Pages

27 January 2012

senangnyer hidup sekarang, nak bagi alasan ape lagi ?


bunyi tajuk macam emosi, tp NO NO NO . kiter xemosi langsung, kiter happy ! *geli

CNY kelmarin, ade ler jenjalan ngan family g beli barang dapur skit
sesaje nk kopak an duit Dato' yg seakan-akan kaya kemain skang . 
kemain kaw Dato' g tempah coat lengkap suar ngan kemeja bagai dekat RM 7++ .
cik fadh rase ni ler baju paling mahal die penah buat seumur hidup ayahanda cik fadh tu . 
apa jadahhhhhnyer SEMUA itu ? bila dan dimana nak pakai kejadah itu ?
nantikan.......hihi..

keluar tajuk plak . sori babe..hihi..
oke siyes cik fadh jakun gayat terbeliak bijik mata bagai lah . nak kata jarang beli barang dapur, setiap bulan mesti beli punggggg tapi xpernah jumpa packaging semudah macam ni !! murah pulakkkk !




kalo korang pernah jumpa, ok la . dats why cik fadh kata cik fadh yg jakun sebab
sepanjang cik fadh membeli belah barang dapur kt Mydin Mall Ayer Keroh yg besar gabak ni punggg mmg lom ade kuar packaging macam ni lg . Melaka ni da kire bandar jugak lah kan..kalo nak kato org sibuk dan pemaleh tu memang ghamaiiii area bandar ? boto x ?
tapi ni kek kampung den tu ha kek bahau . bukan org kg sumo ea rajin2 ko ? uwan den tu rajin apo !
napo ado serve mcm ni ek? mcm nak bagi org bertambah malehh yo den raso .

tp an, dalam kepalo org mudo cm den ni ? wahhhhhhhhhh sokaaa sokaaaa . sonang kojo den . tinggal campak an dalam kuali yo . apo xdisediokan rompah2 nk masak sekali yg mcm bawang siap tumbok bagai tuh ?? hihi gelak setan !

baguih ko xbaguih bondo alah ni korang raso ?

den raso xbaguih bilo pikir balik bangla yg tolong siang mende alah ni ! hahaha !!!
kalo fikir pemalehhh mmg baguihhh ade serve mcm ni ! sonang kojo den, xyah nk senseng longan baju smpai ke kotiak nak siang sayur ! 

tapi kalo ado anak daro, jangan diajar boli sayur siap siang mcm ni . sok mak mertuo soh siang tu siang ni manjang tak tauu yo sobab da biasokan dek omak ea boli da siap . oiiii jgn cari pasal !


11 comments :

mizzkechique said...

dik, kt bangi ni siap ada kedai yg mmg dh jual bahan² siap lbh dari sayur.. ayam lemak cili api, daging salai lemak cili api, ikan kembung msk asam pedas.. amik, byr n msk.. hahaha.. mmg utk org mls..

Cikpuan rara said...

kat ipoh pon dh banyak fadh.mmg dh makin malas kan.hehehe

cik fadh said...

la yke..fadh sorg je la jakun xpernah jmpe . atoiyaiiiii !

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin x penah plak jumpe
tp rsnye xkan beli kot
nak masak utk suami,knelah gne keringat sendiri....
kate nak ikat perut suami.....
hihihihihihii...

cik fadh said...

kak ekin : ha setujuuuuu ! nak ikat perut suami kene gune keringat + tapak tangan + peluh sendiri..lgi tambah sodappp..huhu

diana said...

kat pasaraya biasNYA ADA..
carefour ada banyak macam ni..

Zana Adieyza said...

bila cik fadh balik kg? raya cina tu ke? ala, nape x bgtau??? akk pun balik bahau time tu ok!!!!! kalau x leh jumpa laga2 pipi.. rugi tol la cik fadh...

sekarang ni semua benda jadi mudah sbb ramai dah makin jadi pemalas sbb kesibukan keje.. hahahhahaha...

msredcheesecake said...

Ada jumpa tapi tak beli... Mahal sikit dr biasa...

wahida said...

aku suka yg dah siap siang mcm ni weh...senang banyak...kalau ada jual bawang yg dah siap kopek pun aku nak beli...hehe...

nurkaloi said...

ni orang pemals cam kito sesuai sangat hahah

cik fadh said...

kak zana : fadh feedback kt fb yer..

msred : kt sini murah plak. tu yg pelik tu..

my All : haha siap tumbok sekali bawag tu, balik tinggal tumis je..

kaloi : tu la kan, xde plak jual kt mydin mcm ni ..adoiii