Pages

24 January 2012

Menu petang yg panas terik : Aiskrim Goreng


Selamat Petang !!!
yg kt kampung tu tgah siap2 nak balik ea, al-maklumlah esok da start keje kan .
siyesss malas giler . rase mcm baru 2 hari cuti . erghhh !

so sambil2 menunggu cik JM datang menjemput cik fadh pulang ke Melaka
cik fadh sempat la minum2 petang manje ngan family . ekekeke..

menu paling asyik : aiskrim goreng
menu paling digemari : cekodok labu 

senang je ghupenyer buat aiskrim goreng ni kan kan..

step by step by pic :






ok pade yg tatau, selesai je buat perkara2 diatas, kalo bole simpan dulu dlm peti ais paling tidak 3 jam .
mase nk goreng, pastikan minyak panas, bru kuarkan dlm peti ais n trus goreng..


sedapppppp ;)

cube lar yer...


18 comments :

Mr.Y and Mrs.D said...

terliur plak!
konpem den buat lps ni!

myrah said...

dah buat mggu lps tp mcm xmjadi kot sbb berminyak je rase..haiyoo..akn ditry lg nt..hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

jakun ni tak biasa makan lagi eskrim goreng gini uwaaa hentak kaki nangesss

cik fadh said...

dee : haha senang je weyh, dak tadikan pown ley wat, so ko kene jugak wt..

cik fadh said...

kak myrah : ermm minyak bnyak sgt ke ? fadh goreng ok je, xla rase mcm mkn minyak je..hihi..xpe cube lg ;)

cik fadh said...

kak lady : haha mesti cube kt jepun . mst syiokkk !

aTy _faRed~ said...

waaaaaahhhhhhhhhhhh..menariknyer..kalau ade anak nanti buat tuk die mesti budak suker kan..:)

cik fadh said...

kak aty : kalo namenye aeskem, mst budak2 suka punyer..try la nnt ;)

Cikpuan rara said...

hehehehe akk punye dh seminggu dlm peti.lupa nk mkn.hehehe

cik fadh said...

haha goreng balik keje nnt ea..

.ciknoey. said...

haa nti dtg jmpe aku n kakak bole laa bekalkan ktorg eksem goreng ni.. huhu

Mr.Y and Mrs.D said...

haha..kwangsam ko!
nnt aku da buat aku update kau!

msredcheesecake said...

Nak try... Baru tau buatnya camne...

cik fadh said...

cik noey : mendenyer, cair la smpai k.l nnt..ngok ! haha

cik fadh said...

dee : haha aku tunggu..

msred : hihi senang je kan..

Cho Zila said...

ehm baguihni boleh dicuba untuk minum petang ini....

yana-feehily said...

senangnya dan comel.
nak buat.

tq :)

cik fadh said...

thanx all ;)