Pages

25 April 2011

2nd anniversary


Assalamualaikumm..ehem ehem..ley giteww ? ececehhh hari ni wa mau jiwang sket .  eh ape wa wa ni ? kasar lar! kate nk jiwang..baiklah, pada 23rd April 2011 kelmarin genaplah 2 tahun hubungan kami .  alah bru 2 taun da kepooo . bukannn kepoo tp juz nk share moment2 indah, e2 je . halahhh ! (xmo dengki2 ok) bnde sedih aku share, bnde happy pown aku share . blog ni mmg public diari, kalo personal diari xshare . tp personal diari pown non adoo hai ! malehhh nk tulis2 bagai . hehe...

malu ler nk cter...eeee ! geli ! haha . xpe2 anyway thanx to my.b coz sudi trun melaka ngedate o celebrate 2nd year relation kami ni . syg hargai sgt2 . (thanx cuk!) . bukan 1 hari tp 2 hari ! mengikut plan asal mmg 1hari je lar, tp tetibe ma aku mau follow my.b g melako . katanyerr..adoiyaiii . haha nasib ma aku nk ikut mektam aku g kenduri kawen kt muar, then tido kg. kt bukit serampang . jadi dpt ler kami ngedate lamer sket . da 1 hari smbung esoknyer plak . akibat ngedate, aku bnyak mkn n ngantukk mase perhimpunan pagi kt opis . alahaiii sayangg...okeh meh tgok gambo owg honeymoon ! haha . tp btol ler, ade owg kate kitowg ni cm ala2 baru kawen . sbb muke matured kot, lg 1 kaki aku ni semua kuku penoh henna ! kaksyu punyer keje ler ni jadikan aku ling ling cm die . haiyaaa !

simple gift from me to him . love u dear !

muke toyerr si B, muke toyerr si W !

poyo x poyo x ? 
sumo gambo xnk pndang kamera, hengattt wa ni photographer ke ?

cer pandang kamera mcm ni . tp da mcm giler kamera plak ! haha

cuweet ta cuweet ta ? ngee~

ni esoknyer plak..
lepak tasik ayer keroh smbil kayuh paddle boat . lenguhh !

gift from him . wuaa suh tobattt lagi ! hehe tahun lepas pown suh tobat gak
cer flashback taun lepasnyer . cer cer kt sini
thanx dear 4 the 720 pieces for 720 days we have been together .
kaw hadooo ? haha jaat gak ati tu an .

alhamdulillah pnjang umur hubungan ni . hope kekal sehingga ke penghujungnyer .
semoga dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala-galanyer tuk disatukan sebagai suami isteri . aminnnn...

xbek tow buat mulot cm tu cuk ! 
tadaaaa ... love love n loveeee...



20 April 2011

si kecikk a.k.a yaya


wahh glamer si kecik adee entry khas tuk dieee
ok blog si kecik disini ade yaya ! heheh !

sempena penamatan penjalanian pempraktikalan beliau
kami wat makan2 sempena menghargai dak kecik ni .
eh ekcelli kan, aku lagi kecik umo dr die tow !
tapiii disebabkan pembesaran luaran akuh, dia la jadi paling kecik kt opis ni . haha

paling besar adalah HERO BDQ ! Abg Rajaaaa
masih solo ye kawan2 . hehe

sebahagian staf2 BDQ + Pej. Pendaftar . uollsss best !

manyak makan, pastu masing2 mate stimm je . maleh kojerw dar...
e2 cokolat dr sy tuk dak kecik ! sori 4 da simple gift ;)
purple 4 ur feveret kaler if i'm not wrong lah..hehe

this love 4 all kakak2 n abang2 opis . 
sori tecik2 je, maklum ler tgah bulan . if ade rezki lebey ley bagi besar2 plak .

ermmm so far duk kt opis ni alhamdulillah baik2 saja dan harap akan baik2 selalu . semakin selesa dan da bole seswaikan diri . da bole jerit2, dulu malukan . bos pown ok, walaupun siyess je manjang tapi xde nk hentam aku dengan keje yang menyesakkan . time balik ke rehat ke die xganggu da . time keje je die rojer . hope kekal la mcm tu ye bosss . jgn lerr tetibe jadi singa plak nanti . jap je aku nangis kunk . PA bos ni sensitippp . eh bos bagi adiah telekung hr tu kecik la bos . kiter ni mmg same kecik bos tp sy lebarrr sket dr bos . haih ! tp ok ler, muat2 je bos . thanx bos ! (mcm ler bos bace yerk . haha)

kepada dak kecik : semoga anda berjaya diluar sane . t hang kojerw, pangkat hang lagi tinggi dr kami2 smua .  semoga hang xlupe pada kami2 disini . hang pown dok melaka je an, rase nk blanje kt umbai tu ape ade hal, kol je kami2 ni yeee . hehehhhh...lurveeee u !


19 April 2011

keturunan lili


uitttts ! hehe
entry kali ni mau cter kisah balik kampung kelmarin .
sgt sonok sgt sonok . rendu telah dilepaskan . yeayyy !

tapi paling xley blah aku bukan ngadap mak bapak aku
tp dok la ngadap keturunan baru si lili . ni beranak kali ke-2 .
sgt le sheshomellll ! rase nk picit2 biorr matiii . xla geram lagik tgok die . haha
maih tgok kerenah dak2 tecik ni .

wana kelabuuu . look his eyes !

die makan carrottt, ptot ler mata cntik . haha

ade 3 ekor, mak apak die itam putih an, ank2 die pown ngikut lerrr... hahaha

bilo da konyang, do ponat men lari3, mereka pown terbongkang ler cm ni .
aiyakkk geram xtgok ? dan time2 cm ni la aku men geli2 kt perot die, pastu die ngeliat pusing ke kiri ke kanan . yaRabbi geramnyer, pciittt kunk mati plak ! 

dolu2 ade 12 ke 13 ekor kan harmster aku .
now tinggal 3ekor, nasib si lili beranak ade la 6 ekor .
dekat 10 ekor bapak aku g jual kedai pets . xlarat nk bela ramai2, asik gado je .
pastu nk ngomeh uma2 dorg 1 hal . busyukkk euwww . 
tp kalo aku, aku boleh blah lagi bau die . kate sayangggg . haha
bole bt duit bela harmster ni wa ckp sama lu .
wa xkaya, bapak wa yang kaya sbb die yg jual . haipppp !


18 April 2011

hati ;(




bile hati da tacing, mmg susah ! da xley dikawal langsung !
dalam perhubungan yang paling dekat
sila menghormati perasaan orang lain even kiter paling dekat .
sebaris ayat yg dilontarkan olehh kawww bole bt dunia berdentum dentam  .
marah nih !


mak aiii nmpk nor menipunyerr . kih3

i btol2 tacing ni ok ! jgn golak2 ...
i btol2 trase dgn someone yg ade hubungan dgn i .

xpe, ape yg i nak i usaha sendirik biau lorr sesak skali pown .
now mmg serba serbi xckop
i sabar je . ape yg i ade pown i da bersyukurr sgt3 .
suatu hari nanti i akan jadi billionaire ! 
mmg senang hati lahhh...


motif : mengarut + buntu ! sy nk berjimbaaa ! bawak lar sy jenjalan ;(


16 April 2011

kasut oh kasuttt...


Assalamualaikum
Salam Hujung Minggu, Salam Sejahtera dan Salam 1 Malaysia !
xde kojerw maii cari kojerww . kiter sharing2 nak ?

Topik Entry : Shoes ohh shoess...

wahhhhhh bnyaknyer kasuttt..(smbil melopong)
e2 la ayat tiap kali ade owg luar dtg uma sewa aku . masuk2 je hadap kasut2 ni dlu . haha
sumpah sume ni bukan aku punyer tp kepunyaan 5 kepale .
ni yg kua, yg dlm kotak lum kire lg . mmg simpan je la dlm kotak sbb xckup space dar..aiyooo !
ni la namenyer pompuan kan !


kua makan 1 kasut
kua dating 1 kasut
kua coping 1 kasut
g opis plak smpai 5 6 pasang kasut !
1 bulan beli 1 kasut . bankeraappp makk !

asik ngate pompuan, aku pown pompuan gak .
xlari la dr sumer tu an an .
maih cekidauttt kasut aku plak ikut usia kasut . .

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Fabiano Ricco
ini kasut suda 2taun lebih . 
beli sbb nk pkai dgn blazer DSK zmn stdy dolu2 . masih elok till now .

Crocs Cikai Ajo
ini usia kasut baru dekat2 stahun .
selesa pkai bile nk kua dekat2 dan bile malas berjalan .

Pelco
Umur 2 tahun mcm tu lar..
sayang sgt3

Nautini
ini kasut pown lebih kurg setahun .
di beli tuk kegunaan bile nk kua coping o jln2 kerna kocomfortannyer . haha
SELESA tu penting tuk kaki aku . 

Esarli
ini kasut baru beberape bulan usianyer .
dibeli tuk pkai dengan jeans o slack . 
kalo kaki da sakit2 asik pkai heels, mmg kasut ni aku bantai g opis sekali .

namo ea Kasut Malang ke Aku Yang Malang ?
haha . masih igt lg entry ini ? usio ? xdo mood nk cto hai !
sampai laaa ni aku xpenah pkai2 lg ! hangin !

Bee Bee
ini kasut bru 3 bulan kot tp da hmpir nk rosak .
haha mmg xtahan . tp kasut ni selesa taww..
sayang sgt pin die tercabut . da repair pkai kancing, susah plak nk bukak tutup .

Power
sport shoes ni pown bru 3bulan .
beli sbb UTeM ni bnyak norr xtvt sukannyer .
tp sbenornyer awal2 keje dlu sgt la rajin g jogging, tu yg beli 1 . 
skunk da makin malehh, tu yg makin gomok !

Summit
usia 2 bulan bru tp aku XSUKE kasut kaler itam ! 
beli sbb konvo hr tu WAJIB kaler itam . layan je arr..

Vinnci
usia baru je beberape hari nk ke sebulan . heheh !
ekcelli lately kaki salu xtahn pkai heels, tu beli wedges .
xcntik xpe, jnji sedap memakainyer..xpenah2 aku pkai size 7, kali ni ketinggian 4 inci, size 7 bru sedap pkai . haiyooo !

ckup la yg ni jerk aku cter . mase zamn stdy dulu, kitorg mmg pntingkan aspek kasut sbb kene grooming kan  jadi kasut zmn stdy xya cter la . penah kire dlu dkt belas2 pasang jugak la, tp e2 termasuk sandal semua lerr..giler an. tiap kali duit yayasan masuk, manjang beli kasut je . mentang2 bukan duit titik peluhh kauuu.. skunk da kedekut sket kalo nk coping ber'iya2 sgt . beli mengikut keperluan saje ! kene mule sepp duit tuk kawen . eh ! yeee aku nk kawen, korg xnk ke ? 

skunk aku nk tag owg2 ni, kalo rajin share2 lerr ;)


rajin2 la share ye . ;) ;) ;)


note 4 stalkers : kalo xsuke, xya bace . jgn busuk hati sgt, TUHAN MARAH ! bole giteww ? haha


12 April 2011

posto posto !


semalam i call u, u xanswer
u kate u keluar pergi dinner
you kate you keluar dengan kawan u
but when i call tommy he said it wasn't true !

sebaris lagu tetibe ternyanyi di bibir manis kuh . erk !
sebenornyer nk taip word 'semalam' 
tu tbe2 ternyanyi lagu tu .

ok semalam dpt pOsto pOsto
mmg tggu posto dr my.B nk anto pic konvo lam studio katenyer .
yg die punyer lerr..

terharu pulokk bile terselit tinta si dia .
u ni romantik sgt lewww, bt i tersipu2 je tawww..
hati i keras mcm batu, i xreti nk balas doa u tewww .
ish geli plak ckp gedik2 nih . haha
btw thanx dear ! u always make me smile !
i ade bt u smile jugak x ? angguk2 (kalo x tidoq luaq!)
pandaii...;)

   
kaww hadoo ? haha


bior ler ape kate org tntg u dan tentang kiter, tp hati i tetap kt u .
ha kan da bt  U senyum . huk huk
insyaAllah Tuhan tu maha adil, ade rezeki tuk abg nnt . same2 kiter doakan yer..;)


10 April 2011

ekspedisi mendaki gunung datuk


haiii blogger2, silent reader n Anonymous yang dikasihi sekelian an an ! 
hehe nganjing je an..

ok mau cter sal tajuk kt atas tu .
berpeluang mengikuti xtvt student mggu ni . da mmg lamer teringin, laa ni bru dpt .

dengan ketinggian hanya 2900kaki dr paras laut, dan 870 meter dr paras dada tanah kot
sgt la adventure even owg kate xtggi sgt . ni pengalamn pertama la kirenyer daki gunung .
dolu-dolu zaman skola ade gak daki gunung angsi, tp xsmpai puncak atas sbb2 keselamatan . time tu darjah 5 kalo xsilap . sgt2 merbahaye tuk size tecikk tecikk .

disertakan gambo beserta penjelasan :
sile rujuk rajah dibawah . hehe

masih segar dan bersemangat waja nih !

lagi waja ! body builder okehhh !

mule dahhh..steadyy je lg ...

hwa hwa hwa  da pancit ! rujuk pade lelaki berbaju biru . 
e2 abg rahmat namenyer . perut meliauu agak muncitt . beliau sakit pinggang katenyer !
si fatin plak da loya2 buruk dek mabuk gunung . 
tp siyesly aku ckp sgt pancit sbb awal2 daki xde tanah rata lgsung , asik memanjat je .
aku pown pncit da hmpir nk surrender sbb da loya . pekena asam masin skt bru legaa . pas tuh trus semangat giler nk smpai puncak . beg pown da digalas abg azizi . huh thanx a lots !

bnyak kali rest . smbil rest smbil posing tp abg rahmat masih blum steady steady .
hik hik . aku mmg xley tahan gelak lar . meliauuu sgt klakar . 
paling xley blah tiap kali slisih owg yg nk trun mst tnye brape % lg nk smpai ats .
dorg kate 70% . pengsan ! tnye lg 30% . semangat ! tnye lagi kt amoii, die kate lg 2 jam . mamposss !

*

*

*
akhirnya setelah mengharungi semak samun, kayu gaharu cendana pula bagai,
siap eksperimen daun tongkat ali hampir 2 jam 45 minit kami pown smpai ! yeayyyy !

berkecapuihhh nk smpai atas . ni tanah rata yg adoo . nk btol2 puncak
kene pnjat batu hokehhh . semangat ! makan sandwich, sandwich abes ! mkn kopok, kopok abis !
makan coki-coki, coki-coki abes . cari lg mknan lam beg, licin !!!
air xpaya cter larr .

tanak kecut plak perot nk nek tangga terpacak mcm tu (klik tuk tumbesaran) .
 xde safety lgsung, juz ikat2 kt batu je .
ce tgok ce tgok pic tang tepi2 batu tu, trus menjunam ke bawak hokehhh . giler !
even kaki gigil, tp semangat gayat tu kene letak ketepi .
ponat2 den daki, xkn tak nak tgok puncak an an .

ni bru 2nd puncak . mmg xmo diri, jakun jakun jakun !
tp dlm jakun2, nk jugak nek kt btol2 puncak . nk jugak nk jugak!
abg rahmat n fatin xmo nek . dorg lagi jakun . hik hik hik !

ini lah tangganyer nk ke puncak . tegak2! hamikkk kaw !
nk jugak nk jugak pnjat !

da smpai puncak, aku mmg xnk diri lngsung . xnk tgok bawah pown . xnk xnk !
tgkap gmbo punyer la excited tp duduk2 je . abg zizi suh bgun aku kate xmo !
t kalo aku diri, angin tiup aku terjatuh mcm mane ? kah3 bajet aku ni halus la . wekkk !

look ! sgt brani diri kt tebing2 tu . adoiyaii lemah lutut aku .

tapi stelah beberape ketikaa, rentetan (ayt xley blah) dari semangat waja
akhirnya ...

yeayy ! tengkiuu pade pemberi semangat ! hik hik

tu pgang lutut sbb lutut da ketak2 tahan gayat . haha

meh tunjuk aksi brani owg len kt puncak ni .

aku tatau nape ngan baju merah tu n apakah motifnye . sgt3 brani !
pic 2nd tu plak amik gambo ngan tapak kaki hang tuah (katenyer) hnya beberape inci dgn tebing gaung .
yg abg zizi plak mmg brani abis . bley melompat dr 1 batu ke batu len lg . yg aku terjerit2 suh die trun !

experience yg sgt2 best ! sgt best !

student ? mane student ? ntah ! 
kih kih kih . knon urusetia yerk, bawak student, tp kitorg daki dlu sbb student kene dgr taklimat .
kami knon da pro, xya la dgr2 taklimat bagai . haha bajettt !
tp ade je gmbo student . amik mase kitrog da trun gunung .


ok dah ! bape jam aku curik mase nk bt entry ni . hehe bos xdoo !
pas ni serik dah ! eh salah !
nak pg lagi nk pg lagik !
sile bawak aku lagik ! sile sile !

05 April 2011

anonymous

hai anonymous !
rujuk pade entry KONVO kt bahagian komen yer kawan2 .


ini entry khas tuk ko tau tau .

pelik pelik dan pelik !
manusia zaman skunk ni, even xde kene ngena ngan kiter pown
tp tetap iri hati n sakit hati ngan kiter an .
xde plak aku simbah kete ko ngan cat PINK ke, tercubit ko ke . xde an ?
cube ko igt balik ???
tp sbb an kepelikan ko ni ko rase tercubit dgn entry2 kt blog aku ni .
sakit jiwa agaknyer owg mcm ko ni an an ? ko rase x ko sakit jiwa ? haha

cik anonymous yg comel2 mcm hanjinggg . alololo comel !
suke gak kt ko ni sbb ko open je nk sound aku tp BODOHHH ! hik hik . eh salah !
sembunyikan identiti . ee comel !

btw
thanx lar even ko xfollow blog aku tp ko tau sumer cter aku
means ko ni silent reader yg sgt2 setia pade blog aku . suke3 !
kalo x mane ko tau, bf aku xkeje lg kan kan .
tp sayang, ko pndai tokok tambah cter mengatekan aku menanggung bf aku yerr..
alhamdulillah...berkat doa owg teraniaya ni, semoga bf aku dpt keje la pas ni an .
aku xkesah bf aku lum ade keje, rezeki tu semua ditangan TUHAN . 
ko sape nk menidakkan kuase tuhan ?
mmg PSYCO ! haha

da lar, aku harap ko blahhh dr sini .
aku malas nk tmbah dosa, nk2 lg ko punyer dosa tu mst lg b'+ sbb menganiaya org !
eh tp kalo ko xnk blahh kan, bole je duk sini jd pembace setia
tuk tau perkembangan aku . ape ade hal kan kan .
meh lerrr kiter kawan tp ko busukkk la . eh xkesah ler tu..haha