Pages

01 July 2012

cik fadh mengecat dan mendeko-deko ;)

mari dekat mari rapat...shhhhhh ! cik fadh nk potong line eric leong sebenarnyer..so korang da bace entry ni jgn kecoh2 kt eric cik fadh potong jalan die ea..kasi cili itu mulot nnt ! tp eric pown follow this blog la..wuaaaaa statement xmenahan kan  eric follow blog pink pink busuk ni..ko hengat ko femessss ? puiiii !! sobss..saje je pown nak berangan . halahhhh halahhhhh..

oke perenggan diatas adalah pembuka kata ala-ala merepek mcm malu-malu nk memulakan kata-kata kt blog sendiri..-_____-'

sebenarnyer nk cter bnde yg simple je..xde la deko ape, juz mengecat bilik je..dr dulu niat nk cat bilik sekangkang kera ni tp naluri menangguh-nangguh tu terlalu menguasai diri..sehinggalah cik fadh terjebak shopping jCard day kelmarin..eh ape kene ngena ? hahaha sbb ade la beli ghobok sekerat..side table la jadah sumer yg mmg kehendak n bkn keperluan..g kt daiso semalam pown tmbah2 skit bnde gegedik sebagai penyeri bilik..korang paham istilah bnde gegedik ? t cik fadh tunjuk kendian..

oke dinding ni disaster adalah berpunca daripada serapan air..sebelah je bilik cik fadh adalah bilik air, so dulu ade masalah tangki bocor, then dinding ni serap air dr tangki yg bocor tu..
2 3 bulan hadap dinding basah ni phewwwww bau dinding basah mmg hapakkk !
tuan rumah kata da hantar org mntak cat balik kate nk tggu dinding btol2 kering baru bole cat tapi smpai laaaa ni akhirnya cik fadh sendiri offer diri cat..sobs ;(

xpe xpe, memandangkan cat pown dpt free, cik fadh redhooo demi keharmonian hidup berumah tangga..
hik hik..

baru cat separuh da hongehhhh mencicih-cicih poluh..

ade cat lebih, mengedik2 plak nk pesyen pesyenkan wall..

siap ! basah kuyop nk cat sekangkang kera ni..pueh ati den ! hihi

korang, korang jangan tnye kenapa dinding penuh tu cik fadh cat xsampai atas btol2 ea..
cik fadh da usahakan sampai ke atas tp apakan daya..dgn bantuan kerusi pown cik fadh tetap xsampai..
ade bantuan kayu tp cik fadh xyakin sbb nnt mst comot..dr comot bek lah sampai situ je cik fadh cat kan..
hahaha !! lawak la senarnyer cat sampai situ je kan kan..gelak la korang...hewhewkakaka

skang tgah tggu nk beli katil single je lg..xsabar nk tido tinggi..penat tido rendah2 ni..
tp kalo korang kn prefer single bed ke o queen bed ???
harga single bed skang mahal jugak..tmbah skit da dpt queen bed..bek beli besar trus je kan..
king bed xpayah over la..xmuat bilik cik fadh nnt..huhu

one more thing, korang jgn gelakkan bedsheet cik fadh ala2 kambing gurun tu..
haitu cuti lame cik fadh bawak balik kg bedsheet tuk di cuci, then lupe nk bawak balik melaka..
lari g tesco jap cari bedsheet dan ini je pilihan yang ada..

cute kan kan ? hohohoooo jgn gelak !!

dan ini hasil rembatan kehendak mase jcard day sbb murah sgt !

gobok cam ni setiap org bujang mst ade..kt kg da ade, tp kt umah bujang lom ade..so rembat je la..
nnt ade mase cik fadh cter bnde kehendak ini berguna atau tidak dan akan jd keperluan atau tidak
kepada bilik bujang cik fadh yg sekangkang kera ni ;)


cowww !

18 comments :

♥ Elin ♥ said...

x semestinya kalau rumah sewa kite x dtp buat apa kite nak.

blh.

yg penting rajin.

:) cantik.

bila dah cantik dan kemas mestilah hati senang otak pun lapang :)

cik fadh said...

btol kak..ni sebenarnyer gigih sbb da bosan hadap bilik sendiri la ni..mood biase je kalo balik keje hari2 tgok bilik with the same condition..so kiter deko2 bg mood ceria skit;)

Zana Adieyza said...

rajinnya adik akk ni!!! meh tolong akk cat rumah akk nak?? hahahahahha..

apasal x cat smpai atas?? nak akk tolong?? (padahal sajer nak bgtau akk ko ni pun x sampai.. hahahha)

i like pink colour!!!! cik fadh, beli jer queen bed.. sebab nnti boleh guna katil tu utk bilik tetamu bila dah kahwin nanti.. jimat u!!!!

cik fadh said...

kak zana : anak dara kene rajin..huhu..bole tolong tp kasi upah tau tau..kiki

akk kan same ketinggian ngan fadh..hik hik mane sampai..

erm tu la, fikir mcm tu jugak..thanx sis..love u ;)

Madam Lala said...

haa..cantikkkkk punnn...

cik fadh said...

madam : nasib cukop cat ! hihi

Myra Jay said...

Okla tu ada bakat men'deco'

.ciknoey. said...

fadh.kesian ko x smpai nk cat smpai ats..lw mtk tolong jamal pun lum tentu die smpai.wakakakaka..maafin. :p

rajin ko deco uma sewa..lw aku jgn arap le..kat uma sndiri bole ler.. huhu..

suke je ko pnyer bedsheet tu.comeyh.!

cik fadh said...

myra ;)

cik noey : haha sian kan..kalo ko pown aku rase xsmpai jgk..kakakaka
ermm aku da borink ngan suasana lame la..xpe sbb cat tu cat mahal tp aku dpt free je bawak balik dr opis..huhu..

♥ ROS ♥ said...

Meriahnya..suka pink :) msti lpas ni mood xsabar nk blik umah...hihihi

Salam pknalan kak.. Bru dtg n follow blog :) leh saling mngenli lg lpas :)

ஜ miss klanika ஜ said...

cantek betul ! simple tapi cun !

cik fadh said...

Ros : tahnx ros sudi singgan dan follow..nnt cik fadh follow balik cuma skang ade problem maximum nk follow blog..t cik fadh settlekan dulu ea..

cik fadh said...

miss klanika : thanx dear ;)

msredcheesecake said...

cantik, lepas tak tilam tu nampak cantik kan?

KorN said...

besor nye katil cik fadh.. nak pinjam boleh x?

aTy _faRed~ said...

waahhhhhhhhh..mengagumkan...!!! :) nak buat ar annti tuk bilik anak...cantik..

cik fadh said...

msred : huhu tilan kekanak ;)

korn : ish besar ape..queen je pung..bukan king . toin !

cik fadh said...

kak aty : huhu terharuuu..pakar deko nk bt style cm fadh..hihi