Pages

07 September 2011

dapat jer duit raya ;)


salam 10 syawal 1432 H ;)

nk share pic raya skit bole ?
da jemu tgok ? xpe la, ni tuk tatapan anak cucu cicit cik fadh nnt ;)
bole giteww ? haha..


akhirnya kami berjaya sedondon untuk pertama kalinya dlm hidup !

ni adik cik fadh yg bongsu . selalu org kata die kakak sulong . huk huk..

ni kt kg. kayu ara kuala pilah . uwan tu la tinggal sorang ;)

alhamdulillah raya tahun ni mcm yang selalu-selalu .
lebih x kurang pown x . sederhana sahaja .

ape beza nyer raya tahun ni dengan tahun yang lepas ialah

cik fadh dah kene bg duit raya !


mcm sadis plak umur bru 21 tahun da kene bg duit raya .
ptotnyer umo 21 tahun ni, masih dpt duit raya + berganda plak dr kanak2 len sbb da besar skit kan .
huk huk...

takpe rezeki awal jadi kiter share2 la dengan anak buah kan ;)
suka je tgok dorang beratur amik duit raya kt cik fadh yg mulot paling kecoh kt kg ni .
mak cik2 pown bersusun nak duit raya jugak . hadoiii pening pale melayan .
dalam tidak2 tu dekat rm 700 jugak la spent tuk duit raya
termasuk parents, sibling semua . bankrapp makk ! nasib raya setahun sekali . haha

ikhlas weyhh serius cik fadh ikhlas memberi duit raya tersebut .

dalam kene tolak2 nama sebagai penerima duit raya tahun ni,
cik fadh dpt jugak duit raya dekat rm 60 ke 70 mcm tu !
ayat mesti power bhaiii .

ayat power tu

"kiter ikut la resam cina, selagi xkawen selagi tu dpt duit raya n xya bagi duit raya"
mak cik pakcik tolong la anak2 buah yang bru kerja ni, bg mereka peluang kumpul duit
untuk membina kehidupan baru mereka .
setakat duit raya rm 2 tu sedekah, sumpah xluak .

haha ! power kan, ade rase pedas2 skit . ade wa kesahh ?

ish ni tacing terlebey plak tp siyes weyh, siyes sikit pown xheran xdpt duit raya lagi
sbb fikir kiter da ade duit sendiri kan .
tp taun2 yg lepas blom keje pown ade je sedara mara xbg duit raya .
siap buat2 xnampak plak . haihh !
e2 pkai kes ape plak ? da besar panjang xley dpt duit ?
ulang sekali lagi lar
setakat duit raya rm 2 tu sedekah, sumpah xluak weyhh ! 

ok, entry xde kene mengena dengan sape2, ni hanya pade penglihatan cik fadh bile time2 raya nih .

kadang emak cik fadh xbg duit raya kt sepupu yg da besar cepat je cik fadh siku
mak yang tu mak blum bg lgi, bg larr..xluak pown !

pedas bukan ?


18 comments :

mizzkechique said...

amboi, sweetnya kaler pink..

psst, nk sekeping.. hehe

cik fadh said...

sekeping ? boley, xluak pown . bg acc MK . hehe

Darulamanku said...

raya sakan nampak... meh skit.. jom tgk minyak wangi kat http://teachersperfume.blogspot.com

rara pinkmafia said...

wahhhh mmg sedondon.nice giler.

cik fadh said...

darulaman : hehe bese lar raya stahun sekali kan..

cik fadh said...

sis rara : bole bt group marhaban kan..haha

maszmadi said...

salam kenal,

wah sedondon sume yerk.. best best

mamaNoriz said...

cantiknye baju sedondon...

tapi cik fadh la paling sweet...hihi

takpe fadh, kuar sket duit anggap sedekah la...
mesti suka anak buah semua tu merasa duit fadh lak..

salam kenal dan foloooo :)

Not so Randy said...

byk tu! boleh r blnjer lps ni!!

MrS. F!zA said...

pheww!mmg sedondon!segulung trus ni fadh..ekekeke

dsyt giler fadh kuarkan duit raya..tp bila bca sekali mak abah tu betul jgk..samalah jgk ngan akak..hahaha akk kira duit raya utk budak2 je lupa yg dh beri utk wan atok mak ayah..hahaha

cik fadh said...

maszmadi : salam kenalan kak . hehe tq sis ;)

cik fadh said...

mamaNoriz : hehe sweet ke, tq kak ;) kembang semangkuk ni . jgn akak silap pndang cik fadh yg mane satu sudah . haha

thanx kak, t fadh view blog akak n folo back ;)

cik fadh said...

not so randy : bole je, trun pilah ea ? haha

cik fadh said...

kak fiza : hehe kalo budak2 je da 700 bankrap fadh kak . ni termasuk mak ayah, sibling dan uwan sekali . akak punyer baju raya pown cantikk ! suke purple ;)

d_tieah said...

Wowwwwwwwwwwwww.. Sepasang ek baju.. Hehehe.. Raya ni terpaksa melabur lebih kan??? Harap rezeki pun bertambahlah jugak.. Ngee :)

Entry Terbaru : Topup Dan Pek Sim Baru Naik Harga

cik fadh said...

d_tieah : hah yg tu suka . semoga murah rezeki lepas2 raya ni kan . hehe..

keabadianchenta said...

klau owg nk bg duit raye tu bg je..xperlu mintak..pe lg pedas ayt an..hahahaha

cik fadh said...

chenta : dgn abg WAJIB mintak !