Pages

25 August 2011

tunaikan hasrat DATIN


sederas makan sederas tu cik fadh bekejar ke
KK Home Deco
usai saje majlis iftar opis cik fadh .

ni sebagai bukti kt omak adik btol2 poie boli bungo omak
yg omak dok bebel malam kelmarin kek SINI

ni bungo jopunnn ni, boli yo larrr . nk lotak kek balang kaco omak lawa nih !

2 3 pelayan dok melayan kerenah cik fadh cari bungo omak .
kalo omak ado la, berkecapuihh pelayan ni agak eh . haha

yeahhh ini la kot bunga rossie yg omak suh boli tu kan kan ?

mak adik bayar ni, 
menanam tebu di pinggir tali, balik uma jgn lupo ganti !
hahaha...

mak xcukop duit !! hohoooo...

alas meja ~ done
pasu bunga comel tuk letak atas meja opis mak n adik ~ done
bunga rossie 20 batang ~ done
bunga jepunggg 10 batang ~ done
kole old tuk bekas bunga ~ done 

RM $$$.$$ julinggggg !


IFTAR opis cik fadh


laju je nak menaip ni sbb bnyak nk post entry hari ni . haha
petang da xde so tggal 2jam suku je lagi nak ngdaap blog ni ...
wahhh sakan, nmpak norr mu xde kojerw cik fadh ! haramm jadahhh..haha

semalam iftar bersama kakak abang opis
di Permaisuri Hotel ;)
sila layankan gambar2 kami yg super comel ;) huk tercekikk !

memule cik JM xde dlm senarai, ntah nape tibe2 die ley ade kt sini . 
cik fadh rojer pown da kul 4 ptg .

kapel hotttt ! abg raja (baju ijau) gak yg melepasss ;) hik hik...

kak yat family ;)

gegurl gojesss ! why i'm fat why i'm fat ???

mane x fat, kalo mkn xnk pndang kiri kanan cik fadh ?


dak iris anak kak nani yg super comell ! nk anak cm ni, mata cntik bulat2 . 
aminnnn ;0

ok demikianlah majlis kami .
lepas majlis cik fadh berkejar dengan kelajuan 140km 
(cer ko bayangkan cik fadh yg debab berlari ?)

semata-mata nk kejar mase nk ke KK Home Deco yg tutup jam 9 .
omakkk adik da bolikan da bungo2 omak haaa..

next entry ;)







Photo Editing Contest By Eien Razak & Dayah Jelita.

Assalamualaikum kamu-kamu semua ;)

Sementelah cik fadh xde kojerw ni, sementelah tu la jugak cik fadh di tag oleh kakak opis cik fadh iaitu madam lala untuk join contest ni . ini kali ke-2 hati terbuka tuk join contest di blog ;) harap kali ni dimurahkan rezki agar terbuka lagi hati tuk join contest2 yg lain . huk hukkk..

Syarat-syarat contest seperti berikut ;)


  1. Terbuka kepada semua blogger tak kira lelaki ataw perempuan ataw kedua-duanya sekali ~ i gegurl u !
  2. Digalakkan follow blog penganjur Dayah Jelita dan Eien Razak. Sape follow dapat samperit sebijik..hik3 ~ done darl ^_^
  3. Tulis satu entri penyertaan untuk menyertai contest ini. ~ ini dia entrynyaa ;)
  • Tajuk Entri : Photo Editing Contest By Eien Razak & Dayah Jelita.
  • Letak banner contest ini.
  • Letak gambar pilihan anda sebelum edit dan selepas edit.**
Sebelum edit ;(


Selepas Edit ;)

bru la nmpak jelas warna kulit memasing . ngeee ;)

  • Tulis sedikit penerangan tentang gambar tersebut.
gambar ni diambil semasa new year 2011 yang diraikan bersama
teman serumah . waktu ni kami baru je sebulan bekerja di UTeM .
bermulanyer kerjaya kami, dan kehidupan bujang ;)
  • Tag seorang rakan dan pastikan dia tahu dia ditag. Kalau rajin anda boleh tolong sebarkan contest ini.
mau tag Mrs Fiza kerna mereka 1family rajin photoshoot ;)
sudi2 ye kak join contest ni..
  • Linkan entri penyertaan anda ke sini dengan cara meninggalkan komen kat bawah nie..jika tidak macam mana kami nak tahu anda join contest ini kan?
    4.  Syarat-syarat gambar yang hendak diedit.**
    
  • Gambar berseorangan atau ramai dibenarkan.]
  • Boleh juga jika anda nak edit selain dari gambar manusia contohnya permandangan atau haiwan.
  • Terpulang kepada anda samada nak guna adobe photoshop, picasa, piknik, photoscape, paint dan sebagainya.
  • Wajib meletak dua keping gambar iaitu sebelum edit dan selepas edit supaya kami dapat nilai perbezaannya.

Blogger yang lain kalau nk join pown ok jer sebab die xkesah pown sape2, dorang ok jer ;) cepat2 tarikh tutup pada pukul 11.59 pm 30 september 2011 . adiah menarik menanti anda . 10 pemenang atau lebih akan terpilih !


 

24 August 2011

Selagi tak RAYA selagi TU lar...


Assalamualaikum kamu-kamu semua . mgkin esok da ramai akan memulakan cuti hari raya , cik fadh esok mgkin amik half day je lar, xya cuti..rase rugi plak kalo cuti jumaat sbb masa bkerja pendek . hehe . pade yang ingin pulang ke kampung halaman, "selamat dalam perjalananmu, hati2 semasa memandu, igt lah org tersayang "...bajet cool..

Selagi xraya selagi tu lar dok nk tambah itu nak tmbah ini . tiap malam xlekat kt umah da, dok g uptown sane, bazar sini . haihhh bukankah 10 malam terakhir  ni perlu kiter rebut untuk malam lailatulqadar ? astagaaa..perghh sakan ko ceramah cik fadh, ko 2 hari ni dok balik dekat kul 1 pagi dok taman cempaka (bazar) tu buat ape ? solat sunat ? . haha gitu la gamaknyer manusia ni kan . ade je yg xcukop . SELAGI X RAYA la katekan !

Baju xkemas2 lagi masuk bagasi (wahhh bagasi kaww, luggage sudeyy)..hari ni ade iftar opis plak . igt da selesai tu xmo kemane-mane dah, nk balik uma tros packing baju . kang ade je yg tinggal . huishhh xraya den ni kang . ngeee;)

Semalam datin kol, borak sakan tp isi dialog cik fadh ringkaskan yer ;)

Datin : Samekom . apo omak kol xangkat2 ni ?
cik fadh : mengaji tadi, amik berkat (perghhh superb)
Datin : iyo lar mengaji, ontah2 ngan jamal kn ?
cik fadh : sat g nk kuaww ngan die la ni teman g beli baju melayu . hahahaha..
Datin : tu la kojo kaw . eaaa mak nak suh ko poie KK home deco tu, bolikan omak alas meja vantage tu lagi 2lai , hr tu boli solai yo xcukop . mejo dopan belakang tongah nk kono tuka yo .
cik fadh : larr kn yg lamo ado laiee, pkai la balik . membazir la omak ni .
Datin : ala xpo, mak ado dpt duit skit ni ha, nak lokatkan kek barang2 uma . ko boli yo larr..peh tu ko boli bungo rossie  3 4 ikat dongan bekas zink corak old yg kito tgok hr tu . wana pepel xsilap omak bungo tu .
cik fadh : laaa kn da boli bungo hr tu, ni nk buat apo laie ?
Datin : nak lotak kek sebolah sopaa..
cik fadh : (merunguttttttttttttt) maleh lar nk poie situ laie . omak ni !
Datin : ala poie la kojap ajak jamal tu ha . esok omak bayar balik duet ea..
cik fadh : bapo nak bajet ni ? 100 cukop ? 
Datin : ko pilih la leklok..ade sale sodap yo boli . bantal kek situ pown hr tu sale jugak kan dik ? 40% ?
cik fadh : omak nk kepong apo laie kek sopa tu, smpai xmuat owg nk duduk . kang anak buah omak dtg dio buek main baling2 yo kang .
Datin : aaa xya la, da kiro 40% pown, masih mahal lar..
cik fadh : ok2 . menanam tobu di pinggir tali, balik uma jgn lupo ganti !
Datin : hahaha, bertuah punyo anak !
cik fadh : ado ubi ado batas, esok balik jgn lupo balas !
Datin : dah ko jgn merapikkk !
cik fadh : ok la mak, kang krdit omak abis kang suh lak topup laie . eeeee dah2 babai ..
Datin : ha bolikan topup omak rm10 ! baiii
cik fadh : @#$%^&*((((____

anak-beranak kalo xbergado xsah ! da nmpak skit2 da gamabaran sabtu ni cm no kono bertukuih lumuih mengomeh umah ;(((

raya...raya datang lagi..setahun sekali...yeayyyy raya !!!


23 August 2011

IFTAR rakan-rakan sekerja En.JM


semalam ikutkan ade iftar Pejabat Pendaftar kt UTeM
tapi ade masalah pengangkutan skit .
maklumlah, kete PA MA cik fadh da anta balik kg. semula lepas selesai Majlis SUKUM kelmarin.
xde kenderaan nk g sane .

then bgtau cik JM xjadi pg iftar opis mlm ni .
then die kate die plak ade iftar dgn kawan2 kerja
siap plak mengajak cik fadh ni ha yg mcm kene sorong bantal trus "ON"
sbb cik JM kate ni bukan mjlis rasmi khas tuk opis die, tapi plan dak2 ni yg baru dpt gaji semalam .
okeyhhh tade hal lah...ngeeee;)

lokasi mcm biasa kalo kt melaka ni, mkn besar je mst IKAN BAKAR
mohhh ler kiter ke sane yukkk !

sambil2 tggu member2 die smpai, kami lepak pntai dulu berangan ;)






nk layankan gambar time mkn bnyak2, segan plak nk snap .
so ini saje yg ado .
panjang meja je enam puluh kali kaki gajah . hik hik hik..

lepas terbelahak biji mata makan, 
shoppink time . kali ni bukan cik fadh shoppink, tp cik JM
tp sempat jgk rembat shawl selai . hohooo..hotak kaw !


yeayy cik JM da dpt songkok die tp kali ni bukan size budak2 dah .
hari tu abg tu bg size budak2, kali ni ade saiz org dewasa yg muat2 kt pale die .

nota : balik kaki melecet dok jalan jauh benor dan still mencari jeans raya ;(


persiapkan diri ;)


mari daro-daro yg bolum sompat pulang ke kampung, marii-marii..



mari kito persiapkan diri kito




untuk




berkecapuihhh berpoluh-poluh





mengomeh ghumah omak bapak kauu !




back to normal ;)



tiba2 teringat perghhh mggu ni balik kg mmg xkn kemane la
sbb uma tu belom ade kemas-kemasnyer lagi..
al-maklum lar anak-anak dato' datin bersepah-sepah lagi
belum ade yg nunjuk muke nk tolong kemaskan uma tu .

jadi jumaat ni semua da ade, sabtu pasti melanting-lanting barang-barang dlm uma tu .

PASTI, pasti katalog-katalog lamo omak kono bakar dek ayah . haha

PASTI, pasti cik fadh yg kene ngadap lipas dok membongkar gobok-gobok lam uma .

PASTI, pasti cik fadh yg daro cekap kono cucuk2 langsir (sbb cik fadh power n laju bab2 ni)

PASTI, pasti cik fadh asik mengarah adik yg bongsu xhenti2 .

PASTI, pasti amapaian ponuh dongan kain langsir, alas mejo dok membasuh xbonti-bonti .

PASTI, pasti nk berbuka omak suh abg boli lauk kek bazar dek xlarat eh nk masak .

hahahha...kiter tgok weekend ni mcm mane cik fadh dok ngomeh uma yo !


22 August 2011

pimples semakin menjadi-jadi, which one is better ? help me please !


ermmm tatau la mane silap dan salahnyer, kulit muka da xmcm dulu dah . lately ni pimples makin menjadi2 . even kalo tgok xla terok mane pown tp kalo da setiap kali ilang 1 muncul 2bijik xke risau ? paling merisaukan pimples ni da pndai tumbuh kt pipi . selama 20 tahun idop ni blum penah wujud pimples kt pipi GEBU nih tapi kenapa pada umur 21 tahun ia tumbuh ilang tumbuh lagi ? kenapa ? sgt2 stress yang teramat yer kawan-kawan . mane taknyer before ni cik fadh xpernah ade masalah kulit smpai mcm ni, tapi tiba2 kene berhadapan situasi mcm ni . sedihh yang teramat2 smpai pening mencari produk yang sesuai tuk muka . yang paling xboleh blahh, kalo dulu jerawat tumbuh, kendian ilang tanpa tggalkan kesan, sekarang ni ade kesan . KENAPA ??

masih ingat setahun lepas masa keje kt kedai kecantikan . Customer yang cari produk wajah mst akan tnya "adik pakai produk ape ea ? licin je muka ?" sumpah cik fadh xtipu dan bukan seorang dua yang tanyakan soalan tu, tp sgt2 kerap soalan tu keluar dr mulut2 customer cik fadh . xla kulit muka ni licin gebu, cuma mgkin pada penglihatan mereka xde masalh jerawat . kalo korang kene mcm tu xkembang semangkuk plak kan ? haha..jawapannyer dulu cik fadh hanya pakai produk ini ;)


hanya guna krim siang ni dan pencuci safi warna kuning (xingt lak fungsi pencuci wana kuning tu). ermm krim ni sebagai krim asas before pakai bedak . kalo time jerawat muncul, tepek je skit krim ni wktu nk tido mlm tu..insyaAllah esok kering jerawat tu . tapi 6 bulan yang lepas cik fadh start pkai krim wana biru plak . untuk memutih, mgkin dari situ kulit muka da mule skit2 bermasalah . tataw la kenap sedangkan brand same cuma fungsi die lain . kalo kiter fikirkan balik produk memutih ni xbrape elok sebab die akan menipiskan kulit wajah kita . mgkin dari situ puncanyer kulit muka cik fadh mula xbole lawan jerawat yg muncul . mungkin larr..wallahhualam..

sejak bermasalah, cik fadh try pkai Nutox


sekejap je pkai ni, xnmpak kesan yang memberangsangkan . cuma suka pkai serum die sbb kulit rase lembap sgt2 . now da stop pkai ni .

next, try pkai pencuci susu kambing kamiherba dan still pkai krim asas safi tu . tapi still mcm tu jugak . krim susu kambing tu pown bagus sbb kulit rase lembut sgt2..dpt tau tntang sabun susu kambing ni dr blog yuyu zulaikha sbb die pkai . bagus sabun ni dan cik fadh xrase die punca jerawat tu . korang bole cuba ;)


dan lastly, hari tu ada keluar dengan cik JM semata-mata nk cari produk muka . lame sgt2 duk kt watson, bace satu persatu produk wajah kt situ tp setakat bace tp xfaham blum cukop meyakinkan cik fadh tuk beli produk tu . mahal ke murah tu cik fadh xkesah, jnji produk tu bagus . tp time tu org ramai, xde customer services tuk terangkan which one is better . ermm tros amik yang ni !


ermm setakat ni baru 1 week paki krim garnier ni . keadaan muka masih sama tapi kite mane boleh mengukur tahap kulit kiter hanya setakat seminggu tempoh penggunaan kan ? mgkin kene tggu a few weeks o a few months . huhhhh xsempat la nk dapatkan wajah tulus mulus time raya ni . raya tggal 1 week je, keadaan kulit muka plak mcm ni . huhhh sgt2 xsemangat korang tau . da 3 mggu cik fadh xapply ape2 make-up kt muka ni . sgt rindu dengan blusherr . sob sob sob ;(..hanya pkai krim, bedak dan eye liner jer . tacing weyhhh tgok muke kusamm mcm tu . serabai !

so kamu-kamu semua ade cadangan untuk membantu cik fadh ? ermm looks !


wuaaaaaaa rase nk jerit ke seluruh alammm !


21 August 2011

weekend yg padat ;)


fuhhh baru laa ni la berkesempatan ngadap blog .
kemas je blum berhabuk lagi nih .
cer tggalkan raya nnt dekat 1 week  ? perghhhh ..

ermm weekend ni sgt2 xduduk diam kt uma since jumaat pas balik keje lagi .
jumaat tu buka kt luar ngan Cik JM dan twins die 
kt Ayam Penyet Lamongan area MITC tu .
kluar da 6.30 mmg xsempat la nk ke bandar -___-
makan area2 berdekatan rumah jer..

makan ber'3, air 6 gelas ?
ni si twin Cik JM la ni, perot mcm tong air . jap je bis 2 gelas .



menu cik fadh . pece lele . menu dorang xsempat snap da licin .
dasat dasat 2 beradik nih..

Next Day ; Sabtu 

ketibaan dato' datin serta anak bongsu meraka ke melaka .
xdo pic, xsempat btol nk snap pape gmbar sbb
leka shopping , pilih2 baju dato' datin kan..
seharian kaww...igt nk bawak buka kt umbai tp jam time tu bri 4.30 .
terlalu awal nk g umbai, then ter'drive ke muar balik kg .
hohoooo tido sane semalam + cik fadh hnya sehelai sepinggang .
sgt2 seronok dpt teman dato' datin shopping raya
smpai kering duit dlm purse dato' datin ? sakan  xhengattt...

Last Day Weekend ; Ahad

Balik melaka semula dan bawak dato' datin g KK home deco .
beli segubahan bunga, kopakkk omak even cik fadh tmbah2 skit .
nasib jadi member card, kalo x melopong tgok bunga2 sale .
duit pown da kopak, maka dato' datin pown bergerak lah pulang ke n9 .
dah xmo jalan lagi katanyer, da kering, dah penatt..
haha..

Semalam luangkan masa dengan dak2 umah plak .
masing2 asik buka luar dengan BF masing2 jer, 
buka serumah kt luar xpenah kan, maka
kami ber'4 keluar lah bersama pi melantakk..


great time wif uols ;)
120 okeyhhh...

ekcelli xcukop korum, ade sorg lagi dak uma, kak syusyu..
tapi bulan puasa ni she's have a problem .
so xstay kt uma . lamer gak xjmpe die .
haii kaksyu ? dah xmo balik2 uma da ker ???
hohoooo..

ok thats all ;)

nota ; da terase sgt2 suasana raya bile dr pagi td asik deco opis
'RAYA MERDEKA'
siap lampu lip lap lip lap kaw...sonokk !



nota : kene buat bajet semula sbb duit mengalir sederas air sungai lepas ujan .
haihhh kaluttt .


19 August 2011

lamer xshow off baby cik fadh ;)


hari terase malas btol nak menaip pape .
mgkin xsahur . asik beralasan je kan..haha

ermm kebetulan balik hari tu kemas baby cage cik fadh
da tinggal 4 ekor je dari belas2 ekor, bnyak da jual dan ade yg da mati ;(





lately ni harmster2 cik fadh ni agak terbiar skit .
ye lar, da dekat satahun bela, beranak pinak bagai .
nk kemas cage die 3 tingkat tu bukan senang . kene bukak sume cuci btol2 .

hr tu kemas cik fadh buang satu tingkat . now 2tingkat je..senang skit .
lg pown dorg da xramai kan .

raya nanti kene letak lampu lip lap lip lap keliling cage dorg . haha
berpinauuu mate baby cik fadh ni kang . haihhh tuan xsenonoh !






18 August 2011

pay day esok ;)


wink wink !
kamu semua hari tu dpt bonus hari isnin kan ?
kami di UTeM dpt bonus hari esok sekali dengan gaji . hohooo

juling mata sat tgok slip gaji td ;)
lansammmm maaaa .

UTeM plan pay day tepat pade masenyer .
mak apak kebetulan bgtau sabtu ni nak nek melaka shopping raya .
boley la cik fadh bawak jenjalan n blnje buke poser ;))

guling guling kejap .
* ade rase mcm dpt suntikan semangat yang bru
* rupanyer nak kan vitamin pay day . hahahaha...


17 August 2011

kenapa selalu lesu di tempat kerja ?


hai kamu-kamu .
mcm hepi je nk smbut raya ni ?
cik fadh hepi gak cume lately ni xdok mood plak .
badan2 letih2 lar.. pepagi da mengeluh nak pegi keja .
xde semangat
badan lenguh
muka ketat tp buat2 senyum

erghhhh nape ni ?
xcukop vitamin ke xcukop air ke atau xcukop makan ?
2 3 hari ni bangun sahur pown sorg2, member len bendera merah . 
xde nafsu nk mkn .
bgun sahur tuk amik berkat jer . 
minom susu setegok dua, mkn kurma. biskut 
sambung tidoo .

bile bangun nak pg kerja, lesu..mata xnk bukak . 
mandi pown mata nak tutop je manjang !
hari2 fikir nak amik MC nak amik MC !!!
tp gagahkan jugak pg keje sbb fikirkan tanggungjawab .
perghhh xmenahan alasan kaww !

korang, cik fadh da dekat 9 bulan kerja, sehari pown xpenah MC tau .
sihat kan ? alhamdulillah setakat ni badan xpenah meragam..
tapi sekali meragam, alamat makan mase 2 3 hari gak bru ok .

e2 bukan masalahnyer skarang .
ni da seminggu badan lemau2 mcm kene cecah air panas .
vitamin makan jer cm bese .
kadang perot ni sakit kemain, tp bukan sakit angin atau sakit nk berak .
btol2 dugaan bulan poser ni .


ni bukan muke tuk mmgu ni, mggu ni punyer muka agak serabai .
xde shawl2 melilit bagai, xde tudung 4segi simpang kiri kanan
pakai tudung sarung je tros !


selasa hr tu goreng ikan keli, sekali die meletop sbb bnyak air .
tangan bis kene minyak . xlawoo da tangan cik fadh ;(
xde tenaga punyer pasal la ni, bt keje pown xsemenggah dah !

note : ermm mungkin kurang zat vitamin besi kot . 
buah-buahan pown sepanjang bulan poser ni jarang naww makan -_______-
ermm tgah berkira-kira nk tuka vitamin blackmores plak ..





16 August 2011

nuffnang kol ?


wink wink !

bru jer bape minit yg lepas cik nuffnang kol cik fadh .
he asked me if i'm using Samsung Galaxy S11 ?

pelik jap tapi jujur jer cik fadh jawab, 
nope, i'm using Samsung Galaxy SL i9003 Super Clear LCD .
ade buat entry pasal phone baru i Samsung Galaxy SL i9003




cik nuffnang said : 
i ingat u guna galaxy s11, nnt saya akan tanyakan pihak samsung adakah pihak samsung berminat nk letak iklan kt blog u . (he speak in english, but aku translatekan) haha..

cik fadh : 
really ? i hope so . wink wink !

semoga murah rezeki di bulan ramadhan yang mulia ini . aminnn ;)

pihak samsung : 
please trima blog sy sebagai pengiklan u'all . i siap buat poll tentang samsung galaxy s11 tau before i decide nak beli phone galaxy SL ni . ngeeeeeee ^_^


wordless wednesday : getaran perot melihatnya ^_^



pic ni jugak yang jd desktop background kt pc opis time bulan poser ni ;)
sejuk perot melihatnyaa -_____-


15 August 2011

kueh cara gula version bulat dan licin ;)


uittt ! hauss ta ? haus la weyhh..
huhhh !

igt ta igt ta, cik fadh penah ngamuk beli kueh cara 5 bijik 2 inggit ?
fuhh xberbaloii sesangat, nk buek punyo lar sonang kan .
so demi nk puehkan ati, balik kg. kelmarin cik fadh buek mondo alah tu .

250g tepung gandum
150 ml santan
2 biji telor
secubit garam
500 ml air daun pandan
gulo semangkuk nk lotak kek tongah2 kueh tu . ngee ;)

ekau owg campurkan sumo tu masuk dlm blender omak kaw .
tekan 'on' lebey kurang 2 3 minit kisar dah bonti .
cm niaa goman ea :


peh tu bakar la dlm acuan .


punyo la sonang kak jahhh oiii, apo mahal bonar ko jual ?
kalo kueh k-pap ko, kueh golang ko, ley trimo laie 5 bijik 2 ingit .

ni bakar kuih cara gula version moden ye nakk..
pkai letrik yo, xdo nak hombuih hombuihh asap laie dah..


hik hik nk golak plak tgok kuih cara cik fadh ni sobab dio bulat2 n licin .
bukan lonjong-lonjong dan menggerutu ;)

pueh makan sobab cik fadh lotak sesudu gulo kek tongah2 ea .
nk lebey advance cik fadh lotak gulo melako . perghhhh sodap !
so suweeeetttt . ngeee ;)

korang cubo lar yo, pueh hati buek sendiri ni ^_^


14 August 2011

kek brownies


Assalamualaikum kamu-kamu semua ;)

seronok btol cuti hari minggu kali ni . 
even xjadi shopping sbb family buat gathering berbuka puasa
semua sanak saudara cucu cicit atok onyang yang mmg da jd tradisi kuarga hajah jelibah berkumpul
still seronok sbb dapat berkumpul ramai-ramai
smbil2 hulur kuih rayer tuk diorder kan, katalog2 baju, cadar, kasut n handbag
avon, leno, satinni, beenthoven, alfio raldo hahh mcm2 ler katalog kluar .
(tapi sebenarnyer lupe nk hulur katalog2 tu sbb msg2 dok pot pet pot pet berceriter)
dah rugii haaa -_-

tapi sempat lerr cik fadh buatkan kek tuk bagi sedaro maro meraso air tangan cik fadh . ngeee ;)

kek brownies

pemutar kek smpai rosak dek non oiii nk putar bancuhan kek ni .
ni masuk kali ke-3 punyer mesin rosak .
mak i terkilannn tapi ape i bole buat .
terpksa beli yg baru b4 raye ni sbb time raya nnt mmg bermacam2 kek nk buat .
kalo nk putar pkai tangan, maun terpeliattt urat2 ni . sayangg plak kt urat2 !
ermmmm bajet bajet . wuaaa lari lar bajet !!!



siap open table kt luaqq uma haaa . kaw hadooo ?


mercun papan 12 kaki ni wajib ade tiap tahun .
kasi gegar skit kg. kayu aroo ni ;)
ade je uwan atok yg melompat time solat maghrib ni kang . haha

hari2 makan ubi,
taun depan pasti ade lagi ;)

hohoooo..


ok next entry, cik fadh buat kuih cara bergula ;)


12 August 2011

kad raya da sampai opis ;)



kaww hadooo ?
hohooo bukan men senyum lebaqq lagi bukak sampul surat kuar kad raya

tros kate "alololo so suweetttt"
tibe2 bos unit terpacak depan meja mcm muke nk tergelak 
maybe dengar suara "alololo" tu
ish merah muke den *blushing kemain

"fadh, pendaftar ade ?"

erghhhhh pengsan kemaluan -_-

xya nk so suweettt sgt lah
dah terang lg bersuluh bukan tuk kawww cik fadh onyanggg oiii !

"Ketua Timbalan Pendaftar"

kau suke perasan fadh !



note : last dpt kad raye 2taun yg lepas ;( 
penggunaan kad raye melalui media elektronik sgt xbest !