Pages

05 July 2012

deko : berguna memang berguna ;)


hai uols..yokkk kali ni cik fadh nk sharing sharing pasal shopping jcard terbeli ikut kehendak tanpa memikirkan perlu atau tidak bende alah tu . so bile da kemas2 bilik hari tu, yes sgt berguna bender alah tu..xreti nk panggil ape, lemari ke, laci ke, wardrobe jauh sekali an..so kiter panggil lemari tanpa pintu..kemain panjang namaaa..adehhhh -_____-'

sebelom sesi kekemas deko ni, weekend kelmarin cik fadh sempat singgah kedai WAJIB singgah tiap kali ke JJ iaitu 

ihsan google : ini daiso JJ Aeon Bandaraya Melaka ;)

kalo masok sini rase sumer nak balun kan..sumer nk amik masok bakul..pastu kiter dok leka amik barang masok bakul, then ade org yg leka kluarkan balik dr bakul..erghhhh stresss !

so hasil rembatan ini sajo mengikut keperluan, bukan kehendak..hihi

i love the table sheet segulung corak butterfly tu..
tetibe feeling dejavu kinabalu..
butterfly, terbanglah tinggi, setinggi anganku, untuk meraihmuuu ~~~ perghh !

ok box kecik tu mmg kene beli tuk letak tisu pembersih muke..selama ni asik dok dlm plastik die tu then bersepah..semak je mata tgok..so da belikan rumah, nmpak kemas n senang nk amik .

yg stoking tu, hari tu ade belikan gift tuk tukar2 adiah PA
now, nk grab tuk sendiri plak sbb nk bt rawatan kaki soft vaselin selembut baby..kakakaka


next, bekas berbunga matahari tu adalah untuk bt tong sampah..selama ni gantung plastik je kt tombol pintu..xsemenggah org tua ckp tgok tong sampah gantung cenggitu so belikan jugak rumah tuk tong sampah, suka la si sampah sampah ade rumah bunga matahari..hohooo..

ok so skang kiter cter pasal lemari tanpa pintu plak..mcm mane cik fadh bt lemari tu jd bende yg st berguna .

table sheet tu cik fadh kerat2 ikut size lemari cenggini..
then paste kt lemari cenggini..

                                                                          
lemari murah pown siap beralas kan..WAJIB la beralas sbb cik fadh rimas la tgok habuk..da la papan tu putih, habuk kejap je da nampak..sakit mata tgok weyh..so belikan die BAJU butterfly ;)

so jom susun barang plak !

ruang atas sekali 

1st level : letak Al-Quran, yassin, buku agama n novel . sbb masih bnyak ruang so ltkkan box tisu cik fadh kt situ dgn penghias tabung penuh xmuat ltak syiling dah..sokaaa tabung penuh padehal tabung kecik je pungggggg !

2nd level : ok ni yg jadikan lemari ni sgt berguna n awesome ! bole letak speaker pemberian cik JM kt sini..selama ni simpan je dlm kotak sbb xde tmpt nk ltk bnde alah ni..kalo nk guna, kuakan dr kotak..agak leceh..so skang da ade rumah tuk u bebehh..suka la u kan ?? berdentom dentom la bilik cik fadh tgok muvee lepas ni..hohooo

level bawah sekali : store ! haha situ la laptop, situ la bebekbebek , sume situ sbb bawah xnmpak sgt..kiki
tp make sure susun elok2 la..sian bebek2 tu, selama ni dok kt atas, skang kasi dok bawah..bebek2 hasil dapatan dr bunga2 pemberian tersayang mase konvo ;)

 

so at last berguna jugak lemari ni..padehal mase membeli xpikir pown beli untuk letak ape n ape..mcm beli ikut kehendak la org kate..so skang otomatik da jd keperluan..
smbil senyum sumbing pade cik JM yg salu geleng kepala bile cik fadh shopping kehendak..

tapi yang iniiiiiii


mmg beli ikut kehendak sbb da puas fikir function die tuk bilik cik fadh tp jawapan die "xde keperluan"
huk huk..(kene jeling balik kt cik JM penuh angkuh)

xpe nnt ade katil mst berguna tuk dijadikan side table ;)

oke itu saje deko2 cik fadh..suke je nk share2 ngan korang sbb tatau nk update ape..
ekcelli sejak deko2 bilik ubah itu tambah ini, da dekat seminggu jugak since cat bilik ahad hari tu smpai skang cik fadh xtido kt bilik SEBABBBBB

kipas ROSAK ! hantu btol lah..kipas merajuk nk tukar baru jugak ke ? ke nak baju ??
geram btol tau..da la bilik tu panas..so seminggu ni tido kt ruang tamu je..sobssss !

hias bilik pown salah la..kipas DENGKI xdpt baju !


18 comments :

Zana Adieyza said...

beli kipas baru la gitu.. hahahha.. x puntrs pasang aircond.. terbaikkk..

cantiknya adik akk mengemas.. meh dtg rumah akk tolong akk mengemas.. hihihi

.ciknoey. said...

rajin ko. guddd... :)

erm yg last skali tu, tu kehendak..
tp tujuannye sbg tangga/digunakan utk mudahkan ko capai brg yg tinggi2. hahaha maafin. :D

Cikpuan rara said...

rara pon suke masuk daiso.heee rasa cantik sume brg kat situ

Pink Lavender said...

pink giteww...
i like...=)

msredcheesecake said...

ee.... sukalah stoking tu...

cik fadh said...

kak zana : bole tp kasi upah melancong..kakaka

cik fadh said...

cik noey : ish bagus jgk hadiah ko tu tp aku takot die xley tampung badan aku nnt..kakaka

cik fadh said...

kak rara : bnyak brg berguna kt daiso kan..

pink : like u always pink ;)

cik fadh said...

msred : oke g serbu daiso beli..huhu

haz said...

same laa.. sy pn ske g daiso gak. kalau takde pape benda nak beli, sy ske main2 ngn ape yg ada kt dalam tu. kekeke xD

KorN said...

wah kemas nye.. x mcm lemari korn. hehe

Ena's Palace said...

dok tgk ko mengemas..tetiba aku rasa cam nak raya...aik..de kena mengena ker?

♥ ROS ♥ said...

Kemasnyer.. Mk ros salu ckp ros ni xde seni nk mngemas..hihihi

cik fadh said...

haz : hihi bole bt main2 ea..hik hik..


korn : cer review skit lemari korn tu..boleh ngutuk nnt..hak hak

cik fadh said...

kak Ena : haha nak raya la ni siap2 kemas, sok bulan poser xlarat kemas ;) huhu

cik fadh said...

ros : xpe ros bole belajar ;)

teratak hati said...

Rajinnya brdeko deko..tu bkn namanya rak ke..hehe..kipas tu merajuk la tu..

cik fadh said...

haah la kak..rak name die..asl la bole xigt..haha