Pages

30 July 2012

Iftar bersama partner d'Umbai dan Aida Rich Cafe

Assalamualaikum semua ;) alhamdulillah kejap je kiter da masuk puasa ke-11 kan..tup tup esok dah raya..untuk tahun ni cik fadh rase paling banyak berbuka diluar rasenyer..da 11 hari berpuasa, buka kat luar lg bnyak dari buka kt rumah sewa..hihi..bukan malas masak ok, ni bg memenuhi jemputan je..ikutkan hati lagi selesa buka kt rumah, mkn skit da bole solat maghrib pastu dok makan smpai kul 9..borak2 smpai tgan da kering pown xsedar..lepas mkn semayang isyak then masing2 da mcm ular melingkar kt depan tv..xsmpai 10minit mata da stimm, kul 10 masuk tido..perghh syorgaaa ! terawikh ? erk bkn ponteng tp....ahh itu sumer alasan ! rugi !

Puasa ke-6 dan ke-7 cik fadh berbuka dengan partner2 di Melaka..saje have fun lepas bersusah payah mencari rezeki kan..nak raya punyer pasal, harus lenjannnn smpai abis..;) so we all decide buka kt umbai makan ikan bakar je tuk suasana lebih santai..

jom nek atas ke Nakhoda Seafood


menunggu lauk n partner len smpai ;)


jom buka ! cik JM mmg xpndang kiri kanan da kalo mkn..erh !



ni pinggan cik fadh..keje mmg ratah lauk je sbb cik fadh tgah off nasi skang..knon diet lerr..hihi

gadis gila kamera !


Esoknyer cik fadh bawak dorg buka kt Aida Rich Cafe..booking last minute time tu sbb igtkan nk terjah je mane2 restoran kt melaka ni tp takot nnt penuh so try kol Sis Niza tuk tnye kekosongan meja 10 org dan alhamdulillah rezeki kami..


credit : pertmuffin

dpt meja luar bawah khemah sbb last minute booking..da full ! huhu..
sumer masakan kg,,nyummy ! tp ade jgk western..

ni sis Aida, owner Aida Rich Cafe..ok berbuka kt sini mmg syiokkk sbb owner dan krew cafe ni sgt friendly..siap boleh duduk semeja dengan kami semua bercerita asal usul jatuh bangun Aida Rich Cafe..
kagum dengan org melayu kita yg gigih berniaga makanan western yg superbbb !

bro ni plak share pasal marketing Aida Rich Cafe..bagus sgt !

dan ini sis Niza..rupanyer die dlu staf UTeM jgk..skang je da pindah kt JPM xsilap..
ni pown org marketing hebakkkkk Aida Rich Cafe ;)


sedang borak2 tu, sis Aida sempat paggil krew die tuk bg kitorg mkn aiskrim dan smbal tumis superb makan ngan roti..ok sambal tumis die mmg pedas tp syokkk ooo..sis aida jual rm4.80 1 tupperware tu..mmg berbaloii !

best berbuka kat sini..makanan die pown boleh tahan dan layanan mmg sgt2 bagus..boleh bg 5star kot..
ok tuk hari biase, restoran ni bt makanan western, so kalo sape blom penah smpai sini dan nak merasa makanan western yg fresh, bole cuba di Aida Rich Cafe ni..
cik fadh sendiri 1st time mkn kt sini, time puasa dorg xbt western chicken chop lamb chop sumer tu, after 9pm baru ade bt...

so after raya, wajib singgah sini nk rase wester food derang ! xsabar !!

untuk berbuka puasa plak bole berkunjung ke sini dengan kadar harga paling rendah iaitu RM19.70/pax..
sangat2 murah kan !
makanan die sumer sedap n boleh ditampung oleh perottt kite..kalo mkn kt hotel, ade mknan yg mst kiter xdpt rase sbb xmuat dah perot kan..kt sini sumer kiter akan dpt rase..insyaAllah..

ok ini bukan iklan berbayar yer, cik fadh sendiri da mntak izin ngan sis Aida tuk update kt blog pasal cafe die nnt sbb die sgt baik n dah bg layanan yg superb kt kami semua mase berbuka di restoran dia..siap mntak maaf kalo ade pape yang terkurang..sungguh baik ;)

kalo mcm ni melayu meniaga, xkedekut, sedap dan ramah pulak mmg bole maju !

jom like page Aida Rich Cafe tuk tau lebih detail esp. mane2 yg dok melaka tu ;)


11 comments :

Syakir Rahman said...

wah, kat nakhoda seafood tuh mcm best, makan bersila lg...

cik fadh said...

haha mmg best..tp bulan2 poser ni nk mkn bersila kene booking dlu sbb xbnyak space ;)

ira halos said...

as salam... i pun dah makan kat aida rich cafe tue... mmg sedap pun... berbalaoi-baloi... potato salad dia pun sedap tau... mmg layanzzz....

Cik Puan Rara said...

wow terliurrrrr.

cik fadh said...

ira : ermm xsabar nk try after raya ni ;)

cik fadh said...

sis rara : owhh mummy, jgn terliur..huhu

SAHEJAM AYUB said...

aida rich cafe mmg terbaik & superb larh..sgt berbaloi klu berbuka disana

♥ ROS ♥ said...

sonok dpt bbuka beramai.. ros hnya dgn family n kkdg bdua jer la.. kkdg sorg :( hihihi

KorN said...

sinag hari tgk sini, terliurrrrr

Zana Adieyza said...

cik fadh, murahnya harga makan kat Aida Rich Cafe tu.. tetiba rasa nak gie melaka ptg ni.. hahhahahha.. bila nak belanja akk makan ni?

cik fadh said...

kak zana : alaaa meh ler dtg..no.sumer ade kan..rojer jerr;) huhu..