Pages

03 April 2012

Wedding BFF di Alor Gajah, Melaka


Assalamualaikum wrt. wbt..ececehhhh kemain sopan ;)

Alhamdulillah tarikh 30 Mac 2012 yg lalu,  kawan baik cik fadh dak bella selamat mendirikan masjid. Jodoh die smpai dulu, suatu yang baik, pasti segalanyer akan dipermudahkan..ekcelli waktu dorg bertunang tahun lepas we all sgt2 terkejut tau tau..memang xsangka sgt..sebabbbbbb

"masa zaman poli, kami ber5 (kakak, bell, mimie & tika) salu kata "agak2 sape kawen dulu antara kite?" kitorg sepakat jawab BELL sebab bla bla bla (gurau2)...hari ni, alhamdulillah jodoh Bella Eiff da smpai dan akan dinikahkan selepas asar pada petang ini..semoga bakal PUAN NURUL NABILA AZIZ akan melayari bahtera perkahwinan dengan penuh keberkatan olehNYA..aamiinnnnn.."

haaaaa tu la sebab die..ni status fb cik fadh on that day bell nikah..shahdu gak time ni..hihi..dulu mase zaman poli memang salu la dok ngutuk masing2 cakap sape la paling gatal, paling miang, paling menggeletis..dan kami berkire2 sape kawen dulu, die lah ratu miang..kakaka lawak la tp tu semua bergurau..biasa la kalo berkawan kan..mcm la korang xpenah joke mcm tu, ntah2 lg over..wek !

nikah petang jumaat tu masing2 xdpt dtg sbb ade komitmen kerja dan study, so malam tu cik fadh amik dak mimie, azie dan ayu kt uitm kampus bandar melaka bawak dorg ke majlis berinai bell..esok tu majlis bersanding bell, dorg xpt dtg sebab ade module wajib..meh tgok ape yg kami kerjakan kt sane ;)

makan tu wajib la ! nak2 lg ade ayam golek..perghh kelassss uols ;)

pakai songket oren ! nicee giler..oke tuk acara malam ni pengantin di TANDU . best !

tgok la muke yang dah kepingin katil pengantin ni..ish teruk pangai btol cik fadh nih !!


pos gedik dari gadis2 still available . auwww !


ok cukop la gambar kami menempel2 kt katil pengantin tu..huhu kemain sakan kan..ekcelli bnyak lagi gmbar kt bilik pengantin ni tp cukop ini sja..kang dak bell tgok maun cekak pinggang sbb pangantin time ni tgah amik2 gmbar kt pelamin, we all bt keje len plak kt dlm bilik die..kikiki

so tuk majlis resepsi esoknyer, cik fadh bawak geng lan plak..konvoi 4 biji kete ke rumah bell..memasing tatau jalan, so cik fadh jd tourist sekali harung ;)


special gift for u bell & alif . hope u'all like it bcoz i love it !
nnt beli 1 tuk rumah sendiri jugak..hihi..



ramai jugak dak kelas kami masa di poli raikan majlis bell ni..ni sumer yg konvoi sekali..
ade lg kt luar xmasok2 ke dalam, so xpt amik gmbar sesame..

and last but not least ;)

die pown nak jugakkkk ! haha !

semoga bell dan alip berbahagia hinggan ke akhir hayat..da kawen nnt jgn la xnak lepak2 ngan kitorg sekali, kali ni ko bawak laki ko lepak sekali tu bukan masalah besar dah..huhuuuu..so doakan kawan2 ko yg len ni cecepat kawen jugak mcm ko ea..aaminnnnnn..



perkara ralat mase bell kawen :

1) baju yg cik fadh pakai tu da ketat nak amat2..means cik fadh da membesar diluar jangkaan..;( nak lelong lah baju tu..sayang sgt sbb masuk ni baru 2x pakai..siapa nak ?
2) masa bell dan alip berarak, we all dok dlm uma je tunggu pengantin..rupenyer ada acara silat tu dan dak JM salah sorang pesilat...wuaaaa xpernah dpt tgok die silat, terlepas lg kali ni ;(
3) xpt jumpe kakak a.k.a mira..smpai hati die xtunggu cik fadh smpai..da eksaited nk jmpe die..xpe, xde rezeki..
4) xpat lepak lame ngan tika, sbb die sesat n smpai da lewat dekat kul 3 lebey..cik fadh rushing nk nek k.l..so borak2 kejap ciom2 dan pisah ;(



11 comments :

Cikpuan rara said...

yg oren tu songket eh? cantek nya.

cik fadh said...

songket kak..mmg cantik giler..fadh pown suka ;)

teratak hati said...

meriahnya kumpul balik kwn2 masa study di majlis kawen kawan..best kan..

CintaZulaikha said...

alolololohhh, comeynya pengantin, comeynya member2 cik fadh, comey agi cik fadh...kiutttttttt...

cik fadh said...

terataka hati : huuuu best tp xpt spent time mase sgt kak, sbb majlis org kan..xkan nk bt harukkk kt situ..huhu

cik fadh said...

kak ika : amboiii pujian melambung tu, rase cik fadh kene lambung..kiki tq kak ;)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

berkenan ngan songket bella tue..selalu nmpk org pakai color merah ekk...that orange so kawaii too...auwwww sepadan uols ngan ehem2 tue

Mr.Y and Mrs.D said...

alaaaa,,sygnye tak dpt pegi :'(

Zana Adieyza said...

pengantin sgt cun!!!

cik fadh said...

kak lady : haha nnt zaman anak akak kawen, suh die pakai songket oren ea ea..hihi

dee : xpe, kenduri aku ko jgn xdtg plak nnt..hohoooo

cik fadh said...

kak zana : huhu cun kan kan ? tuan kedaung comel kan kan..nak jugakkk...kakaka