Pages

14 March 2012

dak JM da nyatakan hasrat nak curang !!!


Assalamualaikum wrt. wbt ;)

Jiwa kemain kacau sekarang memikirkan masa depan . Sampai terfikir masa student dulu bestnye la kan, kepala sakit fikir nk exam je, tang len xde mende pown..sonok ke hulu ke hilir berjalan shopping bagai pakai duit Yayasan RM1750 utk 1 sem..1 sem ade la dlm 5-6 bulan, guna duit rm1750 tu cukop je weyh..siap ada balance 2 3 ratus lg bile da bis sem..mungkin pade korang mase belajar duit PT o yayasan korang xcukopkan? cik fadh alhamdulillah cukop..sendiri pikir la kenape cik fadh rm1750 cukop, kalo ade PAMA tanggung pown, cik fadh xpernah mintak lebih rm50 pown sebulan..siyes xtipu ! so korang PT rm2500 xcukop ? ok positif, mgkin uma korang jauh ke ape an, tp yg umah dekat pown xcukop pe kes ? nafsu nafsu, daku fahammmmm..ekekekeke..nasihat cik fadh siape yg masih student, simpan la duit PT korang walau 50 henggetttt sekali pown sebulan demi masa depan, jangan ikutkan nafsu remaja korang sumer yg nk sentiasa up to date la ape la kan..please sentiasa igtkan diri sendiri sebelom nk enjoy dengan OVER..

Sebab ape cik fadh cakap sumer ni ?

Sebab sekarang cik fadh da kerja, cik fadh tau sakit perih cari duit, hujung bulan dapat gaji kemain kedekut rase nk enjoy OVER2 ko tau ? haaaaaaaa...dapat gaji trus bt kira-kira tolak itu tolak ini, akhirnyer tggal rm500 tuk survive smpai gaji akan datang..rm500 tu xkn pernah cukop dik non oiiiii sbb duk uma sewa, mkn sendiri, g kerja sendiri n bla bla bla lahhhh sendiri..tipu la kalo kata xde shopping langsung kan..mkn mcD 2 3x sbulan mst ade, pizza, kenny rogers, SR, umbai sumer tu lg ? mkn kt opis len, mkn kt umah len, mkn dating len..perghhhhhh...tempolok kemain besar, sbb tu xpenah nk cukop kan ? korang jgn ckp cik fadh je, korang pown 2x5 je an an ?

4 sure kalo umur muda mcm cik fadh ni ade saving tuk kawen kan..ha tu da siap2 tolak saving lar tu..so korang fikir plak korang punyer transport bagai..ok skang cik fadh pakai kete PAMA tau..so masih bole saving tuk kawen..tp lama kelamaan kiter pasti nk ade kete sendiri kan ? so kalo tolak bayar kete, saving kawen ? huuu haruuuuu..gaji rm2500 pown kadang tenat hujung bulan ni kan takat gaji rm17++ je weyhhh...

jadi ape yg cube kamu smpaikan joyah ?

ngeeeee, ekcelli wa pening kepala la sbb dak JM ni da pakat2 nk kuarkan bini NO1 die..wa risau nnt time wa nak jadi madu, die xpt saving setelah die nikah dgn bini die tu haaaa..kemain gojesss bini die, jelesss wa !!!

so skang dak jamal tgah plan nk beli keta..yg xmenahannyer tu, die nak bini gemokk ni jugakk...xley nego dah dgn kehendak die..

gemok

gemok

gemok

gemok 

gemok

gemok

gemok

gemok

gemok

gemokkkkkkkkkkk !


 

memang menarik, memang gojes dan memang mampu sbb da ade skit rezeki hasil daripada bisness kami tapiiiiiii ini nafsu ni..cik fadh rase ni setan punyer keje la dok kt kepala otak dak JM tu..

kalo boleh cik fadh nak kan kereta mengikut keperluan, bukan kehendak..da letak downpayment paling tidak 9 ke 10k ke an, bulan2 tetap sakit la wa rase..nnt wa nk makan secret garden asik kene reject je sbb dak JM asik nk SUAP kt gemok die ni..acane tuh ?

wa brainwash la dak JM abis2 dr mlm td bawak ke pagi bawak ke tgahari da ni pown ha..wa bilang

"agak2 la der nak kuarkan bini No1, bini no1 boleh bawak lu jalan2 sekitar malaysia je, bini no2 (wa) bole bawak lu smpai ke bulan lu tau ?" lu kuar bini no1 lu, bertahun lu baru boleh kawen dgn bini no2 lu tau..xkan dpt smpai ke bulan maaaa !"

setelah berdolak dalih, berperang abis, berkira-kira, bertolak bahagi..so lu org sume tunggu la bini no1 dak JM nnt sama ada dak gemok ke dak encem..

wa pown xsabar nk tunggu nih sama ada die pilih ke bulan atau ke Kelantan ?
*sigh apehal kelantan lak pgnyer !!


11 comments :

.ciknoey. said...

hahaha..gemok ye..
korang pk jangke mse pnjang..
slow talk la..
:)

myrah said...

en JM kamu tu kan da masyuukkk..hehe

cik fadh said...

cik noey : tu ar, kene fikir bercabang2 skit..

cik fadh said...

kak myrah : next ur turn plak..huhuuu

cik enul said...

waaaa....
tetiba mata nih berat ke bini no.1 plak..hehehe

cik fadh said...

cik enul : haha akak boleh dah tu..nak kawen da kan..

wahida said...

kalau aku, on je keta mcm tu...gempak weh...hehe...

CintaZulaikha said...

hahhahhhah, kemain lagi napsu JM tuh...

cam napsu laki saya jek..hehhhe

cik fadh said...

kak wahida : huuuuuu sy pown nak, tp sy takot nk perabihhhh kt dak gemokkk kikiki

cik fadh said...

kak ika : laki mmg napsu cm tu kak an...ptot napsu die satu jer..hihihi

Asmara said...

err.. kawin dulu kot baru beli yg baru. hehe.. susah2 dulu senang2 kemudian, susah sama2 senang pun sama2 gitu. :D