Pages

08 December 2011

tag dr sis Rara : Lagu Mengimbas Kenangan ;)


morning uols !
dalam sejarah hidup berblog, rasenyer hari ni la terciptanya SEJARAH
cik fadh update blog seawal jam 8.30 pagi !!
nk jawab tag dr sis rara  yg lagi gigih update blog pepagi n tag blogger .
hehe rasenyer topik yang dibincangkan ni dari Hot FM pagi td kan ?
tentang lagu yang mengimbas kenangan lamer . ade jugak cik fadh dengar sekejap time drive g keje pagi td .
disebabkan tmpt kerja dan rumah xsmpai pown 10 minit, so xpat lar dengar panjang lebarrr..

cuma tertarik dengan kakak ni, die punyer lar layan lagu lamer kt radio mase drive
smpai kete die kene langgar dari belakang .
org yg langgar tu maki2 die xde lesen lar ape lar..
now akhirnya da jd suami kakak tu . hihi suweettttttt...

ermm kenangan cik fadh pasal lagu lame ni bnyak..
sumernyer ade sentimental value n kenangan tersendiri .
lagu lamer ni ko dok ulang beratus kali pown xjemu .
lagu skang ? TURUN je CARTA muak lar den mendongar ea..haha !

lagu paling menyentuh HATI ialahhh...

LAYU DIHUJUNG MEKAR 
penyanyi die RIO

korang pernah dengar x weyhhh ??

nah share lirik..

Haruskah ku terus melayani perasaan
Meski pun ku tahu itu hanyalah khayalan

( 1 )
Cintaku padamu haruskah aku teruskan
Kerana ku tahu dirimu sudah berteman

Tiada ertinya
Apakah akhirnya percintaan

( 2 )
Pohon cinta yang dulu mekar berbunga
Kini tandus tiada bermaya
Bunga cinta yang dulu mekar mewangi
Kini layu di pusara bumi

Tidak mungkin kembang lagi dan berseri

( ulang 1 )
( ulang 2 2X ) 

sob sob sob..lagu ni 2 tahun lepas pernah ade kene mengena ngan cik fadh ;(
cik fadh ade kapel da mase tu iaitu cik ijut , dalam mase yg same cik fadh ade kenal ngan sorang mamat ni .
dengan cik ijut, kitorg ni bercinta PJJ, so xselalu dpt spent time sesame
sbb die football player ATM, so manjang bz je nak amat smpai nek fed up !
datang la sorang mamat ni menghiburkan hati yg sunyi..ekekekekeek...
tp mamat ni serba salah sbb cik fadh da berpunya time tu..

so die tuju lagu tu kt cik fadh . tacingg weyhhh !
sbb da 2 3 bulan kenal, stdy tmpt yg same, balik kg, kadang tumpang die semua, we all jd rapat..
so tipu lar kalo xde wujud perasaan kan bile da terlalu rapat .
cik ijut makin lame makin jauh n makin sibuk..

dipendekkan cerita even perit n masih sayang kt cik ijut
akhirnya cik fadh nekad tuk pilih mamat tu..
wink winkkk ! cinta monyet ke korang rase ???

xlarrrrr...mamat tu still ade lg tow..

JAMAL MAHMOD a.k.a cik JM yang sikalanggggg...
kikikikiki...

walaupapepon terjadi, untill now, hubungan cik fadh & cik ijut still rapat..sentiasa tnya kabar n sebagainya..
now die da berjaya . men bola satu padang dgn HAI-O, aidil zafuan dan zaquan adha..
malam semalam baru je die kol update pasal aktiviti die skang .
tahniah ijut ! doa awak termakbul setelah ape yg awak lalui dulu ;)

end~


untuk lagu english
cik fadh suka Bella Luna by Jason Mraz
n now Got to go by Najwa Mahiaddin

ok thats all ! mari mula keje yokkk !!!


uisshhh ade sorang unfollow lar ! pape je ko ni..xheran pownn..kikikiki..



17 comments :

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sweet la kisah kakak tu mcm novel plak ngeee...dari benci tukar cinta

cik fadh said...

haha tau xpe..

rara pinkmafia said...

wahhhh seday.akk pon penah bercintun ngan pemain bola.but mcm fadh lah,dorg sllu sgt bz,so makin jauh n jauh.last2 dpt bf lain.hehehe.

best lah dpt sharing story.akk suke.hehehe.thanks sbb buat tag =)

alah pasal org unfollow tu perkara biasa.abaikan je.

CintaZulaikha said...

romantiknya cik dadh..lagu ada makna nih..

cik fadh said...

sis rara : hehe pernah alami nasib yg same rupenyer kan..thanx gak sudi tag fadh ;)

cik fadh said...

kak ika : hehe bukan cik fadh yg romantik, cik JM yg lomantikkk..kiki

wahida said...

aku pun suka lagu layu di hujung mekar tu nok...tacing tau...huhu...


lagi satu aku suka lagu kembali terjalin dari Slam...perghhh...tangkap leleh...terus terimbas kenangan lama...huhu...

Cho Zila said...

akakni banyak ngat lagu dulu2 yang berkenan... tapi suci dalam debu best.. ada makna gak... macam2 ceritanyer yer cik fadh..

cik fadh said...

kak wahida : hehe ni org bg bru tau, kalo x smpai bile2 tatau lagu ni .kiki

cik fadh said...

kak zila : huhu lagu suci dalam debu tu lagu sepanjang zaman tu..

.ciknoey. said...

fadh. lagu ni pn ade kene mngene ngn eden skg ni ha !
:(
sedihh.
kdg2 kite terpakse berkorban even kita syg org tu..
hurm. .
lagu ombak rindu suke dak?? hehe

♥ Elin ♥ said...

romantikk gitu1

teratak hati said...

klu msih couple ngn cik ijut tu msti glemer ngn kontroversi kan..

masih kat rumah,x pegi hspital pn lg..doakan la selamat ye..

cik fadh said...

cik noey : huhhh yke..adoii share la skit, bole aku yg berpengalaman ni bantu ko memilih..kikiki

cik fadh said...

sis elin : ngeee ;)

teratak hati : haha ke situ plak akak ni . die player biase je, blom ade nama pown lagi..

ish, nnt kalo da ade contraction cecepat g spital tow...

keabadianchenta said...

smua nye ade cite tersndiri..abg thu status ijut skunk yg die maen bsme 4 plyr xn9.. syg pun pernah nk telepas ckp an wktu tu tp syg trik blik..mybe manje ade alsn tersndiri.:-)

bertape perit yg di lalui dahulu smuanye ade cerita die sndri..
pertemuaan dah pepisahan adalah adat mnusia biasa.. asam grm khdpn..itu lah dunia..

cik fadh said...

love u dear ;)