Pages

28 January 2011

duo ploh limo tentang FADH

hyeee uolsss !

tajuk entry kt atas tu bukan saje2 fadh nk show off diri yerkk
tp fadh telah di tag oleh mdmlala tuk show an diri kuh ! eh salah !
ermmm ekcelli tak bape nk tau la ape bnde nk tulis tentang diri sendiri ni sbb
manusia adalah manusia . hah ? apakah ?

lets check it out !

1) full name kalo uolsss nk tau sgt ade kt gadget sebelah tu haaa..nak fadh taip lg ke ? malassss...hahaaa

2) dikenali as a FADH not FAT oke ! (gorammm den bilo ado pggil den fat !)



3) ank ke 3 dr 4 adik beradik . digelar adik dirumah . paling degil, paling kuat melawan, paling bnyak bercakap, paling bijak ! wahhh riakkk da ni . haha sendeng bahu sebelah kiri KERNA amalan dicatat .

4) seorang perempuan yang mempunyai habit menarik rambut . benci habit ni tp xley nk letak tgn kt bawah dah bile duk tgok tv ke termenung ke . haih !

5)  tuan kepada 12 ekor harmster yg bulat2 n gemok2 .

6) seorang anak gadis yang mengeluarkan bunyi sendawa yang agak kuat . penyakittt siyes nih !


7) suke ketawa n kadang2 buat owg ketawa . tatau la ape yg geli hati sgt bile aku bukak mulut dan dengan slumbernye berkate2 .

8) kalo baru kenal, aku senyum2 je . owg tu xsenyum kt aku, aku still senyummm gak syok sendirik . pastu baru bukak mulut tu pun kecik2 je bukak . bila da lamer baru la selesa nk ckp bnyak2 sket . heeeee (tol x madam lala ?) tp e2 kalo duk tmpt baru ar mcm bru masuk stdy ke, masuk praktikal ke, masuk keje cm skunk ke...

9) paling xsuke dengan perkara yg remeh temeh . ni salu terjadi dlm berkawan . salu sgt jmpe kawan yg punyai perangai polik2 . sakit jiwa melayan !


10) rimas barang bersepah esp. barang peribadi sendiri . barang owg fadh xkesah do nk sepah cm no pown . 

11) adakal terlalu perfectionist tp adakala semuanyer dilakukan smbil lewa . haha mengapakah ?

12) love 2 eat coklat very much ! sangaaap kot kalo xpat cokoooolatttt .

13) pas makan ape2 mst nk something yg manis2 xkire la pape pown .

14) hari rasmi mandi xsmpai 5 minit sbb rushing nk g keje o kua g mane2 ke . tp ade hari2 yang terpilih, berjanggut la sumer tggu fadh mandi . haha e2 pown xley kalahkan owg len punyer time mandi . aku xpaham tol ape bnde di belek2nyer lam bilik air tu . ish !

15) seorang yang berani . yeahhh fadh kuat (smbil tunjuk an muscle kt lengan) tapiiiiiii penakot bile keseorangan . mmg akan pastikan fadh xsorg2 .

16) berdikari jugak larrrr . kire bole cmpak kt mane2 pown cume take time je nk seswaikan diri .

17) punyer keinginan besarrr tp pastikan mengikut kemampuan sendiri .

18) sgt suke makanan berasaskan daging n minumam berkafeinnn . tp xelok owg kate an ? ade aku kesahhh ? bukankah nabi muhammad minuman kegemarannya adalah kopi . tp aku xsuke kopi, aku suke nescafeeeee .

19) sesuatu perkara kalau ditugaskan kepada fadh insyaAllah akan dilakasanakan sebaik mgkin, sedaya mungkin selagi ada kemahuan . kalo xminat nk buat pown sedaya mungkin jugak lah ! haha

20) jangan sesekali tempik fadh if i'm do something wrong . kalo x korag tgok la betape lajunyer airmata ini mengalir . hahah cengeng ! bengong !

21) kadang2 mulut ni ramah sangat berkate2, pastu tibe2 terfikir alamak ade x yg aku kate mcm memerli ke, mengecilkan hati ke owg terriakk ke  . yaAllah ampunkan fadh ye . xsedar la kalo asik bercakap je .

22) owg kate fadh ckp laju, xde noktah . dulu mase zaman selebet sekolah dulu kalo cikgu suh bace mst fadh akn offer diri dulu . pastu bace laju sgt, cikgu suh duduk trus . wakakakaka

23) sangat CEMAS dan mengelabah . perasaan ni dtg bile kiter tak tau ape nk bt seterusnya . kt opis pown da dpt gelaran kaki CEMAS ni . tolong bantu fadh bile fadh cemas ye abg ayoi dan madam lala . saya budak baru belajar..hehe

24) xsuke terikat dengan sesuatu yg boleh membataskan pergerakan . rimas ! kadang-kala kiter inginkan ruang kiter sendiri kan..

25) ku punya BUAH HATi ! hahahaha

 fuhhh lega...jenuh kot nk fikir ape yg ade dlm diri kiter ni . last but not least sy merupakan seorang yang periang, slumber n suke huhahuha .

finally !

meh la tatap muke fadh a.k.a not fat (tp akan kearah tu kalo xkawal sume ni) yg sgt2 suke MAKAN .


KAU ADOO KHUSYUK CM NI X KALO MAKAN ?


26 January 2011

my banyak kenit


weeee...
pasan x dulu entry bertajuk my 3 kenit an ?

skunk my banyak kenit .
fuhhhh mcm da berjaya jd penternak harmster lar mcm azam taun baru 2011 kelmarin.
igt lg x azam fadh tuh ? 
haiyaaaa suda ade 12 ekor kesemuanyaaa !
tp yg fadh bawak balik melaka ni si lily n 3 ekor ank2 die jerw .
other's my dad bela kt uma .
my dad da sayang la kt anak2 lulu yg 6 ekor tu . mane xsayang bile tgok semuanyer genit2 dan gemok2 mcm tuan empunyernyer (fadh) . hahah !

raya cina ni fadh kene bawak balik lily n anak2 die tuk jmpe kazen2 die iaitu ank si lulu .
si lily plak kne jmpe husband die si lala tuk lepaskan rendu masing2 . dekat 2 month terpisah kottt...
ermm dengan hanya ade 3 sangkar je mcm xckup tuk keselesaan mereka . 
insyaAllah kalo lulu o lily beranak lg, fadh igt nk beli sangkar baru tuk dorg .
comel2 ouh tgok sgkar harmster kt kedai2 pets tu ! ee geram ! tggal sediakan duitnyerrr jerr ok .
tgok la bila dorg berkumpul . padat !


tmpt tido dorg ni masuk 3 ekor da padat an ? tp da jd kebiasaan 7 ekor sekali akan tido dlm ni .
sgt3 comel !

bekas makanan da kene letak besaaa punyer sbb dorg da pndai berebut2 kuaci !

tp an an . ni sumer lulu n anak2 die .
pic lily n anak2 die yg aku bawak kt melaka ni xsnap plak . hehe
tp lily n ank2 die sgt ekslusif ok .
mereka hnya ade dua wana iaitu itam n putih . wuaaaa !
sdey fadh tgok itammmm je pastu putih sket jo ! aiyoo !
ni sumer sbb baka die si lily n lala mmg ade kaler itam putih je kt bdn dorg . hahahah !

ok arr, segala perkembangan my bnyak kenit akak diberitahu kelak
if dorg da pndai berjalan ke, da pandai berenang ke nnt ok !
tata !


16 January 2011

di opis !


hye uolss !

ermm lately ni xde ape nk story mory kt blog ni . ikutkan bnyak nk cter tp semuanyer berdasarkan mood hati n feeellll baekkk jugak an . so now fadh teringat yg fadh ade jnji nk cter sal opis, bos baru n member   opis yg baru . b4 tu meh tgok dimana duduknyer cik fadh di opisnyer ye ! tadaaaa...

selesa sgt ok ! hahaha

ermm life as a secretary now adalah sgt baek . fadh ditempatkan di bangunan canselori di bawah pejabat pendaftar dan menjadi setiausaha kepada Ketua Timbalan Pendaftar . agak gentar jugak pade mulenyer sbb bos yg fadh jage ni kire tggi la jawatan die kt UTeM ni kan . dulu pelik kenape la dak2 baru cm fadh ni die bagi jage owg2 b'jwtn tggi . tp xpe now fadh da faham . besar ke x jawatan seseorang tu ekcelli fungsi setiausaha tetap same cume kalo beza pown bnyak keje o x je lar kan . tp best jugak jge owg2 penting ni, fadh dpt elaun pembantu khas . kalo jge bos kecik xpt elaun pembntu khas tu . jadi alhamdulillah la kan . 

ermm 1st week, 2nd week mcm gelabah je sentiase . bile diarahkan bt sesuatu tu ofcoz la kiter mmg beku sket pale otak ni . nk kate bengap pown ye . ye la kiter tataw prosedur2 keje kt sini kn . ekcelli sumer mudah dan gune hujung jari . pape urusan juz klik n taip . easy rite ? environment plak mcm xbest mule2 sbb dengan kedudukan fadh yg agak jauh dr staf yg len sbb meja setiausaha mst la dekat dengan bilik bosnyer kan, so xley nk cmpur2 dorg borak . kalo nk cmpur gak kene men jerit2 jadi agak tidak sopan untuk staf baru cm fadh an . kalo da lame bole je tade hal ! haha..

now aku da mule ramah2 mesra sket dengan semua staf . adekala dorg suke mengusik tu yg bt kiter close n selesa tuk borak dgn dorg kt sini . syukurrr hilang segala kegusaran bile nk bertanye itu n ini . bos ? haha nk tau pasal bos fadh ? sat..........next paragraph ok !

name bos fadh Encik Wahi bin Nordin . owgnyer berpewatakan serius pade awalnyer n kininyer . haha . tp now da ok sket, xde la tegang sgt muke . da bole ckp rileks je ngan die . dulu nk masuk bilik die mcm nk terkencing fadh rase . ckp plak asik tersasul tp skunk da mule berkeyakinan . cewahhh ! tp ape pown masih ade gugup n takut nk bertindak . lg satu masalah paling besar ialah fadh ssh btol nk dgr bile die ckp laju2 tu . salu salah sngka arahan die bg . haha malu je dowh ! die ckp bape no faks ? fadh pg bgtaw no fadh sbb fadh fikir die tnye bape no fadh ? kn lebey kurg same bunyi tu ? wakakakaka...sedangkan bole fikir kot ofcoz die da ade no fadh an an..sewelll ! hahaha . paling klakar dalam muke serius2 en. wahi tu rupe2nyer fadh dpt tau die kaki karoeke gak . walahhh !

si comel ni En.Wahi bg kt fadh tuk sesaje . heheh !

ok2 jari da penat dengan kesejukan yg melampau . fadh xtahan la duk opis ni, kalo jari asik kt keyboard ni gerenti kebas2 dibuatnyer . ishhh . da pkai jacket pown sejuk tu ttp same . xkan la nk pkai glove plak an ? overrr uuu ! haha..

ok dat all's . c u next entry !


04 January 2011

contest aku dan kaca MATA

haloohaaa.. fadh terjumpa contest ni kt blog kak myrahisme . dan dengan xmalunyer nk jugak cube nasib . hehe..ner tau an ? adiah wang tunai ooowhhh . i loikeee !

so, fadh nk pertandingkan pic fadh paling paling latest la kan . da ade pown kt entry sebelom ni . huuuu...

tadaaa !

korang kalo berminat jugak bole join . cepat2 tarikh tutup pade 12 januari 2011 tau !

syarat die simple je kot , ini diaaaa..

* 1st uolss mst la jadi follower dengan seikhlas hati yerkk..
* then letak la pic yang mahu dipertandingkan n ofcoz la mst pkai kaca mata mcm fadh kt atas tu . pic tu xkesah la korg mau edit ke o latak ori punyer . fadh punyer pic ORI ok ! hehe
* jgn lupe letakkan banner owner contest kt sidebar blog anda yerk !
* 4th korg tggalkan link dekat blog En.Syafiq Rosli  DISINI
* lastly tag 2 rakan anda . n fadh mau tag ini orang !


rajin2 la ye cik berdua kt atas tu !

pic new year !



Hai para bloggers sekalian !

Ermm untuk tahun 2011 ni, aku yg dulunyer aku akn mule membahasekan diri aku FADH iaitu mmg panggilan aku dr dulu smpai skunk . aku selesa n sgt selesa dgn paggilan itu jadi kamu sumer call me fadh ok bebehh..

i'm FADH not fat !

Ok meh fadh nk kongsi picca celebration new year kelmarin . da lepas bru nk update kn . al-maklum lar sibuk kot kt opis tu . igt x azam fadh nk jd setiausaha yg dedikasi . hehe…ni fadh taip kt uma taw, sok kt opis tggal copy paste je . jadi xla pkai mase opis bnyak sgt an . hehehehe bajet je ko ni an ! dush !


1st sekali we’all melalak-lalak kt karok . perghh sakit tekak melalak 2jam . korg mmg cool lah !


penyanyi dangdut ! asyik ! asyik ! asyik ! asyik2nya bercinta~ ~ ~


diz jojo n abang kemal pkerja UTeM gak tp xla 1 opis ngan kitowg but we’all sgt close esp. ngan abg kemal . hmpir hr2 kot we’all kua dgn die . buhsan la ! hahaha joke ye abg kemal..


Da penat karok kiter makan plak . menu new year adalah ‘Nasi Lemak Antarabangsa’ ! nyummy !



my housemate jane n sheeda !


 ini lahh kasanova namenyer ! haha



Counting time tgok bunga api meletus !

yeayyy welcome 2011 !


ok da PUAS ? jom balik ! huhu

end for this time ~

E2 mlm kemuncak new year . new year plak aku g mandi kt wonderland melaka with my B n their family.


weeewitttt !


tadaaa ! yeahh bt pertama kalinya fadh memperlihatkan gmbr kembar my B . ouhh skunk muke mereka da xsame ye sbb abgnyer suda berambut pndek kerna sedang berkursus TNB skunk ni . kalo x dulu mmg fadh keliru gak . haihh !


ini namanyer pampers londeh ! salam perkenalan yee..

Ok2 dah, penat plak upload pica ni sumer (taip kt uma, upload kt opis. Hehe) . my boss sat g masuk opis kot . hehe so kiter rojer n out . selamat tahun baru kepada kamu semua yer ! fadh syg ketat2 larh kt kamuuu…

Eh eh ehh..last but not least fadh lupe nk kongsi ngan uolss . hehe gedik je an . tadaaaa !

*

*

*


Fadh dpt adiah boom boom cehhh dr my B . ekceli da dekat 1month kot die bg . lupe nk story mory kt blog nih . now da ley dgr lagu kuat2 smpi sakit telinga jiran tetangga uma fadh dengar . haha . layan muvee pown da best sbb sound da ala-ala cinema . miahhahahaha . thanx dear ! I love u lah . ok cow…