Pages

27 October 2011

cemburu sebagai pembakar semangat !


bukan cemburu pakwe kelip2 mata ngan pompuan lain

bukan cemburu kasih sayang di belah bagi

bukan cemburu tengok kebahagiaan orang lain

tapiiii...

*

*

*

*


CEMBURU


*

*


melihat kawan2 seperjuangan da sambung degree balik .
kalau dlu bole bangga belajar diploma only 2 years, then berlari-lari g amik degree dulu
b4 kawan-kawan yang lain sbb dorg dip tuk 3 taun .

akhirnya mereka berkejaran amik degree dulu dan tinggallah daku disini dengan kerjaya daku..

ermm do u know what i'm feel rite now ?


rase nk letak jawatan !! then pg sambung degree ngan kengkawan yg len .
sedih sangat sedih .

tapi ni kan yang aku pilih dulu, dan aku percaya ini lah petunjuk Tuhan yang terbaik masa aku dlm dilema
melihat tawaran sambung belajar dan tawaran kerja .
"ini" yang Dia bagi, so "ini" lah tempat paling sesuai untuk aku .

ok fine . aku akan trus kt sini dan akan trus berdoa semoga suatu hari nanti aku akan tetap sama mempunyai segulung ijazah seperti rakan2 yang lain jugak xkire lah ape jugak keadaan aku time tu .

harap Tuhan tunjukkan jalan dan permudahkan lah segala-galanya .
niat aku suci..

congratz 2 my dear frenz dilah, tika, mimi n ramai lagi yg da smbung degree ;)


10 comments :

Zana Adieyza said...

xpe dear.. ada hikmah apa yg berlaku.. lagipun muda lagi kan, so insyaAllah ada masa untuks ambung degree tu..

akk keje skrg ni pun guna dip jer tau.. sebab masa tgh final year degree dpt offer keje.. now masih menunggu untk jwtn degree.. wlaupun rasanya mcm payah, tp akk percaya ada hikmah di sebalik semua ni..

cik fadh said...

thanx kak zana bagi semangat . harap mcm tu lah, nk sgt smbung degree cuma blum nmpak jalan yag terbeak lgi . kalo bley nk dpt status tetap dlu, then bru dpt keistimewaan smbung belajar kan . tapi fadh harap fadh nekad senekad-nekadnya nk smbung belajar ni nnt..

teratak hati said...

x pe,dah rezeki dpt keja dulu,nti blh smbung dgree tu,cam akk ni jeles tgk bdk lepas spm n diploma lgi snang dpt keja tetap n gov, lpasan dgree susah sgt nak dpt keja skrg ni..:)

cik fadh said...

teratak hati : thanx kak . ermm akak lom keje lg ker ?

Redbloodsnow said...

ini dinamakan cemburu ke arah yg +ve...hehehe

aTy _faRed~ said...

akak jeles ngan kawan2 dah lepas master n sekarang dah ade anak sorang..akak master pon baru terpikir2 nak amik..anak pulak baru nak on the way..

cik fadh said...

redbloodsnow : ha btol3, +ve tuk hidup . kikiki

cik fadh said...

sis aty : ha mcm tu la rasenyer..jeleskan tgok kawan2 len da berkejar2 sambung study..eeeee

MadaM LaLa said...

sama la cik fadh..sbb tu dah tua2 mcmni pun nekad jugak..nk sambung!

cik fadh said...

adoiii aiii ati ni kejap nekad kejap x . ntah lar..tp nekadddd jugak cuma tggu masa...