Pages

12 December 2011

shooping + makan : mane best ?


dah kebetulan smpai k.l tuk majlis kawen sepupu cik fadh hr tu, cik fadh mmg xpernah lepaskan peluang atau masa kt k.l tu dgn duduk2 kosong je . pale otak sentiasa ade idea nk pg situ pg sini . bab shopping mmg fresh pale otak even mata da sembab xcukop tido..lepas tu hasut kazen sini, hasut kazen sane ajak merayap . kepalanyer da tentu2 la si penghasut kan sbb b4 ni si penghasut pernah dok k.l tuk a few months keje part time, so selok belok semua tau la skit2 BUT kalo nek LRT o monorail je lar si penghasut reti, kalo drive berkecapuih berpoluh2 la dok sesat x sudah2..bley bergadoh laki bini ko tau nk jenjalan kt k.l ni !!

malam ahad : kenderaan LRT n kete 
* g jalan TAR - bawak segerombolan sedare mare shopping tudung
* g downtown - cuci mata smpai dkt kul 4 pagi, xde yg berkenan -__-

ahad : kerah tenaga abg tuk jd driver bawak daku jenjalan . 
* g chow kit - tunang abg nk beli tikar getah
* g Pavi - beli handbag . kt melaka kaler tu da bis, so kt sane ade last stok kaler tu . sukaaa !


beli RM180 n above dpt member card percuma siap dengan nose privelege voucher ! + sukaaa!
suh tunang abg beli kasut jugak so RM2++ dengan rasminya dpt la keistimewaan tu sumer..gagaga


da penuhi hasrat hati so next !

* g IKEA - 1st time pg, kerah jugak abg suh bawak ke sane semata2 teringin nk makan meatball yg korang salu sebut2 tuh ! teringin bebenor anak tekak ni nk merase . dok jauh kan, so susah la nk merase bnde alah ni..yeahh cik fadh JAKUN ! kikiki...

meh tgok gambau !

kuah die + rasberri tu yg buat sedap meatbeall ni kot..meatball bese2 jer..

love daim cake very much !


tulang menulang kt atas tu dak JM punyer . 
suke la tgok die makan, licin, kemas n teratur ! kakakaka

note : chicken wing, muffin blueberry n almond xsodap !
terima kasih abg & tunang sbb belanja kami makan . len kali bawak jalan lagi ea eaaa !


next shopping time smbil membawa perot yg membulat . astaggaaaaa...

eh perot xnmpak bulat tp dagu yg bulat ? ok masih peram mkn dlm tempolok !!

da hongehhh tu muko dak JM cenggitu ! kakaka..

dok la belek xsudah2, boli ea x jugak ! grrrrr...

xnak boli, bia eden yg boli..gagaga..
trang tang tangggggggg...

*

*

*

*

*

*
Jall Laundry Bag ! 
kek umah, jall cik fadh da serupa tong sampah koyak rabak..ish ish !

murah murah RM8.90 sajo !

Malma Mirror
nak jugak mende alah ni ha..
sekeping RM2.90, so 3 keping RM 8.70 ;)

Tolsby Frame . unik ! 
1 tuk dak JM 1 utk aku ! 1 utk engkau, 2 utk aku..gitewwwww..kikiki
lagi murah cuma RM4.90 ajerrr..

ok thats all . igt nk cri single bed tp xde yg berkenan plak..
dah ade rumah sendiri nnt bole la pi redah IKEA ni lagi . seronok !
cik fadh pown suka decorate rumah tau tau..tggu masooo yo ni..


tata !


14 comments :

mizzkechique said...

sy suke shopping!!!

cik fadh said...

sy suka makan ! kakakak

Cikpuan rara said...

daim kek.love it.fadh,bakul kain tu murahnya.

cik fadh said...

haah murah kak . g le rembat cepat kalo berkenan..hehe

.ciknoey. said...

wahhh.. kau.
jalan lawan tauke nmpak? ;)

cik fadh said...

haha sape suh ko xnk ikut..gagaga

PopkoRn said...

hambi sakan naa....

tgk tulang2 ayam 2... kalu tulang2 2 boleh di makan, mesti habis licin kan...

=)

cik fadh said...

haha tu dak JM punyer keje . rase nyer abis jugak kalo tulang tu bole mkn an . xbek membazir..hohooo

emy zulaiha said...

bestnye mkn meatballs ikea. emy pon tak pernah mkn lagi.teringin gak! :)

shopping sakan cik fadh ye! hehe :)

aTy _faRed~ said...

shopping dulu baru makan..heheh..dah penat shopping baru ade mud nak makan lebih kan..kalau makan dulu nanti kelam kabut sbb kepale asyik pikir nak shopping jer..heheh..;p

Zana Adieyza said...

bestnya shopping kat ikea.. kat sana ada brg yg rasa mcm biasa tp harga mahal gilerrrrr... ada pulak barang yg nampak mahal tp harga murah gilerrrr.. senang cerita leh gilerrrrrr gie shopping kat sana.. hahahaha

cik fadh, sorry sbb akk dh lama x singgah blog ni.. miss ur blog so much!!

cik fadh said...

kak aty : time ritu, fadh dtg mmg da kebuloq nak amat kak . da tokley tahan da perot ni dok berbunyik2..kikiki

cik fadh said...

emy : cik fadh pown 1st time dtg sane . t emy bole g jugak ;)

cik fadh said...

kak zana : xper fdh faham skang tgah sibuk ngan SBPA tu kan . kt opis fadh pown mcm tu , weekend ni semua staf pej. pendaftar kene OT..tokley balik kg..sob sob sob..