Pages

29 March 2011

1 Hari 1 Blogger The Faceblog


yeaahhhh hari ni mau join ini 
1 Hari 1 Blogger The Faceblog

 tujuan :
inisiatif tuk memfofularkan blog sendirik + mencari ramai kawan2 blogger + follower lah . haha

maih start :
sy da compemm compemm la ahli faceblog . kalo x mane nk tau
semua update faceblog yg sgt2 bagus ye dakk ?

nama @ nickname :
Nurfadhliyana binti Rosli @ glamernyer FADH . ececehh...

nama blog & rahsia disebalik nama blog :
seperti link diatas iyaiituu 

wuaaa kenape tibit2, cm dak2 je an an...
sebabnyer sy pown tatau cm ne ayat tibit2 tu bley muncul . alkisahnyer zaman blaja dlu lect ngajoor bt blog ni, dah time2 tu cecomel (eh!) je tu letak name pown ala-ala cecomel gitewww . bukan name blog je tibit2, sometimes bile member pggil pown die pggil tibit2 kababoommm..haha
tu la dpt name tibit2babyboom . tibit2 tu glamerrr sbb mulot bising dlm klas smpai tahap kebaboommm . miahehehehehehe...da tua pown bio ler gitew namenyer, ne tau cicit berkenan name comel tu ! hik hik hik..

tujuan berbogging :
sebab lect suh !
tp e2 dlu la, skunk RELA HATI...
blog adalah tempat sy berkongsi kisah kehidupan sy bersame orang lain .
keronokan, kesedihan dan segala-gala perasaan .
seolah2 diari terbuka tuk tatapan umum .
yg xsuke xpe, yg suke trima kasih bnyak2...i like u too ! hehe

harapan untuk blog :
semoga blog ini akan menjadi 1 bahan sejarah
tuk anak2, cucu2 n cicit2 mengetahui kisah kehidupan sy
diwaktu usia sebaya mereka . kisah cinta ngan atok mereka pown mereka bole bace .
nenek xlarat + xingat nk cter semuanyer cuuu..hik hik hik..
lagi 1, harapan supaya blog sy punyai ramai follower jugerr .
ape lagi, anda suke ? sila follow yer..(ee malu);)

nasihat & pesanan pade blogger lain :
follow sy kalo anda suke ! eh salah !
wish semoga blogger2 lain akan trus maju kehadapan
selain jadi kaye raye dgn pelbagai side income dr nuffnang o churp churp . muahahahaha
entry yg baik adalah entry yg jujur, berinformasi & kepelbagaian bahase yg sedap dibace..

    1 Hari 1 Blogger The Faceblog

sudi2 la kirenyer menjenguk blog sy ye...
tadaaa !

cow!


27 March 2011

sgt malas nk update tp tgok blog makin pucat lesi ..ciann


ehemmmmm...
weeeeee sgt mls mls mls .
mood tade, mgkn kesibukan yg melanda + rindu rinduan pde
bonda & ayahanda tercinta .
every week ade je hal yg bt aku xley lik pilah . haish
tp semua tu ikhlas tow sbb CPD . wakakakakaka
ape CPD tu bole rujuk entry2 lepas ok .

ekceli tade la kiter nk kejar mata CPD tu sgt
tp al-maklum la bnde tu penting tuk prestasi kiter as a contract workers an an .
tp ape yg aku masuk tu sumer aku suke je . yg xsuke xde masuk der..
macam olahraga lari 4x1000 . xsuke tp dipakse..hehe
wuaa xley blahh bile dak dempol cm aku ni lari pecut . gegar trek weyhh ! 
lari laju2 pown aku kalah, mknenyer yg len lg hebat even da jd mak dara ? hik hik hik..

aku tgah lari ni, cube cari mane aku ? hak hak..

pastu masuk lak Sukan Antara Jabatan tuk netball .
ni mmg addicted la, dr skola kot men bnde alah ni
even ketinggian hanya 153cm
kami lepas ke suku akhir je . jadi la kan kan ? 
bile da suku akhir kene lawan ngan juara badan beso2 wa ckp sama lu .
kami plak sgt cenonit . jadi kami redha akan tercampaknyer pasukan ke luar padang

ok kiter stop cter sal sukan2 nih .
sakit kaki ni msih adoo laie ha..
mai cter sal kawen2 plak .
ni compemmm bukan aku kawen lar an...

1st : jemputan dr En. Afiq bin Datuk Hidhir
Datuk Hidhir sudah kembali ke rahmatullah pada januari tahun ini .
Al-fatihah ~
korg bce britee mst tau Adun Merlimau meninggal tu an an .
ni anak die kawen . sdey plak bile arwah xsempat tgok majlis anak die kawen .
da la ni 4 da 1st time anak arwah kawen .
ini kawen b'tmpat di Dewan Alamanda Putrajaya . eh salah ! JASIN larhh..

posing disebalik persandingan..ngee~

2nd : g kenduri kawen member punye akak lahh..
in kawen plak bertempat di area paya rumput lah .

purple purple . sgt nice !

biru biru . sgt comel ! eh ? 

lg ape lg ek nk sharing sharing is not overall means caring . eh ?
ignore !

ha mood 3 hari lepas adalah
coping xhengatt duniaa . 
hari gaji bis latot, hr 2nd gaji bis latot, smlm pown bis latot !
apakah ? haha

dak uma giler copinggg arr esp. muke paling besaq ! haha

jadi...
mood skunk : sedang berpuase sbb duit da pokai !
masyaAllah aku tipu tu . 
aku sedang meng Qada' puase yg masih berbaki 4hr dr 6hr bolos.
wuaaa sakit woo ganti sorg2 je . berbuka mkn roti kering !
now tggal lg 2 hari jerk . heheh ! suke !

mggu ni ptot kene pg majlis tunang member baek .
ni 1st time member paling close tunang .
alahaiii mudanyer ko tunang syg oiii . tp da jodohkan .
pape pown aku dokan yg terbek tuk ko . 
insyaAllah xde aral aku singgah then cabut balik pilahhh...
xsabo nk jmpe bonda ayahanda + harmster sekampung .
rinduuuu...

nota tangan : selamat hari lahir kepada member sayang Nur Ain bt Sahabuddin diatas sambutan kelahiran ke-21 semalam . sgt best lepak pntai celebrate besday ko . pasni kiter gathering lg, igt sewa 6 bilik ! hahaha

21 March 2011

jangan lafaskan lagi...


Tahniah Aizuddin . Dalam kata2 manis awak semalam masih terselit sesuatu yg sukar ditafsirkan dan hari ini anda sudah pown berada dalam satu hubungan yang khusus . alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi, sy tumpang gembira untuk awak . sebaek-baeknyer jika benar kata2 awak semalam tu yang mengatakan awak sunyi, awak cemburu, awak masih sayangkan sy, buang la jauh2 perasaan tu . sy milik orang lain dan awak telah pun secara rasmi menjadi milik wanita lain . jgn lemparkan kata-kata sayang pada wanita lain sekiranya hati awak da pown dimilikki walau sukar sekalipun awak melupakan wanita terdahulu . cuba la setia n hargai syafiqah omar yg berada di hati awak sekarang . jgn sia-siakan hubungan yang telah terjalin . igt kata2 sy ni . jadikan pengalaman kiter dulu sebagai pengajaran untuk hubungan yang lebih baik sekarang...alhamdulillah sy da boleh tersenyum untuk awak sekarang . terima kasih ats segala-galanya..


meseg ini untuk teman yang mane dulu penah jadi kekasih .
dekat 2 taun die kesunyian dan menagih kasih kembali, 
tapi sekarang sy da boley tersenyum .
sy bahagia bile awak bahagia ;)

;)


13 March 2011

entry konvo aku pulakkk

sana sini kelihatan masih hangat cerite konvo
fb penuh wana biru dek update gmbo memasing .
blog pown same .
di kesempatan bos sy bercuti selama 3 hari pulang ke kampung halaman
sy menggunakan mase ini sebaek-baeknyer untuk
meng"update" blog berkisarkan konvokesyen sy .

Bismillahirrahmanirrahaim...
sadakallahhulazimmm..eh salah !

mule2 nk konvo tarak excited sgt .
biase2 je . da raptai konvo pown tarak rase excited jgk .
jmpe kawan2 je rase excited tp sket jugak .
tatau apa2 n knape e2 feel kurenggg . aiyooo

preparation 4 konvo b4 ni
baju konon tempah . hah amik ko melayang rm220
hnya untuk sepasang kurung moden biase2 tmpe perincian manik
mcm almost kawan2 aku pkai . lip lap lip lap u !
mgkin ini 1 punca xde feel konvo ?

malam graduan plak
mcm taik kucing masin, aku park kete kt depan hotel cozzi
nek atas kejap je jmpe sugar dad . eh salah lg ! tipu tau tau..
teman member salin baju kejap, then trun2 je
tgok2 kete bontot pendek suda kemek dilanggar .
situasi mgkin owg tu nk reverse tp BUTOOOO ! nasib x kne  butoh ! eh salah lg n lg ! haha
langgar n lari . mcm shialllll kalo ayat manis . kalo ayat kasar mcm sialll la kete PINK tu !!!
mane aku tau kete pink sbb receptionist tu kate td nmpk kete pink park kt situ .
kt kete die ade mcm tulisan2 ar sket .
bile tgok kesan kemek kt kete tu sekali tertinggal bekas wana pink !
mcm taikk ! lu tgok lu nilai btol x kete tu wana pink .
tgok tgok !

dak2 poli kalo rase parents uolls o bf uolss o sedare mare uolss yg duk kt cozzi malam tu
memakai kete wana pink then langgar kete
aku tp lari, kudoakan kamu selamat dunia akhirat ! (tersirat penuh kekejaman)
sekian terima kasih !

ok da bis beremosi .
cter happy plak ea . senyummmmmmm

Sesi 1 :
ok malas nk cter .
lihatlah untuk renungan bersame..

yang di raikan lulusan
NURFADHLIYANA BINTI ROSLI
menjunjung kasih ke bawah KAUS yg teramat mulia..
weheeeeee...

pingat anugerah ketua jabatan .
tahniah tuk kawan2 yg len yg berjaya dpt pingat ni jugak !

bulatnyer pipimu !

sori mum atas kecuaian sy bt mum n dad tggu kt luar dewan
tp sy xnmpk trus pg tggu kt studio amik gmbar .
jgn majuk2 lagi ea..;(

smartnyer smartnyer . haha

tecikk je . comel !

lagi n lagi . eh sape laki pendek sebelah my mum tu ?

tetibe lelaki tu nk amik gmbo dengan aku ? haha 
thanx dear 4 coming on my convocation day..

teman ketawa besar di poli .
1 per 1 akan jadi tunangan owg taun ni . congratz uolls !

ok ckup la gmbo aku ni . kang nek muntah korg tgok bebanyak...
aku pown nek muntah nk upload bnyak2 . haha

Sesi 2 :

ni my B plak konvo . selang 1 hari aku konvo .
tahniah sayang !

cik PEN . eh salah ! haha
lulusan DTK
JAMAL BIN MAHMOD

keluarga mertua . eh ? hehe...salah ye ?

abg n kakak ipar with 1st grandchild yg temookkk !

weeettt wiiittttt...

pas akad nikah . wakakakaka

selesai sudah . alhamdulillahh..

tahniah atas kejayaan kawan2 semua .
this moment at PPD 
sgt2 awesome ! i love it n never forget it !
lasting forever n ever .
hope dpt share konvo degree kalo ade rezki smbung stdy...
insyaAllah...

03 March 2011

saya anak tengah . awak ?


tertarik dengan entry sy ank sulung kt sini
her sister plak buat entry sy ank bongsu
ape plak jadi kalo sy ank tengah ?

aku ank tengah diapit lengkap dengan abang kakak n seorang adik yg lg besar dr aku ! hak hak..
seronok ? yes, sgt best ! aku la adik, aku la kakak .
ade kale aku dibuli, bilesampaikale aku membuli balik . padan muke kawww .

ank ke-3 owg kate sgt cheer's . yes i am !
ank ke-3 owg kate sgt degil . yes i am !
ank ke-3 owg kate sgt xmendengar kate . yes i am !
ank ke-3 owg kate kuat melawan . yes i am !
ank ke-3 owg kate sgt berdikari . yes i am !
ank ke-3 owg kate paling pndai antara yang lain2 . erkk ??? aku xmo riak . yeawwwww
adik aku dpt masuk unibersssiti nnt trun la takhta aku jadik ank t'pndai . grrrrr...aku poli je kot..huk huk huk
tp PMR die yg lepas still kalah ngan aku . astagaaaa jgn riakkk..ok this juz joke tuk mengiyakan owg kate tu . heheeee...alhamdulillah syukur jika kiter diberi kelebihan tu semua .

bile kiter jd ank paling degil, opcoz kiter la perasmi segala
pelempang, kene marah, kene herdik anak kuang ajau tu bese dar..
sebab ape ? sbb ank ke-3 owg kate xmendengar kate, ank ke-3 owg kate kuat melawan .
bile sekali bapak engkau marah gini "mulot kau aku cili baru kau tau !" dan ank ke-3 jawab " cili lah, bapak xsayang ank !"

pangggggg ! hah amik kawww ! sedappp wooo !


hahaha sgt nice bile t'igt kisah mase remaja degil dlu .
benci ayah konon majuk2 ar kene lempang, gaduh ngan si kakaknyer, si kakaknyer xkene lempang .
si kakak mengade, nanges je tau ! geram tgok pompuan merengek ! sepak baru tau ! giler kejam an si ank ke-3 ? hik hik hik...
bile majuk ngan si ayah, aku tarik bantal nk tido kt dapur(knon protes) . si ayah datang tarik aku masuk bilik balik . aku kate " lepaslah smbil meraung-raung" weeeeee rinduuu nk majuk lg .

bile aku dilahirkan sebagai ank ke-3, melalui keceriaan, kedegilan, xmendengar kate dan kuat melawan, akhirnya aku membesar menjadi seorang perempuan yg berguna . eh ye dak ? btol lar baiii...aku xjadi betina ke ape..ngeeeee...
alhamdulillah dengan ape yg aku ade sekarang...semua dr mulut2 owg kate ank ke-3 gitu n gini...suke beza2, menci mencih !

pape pown aku sgt bangga jadi ank tengah iaitu ank ke-3 dr 4 adik beradik ! bak kate owg, kalo ko xde, xkecoh family nih ! bangga x bangga x ? haha...

TAHNIAH NURFADHLIYANA untuk KONVOKESYEN next week . ehh lari tajuk ! haha...
cow ! da jam 5petang . harusss balik sharp2 ...