Pages

26 December 2011

sudah tiada kebebasan berblogging ?


Sebenarnya banyak benda nak diluah, banyak bende yg tak terluah . Kalau dulu, blog adalah tempat cik fadh berkongsi segala-galanya tanpa ada satu pown yang terkecuali tapi sekarang tak semudah itu sebab terlalu banyak silent reader yg sangat2 mengenali diri ini . cewahhhhhh ! da kenape engkau ni cik fadh ???

Betol, ini bukan main2 . 

Kalau nk bercerita perihal kerja, ouh NO ! silent reader da ramai kt tmpt kerja ni . hahaha ! * salah sendiri jugak open link kt FB knon nk ping2 ke group blog di FB khennn..kikiki..

Kalau nk bercerita perihal cinta, keseronokan, kebahagiaan, kedukaan pown terbatas jugak sbb ouh NO ! adik beradik, ipar duai cik JM juga sudah mengenali blog ini . Tahukah anda, gelaran cik fadh sudah kekal di dalam family cik JM di kala kami bertemu ? besarkan penggaruh blog cik fadh ini ???

Kalau nk bercerita perihal diri banyak sgt nnt ouh NO ! ada plak stalker ntah datang dari mana2 duk kecam sini sana . Kadang nak je jawabkan 
"hello ! susahkan tuan/ puan ke ? ade guna duit tuan/ puan ke? kalau ada rasa iri hati, sila jangan baca blog saya"  haha manusia kannnn...

Kadang-kadang kan, cik fadh da karang entry dan da siap pown, akhirnya ternampak button DELETE . eh tertekan plak button tu ! -______-' 

Ini semua demi menjaga sensetiviti orang di sekeliling . Jadi, dimanakah kebebasan untuk berblogging seperti dahulu ? dimanakah hak empunya blog ?

Ermm redha je lar..muhasabah diri sendiri je la nampaknyer kalau berhadapan dengan situasi tertekan atau rase nk kecam orang bertubi2 pown kene pendam..gagaga..


nota kecil : SBPA da tangguh ke 15 Jan 2012, so ade gape mase bole la mohon cuti . Sekali nk mohon cuti tengok sistem 

"PENUTUPAN SKRIN PERMOHONAN CUTI REHAT BAGI PROSES PENGUMPULAN GANTIAN CUTI REHAT (GCR) DAN MEMBAWA BAKI CUTI REHAT YANG TIDAK DAPAT DIHABISKAN KE TAHUN HADAPAN"


grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....da terlepas tarikh tutup 23hb hari tu ! wuarghhhhhhhhh rase nk jerit kuat2 bia bergegar bangunan canselori UTeM nih !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-____-' aku yg salah sebenarnyer ! takot sgt nk mohon cuti, smpai da tutup permohonan baru nk terhegeh2 mohon cuti sbb bos pown mohon cuti on that day . Len kali jangan ikut bos, ko nk cuti ko cuti je la cik fadh oiii ! SADISSS la !!!


aku nangis tau xley nk mohon cuti td . percaya x ?




18 comments :

myrah said...

sbb tu akk xshare blog kt fb, nanti ramai lak yg membaca..bia blogers2 je yg bc..xpeeee.heheh

nurkaloi said...

asal tak leyh nak mohon cuti ?
ko nk cuti bile babe

cik fadh said...

kak myrah : tu lar, da terlajak share plak . dulu suke share dkt group blog kt fb jer..tp tu la, even share kt group, still open kt wall kiter jugak kan..

cik fadh said...

kaloi : ermm aku nk cuti mggu depan, skang kan permohonan da tutup..so xley mohon dah..sob sob..

PopkoRn said...

korn jugak x share blog kat fb.... huhu... kalu cam tu cik fadh buat karangan jer kat blog ni.. ala krgn mcm dulu2 kita darjah dua... aku sebuah kereta.. aku sebuah kipas... aku sebuah ape2 la... hehehe

cik fadh said...

korn : cadangan bernas . mcm mane kalo aku sebuah draft entry ?

.ciknoey. said...

erm sb tu laa aku x wt link ker fb..then ko tapis2 la ape yg ko nk cite..jgn cite sume.
msti ader stalker ..
pesan aku. saba je laa..

aTy _faRed~ said...

memang betul... family mertua akak suker baca blog akak...geram..tah macamane adik ipau ley terjumpe.. kalau nak cakap terus terang..memamng tak suker..!! susah nak hapdet banyak bende..contoh nyer..kalau asben akak belikan hadiah ape2 tuk akak lelagi yang agak mahal..akak tak ley nak cakap tu asben yg belikan..sebab..?? nanti mertua tengok macam tak besh jer akak rase sebab takut die pikir..laki akak habes duit beli barang tuk kite..bukan buruk sangke..tapi pengalaman..*sigh

cik fadh said...

cik noey : ermm setuju, tp da jd habit plak share link tu sbb knon nk ramaikan visitor tiap hr . haha..

cik fadh said...

kak aty : hehe tu lar tu, nk bt mcm mane da terlepas kan..kene tapis baik2 tuk jage sensitiviti org disekeliling kiter..ngeeee;)

Anonymous said...

hahahahaha...that y bila berblogging, tak perlu sgt nk revealed hal keluarga, diri sendiri. byk keburukan dari kebaikan. cukuplah bersederhana bila nk menulis. however, stalker u ni mmg suka baca blog u. hahaha.

-utem..ceee teka-

cik fadh said...

cik anon : haha per la akak ni, da jd cik anon, g letak plak hint . sat g fadh bakar tmpt akak, tunggguuuuuu !

Zana Adieyza said...

akk pun rasa terbatas nak menulis skrg ni.. staff kat office ni makin ramai lak yg baca blog akk tu.. so rasa mcm x best bila staff tau apa pegawai diaorang buat.. hahahaa..

Cikpuan rara said...

tp skrg ni cuepac dh terima pulakkan.so sain jgn tak sain.

cik fadh said...

kak zana : haha tu lg hebakkkk tu, nnt staf akak dok mengata je itu ini kan . sedangkan itu blog kiter, mmg tmpt nk berceloteh itu ini..hope dorg jd reader yg sentiasa open minded dengan ape yg kiter share kan kan..

cik fadh said...

kak rara : fadh xya sain2 dah, mmg lantikan 2012, skim SBPA la nmpaknyer tnpa ade pilihan..huhu

Asmara said...

wuwu.. ada tak stalker blog ai? ahaha.. balik nnti ai tutup belog malu kalau org kenai baca. muahaha..

cik fadh said...

haha stalker blog akak tatau lar..hehe kene tukau link la kak..