Pages

29 December 2011

Potluck hujung tahun 2011;)


bak kata Pendaftar kami,

"adakah ini jamuan untuk meraikan SBPA ? hehe" *tersengih comel

ouhhh tidak tidak, ini jamuan hujung tahun larrr En.Hasan..
konon nk semangat kerja tuk Tahun Baru 2012 gitewww...

menu konsep : potluck 

layan gamba yok !

makan pisang pown sodappppp !

3 dessert from ratu dessert Pej.Pendaftar : kakyat !!!

menu utama : nasi ayam bedepott ! penah dengar ?

our team !

pipi xnak kalah masing yer ! that's Madam Lala !

alololooo comel madam ngan our menu !

mmg cantik la agar2 pelangi kakyat buat ni !

cik fadh again with our menu ;)

*

*

last but not least ;

*

*

*

*

*

that is our STAR in the office !

RAJA AZMI !


cik fadh mmg photographer die sepanjang mase..;(



for all team BDQ & Pej. Am Pendaftar 
cik fadh sgt2 happy bersama kakak2 n abang2 semua .
uols time kerja mulot xbanyak, senyap je office kiter ni . bagus !
tapi bile da kene topik, perghhh havoc kemain .
seronok !!!

diam x diam, setahun dah pown cik fadh kerja kat bahagian ni
alhamdulillah, semua berjalan lancar n saling bantu membantu memberi petunjuk .
hope our relation till the end even akan ade reshuffle nanti pown
kiter tetap dibawah 1 bumbung iaitu UTeM rite ?

muahhhhhh love uols like a song ! 
bole gitew ?


Mesin Basuh punyer hal !

Salam penghulu hari ;) 

Kejap je jumaat kembali lg, rase baru masuk keje hr selasa kelmarin . gagagaga.. esok da cuti balik, mggu depan mcm nk sambung cuti sampai rabu lar tapi take an emergency leave la sbb da xley nk mohon cuti kan..tu je cara yg ade tuk bercuti..lantak lar haiiii..janji coootiiii..So pagi td, dengan gigihnyer i bongkar dan hangkutttttt semua comforter, cadar, tuala, telekung yg mane tebal2 tu tuk basuh kat rumah nnt..bijak x anak omak ni ?

ikhsan : google

Bukan apo, kek uma melako ni washing machine ea MANUAL ! naik jenuh nk tunggu air penuh ko tau, setiap mase nk kene bangun g putarr mesin tu, da bis putar, buang air, masuk balik air baru, buang lagi . nk perah kering pindah plak sebelah . kene plak membasuh mase tengah tgok tentang Dhia, xke mcm menganggu konsentrasi ? setakat baju pakai hari2 tu bole lar lagi layankan mesin manual ni, tapi nk basuh yg tebal2 ni memang 2 3 trip kot bru selesai sebab muatan mesin manual kt rumah tu pown xbesar...

ikhsan : google

So campak je dlm washing machine Datin yg sebijik mcm gambar kt atas tu, tau2 da siap ! kan senang ? muatan pown lebey besar, kuasa putaran pown lebih HEBAT ! tu nsib bek 7kg yo, kalo yg 10kg tu, rase nk bawak yo tilam tu balik sumbat dlm mesin basuh Datin ! kakakaka..

sambil basuh baju, sambil goreng ikan, sambil goreng ikan, sambil tgok tv . pg dapur balik, ikan hangus . clap clap clap !!!!

28 December 2011

imbas kembali azam 2011

imbas kembali beberapa azam 2011 ;) cik fadh copy tros kt bawah..


1 – suda kerja an ? so pastilah mau jadi seorang setiausaha yang dedikasi dan disayangi bos gitu ! yang pasti filling mst mantoppp . hahaha sbb most secretary malas bt filling an . 
pencapaian -  alhamdulillah setakat ni baik2 shj ;)

2 – suda kerja, suda pegang duit sendiri an ? so pastilah mau bt simpanan baek punyer tuk mase depan . kate nk kawen 4 tahun dr sekarang an . wahhhh ! hahaha
pencapaian - alhamdulillah simpanan tu ade ;)

3 – most importance thing is I want to be a good muslimah, a good girl, a good daughter, a good friend, a good couple also ! ngeee…hopefully !
pencapaian - Semoga dikuatkan iman sentiasa .insyaAllah..

4 – nak mule kumpul harta xkesah la harta yg kecil2 ikut kemampuan mcm rumah ke, kereta ke, peralatan letrik umah ke, emas2 ke, iphone ke (wahhhh), heel (kate secretary) n ape2 la yang berbaloi . yang ponting ASB kasi penuh dulu haaa…
pencapaian - harta skit2 tu ade la tmbah2 . yg besar2 blom lg..masih syg nk melabur sbb nk bg ASB penuh..hehe

5 -  mcm nk ubah imej tp tatau la imej ape aku nk ubah kt tubuh badan aku ni . ermmm t aku fikir an balik . ni saje list je dulu . huhu
pencapaian - alhamdulillah sihat n berjaya GEMOK ! otomatik imej berubah la kan ? ergh !

6 – igt mcm nk jadi dealer jual harmster memandangkan harmster aku rajin menternak an . kah3 . ishhh income tu derrr…
pencapaian - berjaya jadi dealer harmster awal2 tahun dulu, tp beberapa bulan yang lalu da letak jawatan sbb semuanyer MATI !

========================================================================

ok yg wana purple tu cik fadh da sertakan sekali pencapaian pada tahun ini . Alhamudulillah mostly bnyak yg tercapai tp masih dalam peringkat untuk menambahbaikkan lagi kehidupan bujang ini . Semoga 2012 yg akan datang ni akan membawakan rahmat dan rezeki yang melimpah kepada cik fadh . insyaAllah..

hope dapat listkan azam 2012 n lebih tekad tuk capai azam tu nnt ;)


ouh ini muke sambutan new year taun lepas !

muke sambutan new year tahun ini g mana yaaaa rupanya ?


spa time !


ekekeke...
xde la nk time sgt sbb ni mggu lepas punyer cter..
la ni bru nk update sbb bru dpt gambau dr fon member..
fon sendirik bateri low . dan dan la time cik fadh tgah mood mood spa
die nk low . susah jugak pakai smart phone ni sbb bile bateri da low sgt2,
camera langsung xbole pakai...save bateri ler knonnn..

cadangan nk g spa ni tetibe je time balik keje last week..
housemate stress sgt kt tmpt keje
da dekat nk smpai uma die ajak cik fadh g SPA..
i pown ok je...terus belok simpang..

pilihan SPA kali ini is Anggun Ayu Spa
bole tahan environment die..
try try je dulu service Aroma Therapy Massage
ermmm bole tahan sedap n segar badan..
RM50 for 1hour..ok kan ?

let's cekidauttt..sori pic xbape nk clear..



buku2 ni btol2 buat cik fadh geram nk bace . 
tapi baru amik 1 buku, cik jemput ke dalam tukar pakaian....
-___________________-!

ko nak ber SPA SPA ke nk bace buku jenab ????
erk !


pipi tu melampau2 la skang naiknyer..nk kene massage jugak kot kasi kecut skit ?
ok ?


26 December 2011

sudah tiada kebebasan berblogging ?


Sebenarnya banyak benda nak diluah, banyak bende yg tak terluah . Kalau dulu, blog adalah tempat cik fadh berkongsi segala-galanya tanpa ada satu pown yang terkecuali tapi sekarang tak semudah itu sebab terlalu banyak silent reader yg sangat2 mengenali diri ini . cewahhhhhh ! da kenape engkau ni cik fadh ???

Betol, ini bukan main2 . 

Kalau nk bercerita perihal kerja, ouh NO ! silent reader da ramai kt tmpt kerja ni . hahaha ! * salah sendiri jugak open link kt FB knon nk ping2 ke group blog di FB khennn..kikiki..

Kalau nk bercerita perihal cinta, keseronokan, kebahagiaan, kedukaan pown terbatas jugak sbb ouh NO ! adik beradik, ipar duai cik JM juga sudah mengenali blog ini . Tahukah anda, gelaran cik fadh sudah kekal di dalam family cik JM di kala kami bertemu ? besarkan penggaruh blog cik fadh ini ???

Kalau nk bercerita perihal diri banyak sgt nnt ouh NO ! ada plak stalker ntah datang dari mana2 duk kecam sini sana . Kadang nak je jawabkan 
"hello ! susahkan tuan/ puan ke ? ade guna duit tuan/ puan ke? kalau ada rasa iri hati, sila jangan baca blog saya"  haha manusia kannnn...

Kadang-kadang kan, cik fadh da karang entry dan da siap pown, akhirnya ternampak button DELETE . eh tertekan plak button tu ! -______-' 

Ini semua demi menjaga sensetiviti orang di sekeliling . Jadi, dimanakah kebebasan untuk berblogging seperti dahulu ? dimanakah hak empunya blog ?

Ermm redha je lar..muhasabah diri sendiri je la nampaknyer kalau berhadapan dengan situasi tertekan atau rase nk kecam orang bertubi2 pown kene pendam..gagaga..


nota kecil : SBPA da tangguh ke 15 Jan 2012, so ade gape mase bole la mohon cuti . Sekali nk mohon cuti tengok sistem 

"PENUTUPAN SKRIN PERMOHONAN CUTI REHAT BAGI PROSES PENGUMPULAN GANTIAN CUTI REHAT (GCR) DAN MEMBAWA BAKI CUTI REHAT YANG TIDAK DAPAT DIHABISKAN KE TAHUN HADAPAN"


grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....da terlepas tarikh tutup 23hb hari tu ! wuarghhhhhhhhh rase nk jerit kuat2 bia bergegar bangunan canselori UTeM nih !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-____-' aku yg salah sebenarnyer ! takot sgt nk mohon cuti, smpai da tutup permohonan baru nk terhegeh2 mohon cuti sbb bos pown mohon cuti on that day . Len kali jangan ikut bos, ko nk cuti ko cuti je la cik fadh oiii ! SADISSS la !!!


aku nangis tau xley nk mohon cuti td . percaya x ?




22 December 2011

bezanya remaja zaman dahulu dan sekarang



Budak dulu kalau org tua sedang bercakap, cuma dengar dan tak menyampuk.
Budak sekarang kalau org tua sedang bercakap, die boleh dok tgah2 menyampuk smpai org tua dok terhangguk2 percaya ape die cter.

Budak dulu kalau pergi sekolah boleh pergi sendiri. 
Budak sekarang kena hantar dan ambil sbb mak apak xpercaya nk lepaskan anak balik sendiri, takot merayap !

Budak dulu kalau hari raya habis satu kampung dia pergi beraya. 
Budak sekarang kat umah sebelah pun tak mau pegi beraya, asyik tgk tv xpon golek2 men sms ngan jantung hati !

Budak dulu kalau kena pukul ngan cikgu takut nak bagitau ibubapa, nanti kena tambah lagi. 
Budak sekarang Cikgu pulak takut nak pukul.

Budak dulu kalau petang2 turun main ramai2. 
Budak sekarang dok uma mengadap game/ facebook or twitter . Advance lg kalo ngadap blog . haha

Budak dulu nak makan KFC pun susah. 
Budak sekarang naik muak makan KFC, itu pown xberapa nk layan dah KFC, asik ler mcD !

Budak dulu kalau sedara mara datang rumah kena pegi kenal tetamu. 
Budak sekarang lari masuk bilik dok bertapa smpai tetamu balik . pelik !

Budak dulu kalau suruh buat kerja, rajinn. 
Budak sekarang buat kerja buat jugak, tp mulut xberhenti merungut dengan muka mcm tempe basi . haha !

Budak dulu memang terer panjat pokok, berenang, menyelam, main sembunyi2. 
Budak sekarang xya peluh nk bermain, dok je ngadap game pown masih fun pade diorang .

Budak dulu kenal semua budak2 kat kg / taman. 
Budak sekarang, jiran sebelah rumah pown susah nk bertegur .

Budak dulu mak slalu bagi list p kedai beli kelapa parut/ubat nyamuk/telur(contoh). 
Budak sekarang mak bapak plak yg tgok list keperluan diorang . aje gile !

Dressing skolah budak dulu : yang lelakinya pakai seluar pendek, yang perempuannya pakai pinafore. 
Budak skarang darjah 1 dah pakai seluar panjang & baju kurung ~ Alhamdulillah 
(dalam masa yg sama ramai jer tuka uniform lepas tamat waktu persekolahan)

Budak dulu mak slalu suap makan, 
Budak sekarang maid yang suap...

Budak dulu panggil mak dia 'mak' 'ayah' 'abah', 
Budak sekarang panggil 'mummy' 'daddy', 'mama' 'papa' 

budak dulu kaki mesti kudis, parut, bekas birat, 
Budak sekarang kaki licin je (tgok kaki masing2 kalo anda budak zaman dulu)

Budak dulu untung sebab dapat pegi ngaji, 
Budak skarang...eh kat mana korang anta anak orang ngaji? aku tengah cari ler ni.

Budak dulu report card cikgu suruh bawak balik tunjuk kat mak ayah untuk disign, 
Budak sekarang siap ada report card day.

Budak dulu-dulu kalau suka dengan someone sampai malu nak lalu depan kelas.
Budak-budak zaman sekarang kalau suka terus confess dia punya perasaan.

Budak dulu-dulu kalau nak buat bedak sejuk kena peramkan dulu beras lepas semalaman baru boleh guna,
tapi budak zaman sekarang dah sibuk suruh ummi beli compact powder silky girl kononnya nak cantik macam adik Sharifah Amani.

Budak dulu-dulu kalau kena rotan kt sekolah, diam jer 
budak sekarang kene rotan siap report kt parents n tokok tambah cerita lagi smpai mak ayah pergi serang cikgu padahal anak dia sendiri perangai nakal na'uzzubillah.

Dulu-dulu ngadu ngan mak kena pukul ngan cikgu, dpt "padan muka" je. bukan nak kesian pun. tapi dh besar2 ni alhamdulillah la jadi manusia
bdk skrg? pakat ramai2 g belasah balik cikgu. adui dunia2.. masyarakat mcm mana la yg kita nak lahirkan??


sumber : email rakan sejawat tp ayat hijau diubah sikit2 mengikut pengalaman cik fadh ;)


19 December 2011

jimba dgn housemate ;)


gaji udah masyukkkk, bulan ni pown masing2 agak masyukkkk...
so lets masyukkkkk kan perotttt..

ekcelli we all da lame x togethergether kua mengular memalam .
masing2 sgt BAIKKKK je dok uma diam2 layan masterchef tow !
baguskan gadis2 seperti kami . gagagagaga ! 
kua ngan bf tolak tepi la..kiki

da hujung2 tahun ni masing2 agak sibukkan.. 
so nk ilangkan stress ubatnyer HANYA makan n makan .
btol ?

pipi semakin bulat itu bukan timbang taranyer yer kawan2..

menu : burung puyuh pedas, tomyam campur, kailan ikan masin & telur dadorrrr...
Restoran London Seafood nyummy !

khusyuk + asyikkkk sekali..

London Seafood ni mmg feveret restoran cik fadh n cik JM kt melaka ni .
memenuhi citarase kami .
housemate pown selera je mkn without any complaining .

so puaslah hati kami makan2 dengan ketawa xingat dunia .
meluat meja sebelah tgok kitorg ketawa sakan nak amat .
astagfirullahalazim...


cumaaa...

hujung tahun ni xdapat la nk cuti panjang macam semua org . sadisss la jugak .
mmg bnyak keje tp bukan mengeluhkan keje tu, 
juz terkilan xdapat cuti panjang je sebab adik n kakak cik fadh ade kt umah skang .
so xdapat nk spent time mase kat rumah dgn dorg .
itu yg terkilankan sgt2 . lg 2minggu masing2 da masuk stdy balik, bilenyer mase nk jumpa jalan2 ke ape ke.. tggu hujung mggu je la kan..sedih la ;(
keje mmg la keje, buat je keje mcm biase, tade hal pown..
cuma terkilan xbole nk cuti jer . 

status fb : 

apparently i need a long rest to the end of this year but i can't ! really2 want a holiday juz like our school holiday or semester break like my old life...work very hard on 21 years old..so sad !!



ok sangat rindukan cuti sekolah/ cuti semester seperti dulu2..

it's ok, ade banyak hikmahnyer kan ?



lelaki umpama bluetooth, perempuan umpama wifi !


maaflah lately blog agak terabai .
tiada kesempatan, tiada idea, tiada masa .

now take 5 , read some quotes yg sgt menarik di emailkan dari rakan sejawat..

jemput nilaikan kebenarannya ;)




mari sokong reramai !!!!


yg lelaki setuju ngakkkk ?



14 December 2011

SPBA & Kapal Selam



haha saje nk share . mende ni tgok kt oh ! media : )

malaysia punyer ley pakai kt laut n darat..yg len mane bole kan kan ?
kecanggihan malaysia terserlah disiteww...kikiki..
xbek ahhh peperli, malaysia aman makmur, negara berdaya saing . 
kt melaka ade per kapal selam ? tp blom sempat dok melawat kapal selam kt klebang tu ha..
hujung minggu manjang penuh je xtvt nyer..

dis week konon nk mengantau sepupu kawen belah lelaki .

TAPIIII !

tetibe semua staf Pejabat Pendaftar di pelawa untuk bekerja lebih masa
untuk selesaikan SBPA sebelum roadshow 1 UTeM dilaksanakan..
perghhhhhhh gitew sekali penangan SBPA kan ?

but i really2 takjub la bile bos i da tunjukkan lompatan gaji yg begitu ASYIKKKK sekali
melalui pergerakan gaji bulan april ini...gagagagaga...
lagi pown i xde opsyen opsyen, dah lantikan mula tahun depan so wajiblah pilih SBPA ni .

jadi semangat sungguh nk kojerw sabtu ahad ni . lg pown i masih mudah belia
xde suami xde anak, xde komitmen mop lantai, basuh baju 2 bakul kan kan..
so moh ler kiter kojerw weekend nih ....

igt x dulu mase interview keje semuanyer kate BOLEH !
boleh buat itu boleh buat ini . so katakan BOLEH ! 

adehhhhh -_____-!


12 December 2011

shooping + makan : mane best ?


dah kebetulan smpai k.l tuk majlis kawen sepupu cik fadh hr tu, cik fadh mmg xpernah lepaskan peluang atau masa kt k.l tu dgn duduk2 kosong je . pale otak sentiasa ade idea nk pg situ pg sini . bab shopping mmg fresh pale otak even mata da sembab xcukop tido..lepas tu hasut kazen sini, hasut kazen sane ajak merayap . kepalanyer da tentu2 la si penghasut kan sbb b4 ni si penghasut pernah dok k.l tuk a few months keje part time, so selok belok semua tau la skit2 BUT kalo nek LRT o monorail je lar si penghasut reti, kalo drive berkecapuih berpoluh2 la dok sesat x sudah2..bley bergadoh laki bini ko tau nk jenjalan kt k.l ni !!

malam ahad : kenderaan LRT n kete 
* g jalan TAR - bawak segerombolan sedare mare shopping tudung
* g downtown - cuci mata smpai dkt kul 4 pagi, xde yg berkenan -__-

ahad : kerah tenaga abg tuk jd driver bawak daku jenjalan . 
* g chow kit - tunang abg nk beli tikar getah
* g Pavi - beli handbag . kt melaka kaler tu da bis, so kt sane ade last stok kaler tu . sukaaa !


beli RM180 n above dpt member card percuma siap dengan nose privelege voucher ! + sukaaa!
suh tunang abg beli kasut jugak so RM2++ dengan rasminya dpt la keistimewaan tu sumer..gagaga


da penuhi hasrat hati so next !

* g IKEA - 1st time pg, kerah jugak abg suh bawak ke sane semata2 teringin nk makan meatball yg korang salu sebut2 tuh ! teringin bebenor anak tekak ni nk merase . dok jauh kan, so susah la nk merase bnde alah ni..yeahh cik fadh JAKUN ! kikiki...

meh tgok gambau !

kuah die + rasberri tu yg buat sedap meatbeall ni kot..meatball bese2 jer..

love daim cake very much !


tulang menulang kt atas tu dak JM punyer . 
suke la tgok die makan, licin, kemas n teratur ! kakakaka

note : chicken wing, muffin blueberry n almond xsodap !
terima kasih abg & tunang sbb belanja kami makan . len kali bawak jalan lagi ea eaaa !


next shopping time smbil membawa perot yg membulat . astaggaaaaa...

eh perot xnmpak bulat tp dagu yg bulat ? ok masih peram mkn dlm tempolok !!

da hongehhh tu muko dak JM cenggitu ! kakaka..

dok la belek xsudah2, boli ea x jugak ! grrrrr...

xnak boli, bia eden yg boli..gagaga..
trang tang tangggggggg...

*

*

*

*

*

*
Jall Laundry Bag ! 
kek umah, jall cik fadh da serupa tong sampah koyak rabak..ish ish !

murah murah RM8.90 sajo !

Malma Mirror
nak jugak mende alah ni ha..
sekeping RM2.90, so 3 keping RM 8.70 ;)

Tolsby Frame . unik ! 
1 tuk dak JM 1 utk aku ! 1 utk engkau, 2 utk aku..gitewwwww..kikiki
lagi murah cuma RM4.90 ajerrr..

ok thats all . igt nk cri single bed tp xde yg berkenan plak..
dah ade rumah sendiri nnt bole la pi redah IKEA ni lagi . seronok !
cik fadh pown suka decorate rumah tau tau..tggu masooo yo ni..


tata !


11 December 2011

kipas pengantin


Entry sebelum ni kawen kan, skang kipas pengantin plak . haha ! xreti dah tajuk ape nk letak so meh ler share skit gambau sempenan kazen cik fadh kawen sabtu (10/12/2011) kelmarin..ni pengalaman pertama cik fadh dilantik menjadi pengapit . so tema pengapit adalah warna cream . perghhh pengapit pown kene ade tema biau selaras dgn wana baju melayu pengapit lelaki, baru la cantik kan dok atas pelamin..ngeeee;)


inilah pasangan pengapit cik fadh ! 

kemain tiggi even cik fadh da pakai wedges 4inch tetap xley lawan . grrrr
pakcik ni bf kepada kazen cik fadh . means bakal adik ipar kepada pengantin .
kazen cik fadh lg kecik n rendah skit dr cik fadh, bf diaaaaaa mak aihhh kemain menjulangg tggi..
t dorang kawen, cik fadh suggest kazen cik fadh pakai heels 7 inch ! kikiki

awat kepala teleng ? hohooo...tuk bagi pose gedik ! auewwww u gediknyerrr -____-

ini bridesmaid a.k.a anak2 buah saudara cik fadh .

version berdiri 

so kami semua akan jadi bridesmaid kepada 

pasangan pengantin

kak ija & faizal

tahniahh tahniahhh !

*

*

*

*

*

*


*

*

*

*

nota kecil : photog kan suh cik fadh kipas perlahan2 skit . ouchhh ! i kipas pengantin mcm nk terbang veil die . kikiki . nk buek mcm mano, bukan ade tutorial cara kipas pengantin kan kan .
xpe 1st time..ngeeeee;)


09 December 2011

kawen !


juz a simple entry to wish bride to be on tomorrow !
3 Disember 2011


esok kazen cik fadh nak kawen
dan malam ni cik fadh akan gerak g k.l .
kamik jadi pengapit, jadi kamik WAJIB datang . ekekekeke...

pic tu wish card 4 they all berdua..bt sendirik je sbb xsempat beli kad..
sejak menjak keje ni, sape2 je kawen dlm family cik fadh la yg kene belikan adiah wakil family..
datin take an advantage u know ! haha it's ok, da de duit sendirikan, xsalah melabur tu
kazen2 kawen..


so, hepi weekend uols ;)


08 December 2011

tag dr sis Rara : Lagu Mengimbas Kenangan ;)


morning uols !
dalam sejarah hidup berblog, rasenyer hari ni la terciptanya SEJARAH
cik fadh update blog seawal jam 8.30 pagi !!
nk jawab tag dr sis rara  yg lagi gigih update blog pepagi n tag blogger .
hehe rasenyer topik yang dibincangkan ni dari Hot FM pagi td kan ?
tentang lagu yang mengimbas kenangan lamer . ade jugak cik fadh dengar sekejap time drive g keje pagi td .
disebabkan tmpt kerja dan rumah xsmpai pown 10 minit, so xpat lar dengar panjang lebarrr..

cuma tertarik dengan kakak ni, die punyer lar layan lagu lamer kt radio mase drive
smpai kete die kene langgar dari belakang .
org yg langgar tu maki2 die xde lesen lar ape lar..
now akhirnya da jd suami kakak tu . hihi suweettttttt...

ermm kenangan cik fadh pasal lagu lame ni bnyak..
sumernyer ade sentimental value n kenangan tersendiri .
lagu lamer ni ko dok ulang beratus kali pown xjemu .
lagu skang ? TURUN je CARTA muak lar den mendongar ea..haha !

lagu paling menyentuh HATI ialahhh...

LAYU DIHUJUNG MEKAR 
penyanyi die RIO

korang pernah dengar x weyhhh ??

nah share lirik..

Haruskah ku terus melayani perasaan
Meski pun ku tahu itu hanyalah khayalan

( 1 )
Cintaku padamu haruskah aku teruskan
Kerana ku tahu dirimu sudah berteman

Tiada ertinya
Apakah akhirnya percintaan

( 2 )
Pohon cinta yang dulu mekar berbunga
Kini tandus tiada bermaya
Bunga cinta yang dulu mekar mewangi
Kini layu di pusara bumi

Tidak mungkin kembang lagi dan berseri

( ulang 1 )
( ulang 2 2X ) 

sob sob sob..lagu ni 2 tahun lepas pernah ade kene mengena ngan cik fadh ;(
cik fadh ade kapel da mase tu iaitu cik ijut , dalam mase yg same cik fadh ade kenal ngan sorang mamat ni .
dengan cik ijut, kitorg ni bercinta PJJ, so xselalu dpt spent time sesame
sbb die football player ATM, so manjang bz je nak amat smpai nek fed up !
datang la sorang mamat ni menghiburkan hati yg sunyi..ekekekekeek...
tp mamat ni serba salah sbb cik fadh da berpunya time tu..

so die tuju lagu tu kt cik fadh . tacingg weyhhh !
sbb da 2 3 bulan kenal, stdy tmpt yg same, balik kg, kadang tumpang die semua, we all jd rapat..
so tipu lar kalo xde wujud perasaan kan bile da terlalu rapat .
cik ijut makin lame makin jauh n makin sibuk..

dipendekkan cerita even perit n masih sayang kt cik ijut
akhirnya cik fadh nekad tuk pilih mamat tu..
wink winkkk ! cinta monyet ke korang rase ???

xlarrrrr...mamat tu still ade lg tow..

JAMAL MAHMOD a.k.a cik JM yang sikalanggggg...
kikikikiki...

walaupapepon terjadi, untill now, hubungan cik fadh & cik ijut still rapat..sentiasa tnya kabar n sebagainya..
now die da berjaya . men bola satu padang dgn HAI-O, aidil zafuan dan zaquan adha..
malam semalam baru je die kol update pasal aktiviti die skang .
tahniah ijut ! doa awak termakbul setelah ape yg awak lalui dulu ;)

end~


untuk lagu english
cik fadh suka Bella Luna by Jason Mraz
n now Got to go by Najwa Mahiaddin

ok thats all ! mari mula keje yokkk !!!


uisshhh ade sorang unfollow lar ! pape je ko ni..xheran pownn..kikikiki..



07 December 2011

Triffle Istimewa menjadi sempena Majlis Merisik my sis ;)


akhirnya cik fadh berjaya buat triffle muke die sebijik mcm muke triffle Mat Gebu .
kikikiki..nk tgok ?

*

*

*

*

*

*

*

*


sedapnyer tatau lar same ke x..huhuhu..
tp cik fadh mkn rase sedap je, laju je ulang suap ke mulot..ngeee..
org len xsuka lantak pi la..kikiki

triffle ni cik fadh bt sewaktu hari kakak cik fadh dirisik org 4/12/2011 yg lalu..
kakakaka lawak larrr minah tu . eksaited kemainnn bt tu bt ini . 
dan dan je kan..hohooooo 
(cik fadh pembuli tegar kakak n adik cik fadh dirumah)

nahhh tgok muke sok suci akak cik fadh ni haaa...
cantik kan kan ?



jangan cakap muke cik fadh lg matured dr akak cik fadh !
majuk kangggg..kikiki

tapi an kalo tgok muke adik cik fadh, org akan igt die kakak yg sulung n kakak cik fadh yg bongsu .
cik fadh maintain anak perempuan yg tengah . gagagagaga..
cian adik cik fadh tau .
 (smbil usap2 rambut die. kikiki)

ok lar, alhamdulillah majlis berjalan lancar . kalo dalam plan my sis dorang berdua mgkin ikat 2 tahun .
sebab akak cik fadh masih ade setahun nak abis study . dorg tunang mgkin same majlis abg cik fadh kawen tahun depan . insyaAllah...

perghhh mengagau la cik fadh xkawen2 dok tggu akak cik fadh kawen dulu .
xpe2, kiter ikut je aturan hidup ini kan . da smpai SERU masing2 jalan jer .
tok sah dok pikir cakap2 org kata kawen muda la ape lar..
skang pown tgok mcm da trend perempuan kawen anggaran umur 22-23-24 .
kalau da jodoh, siapa plak bley halang kan kan ?

pray 4 my bro, mysis n pray 4 us ;)


06 December 2011

kinder bueno + SBPA ;)


maaflah hari xde ape nk dirapikkan memandangkan gegurl i masih xley transfer gambar ke PC .
da uninstall dan install Kies Samsung software yg baru pown still sama .
troubleshooting problem ? ntah xdapat dikesan tang mana silapnyer..

nnt da free godek lar lagi mende alah tu . hari ni bos baru masuk opis
cik fadh jd kelam kabut plak . ni semua gara-gara Sistem Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) tu ler..
bos cik fadh da berkampung 2 hari kt JPA tuk bengkel SBPA ni .

die balik je, PA die terbalik ! haha..
kene key-in data2 gred baru SBPA n mcm2 lagi yg cik fadh sendiri blurrr..
petang ni plak bt meeting tergempar SBPA

dan dan je bos senyum ade maknaaa haaa

"fadh tolong bt air boleh ?"

"bole bos!"

"ermmm nak hidang ape ea? "

biskut bos semua da expired dlm almari tu, kikiki"

"haha, ermmmda xde ape nk hidang, awak hidang la kinder bueno dalam peti ais tu"
(muke sengih mcm sayang je nk hidangkan cekelat tu)

 kinder bueno tu cik fadh bagi buah tangan dari langkawi hr tu tuk bos..
gagagaga untung ler ahli mesyuarat, meeting makan cekelatttt..
SBPA punyer pasal kannnn...

sepinggan Kinder Bueno


sepinggan Keropok Udang budak2 tu


teh'o


layannnn...