Pages

30 May 2011

sebok sebak sebuk !


amikkk kawwww !
honeymoon sakan mggu lepas, 
ni bos da balik xmenang tangan dibuatnyer .
siap bagi tugasan kerja . 
nk layan blog seminit dua pown xdapat .
on fb sempat update status, pastu da kene out .

fuhhh fuhhhh

dengan weekend yg tade rest langsung
kene jadi pembantu peri peri di majlis perkahwinan sepupukuh .

dress die cntik an an !
later i will update all da picca sepanjang majlis berlangsung yeahh !

xcukup rehat xcukup tido smpai kt opis tertido tp mata terbukak
dok la key in surat yang da diminitkan last week .
kerja bnyak tertangguh akibat pc rosak . sakit hati btol !
ni baru lapang dada sket ...

tp sejak menjak da keje 6bulan ni,
aku asik alami simptom2 terkejut sewaktu tidur .
terkejut smpai terbagun duduk .
nape ek ? serabut hal kerja pown ye gak .
da terbangun tu mst dok pikir kerja2 kt opis . ntah la susah nk cter .
aku kan gelabah . erghhhhh

housemate kate owg yg selalu terbangun tido waktu malam ni
mgkin tuhan nk bg petunjuk supaya kita bagun solat tahajjud mlm2 tu .
tapi salu kalo aku terbangun mmg tadenyer aku nk bgun solat, takot la nk g amik air semayang . hehe
tapi malam td aku gagahkan jugak tuk solat tahajjud .
alhamdulillah akhirnya aku dpt lena smpai kul 7 pagi baru tersedar .
ntah bape kali la si jane ketuk pintu bilik aku agaknyer bru masing2 bangun .

bulan ni akan menjadi bulan yg sgt2 sibuk gamaknyer .
dengan event family day 9,10 n 11 Jun ni lagi .
banner da siap tempah cume cenderahati je xtempah printing lagi .
nk mohon cuti pown takot xlepas cz skunk tgah bz .
tp should must n wajib mohon cuti, penat arrange family day nih .
hope lulus !

satu lagi kene fokus
Sukan Staf Antara Universiti2 Di Malaysia (SUKUM Ke-36)
UTeM jadi tuan rumah . Jawatankuasa aku lom finalized pape lg .
tinggal 4weeks ok . . .
arghhhhhhhh !!!!!!!!
ni lagi serabut dengan ntah pape urusan lagi .
 bunga api la, gimik la, jawatankuasa xcomfirm la
erghhhhhhhh ni la yg buat aku terbangun tido mlm td !!
ke aku yg gelabah lebih ? ouhh no !

semoga segala-galanyer dipermudahkan oleh-Nya...
tolong ingatkan aku, kisah ku la la la la
(smbil kepala hangguk! sakit pale ni tijah oiiiii)

tade kene ngena ngan kisah tension !



25 May 2011

habis honeymoon ;( ;)


huarghhhhhhhhhhh


bukan baru bangun tido ye kawan2
aku baru je abis berhoneymoon .
erkk bile aku married lak nih ?
tidak tidak ok . sila percaya bahawasanyer aku masih solo ! kui3
maaf dak kecik ! hihi

3 hari ni g keje duk pandang kiri duk pndang kanan
pegang tetikus kehulu kehilir
jari jemari taip menaip xtau ape yg direpek-repekkan
5S bilik bos, 5S meja aku
ape lagi aku nk buat ?
mcm owg ilang anak pown ye . ok tipu !

ni semua gara-gara bos xde holiday ke Bandung ngan family
celebrate besday on 20th Mei hari tu kot . hepi bufday boss !
taun ni bos aku mmg bnyak cuti, tmpt pown asik ke bandung je .
ade apa dengan BANDUNG bos ? cecite cecite
g len la plak bos, ley cuti 2minggu 7hari . hik3

tapi wa xsuke bos wa cuti lamer2 larrr..
wa mcm punggok yg duk terponggok n terasing disudut opis wa !
xde kojerww melainkan key-in surat berlambak, nk kene sign lagi berlambak . 
haiyaaa !

hari ni buat terakhir kalinyer menikmati ketiadaan bos
aku layan muvee . haha mst sumer jelesssss .
RATU & CUN . finish ! dasat dasat ! haha

dah2, esok lusa mmg tade la aku nk update blog hari2 lagi .
back 2 basic 2x ke 3x per week . jatuh analytic..haha


tp wa rase wa xpat adiah lagi lar .
hr tu bos wa g bandung da beli wa telekung, xkn la bos nk belikan lagi an an .
lemakkkkkk...


24 May 2011

lahanat agama !


kenapa ye ? kenape masih ade manusia seperti ini ?
xlayak kot aku panggil manusia, nk pggil SPESIES !

apakah agama spesies ni ?
apakah ikutannya ?

astagfirullahalazimm..
xperlu aku jelaskan lebih panjang kt sini
korang view la sendiri blog


tapi aku remind awal2 tuk peringatan diri kiter sendiri
bace boleh tapi bile die sebut part Allah s.w.t yang dicaci tu jangan la korang sebut .
untuk nabi plak spesies ni gelarkan B*** Muhammad s.a.w 
jangan sebut, langkau je bacaan korang tu .
sebab pada aku, kiter bace kiter sebut jugak seolah2 kiter akui apa yang dikatakan .
dan pada aku jugak toksah dilayan spesies ni
sbb lagi dilayan, lagi disumpah seranah
lagi die ketawa terbahak2 dan puas hati sbb dah berjaya
sakiti hati umat Nabi Muhammad s.a.w

marah memang marah tapi speseis ni die KEBAL .
biar Allah s.wt yang membalas segala perbuatan SETH TAN ni .
(tiada kaitan dgn drama bersiri NORA ELENA)

hukum karma !



23 May 2011

ngedate lagik


aiii slalu benor plak ngedate skunk ?
halahhh biau lerrr . al-maklum ler kami berdua da dekat . ngih3
alhamdulillah dak kecik aku tuh da dpt keje kt CTRM
t'igt plak anonymous duk ngutuk kecik aku 2 xkeje2, 
berkat doa owg teraniaya dpt gak kecik aku keje .
 tmpt pown owg kate bagus . ok la tuh ! 
lamer jugak dok berkebun je kt kg, tolong ibu ayah die berniaga .

masing2 da keje ni, mcm2 la berangan (^-^)
tu yg dokk la lamer meninjau dkt 3 4 jam kt blog kawin kak aty ni .
idea2 tuk perkahwinan die sgt2 bt aku teruja 1 per 1 .
tema off white pink . cntik tp agak2 padan x ngan kulit aku ? ermmmm..
da ler kiah oiii, lmbt lagik nk pikir . haha

ermm hujung miggu hr tu decide tgok Nur Qaseh .
bukan wayang free yg xdpt tgok hr tu yer, tapiii wayang berbayar ! haha
aku bagi 4 star . best ! tp bukan best 5 star tow . hik3
(ade ler yg xberkenan tuh)

b4 tu g kenduri kawen abg adi (abg bestfriend) kt taman cempaka depan jusco .
Semoga abg adi kekal bahagia hingga ke anak cucu . aminnn...

comel abg adi tersengih . kawen da ye..alhamdulillah..
dua2 engineerr . untunggg lerrrr...

mata lelap ? erghhhh

lakonan semata-mata . lol !

peneman dating ting tong cik atyn !

dataran pahlawan, melaka






wuaaaa ape bende gedabak nih ?
keje dak kecik la ni zoom2 muke aku .
tape2, pade korang sile tgok n amati btol2 wajah suci aku tuh .
kt dahi sgt teruk dgn jerawat, da pkai VCO pown still mcm tu .
da benti pown pkai VCO tuh . ermm xseswai tuk kulit aku kot .
da tataw ape brand lg yg boleh licinkan dahi ni semula .
huarghhhhh...tension !


22 May 2011

kursus yang lepas


wahhhh bape lamer nk amik mase ek baru dpt update entry janjiku mau update dulu
da sebulan da pown, kali ni baru ade mood nk share .
ekcelli aku baru dpt camera aku balik . gmbo2 g kursus tu ade dlm camera tu . haha

ermm kursus ni disuggest oleh bos aku sendiri, die reject permohonan kursus aspirasi setiausaha
then suggest kursus ni sbb ini member baek die jadi penceramah #*%$

kire aku pg ni tuk nge'test' lar ok ke x motivator kursus ni kottt..
tp ok lah, dr k.l tuka ke langkawi . nek flight !
kan syiokkk tu sbb sumer free .
nak2 lagi dis is da 1st time aku nek fligth, free lagi so sape xnk kan !
untung la owg kate, bru keje da dpt g kursus luar jejauh..
alhamdulillah mgkin itu rezeki aku n kawan aku nk terbang free . 
kaw hadooo ? haha jgn dengki tau . t rezki korang plak . halahhhh !

cik fadh n cik atin

tu diaaaa....

arrive Pantai Cenang . pasir putih halus . view yg sgt cntik !

agak kabur n gemok yer . photographer xbertauliah . haha

dinner...

makan topi jalan yo, melaram kalah mak kiah . haha

smpai terbongkang mkn 5 hidangan !

ahli kursus...

so far kursus ni ekcelli xbest pown . tatau nape, mgkin sbb pengurusan die 
hampeh n bilangan peserta sgt2 sedikit . ntah susah nk ckp tp aku asik menrungut je sepanjang
kursus ni berjalan . bndenyer xseperti dijanjikan . mahal kot bayar yuran RM18** oke .
marah sgt ! tp pencermah die tadah tapak tangan nia cop ea !
best oke ! perisian pown bagus . kenali bos berdasarkan tarikh lahir mereka .
korang pown aku ley tahu ciri2 kalo bg tarikh lahir korang taw .
nk aku tilik ? pm me . hik3 . 
motivator mmg best frens bos aku so dok la nyebut name En.Wahi itu, En.Wahi ini .
semua dr A 2 Z nk ditnyenyer . popular s/u En.Wahi jadinyer . blushinggg ! haha
nasib penceramah ok, kalo x maun aku blacklist penganjur ni kt UTeM n semua tmpt .
tp kt sini xnk la mention sape penganjur kan, t aib plak n para2 s/u xnk pg plak .
tutup periuk nasi owg namenyer tu kan kan .

xsemuanyer buruk pown, ade yg best seperti dijanjikan contoh cabutan bertuah n doorgift .
even tuk dinner xbuat kt hotel seperti dijanjikan, 
tp penganjur still buat kt tmpt yang layanan die ala2 5star hotel jugak .
doorgift plak dapat jam tangan Casio untuk setiap peserta . best kan ?

cabutan adiah plak sumer dpt sbb peserta xramai kan .
dapat la mangkuk Pyrex . kalo nk beli sendiri mmg tade lar .
mak aku je minat mangkuk2 pyrex, cornell ni sumer .
so adiah tu bg kt mak aku . suke sgt die . 


da bis kursus kiter shoppingg ! 
xde borong len melaenkan coklat coklat n coklat .
rm200 bis kt coklat saja . haiyakkk ! antuu coklat .

smpai skunk da sbulan pown ado laie lam peti ais tu 
tp tggal 2 3 koping lar..haha

ujung bulan iaitu hri ini, gua sengkekkk ! erghhhh
esok ke lusa gaji ek ? heheh...

19 May 2011

tiket wayang free kononyer


jom jom tgok wayang free
sempena pembukaan GSC baru di Jusco Bandaraya Melaka
dari 14 Mei smpai 18 Mei 
da last day baru mengatal pg redeem tiket
elok je beratur berlima dengan penuh excited nk tgok RIO
pusing U pusing U
smpai depan kaunter 
ngeeeee ^_^

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
"maaf dik tiket free da abis, esok jgn lupa dtg tgok wayang berbayar ye"

hampehh ! (-_-) erghhhhh...malu mak !

"tape tape kak, kami ade plan B !"

tapi jawapan e2 hnya di dlm hati ! hik3
kesudahannyer jalan2 je la kt jusco tu cuci mata . nyummmy
sedapnyer tgok baju n kasut lawo2 . nyummmy ! 
gaji next week kan ? ko tggu, ko tggu !

bile tade duit, kami hanya bergaya saje...

nk men ni pown xmampu . ;( halahhh

alhamdulillah, housemate sy da mule berhijab . pray 4 her !
kan manis tu cik atyn ;)

pantang nmpak mst nk try . bile nak beli ha ???

toin toin !

da penat jalan harus lah makan an . lapoo !

apple burger !

da penat ngular, da kenyang, da puas gelak ketawa
smpai uma, solat n krooohhhhhhh..
tata ! ^_^

15 May 2011

melantak di WINDMILL


mari makan !
jarang skali nk update entry pasal mkn2 .
da kebetulan xde nk story ape, jadi mau kongsi ape yg ade .
kt opis, aku dengan officemate yg len mmg salu mkn same2
esp. time bek1 . mkn tgahari kakak2 opis jarang kua . aku je kadang rajin kua mkn
ngan haousemate tp lately ni pown da jarang2 kua mkn . malas plak dah ! hehe..

hari jumaat dikala lelaki menunaikan solat jumaat,
yg perempuan sudah pasti memenuhi segala tempat menghabiskan duit
like mydin, jusco, parkson n segala jenis restoran mkanan segera .
uda pasti ler penoh ngan pompuan ye dak ?
laki dok la berdoa
 "yaAllah kau selamatkan la isteriku dari menghabiskan duit
di tengahari jumaat yg hening ni"
hik3..
si isteri ade ke pahee nyer ? dok aihhh..

kami ? kami mkn bese2 je . sekadar merase..
maih cekidauttt !

dr kiri : kak haina, kak ida, kakzana, kak nani n kak yat .

dr kiri : kak nani, kak yat, dak fadh, kak haina n kak ida

kak yat da dpt da double chicken chop die . senyum nmpak gigi !

kak haina masih menanti...

ini aku yang punya ! fish n chicken chop xsilap namo eh !

double chicken chop, kak yat yg punya !

mix3 kak haina yg punya . sodap nih !

mang aiii xagak2 licin ea kak yat oiiii ! haha

ni xbape licin an an . aku yg punya ! hik3

cian kak zana, order die paling lambat dpt sbb order cmpur nasi .

thanx 4 all officemate yg sudi berjimba bersame .
luv u alls !

14 May 2011

perkara yang sering ditakuti akan terjadi selepas berkahwin


Assalamualaikum readers . kabare ? blog korang da ok ? haha bile blog dlm maintenance ni mmg semua bloggers akan sakit jiwa kan . wuaaa termasuk la aku, bile semua komen kt entry busuk aku tu ilang . xsilap ade 9 komen hr tuh ! erghhh tp nk mara kt sape kn ? jadi kiter redhooo okeh . maih kiter usaha lagik update entry terbaru . hik3

okeh secara jujurnya aku nk share ape yg aku rase lately ni yg buat aku sgt2 risau tuk melangkah ke alam perkahwinan . setakat ni alhamdulillah aku kenali lelaki yg pada aku cukup baik untuk dibuat suami . solat, budi pekerti, hormat owg tua, setia, menghargai kire semua ade lah cuma yg kurangnyer hr tu si dia lom dpt keje . tp alhamdulillah setelah lamer menunggu, akhirnya jumaat hr tu dengar khabar gembira . e2 akan aku ceritakan kemudian .

tapiii....dalam lengkapnyer dia sebagai seorang yang kiter kasihi untuk dijadikan suami, nak2 lagi blom kahwin semuanyer kiter nmpak baik kan ? selepas kahwin kiter tak tau ape nasib kiter . adakah si lelaki akan berubah selepas 3 4 taun akan datang ? romantik, ckp lembut2, saling membantu tu mgkin da semakin tipis ? wallahualam..mintak2 dijauhkan..

ekcelli semalam aku melawat pakcik sedara kt seremban . dlm syok2 bercerita tbe2 kua cter pasal ank lelaki die buat hal . da xbalik2 uma, isteri da mcm idup bermadu sbb si suami balik seminggu dlm 3x je, 4 hari lagi tido uma pompuan len . dgr cter da nikah tp lom disahkan kt sini sbb nikah sindiket . masyaAllah...mengucap panjang aku dengar dan inilah yang paling2 aku takuti bile dah berkahwin . sedangkan b4 ni aku tgok kazen aku tu dgn isteri die mcm sweet couple, romatik n sgt2 secocok . kahwin pown atas dasar cinta jadi mcm mane boleh jadi mcm tu ?

bomoh ? bnde tu xmustahil terjadi . lelaki baik n ada ciri2 mcm aku ckp kt atas tu pown xmustahil akan jadi mcm tu bile da terkena buatan pompuan2 sundal mcm tu kan ? mcm mane cinta n sayang sgt2 lah kt bini die, tp bile da terkena buatan pompuan sundal, semuanyer mcm da xnmpak baik buruk, muke isteri pown mcm da xley tgok . macam mana kalau itu terjadi pada kiter nnt ? yaAllah....

aku xnk ckp banyak, kadang bnde tu pown boleh terjadi pade si isteri bile lelaki sundal plak bomohkan die smpai xbetah duduk rumah dengan suami sendiri . manusia zaman sekarang dah diluar batasan sehingga sanggup meruntuhkan kebahagiaan rumah tangga org len . nauzubillah..

doa aku semoga kehidupan aku dijauhkan dari semua hasutan n pertolongan syaitan2 nirajimmm ni . kebalkan diri untuk pendinding diri sendiri dr di kawal oleh nafsu n syaitan . aminnn...

yang penting lepas kawen jgn sesekali abaikan si suami yer, semuanyer kene jage baru suami sayang tp mcm mane plak kalo semuanyer kiter jage cukup lengkap tapi terkena mcm cter aku kt atas tu, buatan org ? arghhhhhh takutnyer !!!!




dalam bab2 mcm ni, Salih Yaakob gak yg untung...haha

11 May 2011

entry busuk ! jangan bau !



lately ni asik buang angin, boring2 terklik cter sal angin ni .

meh cekidauttt !


1. Orang TIDAK JUJUR 
Orang yang kalau kentut lalu menyalahkan orang lain.

2. Orang BANGANG 
Orang yang menahan kentutnya sampai berjam-jam. 

3. Orang BERWAWASAN  LUAS 
Orang yang tahu bila harus kentut. 

4. Orang SENGSARA 
Orang yang ingin kentut tapi tidak boleh kentut. 

5. Orang MISTERIUS 
Orang yang kalau kentut, orang lain tidak ada yang tahu. 

6. Orang GUGUP 
Orang yang tiba-tiba menahan kentutnya bila tiba masa nak kentut. 

7. Orang yang PERCAYA DIRI SENDIRI 
Orang yang selalu mengira kalau kentutnya bau harum.

8. Orang SADIS 
Orang yang kalau kentut di ranjang terus dikibaskan baunya ke ranjang orang lain. 

9. Orang PEMALU 
Orang yang kalau kentut tidak bunyi tapi lalu merasa malu sendiri. 

10.Orang yang STRATEGIK 
Orang yang menyembunyikan kentutnya 
dengan tertawa terbahak-bahak  biar orang lain 
tidak dengar. 

11.Orang BODOH 
Orang yang kalau habis kentut menghirup nafas 
untuk mengganti kentutnya yang keluar. 

12.Orang PELIK 
Orang yang kalau kentut di keluarkan sikit-sikit, sampai bunyi "tit-tit-tit" 

13.Orang SOMBONG 
Orang yang sering mencium kentutnya sendiri 

14.Orang RAMAH 
Orang yang senang mencium kentut orang lain. 

15.Orang yang tidak senang BERGAUL 
Orang yang kalau kentut sembunyi. 

16.Orang AKUATIK 
Orang kalau kentut di dalam air 

17.Orang ATLETIK 
Orang kalau kentut sambil mengeluarkan tenaga dalam.

18.Orang JUJUR  
Orang yang mengaku kalau habis kentut (si kaloi)

19.Orang PINTAR 
Orang yang boleh meneka bau kentut orang lain. 

20. Orang MALANG 
Orang yang nak kentut tapi terkeluar taik....

 

ermm smalam borak ngan housemate si kaksyuyu, bercerite penuh emosi n marah2 smbil kentut pown turut membebel mcm mulut bercerite . maaf ! time tu perot bnyak angin yg teramat . pas bis beremosi trus lari  masuk jam*** !


agak xsenonoh kadang2 ! sesal dengan diri sendiri ! 


09 May 2011

Kursus NLP Golden Tongue untuk Setiausaha


Assalamualikum uol's... kabare ? heheh.. masih xlambat lagi kot nk wish Happy Mother's Day kepada bonda tercinta Puan Rahmah bt Haji Ibrahim, Puan Rahmah bt Abdul Kadir  iaitu mak mertua terchenta (ehhh same je name mak ngan ibu I ! hehe) , Hajah Jelibah bt Hasan, nenda terchenta n tidak lupe kepada sumer bonda2 didunia . i love u mother, love u ever n ever !

nk cter ni . tapi ikutkan kene citer yg pasal men terbang2 yg post hr tu dulu, tp gambo2 xdo, jadi terpakse ler K.I.V dulu . then tup tup balik dr langkawi kene g kursus anjuran UTeM plak tuk semua PA2 UTeM . wahhhh syiokk tau kalo dpt berkumpul dgn PA2 UTeM ni . mcm2 lagat adoo . dan kali ni punyo kursus buek kek kolo pilah, kampung halaman den tu . kaw hadoo ? haha

1st thing fikir, asal UTeM buat kt Sri Menanti Resort plak ni, tmpt tu mmg kampung then aku da penah tido situ kot mase kotivasi SPM dulu, bese2 je n xckup lengkap lar . tp kali ni, ha kawwww ! disambut dengan bunga rampai gitewww . klasssss ! 5star hotel pown tadenyer nk bt gituu . da ler dtg bersambut, siap plak bawak an beg2 kami semua ke bilik masing2, we all hnya jalan ke bilik dengan penuh megah lagak bak tido 5star uuuu ! balik pown giteww, ade abg besar tggu depan bilik tuk angkat2 beg kami sumbat lam bas !!

makan ? xpaya ckp lar, mmg village taste (btol x ? hah ade aku kesah ? haha ) wa ckap sama lu . selera je masing2 aku tgok pastu kepodasan mencaghik air . kah3 . we all tade nk dinner2 ala2 5star de, we all dpt jemputan dr Istana Sri Menanti lagi tuk makan beradat . kaww hadoo ? hik3 . tapi xdo la nk mkn dopan rajoo do, dpt mkn tu pown kek istana lamor, mkn kek dapur ea buek caro kampong . 1dulang 4 oghang . kalo da namo ea nogori, xke meleleh-leleh air idung kitoghang makan dinner tuh ! alhamdulillah licinnn...ok dah meh aku share2 gambo sket, cito yo xguno kalo xdo visual ea kan . xseghonok plak cito ea kang . come lerr...


Istana Lama Sri Menanti

sekitar resorts . bilik dulu biase je, skunk sgt2 cntik . kalah grand continental ! haha

dak gemok interprameee dulu . bju tgah tu nek tetas kot pas mkn . 
bile nk kurus ni ! makin sihattt duk UTeM ni ! mencikk !

Majlis Makan Beradat . Tema Black n White !
baju diguna pkai semula , tade keje nk boli baru . haha

sakan masing2 yer, punyo la bergayo skali kono mkn bersilo . 
wakakakakak !

after dinner, kami potong2 kek, men tuko2 adiah n penyampaian cenderahati .
trade mark : tangan di bahu mata keatas ! hik3

lagik trade mark . xley blahh . haha

cenderahati dr Persatuan S/U . sgt2 cntik n teruja melihat wajah masing2 di frame tu .
kretippp ler kak zana ni .

last but not least, xpat terjun, amik gmbo pown jadi lerr ye dakk .
mau balik suda . tata sri menanti .

komen2 yg diterima sgt2 positif tentang penginapan disini .
bangga dengan kampung den ! yeahhhh move move...hah ?

bye uolls smbil tangan di bahu mata pndang ke atas !
erghhh...

eee xsenonoh PA2 junior UTeM nih ! 
DA | DA