Pages

19 July 2012

last syaaban, welcome ramadhann ;)

Diam xdiam, pejam celik pejam celik rasa mcm baru semalam bagi duit raya untuk pertama kalinya di hari raya setahun yang lepas kepada ank2 buah menggunakan rezeki penat jerih bekerja diusia masih setahun jagung iaitu 21 tahun..rase mcm baru semalam mengucup tangan ayahanda dan bonda beserta sampul utk prtama kalinya, rase mcm bru smlm sarungkan baju raya tahun lepas, rase mcm baru semalam gigih berkemas untuk pastikan rumah dalam mood maroon dan rase mcm baru smlm berlengas2 di dapur memasak juadah raya bersama bonda ;) cepat sungguh masa berlalu, ade ke mase yg berlalu itu terlalu indah untuk dikenang ? insyaAllah pasti ada ;)

hari ini bersamaan 30 syaaban, kami di pejabat mcm2 tahun yang lalu juga akan buat potluck untuk kesekian kalinya tuk hari yg terakhir sebelum menyambut ramadhan al-mubarak..

kelihatan cik fadh terlalu kecil disitewwww..thanx baju hitam ! hak hak..

aummmm !

nasi impit diadun rendang ayam..kembang kempis idung nk telan !

puding roti beserta muffin dr jusco ! ade sambal jawa kak nani ! kembang kempis dada nk telan jugak !

tp makan karipap abg hairul dlu ! tiap kali potluck, sumer request karipap die je..ermm something somewhere..hahaha
kami2 je yg fhm..kiki

bersama pengantin baru ;) amik berkat..

that cake knonnyer akak opis suh cik fadh potong tuk becoming birthday beberapa hari lg, 
tp abg raja yg potong akhirnya sbb die kate die xpenah potong kek..alaaa siannn so bg can die potong la..mane tau ade rezeki cik fadh thun ni, bole potong kek mase berbuka puasa..hik hik ;)


alhamdulillah kenyang sudah..masih bnyak lagi makanan yg blum di ratah manusia2 yg masih ade ruang di dlm perotnya..mknan tersbut akan beransur2 kurang menjelang tgahari sehingga ke petang..kalau xabis jugak, boleh tapaw..pe de hal ?

jadi di kesempatan ini, di blog kesayangan cik fadh yg gebu ini, cik fadh awal2 nk susun jari mohon mahap dan hampunnnn sekiranya ade terkasar bahasa, terguna ayat mengarut atau dlm erti kata lain tercaruttt yg bukan2, ampunnnn bukkk n pakkkk..ini diari, jd kalo bahagia kt sini, sakit jiwa pown mst lepaskan kt sini..hik hik..

dan pada yg diluar sane, means bkn geng blogger a.k.a silent reader dan kot ade stalker yg kepochi sentiasa nak tau life cik fadh yg xde la meriah sgt ni, cik fadh nk mntak hampunnnn jugak pada korang andai ada tersalah bahasa, terumpat sini sana, teterjah mane2 dan ter ter ter yg lain juga..kita manusia biasa, pasti ada bt kesilapan pade org lain..jangan lah nak kata diri tu terlalu baik sehingga xpernah terumpat sini sane, xpernah mengata-ngata, hipokrit nau nampaknyer..

dan akhir sekali, cik fadh mohon jika ade yg terasa hati dengan cik fadh, come to mama baby cute, mai face to face dgn cik fadh..bukan nk ajak bercekau-cekau tp mari kita jernihkan mana yang keruh tu..mana la tau, anda tersalah faham dgn cik fadh atau cik fadh yg tersalah faham dgn anda..who know's rite ??? so kite sesama manusia se Islam, maaf bermaafan tu sgt perlu, kurangkan iri hati dan dengki..nak jadi melayu yang maju kene positif !!! INGAT ! hidup ni tak lama, kalo cik fadh sendiri ade terasa hati dgn org lain pon, kadang tu pupuk jugak hati ni tuk bercakap yg baik2 atau cuba bersangka baik tentang die supaya hati ni xterlalu hitam membenci manusia tersebut sbb itu semua rencah2 kehidupan manusia..kalo xberencah, xde la asam garam kehidupan..kan kan walaupon kadang kuasa setan tu agak veto smpai kiter rase menyampah kt org tu yg melampau2..astagfirullahalazim..biasa lah cik fadh pown manusia, tp cik fadh bkn manusia kejam yg terlalu memperlihatkan rase menyampah tu..kiter berpura manis muka itu lg baik mcm pupuk diri tuk tidak membenci sgt dari kite lagsung xnk cuba tunjuk baik..paling tidak pon kiter berpura, kita xsakiti hati org..btol ? ni dok tmbah dosa free bt po..haih !

hish kemain panjang cik fadh melalut..nampak nau ade hard feeling paling dalam manusuk kalbu..kakaka..ok siyes mmg ade tp bkn cik fadh yg hard feeling ngan org tp org lain yg mgkin hard feeling ngan cik fadh sehinggakan dah xmau bertegur sapa dah, like pon xmo..kecik gak hati ni rase..die unsubsribe cik fadh ke? hahahaa mcm PELIK di situ ? ape salah aku kt kau ? apa apa ? hish !

da la, bazir ckp panjang2 pasal tu..dia mgkin bace entry ni dan cik fadh yakin die bace..kalo die trase, die akn chat balik tnya..wink wink..;)

ok last last..cik fadh maafkan kamu semua dan harap kamu jua maafkan cik fadh gebu juga..selamat menyambut ramadhan al-mubarak dan semoga ramadhan kali ini lagi bermakna dan sentiasa dilimpahi rahmat hendak-Nya.


mood : tgah hitung hope esok dpt puasa..cpt la abisssss nak oii..huhu..



5 comments :

CikPuan Ira said...

selamat berpuasa ;)

Cik Puan Rara said...

selamat berpuasa faddhhhh~

cik fadh said...

tq dua2 sis rara n ira ;)

Ena's Palace said...

panjangnye citer...cam baca novel
# nape ek cam pernah tengok jer makanan tu...tapi di mana yakk..!!

cik fadh said...

da masok prot akk, mmg harus akk kenal mknan itu sumer..haha