Pages

17 October 2011

Luluskn overtime : berpinau mata tgok duit OT


Setiap tgah bulan nk ke hujung2 bulan skit,
cik fadh akak menerima seguni dokumen kelulusan overtime *seguni tu tipu


bukanlah cik fadh yg kene luluskan, bos la yg luluskan tapi hakikatnyer 
mmg cik fadh kene luluskan setelah di 'sign' oleh bos then cik fadh luluskan la dalam sistem . ko ler yg kene tolong bukak sistem dan luluskan, xkn ler bos ko nk cari sesatu nama plak kan . xde keje len ke hape..
haaa gitew la kalo jd  PA . tugas membantu bos ;)
perghhhhh bahu boley jadi senget tau dok memegang tetikus klik lulus klik ok .

bila luluskan OT orang, 4 sure la tgok duit dorg dpt . perghhh letop2 .
ade tu kadang lagi besar dari gaji sendiri tau . mmg masyukkkk..
tapi mereka btol2 bekerja keras smpai xcukop masa bekerja .
kalo xde keje, ape kejadahnyanyer mereka OT kan . jadi berbaloi la pendapatan dengan usaha kaannn..
cik fadh yg jarang2 OT ni je la telan air liuq tagok OT2 dorg yg ratot2 yg riban2 tuh .

hohooooo~ mood jeles n dengki ! 
xnak luluskan bole ? hik hik *gelak kejam


jgn pandang muka, pndang bahu senget ! hikhikhik..*over !


15 comments :

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin plak kne luluskan cuti....
huh,tension

cik fadh said...

wahhh luluskan cuti lagi best, kiter mohon kter luluskan . hik hik..

cik enul said...

sy tak luluskan paper :(

Lelaki Ini said...

err...
sy mengangkang jewk kat offce!
ahaks!

cik fadh said...

cik enul : haha awak diluluskan..

Lelaki ini : uishhh statement bahaya nih !

nurkaloi said...

kau gedik hahah smpat jerk snap snap eahh hehehe
tetibe ade wahi kat blakang kakakaka

mizzkechique said...

menyempat pulak kannn

Zana Adieyza said...

akk pun selalu dpt tgk duit yg org claim untuk OT.. bila tgk part yg pegawai atasan, rasa meleleh jer.. geram tgk amount RM banyak2..

cik fadh said...

kaloi n MK : hehe sempat je tgok opis kosong marilah snap2 . bukan salu dpt nih . hohoo..bos xdekk..

cik fadh said...

kak zana : ha tau pown . da nek juling tgok duit OT dorang..haha

rara pinkmafia said...

fuhhhh mesti banyak kan ot2 dorg.sbbkan nk cek ot dorg cik fadh leh buat ot,.hehehe

cik fadh said...

haha takot lar nk bt OT. opis ni jma 5.30 je da senyap sunyi . haha

MrS. F!zA said...

oklah tu..buat keje bos sdri je..dr duk buat keje org2 lain yg amik ksmptn perasan bos..huhu

mamaNoriz said...

akak mmg keje luluskan claim so berlambak la nmpak claim org2 ni...

yg best bab OT tu, leh tahu time dia ngulor pastu ada hati nak claim OT..chett!

ada staf tu stay smpai mlm tapi duk main FB jek...iskhhhh

fadh ada jumpa tak kes camtu?

p/s: klu dah praktis shortform kat ofis tu nanti inform k :LOL:

aTy _faRed~ said...

same cam asben saye..duit ot atau elaun site tengah bulan dapat..so besh gak ar..macam sebulan 2 kali gaji..:)