Pages

29 December 2011

Mesin Basuh punyer hal !

Salam penghulu hari ;) 

Kejap je jumaat kembali lg, rase baru masuk keje hr selasa kelmarin . gagagaga.. esok da cuti balik, mggu depan mcm nk sambung cuti sampai rabu lar tapi take an emergency leave la sbb da xley nk mohon cuti kan..tu je cara yg ade tuk bercuti..lantak lar haiiii..janji coootiiii..So pagi td, dengan gigihnyer i bongkar dan hangkutttttt semua comforter, cadar, tuala, telekung yg mane tebal2 tu tuk basuh kat rumah nnt..bijak x anak omak ni ?

ikhsan : google

Bukan apo, kek uma melako ni washing machine ea MANUAL ! naik jenuh nk tunggu air penuh ko tau, setiap mase nk kene bangun g putarr mesin tu, da bis putar, buang air, masuk balik air baru, buang lagi . nk perah kering pindah plak sebelah . kene plak membasuh mase tengah tgok tentang Dhia, xke mcm menganggu konsentrasi ? setakat baju pakai hari2 tu bole lar lagi layankan mesin manual ni, tapi nk basuh yg tebal2 ni memang 2 3 trip kot bru selesai sebab muatan mesin manual kt rumah tu pown xbesar...

ikhsan : google

So campak je dlm washing machine Datin yg sebijik mcm gambar kt atas tu, tau2 da siap ! kan senang ? muatan pown lebey besar, kuasa putaran pown lebih HEBAT ! tu nsib bek 7kg yo, kalo yg 10kg tu, rase nk bawak yo tilam tu balik sumbat dlm mesin basuh Datin ! kakakaka..

sambil basuh baju, sambil goreng ikan, sambil goreng ikan, sambil tgok tv . pg dapur balik, ikan hangus . clap clap clap !!!!

5 comments :

.ciknoey. said...

bersyukur la fadh... sesungguhnya ader org yg lebih susah idop nyer dr kau...
hehe..
mesin basuh uma aku rosak.. so skg ni ari2 ler basuh bju pkai tgn..
mcm dok ostel lak...
so, bersyukur !hihi

cik fadh said...

cik noey : haha padan muke kau . beli baru la weyhhh ! ko an dpt bonus 2 3 bulan ?

Cikpuan rara said...

oh mesin otomatik.mmg peberet rara lah.senang keje.tak yah nk pindah2 baju utk spin.hehehe

cik fadh said...

Btol3..ni pown mesin manual tuan rumah, tu redhooo je ler..hihi

dennyo said...

mesin basuh omak kau taun bilo punyo sobab macam samo ngan den punyo