Pages

11 January 2012

patot ke bos macam ni ?


salah sorang kawan baik cik fadh sedang bekerja di salah sebuah company sektor swasta yg sgt berpenggaruh kt malaysia ni . penggaruh die bg terang 1 malaysia la bile malam . agak2 dapat teka x korang ?

so masalahnyer disini, die dpt tetap tp da dkt setahun bekerja, bos die xnk sahkan jawatan die .
kelmarin da extendkan lgi 6 bulan, ni ade ura2 mcm nak terminate tros member cik fadh ni . 
melampau ok !

alasannyer member cik fadh ni bt kerja xmemuaskan hati die . xfaham ape yg die nak lar..
siap tnye "u ada alternatif lain ke kalo i xcmfirmkan u ?"
nampak sgt kan mcm nk suh member aku ni resign sbb kalo die xcomfirmkan member aku ni, member aku bole di"terminate" dr company tu.

please la consider skit wahai "BOS" . ini bersangkut paut dengan masa depan dan rezeki orang .
kalo ko rase org bawahan xbole ngam dgn cara ko bekerja pon
janganlah smpai men"aniaya" org tu . die cari rezeki kot .
paling tidak pown make a decision berdasarkan "win win situation" lar .
ko xsuka ko boleh suh HR reshuffle org bawahan ko .
die xkene berhenti kerja, ko pown bole dpt pekerja yg menepati citarase ko .
itu pown blum tentu ko dapat gantian pekerja yg boleh ikut kehendak ko yg cerewet nak mamp !

asik la nak salahkan org . semua nk perfect ! weyh mane ade yg perfect dalam dunia ni !!! grrrrr..
kalo cik fadh dpt bos mcm ni, nampaknyer dok berendam air mata je la hari2 .
i kan cengeng !

esok member cik fadh ni akan berhubung trus dgn BOS besar pengurusan HR .
bos die xnk reshuffle, bia die yg mntak reshuffle demi membela nasib diri .
hopefully, she will success doing this that is call "berani mati"

nak kata member aku xbagus, abis macam mane pihak HR bole ambil die bekerja kan kan ?
mst la die layak dgn jawatan yg disandang sekarang .

pangkat besar pown tp xde HATI, xguna lah weyh .
akhirat sok, ko bukan siapa-siapa .

cewahhhh ! cik fadh plak emo lebih . kikiki..


11 comments :

e k i n ♥ y u s r i said...

biaselah manusia fadh

♥ Elin ♥ said...

bos keje swasta mmg mcm nih... :)

CintaZulaikha said...

adoiyaiiii..kalau kita nih ada salah ke, keje tak berapa nak ikot citarasa ker, silalah kasi tau awal2. jgn buat kita tertunggu2...nih mmglah melamapau..

Mr.Y and Mrs.D said...

swasta mmg sabo jep lah weh,,
kalo ta sabo n kuat jgn lah keje swasta..
den da rase da,,perit doh!

keabadianchenta said...

syg mmg bab2 mcm ni bg jo kt syg..mmg xde noktah kalau becakap..hahahahahah

cik fadh said...

ermmm bile fikir balik, bersyukur sgt dengan ape yg cik fadh ade sekarang . semoga semuanyer berjalan lancar..aminnnn...

Zana Adieyza said...

kalau boleh, janganlah sampai nak sekat2 rezeki orang lain kan..

cik fadh said...

btol..

Cikpuan rara said...

betul tu fadh.kadang2 akk xpham dgn bos2 ni.dorg ni mcm gila pangkat n suke nk medesak org bwh.ich.

.ciknoey. said...

fadh..thanks a lot...
syg kau lebihhh..
;)

cik fadh said...

cik noey : luv luv luv !