Pages

27 May 2012

ape cik fadh bt di rumah pada hari ahad yg bosan ini ?

happy sunday !!! ermm bangun awal hari ni lebey kurang kul 9.32 pagi gara2 cik JM menyibuk nk sms..ee geram je, xley tgok cik fadh membuta lebih skit dr die..padan muke kene keje. huk huk cari duit katenyer, kalo x cik fadh xbg masok minang...hawauuuu je laki aku nih tau !

cuci muke, minom air ! gud ! jgn gosok gigi, sayang enzym2 air liuk basi tu..banyak khasiat uols..xcaye g google ! malas cik fadh nk terangkan kat sini..nnt lari topik..huk huk huk..

bosan la bangun awal..xde nk bt ape pown..nak laundry pown da full, so kiter laundry esok sajo..nk manyapu pown makan mase xsmpai 10 minit..nk ngemop malas sbb last week da mop..haha bole ke mcm tu ? anggap lantai masih berkilat giteww..so dah xde keje kiter kene gak cari keje kan tuk penuhi mase sunday sunday ini  ;) smbil ngemas smbil amik gambar..kemas dressing table n barang2 shopping smlm..seronok tgok banyak bnde yg doshoppingkan..tapi sakit tgok purse kempis je..huk huk..jom cekidauttt !

ni hasil shopping after gaji..mentang2 dpt back dated bulan ni, beli stok tuk 2 bulan trus ! ish3..
ekcelli ni sumer beli sbb ade warehouse sale..rambang mata jenab oii !
paling suke bile dpt BB Mousse Maybelline pade harga rm27 hinggit sajo dr harga sebenar rm50 something xsilap..huishhh huntung2..

body shop tu, sumer pown tau skang tgah sale giler2 kan..so tu je yg berminat untuk di grab ;)
tp sehari sblom BS sale, cik fadh da berlarik2 pg beli perfume, tgok2 esok tu start sale..jahanam btol ! nsb perfume vanilla tu sale 10% je..kalo 30% - 70% mmg mengamuk ! rugi weyh !!

ok cukop cter pasal perabih duit, meh kemas dressing table smabil amik gamboo..ekcelli dressing table ni every week kene kemas sbb cpt je berhabuk dgn bedak la, serbuk2 make-up korg tu dan paling disaster rambut ! kan kan ? jgn tipu ea !

duk bujang weyh, dressing table cik fadh dressing table meja belajar kt poli dulu..kakaka sedihhh !
xpe janji ade meja nk letak barang2 an dr letak atas lantai je lagi sodeyh..tersepak2 je botol2 tu kang..huk huk..nak beli dressing table 1 set katil sume takot sempit sbb bilik uma sewa ni xla luas mane..

sodeyh x tgok mejo make-up nih ? hik hik..xdok cermin ? adoo la tp tergantung..bosa tau..kalah cermin meja dressing korang...wek !

barang comel2 kecik2 letak dlm drawer..kalo letak ats meja je disaster rupenyer nnt nak2 bile rushing nk bersiap pg keje kan..

kalo besar2 susun la kt tepi drawer cenggini ;)

eh korang penah kumpul stok barang peribadi korang ? mcm simpan stok tuk deodorant ke, berus gigi ke, shower gel ke ? powder ke ? ade ?? cik fadh ade..hihi mmg salu beli lebih tuk jdkan stok..
kadang smpai lupe stok ade lg tp bile shopping terbeli plak lg..haih !

so untuk stok2 barang2 peribadi ni salu cik fadh simpan 1 tmpt..senang nnt bile nk pkai kan..


korang prasan x botol ade muke itam tu ? tu antara feveret tau..mask untuk idung dr jepunggg..bole dpt kt daiso japan je..rm5 ! tp sgt2 berkesan..

ermm pe lagi nk merapik ek ? skang da kul 3.55 petang..bosan siyes bosan..nsib ade broadband lembap ni..walaupun lembap tp dpt jugak update blog dgn mengambil mase hampir 1 jam 30 minit...osah lembap ea kan ? haha..ok la stop kt sini..nak mandi !

wuaaaa terukkk an bru nak mandi !!!
hari ahad weyh, bese la mandi lambat...bkn ade bt ape pown...wekkkkkkkkkk !
mcm lah korang zaman bujang x mcm ni..kalo da kawen subuh sapieee da kene mandi..i fahamm...huk huk..

calo bete !!


13 comments :

teratak hati said...

Haha..bujang mmg camtu la..

cik fadh said...

huhu kan kak..mmg sodeyh !

Aesya Zealous said...

seronoknya tgk barang2 kamu ni...hikhik..

keabadianchenta said...

hahaha padan muk kne bgn awl..ank daro bgn lambt an..kikikiki
bnk brng2 manje ye syg..ish..ish.ish

♥ Elin ♥ said...

borong dekat warehouse ler tuh :)

KorN said...

Mak aih byk nye barang mekap cik fadh... adoi... mcm mane nak pakai/gune byk2 nie?

cik fadh said...

aesya : hihi

chenta : banyak an ? thanx teman shopping..org tu pown best jgk dpt kasut baru..huk huk

cik fadh said...

sis elin : haha bese la kak..warehouse sale kalo xterjah rugi..tu pown mcm xperlu je beli sumer tu..tgok harga murah syg plak xbeli..so bt stok je..hihi

cik fadh said...

korn : ermm tatau la guna mane 1 tp yg cik fadh tau sumernyer guna every day..ade certain brg je la guna 2 3 x every week..pompuan kan..nk bt cm no ! kikiki

Zana Adieyza said...

yunk, akk kalau beli pun mmg suka stok utk 2 bulan.. so kalau bul;an dpnnya kita x berapa nak banyak duit dh selamat.. hahahhaha... dasar teruk betul..

BB Mousse Maybelline tu elok ke? hahaha.. tetiba suruh buat testimoni.. huhuhu..

cik fadh said...

kak zana : ermm fadh lom try lg kak..nnt fadh try fadh bt testimoni ea ea...

Phat said...

byk nye barang dia

cik fadh said...

org pilah cm ni kot phat ! hihi