Pages

31 October 2011

chocolate : jgn nak childish sangat boleh x ?


eh pehal plakkk ? dah suka nak bt cm ner kannnnnnnn...

sape x suke cekelat angkat keningggg ! ^____^

ermm cik fadh ketegorikan org xsuke coklat ni org yang 'DASYAT 1' n 'PELIK 1'
kikikiki jgn mara ha sape yg xsuke coklat tu . mmg cik fadh pelik kalo org xsuke coklat yang lazat nak amat2 ni . kalo coklat tu metl, perghhh mata cik fadh pown turut kuyu mengikut ke "melting'an" coklat itu . *eh melampau ! ekekeke..
Aaron Aziz lalu depan pown ku xheran dah kalo dpt cekelatttttt .

antara coklat pilihan sanubari dari dulu hingga kini tran tang tanggggggggg !!!

*

*

*

*

*

*

oldschool ni ...

*


dari kecik sampai ke BESAUUUUU, choka choki pilihan kalbu .
dulu zaman tetecik mampu beli coklat ni je, sehari sebatang dua dah memadai . 
spent rm 0.20 ajor sebatang khennnn...
gambor ni dari dalam tong sampah di meja kerja cik fadh .
beli sebungkus ade 5 batang, so 5 batang jugak KHATAM xsmpai 20 minit !!!
korang bley cenggitu ?




pehh tuuu..suko ni jugak !

M.NASIR kaaaannnnnnn ? kikikiki..
Kit Kat Chunky mmg feveret nak amat berbanding siblings Kit Kat yang lain . kalo beli nak CHUNKY sahaja ! titik !



kendiannn, ni pown paling suka jugakkkk !

org "PELIK 2" je xsuke cadbury . dalam peti ais wajib ade cadbury bar BESARRR..


then,

bagi cik fadh, milo fuze 3in1 ni termasuk dalam kategori "COKLAT"
di opis, kalo trase nk mkn bnde2 manis seperti coklat, masuk kedai runcit opis
letak singgit dlm tabung, potong dan gogokkkk dlm anak tekak .
perghhhhh superbbb bhaiii..ko mampu ?

dulu zaman kekecik, mak sorok tin milo sbb kt uma banyak hantu milo . kikiki
mak kata "ko ghatahhh la milo tu, kang dlm perot bnyak cacingg!"

kami adik beradik "mak tipu kaaannnnn"



next !

  

kat sini mahal kisses ni so jarang beli, tapi jgn la smpai ke langkawi, segala adik beradik KISSES akan ku borongggggg !! ko tggu ko tgguuuuuu 2 minggu lagi . eh ?


lagiiii !















senang cter, ko bg je la ape jenis coklat, xkn pernah ku tolak untuk masuk dlm anak tekak .
semua ku balun . xkesah la nk kate antu coklat, giler coklat .
ku sukaaa kau sukaaaa, nak tgguuu apaaaa ? eh !
merapu dah, k thats all idea tuk hr ni . tatau nk update per dah..




nota kaki :  i already told my dear tuk bg elaun coklat tiap bulan RM10 ;) ko adeee ?? kikiki...


30 October 2011

KEKASIH : bukan mudah, masing2 ada cara sendiri kan ?


pasan x ? muke masing2 mcm senget ?


dulu jauh, sekarang dekat
dulu jarang jumpa, sekarang kerap
dulu malu-malu, sekarang malu
dulu kurang makan, sekarang kuat makan
dulu kuat berangan, sekarang angan tu skit2 da mula jd nyata
dulu susah bergaduh, sekarang jangan silap sikit "PERANG"
dulu xde adegan pujuk memujuk, sekarang kerap kene pujuk ~sape tu?

oke, cik fadh ngaku sekarang cik fadh suka marah . tatau nape, tukar hormon ke ape ?
nasib la "dia" tu air . kalo "dia" api ? 
terbakau rentung dua2 .
jangan laaa ade bnde remeh temeh skit, melenting la jenab !
tp i cepat COOL . 
*malas nk majuk lelame, cik JM xpndai memujuk . tension !
gado pown salu gado2 manje jer, kalo btol2 tacing tu, perghhh meleleh air mata . *sigh

bukan mudah menjaga sesuatu hubungan itu supaya sentiasa harmoni .
kerap kali kita di uji, disitu lah kiter boleh nmpak betapa kentalnye kotak hati pasangan
sesuatu hubungan perlu dicorak sentiasa supaya sentiasa kelihatan baru dan segar .
sesekali kiter buat pembaharuan dalam hubungan, mst akan lebih MANISsss
n jatuh cinta lagi . kikikiki...

motif ?

ragam bercinta macam ni lar . ragam berkawen nnt lain pulakk kannn..

whatever is it

i just want to say, I LOVE HIM ;)



mood : kadang2 jiwang tu sampai, kene la layannn..

mari nyanyi lagu cucur adabi !


~ housemate da pulang, ku buat cucur
mudah saja, tambah air
adun sebati goreng dan sedia
housemate ku makan xhengattt dunia ! ~

cucur adabi ! sedap rasaanyaaa..

end ~~

lirik xkena ? lantak lar labuuu..xhengat lirik . kikiki

kalo omak tau anak dara die buat cekodok segera ni, maun dikutuknyer .

"kan omak dah ajar buat cekodok ikan bilis?"

alahhh mak, mcm ni kan mudah, cuma tambah air jer . rase pown bole tahan perr..lg pown murahh . kikiki...


~ kami nak lagi !?

ewahhhhhhhh, bt sendirik ler jenabbbbb oiiii !


nota kaki : skang petang2 je ujan, balik keje perot mmg kebuloq..


28 October 2011

piala malaysia : n9 vs terengganu 2011


uihhhh kemain semangat, semangat sesangat haaaa tapi bukan cik fadh la yg semangat kann . ayah cik fadh yg semangat berkobar-kobar bonar nk pi stadium shah alam ESOK . taun lopeh den semangat dio x semangat, taun ni den slow dio plak ligat . smpai ke ganu dio sanggup poie tahun ni semato-mato nk bawak semangat nogori ea tu . kemainnnn !

kelassss kau daddy ! 

ermm datin xpoie la sok, dah ponat melayan dato' agak ea . xterikut dek semangat dato' yg berkobar2 tu . semalam pown datin ade inbox cik fadh katenyer :

"dek x nak pegi tengok bola final tiket rm 30 aje cepat hari ini je beri jawapan"

cengitu la kalo datin anta meseg kt fesbuk ke atau msg kt fon, mmg xdo "titik" ! kikiki..

hasrat hati nk pegi mak oii, tapi dak jamal ado futsal plak . rase nk majuk 44 malam ngan dio . kalo dio bagi poie sowg da lamo terobang ke shah alam tu ha . ni dio xbagi, jeles kato ea ! kikiki..*sigh

pape lah, pg xpg same jer kan . menang boleh xmenang EH MANE BOLEH ! wajib menang la, taun lopeh da bg kek kelantan, tp dio xghoti jago piala tu, dan dan xsmpai semi final da kono tondang . kikiki !

nak bg kek PONYUUUU ?!!! xpayah la haiii...kang diporam plak pialo tu mcm di poramm tolo ponyu, sapo nak jawab ?

lastly : 

SEMOGA KEMENANGAN BERPIHAK PADE NOGORI TAUN NI KERGHANO NOGORI MMG PATOT MONANG, TIAP2 TAUN XPONAH XPOIE FINAL . TU NAMO EA NOGORI HEBAKKKKK !!! NOGORI KO ADO KO CENGGINI ??? KIKIKIKI...


HOBIN JANG HOBIN ! 
HOBIN SAMPAI LOMEH !!!


27 October 2011

cemburu sebagai pembakar semangat !


bukan cemburu pakwe kelip2 mata ngan pompuan lain

bukan cemburu kasih sayang di belah bagi

bukan cemburu tengok kebahagiaan orang lain

tapiiii...

*

*

*

*


CEMBURU


*

*


melihat kawan2 seperjuangan da sambung degree balik .
kalau dlu bole bangga belajar diploma only 2 years, then berlari-lari g amik degree dulu
b4 kawan-kawan yang lain sbb dorg dip tuk 3 taun .

akhirnya mereka berkejaran amik degree dulu dan tinggallah daku disini dengan kerjaya daku..

ermm do u know what i'm feel rite now ?


rase nk letak jawatan !! then pg sambung degree ngan kengkawan yg len .
sedih sangat sedih .

tapi ni kan yang aku pilih dulu, dan aku percaya ini lah petunjuk Tuhan yang terbaik masa aku dlm dilema
melihat tawaran sambung belajar dan tawaran kerja .
"ini" yang Dia bagi, so "ini" lah tempat paling sesuai untuk aku .

ok fine . aku akan trus kt sini dan akan trus berdoa semoga suatu hari nanti aku akan tetap sama mempunyai segulung ijazah seperti rakan2 yang lain jugak xkire lah ape jugak keadaan aku time tu .

harap Tuhan tunjukkan jalan dan permudahkan lah segala-galanya .
niat aku suci..

congratz 2 my dear frenz dilah, tika, mimi n ramai lagi yg da smbung degree ;)


26 October 2011

Sentap dgn angry birds, ni lah rupa sebenar Angry Birds ;) comelll !


Hai kamu-kamu semua ! dah abis raya depaaa ka ? kikiki...

cik fadh xde idea sgt lately ni nk update blog tapiiiiiiii...

nak meng'share ni haaaaa dpt dr share link FB td .

ni lahhh rupa sebenar angry bird yg kamu-kamu semua gilakan tu...

comelllll !


hohooooo cik fadh penah sentapppp ngan angry birds ni yer kawan2 .
mana taknyer, cik JM kalo kuaww ngan cik fadh time duduk2 tu
cepat je tangan die mintak gegurl cik fadh nk men angry birds .
kalo da dpt maen tu, haaaa mak mertua ko men williiii kt depan pown jgn harap nk ditolehnyer !
ni kan awek dok kt sebelah muka da menyeringaiiiiiii tahan geram !

cik fadh padam game angry birds ni nanti baru die sedauuuuu !


23 October 2011

Gadis Usher di Majlis Konvokesyen Ke-7 UTeM ;)


Assalamualaikum semua blogger-blogger yang amat kucintai, kikiki..
skema gile ayat se skema keadaanku di hari isnin dlm mood blues monday -___-
minggu ni malas nak lelawo, biau ler muka pucat, muka sembab, ku redhoo .
bos plak da start cuti rehat smpai deepavali, so daku pown cuti rehat jugak tapi rehat kt opis larh..
*ngantokknyer labuuu~

Dikesempatan mood mamai mamai berlagu ikan kekek ni, 
daku gagahkan jugak upload gambar sepanjang daku bekerja di hari minggu ini .

mari lah layannnnnn...
(music theme : music tiada suara)

tudung sponsor from UTeM ~ de Zahra





ntah kenapa cik fadh bergambar alone mst tegak mcm tu .
askar wataniah ker, gadis penyambut tetamu ni ?

hepi je kan, kaki masing2 xpayah cakap la bengkakkkk berdiri weyhh !

eh Yana Samsudin di sitewww . kemain eksaited gadis2 usher ni nk bergamboo..ko layankan je jemahhh...

xnak kalah, nak jugak pic berdua . bagi kt pakwe ler tewwww...

2nd day : we all in purple ;)


setia berdiri menanti tetamu-tetamu VVIP

tuan blogger yg "eh asal comel ?" hahaha...


alhamdulillah Majlis Konvokesyen Ke-7 UTeM telah melabuhkan tirainya .
kaki wuaaa smpai uma naik ke atas oiiii . bengkak rasenyer berdiri lelame dengan kasut bertutup .

tapi seronok sebab VVIP ni menghargai kita . 
dorang nak balik siap tggalkan pesan kat kami
TYT xsilap ckp "lepas ni semua boleh balik berehat yer, terima kasih"

so ilang trus rase penat tu bile orang hargai apa yang kita lakukan walaupun
hanya menjadi usher n penyambut tetamu ; )


20 October 2011

Kasut Kerajaan


kikiki tajuk letops2, moga dpt keyword "kerajaan" tu .

hohooo..

 Tuk sesape yg berkhidmat dalam kerajaan korang mesti ade mase2 kene pkai kasut tutup penuh kan n kaler kene gelap2 skit .
cik fadh mmg xminat sebenarnyer pakai kasut version kerajaan ni sbbnyerr
rase kaki mcm terpengapppp, pastu mst melecet kt tulang belakang tumit kaki tu . sakit taaaaauuuu !

tapi disebabkan tugas n komitmen untuk majlis konvokesyen ini
telah memaksa cik fadh memakai kasut kerajaan ni sbb takot pegawai atasan tegur masa kiter usher vip nnt .
nampak xsopan plak kalo jari jemari tu terjulur-julur keluarkan,
kang kalo da kene tegur org istana, xmerah padam muke kauu nokkk ? tamo tamoo...

so semalam cik fadh jenjalan jusco nk rembat lah 1 kasut kerajaan .
nahhhhhh tu diaaa pilihan kalbuuu..

rembat G Davin kt Carlo Rino . ade sale 50%, mmg kene gaya lar tu . tgah save budget gegiler ni ;)
i like getah keliling kasut tu..


hak hakkk lawak lahhhh ! mcm mane cik fadh bole berkenan kek kasut ni ontah lar..

sebenarnyer terlalu desperate tuk cari kasut, so bile sarung kasut ni rase mcm soft je tu yg rembat je tuh . ni kalo Datin tau cik fadh beli kasut mcm ni, maun die perli abiss .

tapi i suke la kasut ni, simple jer :)

jadi lar daripada xde langsung kaaannnnn..so mari berkhidmat untuk kerajaan ! yeayyy !

k la, nk g raptai kt dewan besar . tata uolsss ;)


Hari Ulangtahun Dato' Datin saya !


wuuuu da petang baru ley wish besday ma cik fadh kt sini .

pepagi kol sampai 2x tapi tak berangkat-angkat . 
wahhh ini xbagun lagi ke ape ?
nk kata balas tido pg terengganu tgok n9 vs t-team
semalam da rehat seharian dah , nasib n9 monang mak apak oiii .
kalo x sio-sio jalan jauh semato-mato tgok aksi nogori tu haaa..all da best n9 !

ok lets wish besday merekaaa...

20.10.2011

cantik tarikk tu sgt cantik kan .
maka pade angka itu datin sudah menjangkau umur 51 tahun, lagi 5 taun yo nk pencen . kikiki

my dad besday kelmarin marin tapi xbekesempatan update blog .
ini ulangtahun my dad yg ke-52 . tarikh besday my dad lagi cantik tow !

09.10.11

haaaa cantik kaannnn ?

abang cik fadh yg sulong plak besday dia pada tarikh ini :

01.10.2011

so mereka-mereka ni adalah insang paling tua di dalam family cik fadh .
jaral besday mereka hanya 9-10 hari saja .

setakat ni blum ade celebrate besday mereka besar-besaran .
igt nk balik dis week belik kek besar-besar untuk celebrate mereka tapi ade tuntutan kerja pulak .
xpe mybe next time .

for my dad, my mom n my brother :

"Selamat Hari Ulangtahun . Semoga kamu semua sentiasa dibawah lindung Allah s.w.t, dicucuri rahmat, dipanjnagkan umur, diberi kesihatan yang baik, di murahkan rezeki dan semoga hidup kalian semua sentiasa harmoni dan bahagia di kelilingi insan tersayang, insyaAllah"

nahhh kek ! sedapnyerrrr...


dato' datin cik fadh ;)


cer polukkk skitm bru romantikkk . montang2 masing2 da cecah angka 50-an
sombong ek ! kikikiki...


18 October 2011

Majlis Konvokesyen


wooooooo...
minggu ni 22-23 Oktober 2011 akan diadakan
Majlis Konvokesyen UTeM Ke-7
*yer baru ke-7 sbb UTeM wujud baru 10 tahun ;)


so di opis cik fadh masing2 sedang 

bertungkus lumus
berhempas pulas
bersengkang mata
berporak peranda 
keluar masuk meeting
ke hulu ke hilir
ke barohhh ke darekk *korang faham tak istilah nogori ni ? 

semuanyaaaaaa adalah 

  bagi memastikan majlis ini berlangsung dengan jayanyaaa..

memandangkan Pej. Pendaftar merupakan pentadbiran utama
yg menguruskan segala perihal berkenaan majlis utama universiti ini 
so semua staf kene libatkan diri lah .

bos cik fadh nmpaknyer sgt serabut sbb die flow manager tuk majlis ni
so die la yg kehulu kehilir kebarohh ke darekk tu . ngeee..
ksian plak, tp nk bt mcm mane tugas ni mmg tiap tahun die yg pegang, die yg ade pengalaman .
erghhhhh botak kepala nk susun skrip perjalanan smpai 5 6 skrip stand-by .

cik fadh sumbang ape ?
cik fadh jd JK Sambutan & Protokol ajoooo
mcm jd gadis usher2 gitew tuk tetamu VIP pade majlis tu nanti . 
so kene tauch-up lelawoo lar eh ? hik hik..miang ! *perlu ker ?

dah lelawo nanti, bnyak lar gmbo nak klik-klik khennn..
tggu yoo . minggu ni xley nk berjimba2 sgt lah walaupun esok gaji masuk kan .
sabtu ahad akan bekerja demi negara . huk huk caiyokkk !

tapiiiii....

mcm mane nk claim tido bangun kul 12 ek ?


nk cuti senin selasa tu, sayang plak sbb bulan sebelas nnt nk cuti2 mkn hanginn !
woooo sayang sayang . tido kek opis je lar kaan ? *hotak ko !
xpe deepavali pownn ado, bole tido seharian . ngeeeee 
*terok pangai anak dara nih !



fakta : tido yg cukup, awet muda. so ?



17 October 2011

Luluskn overtime : berpinau mata tgok duit OT


Setiap tgah bulan nk ke hujung2 bulan skit,
cik fadh akak menerima seguni dokumen kelulusan overtime *seguni tu tipu


bukanlah cik fadh yg kene luluskan, bos la yg luluskan tapi hakikatnyer 
mmg cik fadh kene luluskan setelah di 'sign' oleh bos then cik fadh luluskan la dalam sistem . ko ler yg kene tolong bukak sistem dan luluskan, xkn ler bos ko nk cari sesatu nama plak kan . xde keje len ke hape..
haaa gitew la kalo jd  PA . tugas membantu bos ;)
perghhhhh bahu boley jadi senget tau dok memegang tetikus klik lulus klik ok .

bila luluskan OT orang, 4 sure la tgok duit dorg dpt . perghhh letop2 .
ade tu kadang lagi besar dari gaji sendiri tau . mmg masyukkkk..
tapi mereka btol2 bekerja keras smpai xcukop masa bekerja .
kalo xde keje, ape kejadahnyanyer mereka OT kan . jadi berbaloi la pendapatan dengan usaha kaannn..
cik fadh yg jarang2 OT ni je la telan air liuq tagok OT2 dorg yg ratot2 yg riban2 tuh .

hohooooo~ mood jeles n dengki ! 
xnak luluskan bole ? hik hik *gelak kejam


jgn pandang muka, pndang bahu senget ! hikhikhik..*over !


16 October 2011

keturunan lulu, lala n lily abis sudahhhhh ;( ;(


Assalamualaikum semua,

Teringat awal- bela mereka dulu...

lulu

lala

lulu n lily

Rase mcm baru semalam rase seronok dpt bela makhluk2 comel lote ni . Seingat cik fadh, setahun yg lepas di bulan oktober jugak lar cik fadh start bela harmster ni . Dari 3 ekor, bertambah ke 8 ekor, kemudian 12 ekor, kemudian 14 ekor hingga ke 18 ekor semuanyer . Dr 1 sangkar 2 tingkat di tambah hingga jadi 3 sangkar dan salah satu sangkar ade 3 tingkat . Semua sangkar penuh dengan family harmster yg comel2 baru nk mulakan kehidupan di dunia ini . Meriah sgt rumahnyer, kalah rumah kita sendiri . Seronok dpt genggam bulu2 die yang lembut . Bila tetamu datang, harmster2 cik fadh merupakan satu daya tarikan tetamu2 tersebut . Kanak2 kecil sering datang petang2 semata-mata ingin bermain bersama mereka .

Bila da semakin bnyak, ayah cik fadh jual separuh dr anak2 lulu, lala & lily di kedai cina . Agak keberatan tapi kesian plak tgok ayah nk kene jage semua tu memandangkan cik fadh duduk di Melaka . Bukan xnk bawak ke Melaka cuma kenangkan kalo cik fadh balik kg, xde sape nk jage . Cik fadh plak jarang bawak keta balik Melaka .

Lama-kelamaan jumlah harmster tggal 4 ekor . Lulu Lala n Lily mmg cik fadh xbagi jual sbb sayang sgt2 tapi akhirnya mereka mati jugak sbb sakit . Takpe, haiwan kecil mcm ni hayat mmg xkn lamer . So tggal 4 ekor je cik fadh bela di rumah tu . Xnak pulak mereka ni beranak2 lagi, mgkin sumernyer sama jantina kot..(terseksa batin).

Weekend baru ni balik kuala pilah . Sabtu pagi after bek1, trus kuarkan lulu4 ni masukkan dlm sangkar kecik . Cik fadh nk basuh sangkar besar mereka . Then mandikan semua lulu4 ni, siram2 sikit2 je air dlm sangkar tu, kendian jemur kejap all lulu4 kt atas rumput . Bila da tgok bulu kering skit cik fadh angkat letak kt tmpt teduh . Cik fadh g mandi, peh tu g kuar ngan Dato' ngulor2 kt pekan . Balik je rumah mmg xigt pape . Dato' Datin cecepat siap g kenduri kawen . After solat zohor, cik fadh kua uma sat then terdengar mcm bunyi haiwan mengerang . OMG OMG ! lulu4 terkena pancaran matahari dekat tmpt last cik fadh teduhkan mereka !!!!

2 ekor dah mati keras (mereka mmg da sakit sbb bulu da xkembang), sekor mengerang, sekor lagi lemah dan  sedang memeluk lagi sekor yg mengerang tu . NAK NANGIS OKEH NAK NANGISSSS ! 

Cik fadh keluarkan mereka smua dari sangkar tu . Yang 2 ekor masih idup cik fadh letak kt tapak tangan minta maap sgt2 kt dorang . Lantak lar dorang faham ke x, jnji nk mintak maaf jugak . SADISSS !

Kemudian letakkan 2 ekor yang lemah tu kt tmpat yg sesuai . After 20 minit, yang mengerang mati . Then esoknyer yang lemah pown mati . SO ZERO ! xde langsung yg tggal, xde...

Sedih sgt2, akhirnya atas kelalaian cik fadh sendiri, mereka semua mati . Tido pown xlena sbb salahkan diri sendiri xsudah2 ;( sungguh menyesal sbb before ni jemur dorang pown, dorang rileks jer . Siap sembur pewangi dorang lagi kt tmpt panas, dorg aktif je even di bawah matahari . tapi kenapa semalam dorg xtahan panas dahh ? tpi cuaca kelmarin panasnyer mmg luar biase . cik fadh sendiri mengadu "knapa panas sgt hari ni" . ermm mgkin dah ajal merka semua . SAYA MINTAK MAAF SANGAT2 KAT AWAK SEMUA LULU4 ;(

Ini mereka LULU4 :




Sekarang mereka dah xde, so xde lagi hari sabtu memandikan mereka, membersihkan sangkar mereka, memotong carrot tuk mereka . Saya redhaaa...;(


13 October 2011

2nd interview : berjuang untuk status TETAP pulak ;) :selesaiiiii...


alhmdulillah, seperti semua sedia maklum (perghh ayat retiss)
cik fadh telah menghadiri interview untuk jawatan tetap semalam .

kami kontrak di situ ade 11 orang,
so 11 calon dalam, lebey kurang belas2 jugak calon luar . saingan amat sengit !

tuk jawatan tetap mgkin die akan pilih dr calon dalam, wallahualam..
kontrak untuk calon luar .

kami calon dalam mmg havoc sgt, pantang jumpa . nek segan plak dengan calon luar .
mereka pandang jer, tp almost junior kami dr poli pd jugak ;)





NYAWAku....

ermm so far ok, cume terkilan sebab terhad sgt untuk bercakap memandangkan kami masuk serami 6 orang (1st sesion) . then baru 5 org 5 org masuk untuk ditemuduga .

tak tau lah ape yg dijawab oleh cik fadh n kawan2 smpai berdebat panas . hohooo..
lamer jugak la kitorg punyer sesi, dekat 35 minit mcm tu .
sesi len 20 minit da settle . 

hope ape yg kami rapik2kan dalam temuduga tu ade point yg bolet diterima panel .
pade cik fadh, temuduga ni mcm asal ada jer .
mgkin keputusan lebih bergantung kepada surat perakuan/ komen2 bos kiter seminggu sebelum temuduga .

ape la yang bos cik fadh komen pasal cik fadh ek ??

dengarnyer macan "amat baik" wakakaka prasan !!

hope ade la rezeki dapat tetap ni, tapi kalo xde, xpe mgkin ade rezeki dilain hari kannn..
taun depan waran tetap dah xbeku lagi dah, untung2 dapat serap trus semuanyakan .
insyaAllah...




nota kaki : hari2 berdebar bile dpt surat, takot2 surat "sukacita" atau "dukacita"
wuaaaaaaaaaa !


12 October 2011

nebesss nebesss, nervous lah !


huhhh seharian dok rileks badan
tapi dalam pale otak xya cakap lar cm ner serabutnyer .

mcm nk pecahhh jer, tp tahap pecah ni xley kalahkan prasaan pecahhh
mase ngadap 1st interview dulu .

igt itu lar pertama, itulah terakhir kalinya
tp nk buat mcm mane, jawatan yang ada skang hanya kontrak .
nk diserapkan ke tetap wajib lah kene interview lagi kan .

agak2 la pe je soalan dorang nak tnya ek ?
misi, visi tu tnya ker ? mgkin xla kot . cer ko tnyer org keje tetap yg 2 3 tahun tu
hapal ke misi visi ? haram jadahnyer la cik fadh rase jadi inikan yg da keje dekat 10 20 tahun khennnn..
panel interview pown xpasti agaknyer . 

heheee...^__^

cik fadh rase kannnn soklan ni pasti die tnyer larrr sbb da tnye experience org len

"apakah penambahbaikan yang awak rasakan perlu dlm kerja sebagai setiausaha ini?"

jawapan adalah seperti berikut :

bla bla bla bla blaaaaaa esok je cik fadh bebelkan yer . ekcelli masih mencari idea yg bernas nih..

korang ade idea x ? share plish..

bantu lah saya bantu lah saya ;( xnak bantu, doakan saja sudah cukup .

buku nota cik fadh ni ntah ape cik fadh coretkan ntah, segala2 kt laman web UTeM dicatitnya .
sekali xde tnye langsung . perghhh haruuuuu jer..

caiyokkkkkkk !


11 October 2011

wordless wednesday : PELIK TAPI BENAR only in Malaysia


igt POLIS bole park sesuka hati ke hahhhh !

BM failed !

mmg COOL !

hotakkkk die !


something yg menarik di Jonker Walk


dulu mase g Jonker Walk juz lalu je gerai ni, singgah dan tengok2 je punuh minat
tp xbuat pown..

tp kali ni singgah dan try . sgt comel n memberi idea untuk hari "mendatang" .
sape yg g Jonker Walk mst prasan uncle dan auntie yg sgt sopan santun budi bicara ni ewahhhhh..
eh ! da kenapa kauuu kiah ?? hik hik..

ermm let's see this Uncle & Auntie punya kreativiti !

*

*

*

*

*


cik fadh try keychain dulu . comel kan doodle tu ?
Auntie tu xfaham style tudung yg kitorg nk, time tu plak masing2 pakai belit2,
Auntie tu bole lukis atas kertas pkai shawl belit2 jugak
tapi kami nak memudahkan, kami juz ckp "auntie lukis cartoon pkai tudung bla bla bla jer"
ok die paham then lakar atas kertas . kami tunjuk ibu jari gooooooD !


Auntie lukis gambar, Uncle tulis name..

nape Atyn Dan Fadh jer ?

sbb ekcelli nk bg mcm gift2 giteww ler kt si atyn ni
sbb kelmarin bg cik fadh kek SR ;) 

ni kire balas gift lerr..ngeeee;) so jeles melihat cik atyn ade keychain cenggituu,
cik fadh pown nk bt jugak .

murah je weyhh . dua keychain tu RM7 sajooo !

bnyak lagi barang2 len dorg ley buat . Bekas hp, bekas make-up, wallet, dan bantal pown adoo .
mst cute kan dpt bantal ade tulis2 nama kiter siap cartoon2 comel .


ok sekian saja, sape yg teringin bole mintak kt cik fadh ;)
*wahhh bajet kaya nk bg semua org ^^




10 October 2011

weekend ; jimba dan claim ^___^


cter da basi tapi bru teringat plak bile tgok pic kt fon .
"eh ni lom masok blog lagi" *wajib ea masuk blog ? haha

kisah kami 1 rumah tak tau mane nk jimba memalam sabtu ni kan..
after beli adiah tuk wedding member PA UTeM
*pic kendian cik fadh kongsi ea

kami pown cabot lari ker Jonker Walk 

cik fadh cik atyn

mereka ber'3 cik syeeda keding, cik jane bulat & cik atyn buncit ;)

muka kami mcm lebey kurang kan ? tp kalo real xdo lahhh..
hik hik, she is jane bulat ! i xbulat..hahaha

we all again !

sgt2 COMEL nk MAMP ! rase nk culik je budak bijak ni .
bile kitorg tgok die, die mmg bt muncung mcm tu agak lamerr, rase mcm patung machine plak .

see ! comel kan . die terkejut plak tgok org buat muncung lgi besar dr die . haha !
2x kitorg jumpa dak comel ni, odw balik pown singgah nk jmpe die .
she say "tatak, papai" so cuteeee !!!! 

odw ke tmpat parking, jumpa manusia ni . bapakkkk ar !

jane gatal pegang t*t*k die !


lengang dah pownnn ;)

itu saja jimba2 minggu ini bersama teman sebumbung ^^

ahad, cik fadh trun k.l dgn cik JM ade hal .
smpai uma around 11.30 p.m, ouh sgt sadisss .
xpe demi mase depan kami jugak, so kene berkorban skit ;)
maybe after dis, we all akn selalu ulang alik k.l untuk "ini" .


nota kaki : malam td claim tido dr jam 10 mlm, bgun pagi td sgt PUASS MATA ;)