu kan . ermm salu je nmpak awek dok memekak kt balak die, tp balak die cool tp its not me lar, sbb cik fadh sendiri menyumpah pompuan yg memekak xtntu hala mcm tu . haha..

Anonymous said...

gemuk

Anonymous said...

hai cikfadh gemuk,pendek dan kpala besar.....mlt hang lncang na dok mgtuk ja.....hahha

Anonymous said...

jgn dik mgtuk owg ja ...bdsa hang tau dak...

Anonymous said...

kahkah btui2 tu kawan.....hang knai ka dia ....?

cik fadh said...

anon atas ni mst ex aku dulu..bahahah !