Pages

02 November 2011

Lagak Romantik : Part 1


is not an easy to make something that are very sweet for him .
i'm alone, when i'm looking for special gift for him, i've lost my mind .
zero !

but i try my best . i walk alone at jusco, walk walk n walk..
finally i ended up tired n berpeluh-peluh mekjah oiiii !

mencari hadiah untuk perempuan sangat2 senang tapi kalau LELAKI . OMG OMG semputttt !
biler tgok kt cik JM tu semua mcm ade je, die plak bukan jenis maintenance tggi nk branded2 ke ape .
orangnyer biase2 n bersederhana jer . so sgt SUSAH !
sampaikan cik fadh terfikir nak beli BIG BEAR je tuk die . hahaha !

akhirnya masuk al-ikhsan grab je pape brg sukan tuk die
sbb lately ni rajin g men bola, men futsal, men badminton la bagai kan .
ha nahhh amik la brg2 xseberape ni . sumbat dlm 1 paper bag je hihihi . 
paling suka shoes bag nike same dgn kaler boot die . ekekekeke..

hope die suka ;)


~

pastu knon nk buat special dessert sendiri tuk besday beliau .
so gagah la menjengah pelbagai blog masakan, blog mat gebu lah, dapur mamasya lah, sinar kehidupan la n so on la yg ade resipi2 buat triffle .
bile da gagah beli barang2 nk bt bndenyer, maka rajin la dok dapur siapkan dr kul 8 smpai nak kul 11 malam !  perghhhh menyeringaiii nak buat, nasib ramai dayang membantu ;)

tapiiiiiii konon nk sweet sweet romantic buat dessert sendiri
dessertnyer xseindah rupa pulak . wuaaaaa ! nk jerittttt !!!!
persembahan xberapa nk bagus . lapisan triffle serba xkena !
housemate rase die kate ok jer, officemate rase pown dorang kate sedap, boleh bagi org mkn
cik fadh rase pown sodapp gak, bole tahan tp still xyakin nk bg kt die .
malu kalo die n family die rase "eh apo bondo ea ni? polik naa raso eh ?"

tapi bile fikir balik betapa excitednyer cik fadh berusaha untuk buatkan dessert ni tuk die,
sedap xsedap, cntik x cntik belakang cter la kan . bnde da buat, bole makan so bagi je la die rase .
penat bt research berminggu2 ni tow . haha !
kalo die xappreciate, perghhhh sentap 44 malam . po dahhhh !

mempersembahkan triffle "tautan kasih" ! hik hik hik..

*

*

*

ini untuk kembar die n kaklong die yg celebrate besday hr yg same ;)

ini triffle "syoknyer berkasih" khas ku bikin untuk cik JM . weewitttttt !


triffle ni patotnyer berlapis2, kek, kastad, buah n whipping cream kan kan .
tapi mgkin bukan kemahiran cik fadh, kastad berketul2 ntah tang mane salahnyer !
whipping cream plak xlawooo n cair melepettt .

tgok step dibawah, cantik je memule, letak whipping cream, leburrr . huh !


whateava larhhh...

yg penting  i ikhlas u buat semua ni tuk u . hope u suka ;) u dengar x ni ???

Selamat Hari Lahir Sayang ! 
3/11/2011


nota kaki : nnt cik fadh buat lagak romantik : part 2 .
wahhhh curlassss ko jemahhh siap ade part 2 !
sukati la senahhh, ni i bt sehabis baik tuk cik JM i ni . xpernah i excited cenggini tow !!
ekekekekekekeke...


24 comments :

nurkaloi said...

hahah fadh terbaik !!!!
tahniah berjaya jugak buat tuk cik JK
kekekeke epy bfday jamal

Diya Nadia said...

cik fadh... leh buatkan utk akk 1.. hehehe.. yum2..mcm sedap je..

e k i n ♥ y u s r i said...

tahniah cik fadh
xpe,usaha tangga kejayaan
hehehe

cik fadh said...

kaloi : pe cik JK plak ni . adoiiii ! trima kasih dayang2 ku kerna mambantu pembikinan ;)

Zana Adieyza said...

romantik ok!!! akk sukerrrrr.. hihihi..

triffle tautan kasih tu nmpk sedapppppp.. nak order boleh?? nama triffle tu curlasssssss la cik fadh..

Anonymous said...

kui kui kui

PinKy MoMMa said...

ecehcehhhhh...besday akak tak buat pun camni erkkks hahahaha...

rajin kak jemah..kak bedah kagum uols ;p

cik fadh said...

kak nadia : bole bole tp dlm 2 3 tahun lg . kikiki

cik fadh said...

sis ekin : hehe mmg usaha maksimum abis ni .

cik fadh said...

kak zana : hehe xley trima order lg kak, xbrape nk perfect . haha..

name nk glamer je kn..hihi

cik fadh said...

pinkyMomma : haha kalo la akak dok melaka, akan kukirimkan triffle tautan kasih ini untukmu..kikiki

mR_popkoRn said...

Untung nye si die eh...
Best kan ade ader... dapat ini itu bagai....
rugik la akoo masih solo sampai skang..
hadei...

cik fadh said...

mr. popkorn : hehe sesekali bt mcm ni . ermm so cecepat la mr.popkorn cari suri di hati yer..huhuuu..

Siti Asiah said...

mesti buah hati Cik Fadh terharu...same la besday dia ngan ulangtahun kiteorang...:)

cik fadh said...

Sis Siti Asiah : hehe tatau la terharu ke x . seronok dpt adiah ade lar..haha

mamaNoriz said...

gigih tu!

bagus2...maintain sampai kawin tau!

hihi

mesti sedap sbb air peluh dan air tnagn fadh pun amsuk kan...ekekeke

napa tak susun ceri bentuk love?

.ciknoey. said...

bestnye ade bf..
terbaik la kau fadh..
i likeeee thiss entry !

cik fadh said...

mamaNoriz : haha housemate pown marah nape xsusun bentuk love . cik fadh blurr la mase tu . hehe..

cik fadh said...

cik noey : haha terbaekk kan kan . kikikiki...

rara pinkmafia said...

rara nk buat benda ni lah.tak jugak buat2 ag =(

cik fadh said...

sis rara : ha da kawen bole bt ni . hehe..

aTy _faRed~ said...

memang sweet n memang lomantik..!! :)

cik fadh said...

kikikiki..

farhanasalime said...

ohh you should whipped the cream lama sikit utk airy and gebu-gebi kan dia :)