Pages

28 July 2011

kelahiran ke-21 ;)

Permintaan kecil dari tuan empunye blog untuk hari kelahiran, bacelah warkah ni . pakse ni . haha !

Assalammualaikum...

Hari ini, detik ini genap la umur cik fadh 21 tahun . masih muda tp muka matured dahhh..lebih suka dipandang dewasa daripada dipandang remaja nak2 bile da keje seawal umur 20tahun . pergaulan, kawan2 semua dengan org lebih dewasa, matang dan sedikit sebanyak kiter yang muda akan rase lebih selesa berada di kelompok dewasa . alhamdulillah, diberikan nafas dan perasaan untuk hidup di alam 21 tahun, sihat walafiat cukup sifat . syukurr.. masih teringat cerita ma sewaktu cik fadh masih di dalam perut . 

Bunting Pelanduk 

korang penah dengar ? ikut fahaman cik fadh bunting pelanduk ni dimana seorang ibu itu mengandungkan kiter tnpa ada tanda2 haid putus . mknanyer diawal bercambahnyer benih tersebut, kewujudan cik fadh tiada tnda2, haid dtg seperti biase . sehinggalah doktor sahkan ma cik fadh mengandung lagi, waktu tu sedih bukan kepalang ma cik fadh mengenangkan usia kakak cik fadh yang baru lahir pada 21 Julai 1989 bru mencecah 5 bulan . jalan pown blum lagi . mgkin kasihan kan kakak cik fadh, smpai pernah terdetik di hati si ibu untuk menolak bayi yang dikandung, tetapi Tuhan Maha Kaya, kasih ibu hingga ke syurga, maka lahirnya bayi kecil yang dinamakan NURFADHLIYANA BINTI ROSLI ;) pada 29 Julai 1990 selang 1tahun 9 hari kelahiran kakak cik fadh .

Sangkaan Anak Lelaki ?

Waktu dulu, tiada istilah scan tuk tgok jantina bayi dan sebagainya.  Orang dulu men rase-rase je tgok perot tu lonjong ke lebar ke da tau lelaki ke perempuan yang akan kuar . Ma cik fadh kate time tu yakin lelaki yang kua so siap2 la prepare nama Mohd Fadhli katenyer, bila cik fadh da sebuk tendang2 perot ma nk kua, tgok sekali perempuan darr...halahhhh halahhhh comeinyer bayi gegurl tu . huhu, so masih bole pakai x name yang da di plan awal2 tu ? tokley tokley, pengkid cik fadh kang . sehubungan dengan itu, sepupu cik fadh yang turut melawat bayi gegurl yg comei bru lahir ketika itu mencadangkan nama tersebut disambung ke NURFADHLIYANA . kawan die ade name mcm tu katenyer . ada makna x ? opcoz lerrrr...ikut buku men sambung2 la, nama sebijik cm ni xjmpe dlm buku . mknayer CAHAYA KEBAIKAN KAMI . alhmdulillah :)

Pelik ?

Mungkin kehadiran cik fadh mcm ala-ala pelik, cik fadh pown hidup di dalam kategori pelik . tp bukan pelik dr org2 lain, pelik dikalangan adik beradik cik fadh . selepas je cik fadh lahir, jarak jauh 6 tahun baru ma cik fadh pregnant lagi . jadi nama adik tu da melekat dulu . nmpk mcm manje, tp kasar dan paling degil . smpai ade scene, ayah cik fadh kate, kau sorang ni mmg lain perangai, pelik nak amat ! . (time tu gado) haha . ermm nk buat mcm mane, ma cik fadh degil n keras kepala mase mengandungkan cik fadh dulu kot . hohoooo...kasar kalah abg cik fadh yg sulung . akak n adik cik fadh xberani lawan abg cik fadh yg besar dabak tu kalo gadoh , tp cik fadh kalo mara, watchaaaaaaaaaaa serangggg . ada beraniii ? sekali lagi abg cik fadh plak cakap, KO NI, XMACAM ADIK AKAK KO ! ade wa kesahhhh . toin toin ! haha

Belajar

Alhamdulillah, even kene cop pelik ke berani melawan ke, cik fadh dalam kategori cerdik pndai . nk muntah ta korang ? yeayyy berjaya buat korang muntah . haha ni bukan kategori cerdik pndai di sekolah (tapi xpenah trun 2nd klas tow) .  . hohoooo ! setakat dapat ubati kecewa ma ayah dan buat dorang hepi je da syukur sgt2 . UPSR 3A2B je, PMR 5A3B jer, SPM 4A jer, yg len hancusss . xminat science ok ! kt politeknik pointer akhir 3.9 . hampir 4flat . alhamdulillah...mungkin sifat degil tu ade baeknyer ? haha kalo anak kakak2 blogger degil, jgn mara sgt . org degil merupakan org yg ade prinsip ! yeahhh..xbtol ke ? wat evaaaa...

Kerja 

Alhamdulillah, habis belajar, 1st interview tros dapat . Syukurrrr dimurahkan rezeki seawal ini walaupun terpakse menolak tawaran smbung degree di UiTM time tu, cik fadh yakin tuhan beri petunjuk memilih untuk bekerja pasti ade hikmahnyer . 7 bulan berada di UTeM menjadi seorangs setiausaha, alhamdulillah dapat menyesuaikan diri dengan baik . if ade yang xsuke, cik fadh tokley kate ape . masing2 manusia biase, ade lebih dan ade kurangnyer . yang penting cik fadh da mule rase seoronok bekerja, pegang duit sndiri, bantu ma ayah rase sgt2 puas . hope dimurahkan rezeki untuk ke satu peringkat yang lebih baik . aminnn ....

Sekarang

Wishlist untuk umur 21 tahun, hidup sentiasa dibawah lindunganNya, keluarga yang harmoni, dimurahkan rezeki sentiasa dan dari dulu masih blum dapat iaitu seorang sahabat yang amat2 memahami, sentiasa berada di kala susah dan senang, duka bersama, suka bersama, ketawa gembira tanpa ada secalit rase iri hati, dengki dan penuh kepura-puraan ;) harap cik fadh ketemu suatu hari nnt . thanx to all my dear friend dibah dilah, ain s, ain dolah, tikah, mira, bella, mimi dan tikah , housemate fatin, syusyu, jane dan syeeda . korang tetap sahabat sejati ;) jgn rase kecil hati dengan permintaan yang satu ini .


YaAllah Ya Tuhanku, kau jadikan lah aku makhlukmu yang sentiasa taat pada perintah-Mu, sentiasa melaksanakan segala amal ibadat kepada-Mu, dan jadikan lah aku manusia yang berguna, anak yang solehah, sahabat yang mulia, kekasih yang sejati . Kau jauhi la aku daripada api neraka jahanam-Mu, peliharalah akhlakku, imanku, amal ibadatku . YaAllah yang maha pengasih lagi maha pemurah, kau limpahkanlah rahmatmu dan rezeki-Mu keatasku dan keluargaku, kau permudahkan la jalan kehidupanku, jauhi lah aku dari kesesatan dan perkara-perkara yang merumitkan . amin ya rabbal alamin...

yeayyyy da 21 tahun !


27 July 2011

bile terover expose, padahnyer ?


mari bergosip ;)

ok skang rasenyer semua sedia maklum 
harimau melaya vs singapore malam ni 




comfirm




5-0 ! 
erkkk pepandai jer cik fadh ni . ngeee ;)
kasi penampoqqq sket...
tapi xsalah tuk kiter letakkan sasaran dlu kan .
semangat skettttt....

tapi di sebalik kemeriahan bola sana bola sini
golek sana golek sini
terselit plak kisah si apek penjaga gol harimau melaya kiter tu .
nak jadi kisah si tunangnyer da TER update status kt FB marah2 dak apek .
rasenyer korang semua sedia maklumkan ? kalo xsedia maklum boleh pg
tnya abg nara kiter, xpown tnya kakak rara kiter
nama lebey kurang dar tu . ngeeee ;)


pada pendapat cik fadh la kan, cik elia ni mcm bukak pekung di dada plak . dulu kemain mase bercinta, siap ada part 1 part 2 kisahnyer, kiter yg membaca seronok je bace cuma kisahnyer terlalu digembar-gemburkan .  tp semua tu xsalah pown, hak masing2, blog masing2 kan . cuma kalo lebey low profile mgkin semua tu akn nmpak sweeettttttt jer . xgitewww cik kiah ? bukan apa, mereka berdua da jadi pasangan popular, jadi semua tindakan/ makluman akan mendapat perhatian tinggi dari pengikut2 mereka esp. si apek a.k.a MIA . bile gadoh pown, nk gembar-gemburkan, bisa jadi berbisaaa dan makin parah plak nnt bukk...suda semestinyer si apek akan malu besar bile si tunang update status mcm tu . mst gado besarkan ? kalo korang lar owg bese2 ni update status fb gado ngan bf masing2 pown, da mcm hapeeee bergado walaupun xde sape amik kisah, ini kan si apek yg fofularrr yg mmg semua admire kt die amik kisah hal die . ha cer bayangkan ? cer cer..ape pown, cik fadh doakan mereka berbaek semula dan perbaiki hubungan sedia ada . kiter doakan lah yg terbaek untuk pasangan ini yer kawan-kawan ;)

sebagai pengajaran pada kiter yg berstatus biase a.k.a xde saper nak amik kisah hal korang : setiap perlakuan pasti ade batasnyer . kalo terlalu expose mencanang-canang kisah diri sendiri esp. kt fb, takot ade yg meluat plak kalo da selalu sgt update bnde yg same . nak2 bergado pakwe mkwe . halah please la jage name baek sndiri k, pade cik fadh kalo da pkwe ko tu buat perangai, xya nk menjaja, esok2 kawen jugak kalo ade jodoh . da lar nnt owg tau laki ko tu dulu teruk ke ape kan . tinggikan martabat masing2 hokeyyy . kiter perempuan, ade maruah, ade harga diri ! .

eh teremosi lebey plak . ok sekian saje gosip hari ni . harap maklum . peringatan ini untuk diri cik fadh jugak . mari same2 kiter renungkan ;)

hari ni nk joget jer !


okehhh kawan2
sila lari setempat...
angkat tagan kanan pusing bawak ke kiri . yeah yeah..
angkat tangan kiri , pusing bawak ke kanan . yeah yeah...
tolak pingang ke kanan,
dan tolak ke kiri pulak...
yeah yeahhh...

tolak perot ke depan,
dan ke belakang pulak...
yeah yeah..

lari setempat semula .
lompat lompat lompat !
lompat bintang 1, 2, 3, 4 !

lari setempat semula .

ok da peluh2 .
bru cergasss .

aper gilerrr cik fadh ni .
ngeeeeee hari ni nak sengihhh je manjang .



po bondo yo lar korang ni teka..hahaha !
cik fadh bolom nk tunang laie hoiiii...
kalo da kompemmm ngan amak apak nnt, cik fadh iklan dlm paper okeh !


25 July 2011

kira-kira raya


rase mcm nak balik zaman belajar jer
kalo dok fikir pasal duit nih .
bukan xcukop tp mmg sakit pale fikir pasal duit nih .
jadi tiap bulan gaji masuk cik fadh mmg akan buat kira2 la
ape nk beli, ape nk makan, ape yg diidamkan, ape ptot bayar ?


 tiap bulan bnde WAJIB kiter kene asingkan dulu ialah :

1st opcoz parents
2nd sewa rumah
3rd bayar pinjaman yayasan
4rd saving 

ha yg lebey2 tu baru bole coping ke ape ke .
igt lg x entry cik fadh pasal nape xpkai kete ?
kalo cik fadh beli kete, yg 4rd tuk saving tu mmg xwujud lerr . ngih3

puas berjimat cermat pown kalo da namenyer pompuan
sebulan dpt 2helai shawl n selai baju pown bru puas hati .
gamaknyer mmg kopakkk . haha !

nk raya ni haaaa, baju kurung sepasang pown non adooo .
korang2 kalo ade boutiqe2 jual baju kurung siap tu kasi tau cik fadh ea .
tukang jahit dah xnk trima tempahan da haaa . kelam kabut nk raye  -_-
da lerr taun ni 1st time kene bagi duit raye ;)
budak2 skang pown da pandai nk yg hijau ngan merah jer..
alahhhh kopakkkk dengan anak sedara dekat 50 owg !

da nk raye ni plak

h/p rosak ! button pick up call dan delete sms xley b'fungsi ;(
jeans buruk !
purse jahanam !

wuaaaaaaaaaaaaaaaaaa !

belum poser da bakar lemang, kaw hadooo ?


ermm diam xdiam 
mggu depan kiter nak masuk bulan ramadhan .
pade kaum wanita , da bis gantinyer ? huk3 jgn tersedak .
pastikan yer...alhamdulillah cik fadh settle suda .

eh cik fadh mcm da rse2 mood nk raya lerrr...
cer tgokk ;)


bakar lemang da weyhhh . korang adee ?
hehe da mmg menjadi kebiasaan penduduk taman uma parents cik fadh
mmg suke bakar lemang nk smbut poser .
takot air liur mleleh ke ape time poser nnt dok teringatkan lemang ?
tu yg siap2 bakar awal poser ? halahahaiiiii..


ade ke ptot bakar lemang dalam kebun getah owg ? 
nk buat cm ner, depan uma kebun getah kan .
seronok idup bergotong royong dan bekerjasama antara satu sama lain ni . 
semua sepakat . sepakat kan membawa berkat .
jadi dpt la cik fadh merase lemang rendang ayam . nyummmy !
makan je kojernyer balik kampung kali ni .

Selamat Menyambut Ramadhan kepada semua blogger2 sekalian ;)

24 July 2011

mari belajar buat kek dengan cikgu fadh !


samekommm sekalian ahli blogger .
(sambil2 gsk tgn n sisih2 skit mcm ade habuk)

hari ni cik fadh ingin mulakan pagi yang indah dengan resipi
cobaan cik fadh dihujung mggu semalam .
pasti membangkit selera anda . comfirmmm !
mmg ghajin semcam nk buat kek lately ni, 
1st 4 my sis besday 21 julai, 
2nd, cik fadh pown nk injak umur beberape hari lagi..ngeeee ;)

mari kiter mulakan :

bahan2 adalah seperti berikut :
tetibe xnk bagitau korang ape bahan2 yang digunakan !
haha bapak kejam an an ?

lalalalallalalala...
mari ku sajikan hidangan itu ...

Coklat Mousess Brownies

hehe ni bukan cik fadh buat, tp cik google buat . ngehhh3 .







nak cube ? bek la cik fadh yg baek hati bg tunjuk ajar yerrr . kasi kiss skit !
jom cari bahan-bahan !

                 Bahan-bahan Brownies :                                                Bahan-bahan Mousse :

                45g butter                                                                       140g coklat masakan
                65g gula halus                                                                1 sudu besar gelatin
                1 biji telur                                                                        100ml air               
               50g tepung gandum                                                        2 biji telur putih
               1/2 sudu kecil baking powder                                       200g whipping cream
               1sudu besar serbuk koko                                             40g gula halus

 

Cara buat brownies :
1) pukul butter dengan gula smpai kembang dan putih gebu .
2) masukkan telur ke dalam adunan dan pukul 3-4 minit .
3) ayak tepung, baking powder dan serbuk koko dan masukkan dlm adunan , kacau hingga rata .(cikfadh xayak pown, xcukop tangan. hehe)
4) da siap masuk lam loyang tuk dibakar . ok ni tuk ingatan semua, pkai loyang sederhana jer sbb kek ni bukan besar cam sekilo tu . if pkai loyang besar takot nnt brownies sgt nipis . cik fadh da terbuat semalam . hehe . bakar pade suhu 190degree selama 12-15  minit . sambil tunggu bakar, kiter buat mousses plak . jom !

                      
loyang terlebey besar, hasil sgt nipis . JANGAN TIRU AKSI INI !

Cara buat Mousses : Pastikan anda betul2 teliti yerr..
1) masukkan gelatin ke dalam 100ml air . NOTE : bukan air masuk ke dalam gelatin ! takot berketul2 .
2) cairkan coklat masakan . semua tau cm ne nk cairkan an . if tataw ley tnyer cik fadh ;)
3) bile coklat da cair, padam api . kemudian masukkan campuran gelatin dan air td ke dalam coklat . kacau sehingga gelatin sebati dengan coklat n biar sehingga sejuk.
4) pukul putih telur sehingga kembang dan bertanduk . (bile terbalik bowl, telur xjatuh) . masukkan gula halus sikit demi sedikit . 
5) dalam magkuk len, pukul whipping cream sehingga jadi bentuk krim .
6) akhir sekali, masukkan whipping cream dan coklat ke dalam magkuk putih telur dan kacau perlahan-lahan.
7) tuangkan adunan ke dalam loyang brownies yang telah dibakar sbentar td . then masukkan dalm peti ais sehingga mousses keras . dalam 20-30 minit pown mousses da keras . nyummmy ! 

sebelum makan, hias la ikut kreativiti korang yer..

tadddaaaa ! hasil kedua akak cik fadh yg buat bile pkai loyang lebih kecil ...


SELAMAT MENCUBA !
siyes sedappp n mousess gilerrr . xcukop 1adun weyhhh...

resipi di ambil daripada blog kak asmara .
thanx sis 4 da great recipe !

22 July 2011

nape blogger xley komen ?


halahaaiiii susahnyer hati cik fadh di pagi sabtu ini ;(
blog cik fadh asik xsihat je lately ni .
ade yg bertanye ...

cmratu : macam mane nk komen ? x boleh pun..

cintazulaikha : nk tnya cik fadh, away nk komen tak boleh...konpius laa

bile cik fadh da try install luvcomment, cik fadh hadapi masalah
some people can't leave their comment . WHY ?
i dont know lar...kalo i know i tak kan susah hati mcm ni larr..
mgkin ade problem dekat template but cik fadh da revert widget templates to default .
means template da balik kepada asal mcm dolu2 tu mase cik blog sihat .
but tiada perubahan . still same, yg pelik xde button tuk komen plak .
halahahaaaaaiiiiiii....
sape pakar ? sile bntu ..
t cik fadh bnje aeskem malaysia nak ???

pergghhhh sedap weyhhh . xnak ke ?
pape feedback post kt shoutbox ea . cian cik fadh haaaa....


masyukkkk arr...


yeahhh watchaaaaaaa
sambil melompat mcm katun boboi boi ;)

even cik fadh xpenah menerima sebarang BE dr cik nuffnang
malahan masih $0.00 sen ! sob. sob. sob...

tape, cik fadh tetap bersyukur sbb dpt earnings dr KM .
haikkk ! ape KM ?
ha tu ler korang, dok BE BE, cik fadh dpt KM oke . diulangi KM !

tiap bulan  dapat xpenah kurang, 
ade nasib2, bertmbah lg Uuuuuu  , jeles x ?
ke nak kasi penampoqqq ?

tadaaaaa !

*
*
*
*
*








*
*
*
 earning dr Kerajaan Malaysia !


eh nape ade 2 slip ?
orang rajin keje mmg dpt 2slip gaji weyhhh...
nak kasi penampoqqq ? jgn la weyhhh, xgebu pipi cik fadh nnt . huk3

maka bulan ini punya earning akan ku beli
sebuah ********* !

tungguuuuu......!


21 July 2011

ending annissa, ade sambungan tak ?


monink !


sape peminat drama anissa ?
sila angkat bontottt ? opss !

ok cenggini, cik fadh kire fanatik gak ar ngan drama ni tapiiii
buat pengetahuan korang cik fadh hanya tgok xsmpai 5episod kot..
kui3, kasi penampoqqq sket !

mlm td ikutkan kuar mkn ngan cik B, lamer rasenyer xjmpe .
kuar da dkt 9.30, mkn skit punyer jaohh
pastu cik fadh nk cepat2 balik jer sbb nk tgok ending anissa .
xke marah cik B tuh . tp muke die ilekkk jerr ... i like !

maka tamat sudah cter 4 sahabat yang amat ohhh nooo ! . sob3
tapi tapi tapiii.............

kesiannyer kt dak anna tu, she's pregnant !
OMG OMG !
how can be like that ? sempat ea si farid manaburrr . 
huk huk agak sensored disiteww

ending die tu cm ade sambungan lar .
korang rase ade ta  ade ta ?

ner tau, dak anna da ade baby sndiri, die layan si baby haikal a.k.a anak kawan karib die yang sanggup khianati die cm hampeh ker ?
mcm episod balas dendam lar .
erkkk cik fadh ke pengarah ? haha...toin !


durian anak dara


uols uols, uols minat dian x ?
sedia maklum skang berderet-deret tepi jalan owg jual dian ni .
punyer la mahallllll ! marah btol cik fadh yg jual smpai 10hinggitttt sekilo tu !
kalo lagi mahal dr tu, cik fadh balik bom je kt lori dian tepi jalan tu . haha ! 
u deserve it ! 

punyer la tahan, xmo beli yg mahal tu
seminggu jugak pndang PENUH NAFSU je dgn lori dian tepi jalan tu .
erghhhhhhh...

tetibe mlm senin kelmarin ade owg antooo dian sekotak kt uma !
oiii melompat anak2 dara seisi uma cik fadh .
xsmpai 2 malam abis licin kawwwww...
tengkiu mak mertuaaaa ;) ngeeeee...

xke lawa tu anak dara kopek dian ?
di kepak dengan sopannyer tanpa terputus ikatan silaturrahim dian tu ?
ruperrr ank dara jugekkk..

kt uma cik fadh dr 5 tu 3 owg je jiwa dian
makan dian xhengattt dunia !

ade dian kecik, sgt kecik mcm
 (cer korang cantum tapak tangan buat bulatan)
ha besorr tu ler . 
isi die mantapppp ! khasiat die xde nk bhagi besar2 kan,
hah lekatttt giler . tp sedap lg ler dian besar .

even dian kecik ni xbape syiokkk,
10 bijik kami dapt, 10 bijik tu jugak licin !
agak2 ade lgi x kt dusun tu cik B ?


20 July 2011

selangkah ke jalan kejayaan . insyaAllah ;)


Hai uolsss !
tajuk kt atas tu agak poyosss, hehe...
di kala keboringan melanda cik fadh ni, 
selalunyer mmg cik fadh akan belek2 blog, tuka setting, tmbah itu, tmbah ini .
paling best blogwalking n cicirkan bau-bauan cik fadh di blog korang yang best2 tu .

then smlm belek2 innit, xreti guna .
belek2 punyer belek, fhm ler skit2 tp masih ade yg konfius n pelik disitew .
insyaAllah ade another 4days bos xde, mgkin ley blajar lg .

ni pagi td terjumpa entry menarik di innit .
maih ke blog encik shakiddo kawan2 ;)
tertarik nk buat luv comment tu .

maka berhempas pulas la buat then jadik !
yeaayyyy tp sayang all komen b4 ni semua ilang .
ermm tape, nk ke satu peringkat kene berkorban skit . insyaAllah .

semoga cik fadh berjaya hendakNYA ;) aminn...


19 July 2011

kenapa tak beli kereta baru ?


 | da reason why is ?

| tahukah anda kereta baru skang ni kalo nk amik bayar bulan2 paling tidak  xlari 5 ke 6 ratus ?

| tahukah anda bila mana cik fadh membayar kereta tuk 5 ke 6 ratus, cik fadh tidak dapat menyimpan dekat seratus pown per month ?

| tahukah anda dengan hanya menyimpan paling koman rm100 sebulan, perlu menunggu berapa lama untuk cecah 10K ? bile nk kawinnyer kalo cm tu ? hik3

| tahukah anda cik fadh perlu mengasingkan duit gaji hampir 500 hanya untuk membayar perkara2 wajib ?

paling sadis sekali, | tahukah anda taraf jawatan cik fadh tidak melayakkan cik fadh tuk membuat pembelian secara instalment seperti membeli barangan elektrik, perabot dan sebagainya, malahan loan pembiayaan peribadi !

tahu tahu tahu ? cer korang budget sendiri kalo gaji cik fadh hanya seribu lebey ?

cukop ? xcukopppp kan ?

ok cik fadh da bg jawapan kepada semua orang yang bertanya kenapa xbeli keta mcm dak2 ni yg same kerja dengan cik fadh .

4 ur information, dorg pown kadang ngadu tokley nyimpan rm50 pown . 

alhamdulillah syukur, even xpat beli kete baru dan bergaya dengan keta baru bile dah keja, cik fadh tetap dpt smpai ke opis paling tidak jam 7.50 pagi . hahahaha...

now pown if nk pkai keta, cik fadh pkai kete PA MA iaitu si kelabu bontot pendek . culik kejap2 if ade hal urgent yg perlu pkai . PA MA pown dok uma berdua, nk pkai keta smpai 2 bijik kt uma tu nk buat ape an . ok title kete : PINJAM PA MA ! yeayyy ley savings !


wordless wednesday : Toyota Latest Edition



kelajuan 2.4  owwwww !

kaw hadooo ?


sila bagi cadangan anda ?


sedia maklum
jadi PA kadang sibuk yg amat2, kadang free smpai dah xreti nk bt ape .
now untill 27th Julai 2011
BOS cik fadh tade g thailand .

ape nk buat ni ? 
buntu smpai sakit jiwa !

ape korang rase cik fadh perlu buat
di opis ni dr jam 8 sehingga jam 5
untuk 6hari bos cik fadh tak de ni ?
tolonggg lahhh...
on9 pown kadang nek muakkk dahh..
erghhhhhhhhhhhh....

eh nak share pasal virus kt FB skit . TAKE NOTE !


VIRUS BARU KAT FACEBOOK !PENERANGAN
1. virus tersebut tersebar melalui
IM dimana dia bermula dengan
chat
......"hi. how are you?"
2. kemudian korang reply pd chat
tersebut , dia akan hantar
"Wanna laugh? "
3. selepas korang reply , dia akan
menghantar kan
"It is you on the video ?)) want to
see?)"
4. then lepas tu , dia akan hantarsatu LINK & link tu laa VIRUS



18 July 2011

trip melaka xabis abis dr dulu ;)


hai uolsss
alhamdulillah majlis penutup SUKUM smlm berjalan lancar .
t cik fadh share piccanyer .

tp ni nk share picca honeymoon
waktu kepala otak padat dgn keje
smpai badan nek lesu + xbermaya .

di kala berkeadaan begini la
macam biase !
watchaaaaa hero cik fadh dtg menyerikan cik fadh semula
bagi semangat dengan membawa cik fadh melancong lg di negeri melaka .
(xabis2 trip melancongnyer dr 7bulan kelmarin) gaga...

destinsi kepuluhan brapa kami ialah :
tadaaaaa !

River Cruise Melaka

ekceli ni kali ke-2 cik fadh naik, tp nk menemani Mr.B lum penah nek, layankan jer larr an .
cian plak, kang nanges sape nk pujuk . hak3

muke sok sucii giteww . no over make-up kalo date pade mlm hari . ececehhh..
padahal malas !

suke dpt melancong . toin ! 

wink wink !



picca bergerak seperti mane pengangkutan bergerak ;)

da laporrr makan angin sepanjang sungai termasuk angin tak baekk,
mari lar kiter isi perottt..

kelazatan terserlah !

Mr.B teringin, jadi cik fadh belanjer le mknan omputih ni .
nek senak perot tok ley abis sbb sumer double .
double chicken chop double steak . halahhhhh...

dengan fresh oren besar nak amat. ni 1 gelas stengah Mr.B sowg je minom !

look !
kan da kate !

keje die jugak !

dr trip pelancongan kepuluhan brape ni,
release jugak tension cik fadh .
thanx dear jadi penenang hati...lop lop u lah !





14 July 2011

sekitar Majlis Perasmian Sukan Staf Antara Universiti Malaysia Ke-36




Perarakan Kontinjen

Tarian Arab (ni paling xley blah ! )
Tarian Kipas Cina
Tarian Portugis

Bacaan Ikrar, Gimik Perasmian Dan Bunga Api

artis jemputan : Nani Mentor 4

petugas serta usher

bunga aoi lagi serta maskot cecomel gitewww...

ok now, rehearsal tuk penutup
dan Majlis Penutup pada ahad ni .
sgt serabut + serabai arrange sumer ni tp alhamdulillah
pengalaman berharga .
ade member cik fadh tu jd sekretariat tuk SUKUM ni,
seminggu da tido pusat sukan .
lg penat . sedeyh cik fadh tgok..


13 July 2011

confius !


CONFUCIUS SAID :

  

 There are two excellent theories for arguing with women. Neither one works.
 Woman asks:



 If I sleep with 3 men, everyone calls me a slut. But when a man sleeps with 10 girls,  everyone calls him a real man. How come? 

Man replies:

 It's very simple. Confucius say 'When one lock can be opened by 3 different keys,  it's a bad lock. But when one key can open 10 different locks, we callit a master key.

sumber : sarinah abd jalil (UTeM)

selesai sudah...



penatnyer...
otak penat, badan penat..

akhirnya selesai sudah 
majlis perasmian sukan staf antara universiti malaysia ke-36

meriah meriah yeaayyyy !
sumer berbaloi setelah bunga api meletus ditengah awan .

cadang xnk masuk opis pg td, tp takooottt .
takooot takoot, rupenyer bos pown xmasuk opis . hadoiiii
baiknyer la umat manusia seperti cik fadh ni an . haha
nasib xponteng, pepagi cik bos da meseg
suh bukak email kendian kol die . haaa kalo cik fadh xmasuk opis td
nk rabakkk ape email tu ? giler tol, xpasal2 kantoi kang..

lom abis penat settle majlis perasmian,
da kene setup tuk majlis penutup ahad ni .
rabak lar mata cik fadh xckop tido .

yaAllah kau berikan la umatmu tenaga untuk berbakti kepada UTeM .
aminn..~


08 July 2011

lelaki gile talak, cik fadh jadi mangsa !


ha tajuk tu panas sepanas jiwa raga cik fadh !
nape la wujud lelaki psyco mcm ni ek ?
cik fadh xusik die secalit pown, tp die plak yang terpalit2 .
lawak lar . mcm ade mental disaster kt otak die tu.

ni status FB lelaki PSYCO tu :
(si sakit update dlm minggu lepas tp bru la ni cik fadh dpt tau) 
"Lain kali jgn nak bodo sombunk!! aku dpn mata ko wat  tau.. kan da malukan diri sendiri.. setakat mesin potostat tu ko tekan2 kalo  de kertas A4 dlm tu pon  gune gak.. sampai ko mati pon mesin tu  berfungsi!! pastu ko nak ngade ² ckp mesin rosak la ketas jammed la.. berbal lg!!"

A mental patient poses for a photograph in a sanitarium March 1, 2010 in Harbe, Afghanistan. Not only does Afghanistan hold the position of one of the worst health care situations in the world according to the World Health Organization (WHO) but it is also plagued with a hidden medical crisis of severe mental suffering resulting from decades of conflict and repression.   It was reported by WHO that roughly five million Afghans suffer from various types of mental illness.

eh SAKIT, ko update status ko ni, siap ckp aku staf, bg semua dak opis aku bace la kan ! 
bia die tnye sape sape kt ko an ! siolll je ko an !


ok yg si sakit ni mention kt status tu adalah cik fadh .
ngaku sgt2 sebab si sakit ni update lepas je scene ni terjadi .
ekceli lar da 7 bulan cik fadh keje kt UTeM ni,
normal la kalo kiter serba serbi tataw
zaman praktikal dlu mmg ade blaja pkai mesin fotostat jenis yg len
so kt sini jenis lain, cik fadh boleh je pkai n faham je nk guna
cuma pada scene di atas tu, kertas tersangkut 3 4 kali,
siap kene tarik kertas tu kua sebab tersekat . fikir ade something wrong la kt mesin tu . 
cik fadh xbrani nk usik .
dan dah menjadi kebiasaan bile kiter nk cepat, kiter akan jd gelabah .
xterfikir plak kertas a4 dlm tu da bis sbb si sakit ni pakai b4 tu .
bnyak jgk die photostat . tu xterfikir kertas da bis .

cik fadh pown jerit abg raja ouhh abg raja !
mengapakah kertas tersangkut ??
sedangkan si sakit ni ade je dlm bilik phostostat tu . muahahahaha
tu yg die bengang sgt kot nape cik fadh xtnye kt die . 
kami ade masalah komunikasi berdua, dats why cik fadh xhingin nk mintak tolong die . wakakakaka
eh suker aku lar nk jerit mintak tolong kt sape ? 
g pown aku tgok ko bz, malas nk kaco ngan muke ko yg beranginnnn je tuh !

then terkeluar la update die bengang !
siap kutuk lagik kt komen2 tu ngan kawan2 die

si sakit ckp : 
cam ne leh dpt keje ekh kalo ini mcm nye hal

lagik die balas komen2 member2 die : 
mmg la cha.. sgt joke..!! ko kalo de seblah aku.. menangis ko ketawa tgk perangai org cam ni

meh cik fadh terangkan bia faham...
bukan nk bangga ape tp ko skang tgh pertikaikan
penemuduga yang temuduga aku hr tu tow .
mcm la ko blaja smpai ph.D nk menilai aku layak ke x dpt keje ni kan !!!
cermin dulu muke ko tu bole x ???

ko xdapat ape ko nak, ko busuk hati ngan aku asal ?
eh sat, nak say PADAN MUKE !!! . ade hati nk jilat ludah ko balik an !!!
(cter disebaliknyer bialah rahsia yerr)

ok cik fadh kembali normal .
lantak la owg mcm tu, xya layan . die tgah gila talak ngan member cik fadh, 
cik fadh jd mangsa .
xpasal2 kan ! cian  cik fadh kene BODO SOMBONG
padahal punyer la ramah cik fadh ni . muahahahaha

eh lg satu punyer la si sakit ni sakit, awal2 lgi siap die remove cik fadh dr FB.
sedangkan dlu die yg terhegeh2 add mule2 cik fadh masuk opis ni,
siap telefon suh cik fadh approve . 
oopsss kantoi plak ko ni pndai ngayat !

paling xley blahhh bile si sakit ni pggil cik fadh anjing yg suke menyalak !
agak kurang ajar kan !
tape cik fadh tetap doakan beliau sentiase dicucuri rahmat . aminnnn..
malas nk busukkan si sakit ni lebeys,
al-maklumlar blog cik fadh ni official,
takot ade org atasan bace ...
tp disebabkan blog ni kepunyaan peribadi cik fadh,
jadi cik fadh tetap nk cter pasal ni .
haha bye !