Pages

23 May 2012

i dimadukan jua !


hari tu cik fadh n cik jm celebrate 3tahun kan, cik fadh ade kate nk share hadiah paling istimewa tuk usia hubungan kami yg ke-3 tahun ni kan kan..so jom bace !

on 27th april kelmarin bini NO1 dak JM da kua..shahduuuu weyh dimadukan..
tp tuk cik fadh jugak an an..hasil usaha bersama..
dr berat hati sesangat nk amik kete merujuk pade entry curang 1
dalam cik fadh menahan nahan dak JM akhirnya daku jugak yg jatuh cinta !
haihhhh cakap xsuper bikin org kata..
sbb fikir ade rezeki skit dr bisness ni bek lekatkan cepat..kalo xlekat nnt tau2 da abis je duit tu .
pepaham je la kami dua org ni kalo bab MAKAN, sume nk cube, kalo bab SHOPPING sumer nk rembat..
so kene jugak lekat..nk smpan duit tuk kawen, kami fikirkan kereta ni adalah keperluan n kami berdua ada cara lain tuk saving kawen memandangkan plan kawen masih jauh lagi..insyaAllah semoga bisnes kami berjalan lancar..income bulan ni mmg da start saving tuk kawen..huhu

dan alang2 da beli kereta kan, bek beli yg btol2 puas di hati..nk beli BMW ke ape ntah bile la kan
setakat ni, janji smpai destinasi da cukop..

akhirnyaaaaaaaa dr pilihan VIOS trus melompat ke HONDA CITY !
rase mmg pejam mata btol amik kereta ni..huhh !
tp insyaAllah, bayar bulan2 kami da rendahkan dgn bayar downpayment lebih skit, ok la kot..

tadaaaa !


awesome ke biase2 ? pade korang X awesome dah la..pade cik fadh
"kalo harapkan gaji kerja skang, jgn harap nak merase pakai honda, pakai proton sudeyyy, preve preve..huhuu" 

alhamdulillah,  dpt jugak lekatkan duit bisnes pade kekuda kami ini..mgkin lagi mudah untuk bergerak dan lagi mudah untuk lebih laju earn money berbanding dulu..hewhewhew poyos oke ! mgkin lepas ni kami akan usaha lebih lagi untuk fokuskan pade niat murni kami yg begitu suci tulus mulus gebu kemain..insyaAllah jika niat itu murni pasti tuhan tunjukkan jalan..cik fadh percaya tuhan tu xkn pernah menyempitkan rezeki pade insan yang berusaha untuk memajukan kehidupan mereka..tp ingat, dengan cara yang murni jugak..insyaAllah..



dr tepi tonggek, dr belakang xtonggek..acane tu ? haha

ok dah settle salah satu AIM 2012..pic kereta mmg 4 keping ni je ade..blom ade dok shooting2 bagai..kalo pakai kereta 200K keatas len la cter kan..haha

da hampir sebulan pakai, drive mmg best giler..xnyesal pilih ni
tp bile fikir balik maintenance honda bole tahan tinggi jugak tp xpe, dah berani pakai berani la tanggung ape saje risiko maintenance dan servis kan kan..

kene keje kuat lagi selepas ni..yg penting aim suci murni gebus tu kene capai dulu..
doakan cik fadh n cik JM dimurahkan rezeki tuk mendirikan rumah tangga yer sumer..

love !



p/s : disini mgkin ade juga kate2 sumbang mengatakan cik fadh menunjuk2 ke ape, tp cik fadh xambil pusing pown hal tu sbb ape yg cik fadh share hasil usaha sendiri untuk dikongsi..niat tu penting ;)

11 comments :

Cikpuan rara said...

wow.hebat! fadh buat biz apa?

cik fadh said...

ermm bt biz kecik2 je kak..tp alhamdulillah bole run..tu yg bole kua kete tu..huhu..

myrah said...

high!hehe

cik fadh said...

kak myrah : hihi high kan..akak high pade perkahwinan dulu tau tau..

.ciknoey. said...

tahniah korang..even aku x sme2 ag, tp aku doakan yg terbaik k ! mmmuah ! ;)

cik fadh said...

cik noey : pasti ade yg lebih baik tuk kamuuu..wait n see..

msredcheesecake said...

fuyooo... best best.... seb baik tak letak plat www mmg pengsan tengok.... hhee

cik fadh said...

haha cik fadh nk plat melaka jgk sbb da piorr melaka..kiki

aTy _faRed~ said...

alhamdulillah..ade rezki..pilihan yang tepat..ritu akak pon nak amik vios..tapi asben tak kasi..sebab die kate dari amik vios baik amik city ni..bayar lebih sikit jer..asalkan puas hati..:)

cik fadh said...

kak aty : huhu kite same kete la ni yer ? bt club ah cm ni..kiki..haah kak, cik JM nk amik vios pown cik fadh kate kt die dah xnmpak megah da vios tu sbb da terlalu bnyak nmpak org pakai..da mcm persona je tgok..hihi..tu bile nmpak dak city ni, xde tahan2 dah..trus rembat je..hik hik..

MizzTina said...

alhamdulillah...rezeki..